Eltimin karnımda ölen yavrum ile ilgili kahkahası

merhaba arkadaşlar

eltimle aramda soğuk rüzgarlar esiyor son 2-3 yıldır. en son vakası karnımda yavrumun 11 haftalıkken kalbi durdu ve kürtajla alındı. çok büyük bir acı allah kimseye yaşatmasın. kendisi kürtajdan 4 gün sonra arayıp işte hafta sonu geleceği için aramadığını nazar mı değdi gibi konuşmalar yaptı kapattık. pazar günü geleceklerini söyledikleri için eşim bişeyler almaya çıktı dışarıyo o arada kayınvalidem aradı bişeye ihtiyacın varmı diye bende ( pazar günleri eltimin çocuklarına bakar eltimde işe gider) yok anne çocuklaramı bakıyorsun dedim yok dedi bugün gelmediler dün uğradılar dedi (annemle evim yürüyerek 5 dak). tamam deyip eşimi aradım bişeyler alma abinler gelmiycek diye ama bundan sonra beni kimse eltimle görüştüremez dedim.neyse eşimin kuzeni ve eşiyle dün onların yeni evini görmeye giderken eşi bana dediki geçen gün eltinlere gittik işte biliyormusun mert0403 bebeğini düşürmüş demiş ve kahkaha atmış aman abla diyor çocuklarını kendini ondan sakın görüşme diyor ben o olaydan sonra bir daha evine gitmem ve görüşmem dedi bana eşimide şok oldu tabi .. akşamda kandildi malum kayınvalidemlerdeydi ben eltimin suratına bakmadım selam vermedim eşimde selam vermemiş 5 dak oturdum çıktım. bir insan olarak düşmanın dahi olsa insanın evladını kaybetmesi komikmi sizce? nasıl bir ruh halidir bu? eşim bütün gece nasıl böyle konuşur diye 15 dak arayla söyledi.

biraz uzun oldu ama kusura bakmayın bu özeti daha neleri var es geçtim ne yapmamı önerirsiniz bu insana? akşam eşime söyledim yeminde ettim olurki birdaha hamile kalıp da doğurusam evime gelirse d,iyeceğimki kötü günümde yoktunda iyi günümdemi geliyorsun sokmuyorum seni evime hediyende sana kalsın almıycam evime onu yada farklı bir şeymi yapayım ?

canım öncelikle başın sağolsun rabbim birdaha yaşatmasın inşallah:14:çekmeyen anlayamaz çocuğu olan bilemez boşver takmamaya çalış....eltine bence tek lafın şu olsun ben olsam aynen şöyle derdim..BU KADAR BÖBÜRLENİP SEVİNMEN NİYE!!!!!!VEREN ALLAH ALMASINI DA BİLİR KENDİNE BU KADAR GÜVENME....derdim....benimde çocuğum olmuyor mesela insanlar atıp tutmaya ahkam kesmeye bayılıyorlar kendilerinin çocukları var diye başına bişey gelmeyecek sanıyorlar rabbim böylelerini ıslah etsin....tavrını koy ortaya evine de sokma hamile kalırsan bidaha ki inşallah kalırsın asla hamile olduğunu söyleme karnın çıkana kadar canım bu devirde kimse dost değil herkes açık aramak peşinde insanlık ölmüş:47::47:

Kaybınıza üzüldüm, Rabbim hayırlı evlatlarla birlikte mutlu ve sağlıklı yuvanızı daim etsin öncelikle.

Gelelim konuya;

Olayı size aktaran vatandaşın niyeti nedir? Sizin üzüleceğinizi bile bile ne maksatla anlatıyor böyle bir olayı size? Ben olsam bu olayı bana anlatan kişiden uzak dururdum bir kez. İyi niyetli insan yapmaz bunu.

Eşinizin size "... aman olay çıkartma..." dediğini yazmışsınız. Bu kadar cesur musunuz?

Bizimde eltimle yıldızlarımız barışmadı hiç ama ben aile içinde olay çıkartamam mesela.

Siz bu olaya şahit oldunuz mu? Bizzat duydunuz mu? Anlattığınıza göre hayır. O zaman bu ağır bir iftiraya girer çünkü ölen bir yavrunun arkasından gülmekten bahsediyoruz. Böyle bir vicdansızlık olabileceğine inanmak istemiyorum.

Diyelim ki oldu, eltiniz gerçekten vicdansız bir insan. Öyleyse şayet inanın üzerinde durmaya bile değmez çünkü Allahtan gelen bir şey bu Allah esirgesin ne malum yarın bir gün benzer şeyler yaşamayacağı? Bunun günahı vebali ona yeter.

Kendinizi üzmeyin ve olaylara objektif yaklaşmaya çalışın. Sevgiler...

İstem dışı gülmüş olabilir mi. Bende babamın ölümcül hastalığını arkadaşıma gülerek anlatmıştım ama aslında gülmüyordum sinirsel bişeydi. Arkadaşımda uyarmıştı gülme seni gören seviniyor zanneder diye. Hala da bazen kontrolsüz kötü olayları gülerek anlatırım. Mesela haberlerde izlediğim kötü bir olayı eşime gülerek anlatırım ama gülmüyorum. aslında çokta üzülüp etkilendiğim için anlatıyorum zaten ama işte... belki eltinin tepkiside istemsiz olmuştur.

Merhaba canim,

Ben boyle seyleri genelde tehlikeli bulurum, cunku laf uzarda uzar. Laf pesine dusmek cok kotu birseydir..kaldiki o lafi tasiyan insanda terbiyesizlik etmis…

Suna inanirimki hic birsey oldugu gibi anlatilmaz ya birseyleri ekleme yapar insanlar ya da fazla anlatirlar…bu yuzden sen simdi gitsen hesap sorsan belkide isler karisacak..bundan kim zararli cikip uzulecek? Gene sen…bana kalirsa hic desme altini, bos ver oyle dalga gecerek gulduyse Rabbim buyuk…Allah’a havale et en guzeli..insanlar bazen maalesef cok acimasiz olabiliyorlar ama insanlari tek tek degistiremeyecegimize gore kendimizi degistirebiliriz…

Rabbim insaAllah en kisa zamanda gobusunu tekrar doldurur…sana tavsiyem mesafeni koy ve mumkun mertebe muhattab olma…

ALLAH ıslah etsin böyle insanları, doğru yolu göstersin.
sizin ve bebeğinz için çok üzüldüm, ALLAH yardımcınız olsun.

Konu o kadar hassas ve üzücü ki buna gülen kişi insan olamaz,

bence direk Allaha havale et beddua dahi etme

merhaba arkadaşlar

eltimle aramda soğuk rüzgarlar esiyor son 2-3 yıldır. en son vakası karnımda yavrumun 11 haftalıkken kalbi durdu ve kürtajla alındı. çok büyük bir acı allah kimseye yaşatmasın. kendisi kürtajdan 4 gün sonra arayıp işte hafta sonu geleceği için aramadığını nazar mı değdi gibi konuşmalar yaptı kapattık. pazar günü geleceklerini söyledikleri için eşim bişeyler almaya çıktı dışarıyo o arada kayınvalidem aradı bişeye ihtiyacın varmı diye bende ( pazar günleri eltimin çocuklarına bakar eltimde işe gider) yok anne çocuklaramı bakıyorsun dedim yok dedi bugün gelmediler dün uğradılar dedi (annemle evim yürüyerek 5 dak). tamam deyip eşimi aradım bişeyler alma abinler gelmiycek diye ama bundan sonra beni kimse eltimle görüştüremez dedim.neyse eşimin kuzeni ve eşiyle dün onların yeni evini görmeye giderken eşi bana dediki geçen gün eltinlere gittik işte biliyormusun mert0403 bebeğini düşürmüş demiş ve kahkaha atmış aman abla diyor çocuklarını kendini ondan sakın görüşme diyor ben o olaydan sonra bir daha evine gitmem ve görüşmem dedi bana eşimide şok oldu tabi .. akşamda kandildi malum kayınvalidemlerdeydi ben eltimin suratına bakmadım selam vermedim eşimde selam vermemiş 5 dak oturdum çıktım. bir insan olarak düşmanın dahi olsa insanın evladını kaybetmesi komikmi sizce? nasıl bir ruh halidir bu? eşim bütün gece nasıl böyle konuşur diye 15 dak arayla söyledi.

biraz uzun oldu ama kusura bakmayın bu özeti daha neleri var es geçtim ne yapmamı önerirsiniz bu insana? akşam eşime söyledim yeminde ettim olurki birdaha hamile kalıp da doğurusam evime gelirse d,iyeceğimki kötü günümde yoktunda iyi günümdemi geliyorsun sokmuyorum seni evime hediyende sana kalsın almıycam evime onu yada farklı bir şeymi yapayım ?

eltinin pskolojik sorunları var. öfkelenme bence. geçmiş olsun dilersin görünce.

merhaba arkadaşlar

boşver kardeş allahından bulsun kendine vursun zararı çocuklarına da yazık olur benim eltimde kürtaj olduğumda altlı üstlü oturmamıza rağmen 4,5 gün sonra geldi bunların cinsi böle

Canim kimse sormadi ama

sana soyleyen kuzenin esi hem onlara gidip hem nasil kotuluyor
senin uzulecegini bile bile nasil boyle bir sey soyler
bence onunda niyeti iyi degil dedikoducu bir tip zarari olur diye dusunuyorum

ayrica eltin nasil rahatlikla "mert bebek dusurdu hahaha" diyebilirki?

sana lafi getiren kisiyi sorgula bence hem boyle bir cirkinlik yapmissa
direk evden ciksaydi "sen nasil bir insansin" diyerek

umari saglikli guzel bir bebegin olur buyuk gecmis olsun

benzer bir yorum yapacaktım, arkadaşın yorumunun altına imzamı atıyorum.

öncelikle çok geçmiş olsun...
size şöyle böyle yapın diyemiycem çünkü ben döverim böyle eltiyi :47:

mrhb çok geçmiş olsun üzüldüm:( Bende hamileyim Allah o acıyı kimseye yasatmasın eltinizde pislikmiş eğer böyle bir duruma seviniyorsa insanlığından ve aklından şüphe duyarım

eltinin davranışı çok çirkin bence. öncelikle çook geçmiş olsun. Rabbimin elbette vereceği bir zaman vardır.
Yüce Allah iman,itaat karşılığı, belalara sabretme, yaşamın dayanılması zor deneylerine, acılarına karşı sabretmenin bedeli olarak mü’minlere kalp dinginliğini vaadetmiştir:

Resulullah şöyle buyuruyor:

“Bir kulun çocuğu öldüğünde Cenab-Hak meleklere: Kulumun yavrusunun canını aldınız mı? Diye sorar. Onlar da evet derler Cenab-ı Hak: Onun canının biricik meyvesini kopardınız mı? Diye sorar. Onlar da: evet cevabını verirler Bunun üzerine devamla Cenab-ı Hak: Bütün bu yaptıklarınız karşısında kulum ne söyledi.? Diye sorar. Onlar da şu cevabı verir: sadece hamdetti ve İnna lillahi ve inna ileyhi Raciun (yani, Allah’tan geldik, ve yine O’na döneceğiz.) dediler. Bunun üzerine Cenab-ı Hak şu emri verir meleklere: Bu kulum adına cennette bir köşk yapın ve adını “Hamd Köşkü” olarak koyun.” onun için üzülme canım çünkü senin yavrun şimdi cennete gitti.

sana zarar gelecek insanlardan çok yakın akraban bile olsa görüşmemende fayda var.

merhaba arkadaşlar

aynı şey benim de başıma geldi 7.5 aylık bebeğim öldü karnımda doğum yaptım 1 hafta sonra yanıma geldiğinde sanki hiçbişe olmamış gibi gülüp egleniyodu aman sanki nolmuş deyip milletin dedikodusunu yaptı bana kahkahalarla ondan sonra bi daha hiç görüşmedim görmek istemediğimi söyledim kaynanama tabi hemen yetiştirmiştir eşlerimiz ortaktı onlarda ayrıldı hiçbi şekilde görüşmüyouz artık ama allahından bulsun ne diyebiliriz ki şimdi konuşsa benimle konuşurmuyum bilmiyorum ilk zamnalardaki kinim yok ama kocasına olan kinim hiç bitmicek o daha da betrini yaptı düşünün allah büyüktür düşmez kalkmaz bir allah herşeyi oluruna bıraktım artık eşim yanımda ya boşverdim

Allah sabır versin.benimde karnımda dört aylıkken bebeğimin gelişimi durdu ve öldü.kürtajla alındı.ne olursa olsun.zor bir durum.insanın en çok teselliye ihtiyacı olduğu zamanlardan biridir bu.Allah yardımcın olsun.eltinide Allaha havale et...

Çok üzüldüm, geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede bebeğinizi kucağınıza almanız nasip olur.
Size bu lafları taşıyan insana güvenmeyin. Bu insan yangın görse benzin dökecek biri. Böyle insanın lafıyla harekete geçilmez. Eltiniz dünyanın en manyak insanı bile olsa, içinden güler ama dışından belli etmez diye düşünüyorum. Hadi o bu kadar kötü peki bu kötülüğü bilmenizi isteyen kişi iyi mi? İnsanların sizi yönlendirmesine izin vermeyin.

merhaba konuyu hortlatıyorum çünkü eltim onu görmezden gelmemi kafasına çok takmış olmalıki eşimi aramış dün . o olaydan sonra tekrar bir araya gelmedik özenle gelmemeye çalıştım yoksa kavga çıkartıcaktım. neyse geçen akşam arkadaşlara giderken onların kv geldiğini gördüm ve onlar arabayı park ederken beklemedim arkadaşıma gittim eşimde absini görünce abimle konuşayım geliyorum dedi oğlumla birlikte beklediler. benim için hiç bir problem değildi ancak eltim dün eşimi arayıp neden beklememişim onu diyerek sitem etmiş ancak eltimin eşimi yaklaşık 4 senedir aradığını duymadım bile. ve eşime beni şikayet etmeye başlamış ben kendisinin ekmek parası ile oynuyormuşum çocuğunun kv gitmesini istemiyormuşum :50: gibilerden eşimde demişki ne alakası var yenge orası ne kadar bizim evimizse sizinde eviniz ayrıca ekmek parası olayıda benim patronum ev temizliği için birini istediğinde 4 yıl önce onu ben kendim getirmiş ve çalışması için önermiş, patrona cep telini vermiş ve aradan çekilmiştim. efendim patronun karısı( yabancı uyruklu ve türkçesi yok denecek kadar az) demişki bunun işe gelmediği günlerde işte t... ye sordum senin nerde olduğunu oda bilmiyorum dedi neden işe gelmedin ( ki hala evlerini temizliyor) sonrada güya KV demişki onların evine temizliğe gitme. yani eltim beni arayıp geçmiş olsun dememesini bunun gibi şeylere bağlamış eşimde tabiki demişki yenge ölüm ayrı bişey ki bunlar t... aramana engel değil arayıp geçmiş olsun başın sağolsun demen gerekiyordu sonuçta sende annesin ve anlaman gerekiyordu demiş. neyse eşim bana dediki ara ve artık sıkıntılarınızı konuşun sonuçta yarın öbürgün bir araya gelmeniz gereken durumlar olucak en azından bir merhabanız olsun. iyi dedim arıycam ama derdimi sıkıntımı söylerim bişey derse alttan almam dedim . aradım sonuç kavga ettik ve şuan 5 aylık hamileyim ve bu seferde beddua aldım kendisinden .. karnında bir çocuk daha var ne olcağı belli olmaz ona göre dedi bana . ayrıca ben 13 senelik evliyim şekerim sen 6 (ki 8 yıllık) ben eskiyim güzelim bunu aklına sok dedi. büyük ihtimal psikolojik sorunları var kendisinin. ne yapıcam bilmiyorum uzun oldu ama oldu ama özet bu daha neler dedi ...

Back
X