- 4 Ocak 2011
- 1.399
- 24
- 118
- 35
- Konu Sahibi pelintoprak
-
sürekli dedikodu yapan fesat kıskanç bir kadının size karsı nasıl olmasını bekliyordunuz ki? ayşeye yaptığını elbetteki size de yapacaktır-yapıyodur-yapmıştır. ama siz de az değilsiniz hani,söylemeden edemiycem
aman Ya Rabbim bu nasıl bir yorum böyle? "bana bak bana" kısmında gözümde elini beline koymuş,saçları sinirden dik dik olmuş,kavgaya hazır bir kadın geldi.hani arkadaşımızın tabir ettiği türden :).bu ne şiddet ne celal sakin biraz.
Demek ki, ben yorumumda haklıymışım
Arkadaş gerçek yüzünü ortaya çıkardı.
Yazılanlardan bile gözlem yapılabiliyor.
Bende onun yazdığı kousundan ve yaptığı
yorumundan, gözlem yaptım ve
bu kanıya vardım.
Yalan mıyım yani?
DEDİKODUCU İŞTE
Hemde en alâsından..
prenses333 .!.:SEN KİMSİN Kİ BANA MAHALLE KARISI DİYORSUN TERBİYESİZ DÜN ÜYE OLMUŞ BUGÜN AHKAM MI KESİYORSUN KK' da .
sevgili arkadaşım,
kırılma ama kadının yaptıklarını hak etmişsin
çünkü o diğer eltinin arkasından konuşurken hem susturmamışsın hem dinlemişsin hem inanmışsın
bu tür dedikoducu insanlar başkasının arkasından konuşursa senin arkandan da konuşur diye düşünmedin mi
ayrıca bir ayette der ki: "insanları çekiştirmeyin, siz hiç ölü eti yemekten hoşlanır mısınız?"
yani dedikodusu yapılan kişi orada olmayıp kendini savunma imkanı olmadığından sanki bir ölü arkasından konuşuyormuşsun gibi oluyor
belki ayşe de orada olsa kendini savunacaktı ve sen belki ona hak verecektin
keşke zamanında deryayı dinlemeseydin
ayrıca deryanın tüm bu kötülemelerinden ayşe tabii ki zarar görmedi
çünkü ayşe hakkını helal etmezse hesap gününde derya yaptığı iyi işleri de kendi elleriyle ayşeye sunmuş olacak
o yüzden siz şimdi sinirlenip deryanın bu yaptıklarını da kimseye anlatmayın çünkü onunla aynı şeyi yapmış olursunuz
belki diyeceksiniz ki "ben olanı söylüyorum"
ama zaten olanı söylemek, konuşulan kişinin hoşuna gitmiyorsa dedikodudur
olandan başkasını söylemekse iftiradır
siz deryaya inandığınız için ayşeden özür dileyin, ki bu sizin için hayırlı olan.
deryayla ilgili de kimseye bir şey anlatmayın, onu da kafanıza takmayın, görmezden gelin kötü bir şey yaparsa
sizin arkanızdan da konuşursa siz de ona bunları anlatın, belki o da pişman olup halini düzeltir
çünkü insanlara kızmak onlara arkanı dönmek kolay ama onu kazanmak daha faziletli bir davranıştır.
onu ara sıra tatlı dille, yücelterek, hoşuna gidecek şekilde uyarırsınız, belki yüz öğüdünüzden birinde ders alır
madem kendini övmeyi seviyor, siz de onu överek bazı güzel davranışları kazandırabilirsiniz ona
tabii burada asıl kazanan da siz olursunuz
anladığım kadarıyla bu mücadeleyi yılmadan başarabilecek bir kadınsınız
Allah yardımcınız olsun inşallah
Arama sorma uzak dur , bu sayede dedikodu yapıp günaha girmemiş olursun.
çok teşekkür ederim yorumunuzu okudukça içim ferahladı. ben konuyu açarken deryanın gerçek yüzünü yeni gördüm önceden acıyordum ona ama şimdi farkettim ki ufacık şeylerde bile alınıyor diyerek açmıştım ama burda bazı arkadaşlar dediokoducu ilan ettiler beni. evet sana katılıyorum dinemekte ortak olmaktır o günaha. ama malesef bu yalan dünyada dedikodu duyduğunda kulaklarını tıkayacak o kadar az kadın var ki...
tabiki daha dikkatli olmak gerekiyor verdiğiniz öğütler için teşekkür ederim sağlıcakla kalın
Siz deryanın neyi söylemesinden korkuyorsunuz?
benimde 2 eltim var ikisi aynı apt. de oturyorla ben ise 2 saat uzaktayım ve haliyle çok sık gidip gelmiyoruz ama telde görüşüyoruz. hangisine gitsem diğeri hakkında bişeyler diyor. k. validenin evinedeyiz o diyor bende kalın ötekide diyor bende kalın. ne yapacağımı şaşırıyrum beden çok dertleştim her ikisiylede. şimdi burdaki yorumları okudum da acaba hiç bişey konuşmasamıydım diye düşünmeden edemedim. bir tanesi bacım diyo başka bişey demiyor bana. yani sırf adı elti diye güvenilmez mi sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?