Eltimin çocukları vee isyannnn!!!

Unutmasim,daha önce de bu sorunumu dile getirdim zaten. Bi sekilde yaşayıp gidiyoruz iste az daha,biraz daha sabrederek. Hayır anlamiyorum buraya biseyleri paylasiyoruz ama herkes bi havada,bi önyargı.. Okuyun yorum yapın bitti en derinine inmek de ne oluyor arkadaşlar.

Cunku uzucu bir durum. Sebeplerini ogrenip cozum onerileri sunmak istiyor insanlar.

Yani sizin sucunuz degil ki, konuyu konusmak istemeyesiniz.

Bu bir detay degil ki, bakin 13 kisi ayni evde yaşıyorsunuz boyle bir ortamda evdeki cocuklar dahil kimsenin saglikli bir psikolojide olmasi beklenemez.
Mesela cocuklarin ayri odalari var mi? Eger anne babalariyla hala ayni odadalarsa yanlarinda cinsellik yasaniyor ve buna sahit oluyorlar, eger farkli aile buyukleriyle ayni odayi paylasiyorlarsa farkli tramvatik durumlar yasiyor olabilirler.
Yani kimseden bu cocuklarla ya da eltinizle yasadiklarinizi normal siradan bir elti gerginligi, cocuk simarikligi olarak degerlendirmelerini beklemeyin. Normal bir aile ortaminda yasayan cocuklar degil ki bunlar normal davransinlar.
Belki icinde olup alistiginiz icin size normal geliyor ama yasam tarziniz cok tuhaf ve sagliksiz. Bu ortamda dogru cocuk yetiştirmek mumkun degil.
bu tespitlere bakinca ben de simdi düşündüm cocuklarin durumunu
Yani cocuklarin anne babasının cinselliğine şahit olması imkan dahilinde
bu çocuklarda nasil bir etki yaratır mesela? Bilmedigim icin soruyorum evli de degilim ama yazdıkların dikkatimi cekti

bu tespitlere bakinca ben de simdi düşündüm cocuklarin durumunu
Yani cocuklarin anne babasının cinselliğine şahit olması imkan dahilinde
bu çocuklarda nasil bir etki yaratır mesela? Bilmedigim icin soruyorum evli de degilim ama yazdıkların dikkatimi cekti

Her cocukta farkli sekilde patlak veriyor ama sonuc hep olumsuz, olayi algilayamayacak yastaysa cogunlukla siddet olarak yorumlar, korkar, agresiflesir, gece alt islatmasi yasayabilir, gunduz sinir patlamalari yasar, ya da asiri pasivize, ozguvensiz ve korkak olur.
Mahremiyet duygusu gelismez, dolayisyla olasi tacizlere tepkisiz kalir, annemle babam da yapiyor diye normallestirir, genelde anne babaya ya da birine karsi daha uzak ve resmi olmaya baslar vs vs ama basta dedigim gibi her cocugun tepkisi farkli olabiliyor. Tek ortak noktalari hem cocukluklarinda hem ileriki yaslarindaki cinsel yasamlarinda mutsuz olmalari.

Butun konularinizi okudum.

Cok gencsiniz. Ilerde kocanizdan ayrilmadiginiz her gun icin lanet edeceksiniz.

Esiniz size sahip cikmiyor. Size gore iyi ama zaten o kadar pasif ki herkese iyi. O evde kole hayati yasiyorsunuz. Apartmana cikinca o dairede kole hayati yasayacaksiniz.

Hayatinizin iplerini elinize alin. Cocugunuza ornek bir anne olun, cesur olun biraz. Sizi ornek alip kendi kararlarini veremesin mi?

Lutfen hayatinizi yakmayin.

Her cocukta farkli sekilde patlak veriyor ama sonuc hep olumsuz, olayi algilayamayacak yastaysa cogunlukla siddet olarak yorumlar, korkar, agresiflesir, gece alt islatmasi yasayabilir, gunduz sinir patlamalari yasar, ya da asiri pasivize, ozguvensiz ve korkak olur.
Mahremiyet duygusu gelismez, dolayisyla olasi tacizlere tepkisiz kalir, annemle babam da yapiyor diye normallestirir, genelde anne babaya ya da birine karsi daha uzak ve resmi olmaya baslar vs vs ama basta dedigim gibi her cocugun tepkisi farkli olabiliyor. Tek ortak noktalari hem cocukluklarinda hem ileriki yaslarindaki cinsel yasamlarinda mutsuz olmalari.

Cocuklari daha buyuk tehlikeler bekliyor, eski konulari okumanizi oneririm.

Oldukca baskici ve kadinlari kole olarak goren bir aile soz konusu. Yalnizca kayinpederin sozu geciyor, kadinlar insan yerine konulmuyor.

Yazık hakikaten ev dubleks olsa ne olur triplex olsa ne olur.. o evde en az 3 banyo- tuvalet, 7 de oda olması lazım ki nispeten rahat oturulabilsin.. insan yeri geliyor evinde iç çamaşırıyla dolaşıyor, banyoda bir şeyini unutuyor siz sürekli tetikte olmak zorundasınız yurt gibi.. hiç bir anne baba böyle bir evliliğe kızları için razı olmaz sanırım fazla ısrarcı oldunuz.

ayrıntılara değil sorunuma yorum yapın diyorsunuz ama sizin asıl sorununuz malesef bu gerisi ayrıntı sürekli yaşayacak olduğunuz..

cevap için teşekkür ederim gerçekten cok açıklayıcı oldu.
Ben anne değilim ama şuna inanirim ki, çocugun ileride kim olacagini, huyunu, hayata bakışını onu yetiştiren sekillendirir o acidan bakinca aslinda ebeveyn olmak çok büyük bir sorumluluk
Yani hamile kalmak belki kolay bir sey ama dogduktan sonra onu dogru yetistirmek zor zanaat

Cocuklari daha buyuk tehlikeler bekliyor, eski konulari okumanizi oneririm.

Oldukca baskici ve kadinlari kole olarak goren bir aile soz konusu. Yalnizca kayinpederin sozu geciyor, kadinlar insan yerine konulmuyor.

Konu sahibi bunlari kendi icinde normallestirmeye calisiyor ama asla normal olamayacagi konusunda hepimiz hemfikiriz.
Evleri hatta sehirleri ayirsalar da o cocuklar simdiye kadar yasadiklarindan fazlasiyla etkilenmistir zaten.
Bu baskici ve feodal ortamda tek sorun evi dagitmalari ya da arkasindan aglamalari sanki...

cevap için teşekkür ederim gerçekten cok açıklayıcı oldu.
Ben anne değilim ama şuna inanirim ki, çocugun ileride kim olacagini, huyunu, hayata bakışını onu yetiştiren sekillendirir o acidan bakinca aslinda ebeveyn olmak çok büyük bir sorumluluk
Yani hamile kalmak belki kolay bir sey ama dogduktan sonra onu dogru yetistirmek zor zanaat

Bizim gibiler gayet normal bir aile ortaminda yeterli maddi guce sahip olduklari halde bir cocuk icin bin kere dusunurken boylelerinin kendi yasadiklari kabus gibi hayatlarina bir de o cocuklari mahkum etmeleri akil alir gibi degil zaten.

igrenc.... genel evi gibi
İğrenç olan sizin yorumlariniz,geçen gün başka bir konuda ben kv ile iki yıl birlikte oturduğumu yazmıştım haddinizi aşarak hemen özel hayatımı sorguladiniz art niyet aramadim üstü kapalı şekilde cevapladim ama bu konuda hadsiz olduğunuza emin oldum. İnsanlara bu kadar tepeden bakmayın bence zira kimse kınadığını yaşamadan ölmezmiş bak bunu felsefe edin bence kendine

Konu sahibi işiniz zor umarım bir an önce ayrı eve geçersiniz Allah kolaylık versin

Konu sahibesi nerede acaba ? Yazıp çekilenlere sinir oluyorum.
Burdayım fazla bakamıyorum ama o dengesizin yazdığı şeyler sinirlerimi ziplatti,bu kadar hadsizlik kendini bilmezlik olamaz. Evet normal olmayan ve türlü sorunlar yaşadığım bi evdeyim ama asla böyle sorunlarla ve edepsizliklerle karşınıza gelmedim,benim tek sorunum ayrı ev ve esimle mutlulugum. Insanlar gercekten cok önyargılı ve pislik olabiliyor..

Burdayım fazla bakamıyorum ama o dengesizin yazdığı şeyler sinirlerimi ziplatti,bu kadar hadsizlik kendini bilmezlik olamaz. Evet normal olmayan ve türlü sorunlar yaşadığım bi evdeyim ama asla böyle sorunlarla ve edepsizliklerle karşınıza gelmedim,benim tek sorunum ayrı ev ve esimle mutlulugum. Insanlar gercekten cok önyargılı ve pislik olabiliyor..
Aldırma Can'ım boşver sen kimse tercih etmezdi. Bir mecburiyet var demek ki Allah en kısa zamanda gönlüne göre versin. Üzülme imkanlar böyleyse yapacak bir şey yok maalesef.. O terbiyesiz banlandı galiba. Takma..

ay içim şişti okudukçaa.. ben 4 kişi 5 ay aynı evde zor dayandım sende iyi sabır varmışş.. Allah yardımcın olsun fırsatın varsa biraz ailene git yada başka bi şehre kafa dinle bence. hatta evin ayrılana kadar. madem sen aynı eve gelin giiyosun eşine bi iç güyevsi gitsin nasıl oluyormuş bi tatsın o duyguyu...

ay içim şişti okudukçaa.. ben 4 kişi 5 ay aynı evde zor dayandım sende iyi sabır varmışş.. Allah yardımcın olsun fırsatın varsa biraz ailene git yada başka bi şehre kafa dinle bence. hatta evin ayrılana kadar. madem sen aynı eve gelin giiyosun eşine bi iç güyevsi gitsin nasıl oluyormuş bi tatsın o duyguyu...
Güzel söylüyorsun canım da ben zaten ilk yazdığım konuda herşeyi belirttim,annemlere gitmem bile bi sorun öyle düşün yani. Yinede gercekten iyi sabır varmış bende öyle degildim çünkü ama heralde bu sekilde bende sinaniyorum,yinede şükür ya eşim kötü olsaydı. Durmaz giderdm ama bu kez yuvam yıkılmış olurdu,en azından suan tesellim eşim,ne cekiyosak beraber çekiyoruz benim gidemediğim yerlere o da gitmiyor sensiz gitmek istemiyorum diyo. Iste bi 20 gün gibi bi süre kaldı hayrlisiyla kendi evime geçmeme, o zaman duzenimi baştan yapicam ,evet kaynanaml falan da olcak aynı bina ama en azından bu kez agirligimi koycam sorunsuz zaten hicbir evlilik yok. Benim de sorunum esimin ailesi,dimdik durcam bu kez,kıssasa kısasa bundan sonra..

Aldırma Can'ım boşver sen kimse tercih etmezdi. Bir mecburiyet var demek ki Allah en kısa zamanda gönlüne göre versin. Üzülme imkanlar böyleyse yapacak bir şey yok maalesef.. O terbiyesiz banlandı galiba. Takma..
Ben yinede iyi tarafından bakıyorum artık,eltim 7 yıl kalmış onlarla ve hala beraber.. Benim 2 yıl oldu. Yinede şükür. Artık bundan sonrası önemli benim icin bugüne kadar cektigim sıkıntılar bitsin diye ugrasicam az kaldı Allahin izniyle..sağol canım

Güzel söylüyorsun canım da ben zaten ilk yazdığım konuda herşeyi belirttim,annemlere gitmem bile bi sorun öyle düşün yani. Yinede gercekten iyi sabır varmış bende öyle degildim çünkü ama heralde bu sekilde bende sinaniyorum,yinede şükür ya eşim kötü olsaydı. Durmaz giderdm ama bu kez yuvam yıkılmış olurdu,en azından suan tesellim eşim,ne cekiyosak beraber çekiyoruz benim gidemediğim yerlere o da gitmiyor sensiz gitmek istemiyorum diyo. Iste bi 20 gün gibi bi süre kaldı hayrlisiyla kendi evime geçmeme, o zaman duzenimi baştan yapicam ,evet kaynanaml falan da olcak aynı bina ama en azından bu kez agirligimi koycam sorunsuz zaten hicbir evlilik yok. Benim de sorunum esimin ailesi,dimdik durcam bu kez,kıssasa kısasa bundan sonra..

20 gün bişe değil biter gider ama aynı apartmana yine sana aynı eziyeti yapacaklar bence.. umarım koyarsın tavrını. çat pat gelmelerine müsaade etme. hatta gelirlerse eşin evdeyken özellikle numaradan kapıda beklet sürekli müsait değiliz üstümüz uygun değil de beklet bi iki gelirler sonra gelmezler herhalde

Back
X