Eltimle aynı anda hamile kalmak

Sana ne ayol milletin ne zaman cocuk yaptığından.Eger iyi anlasıyorsaniz güzel bile olabilir biz en yakin arkadasimla 9 gün arayla doğum yaptık lohusalığımızda birbirimizle dertlestik cok güzel olmustu.Cocuguna arkadas aramak zorunda kalmayacaksin kuzeniyle büyüyecek ne güzel

Herkes gereksiz yüklenmiş. Belli ki etisi surekli yaris icinde olan biri ev alirken aynisini yapiyor tutup eltisinin ustune hamilelik dusunuyor hirsizin hic mi sucu yok tevafuk degil kasitli denk getirme var
Valla ben burdaki insanlara ne yazsam boş benim dediğimle bunların yazdıkları şeylerin alakası yok aklımdan geçmeyen şeyleri bile ben dusunuyomusum gibi yazmışlar Rabbim bu yazanların hepsini bildiği gibi yapsın diycek biseyim yok çünkü beni uzeni Rabbim daha çok uzsun .

Bütün yorumları okudum çok kırıcısınız… karşınızda hamile bi kadın var ve belli ki birileriyle dertleşmek istemiş.
Doğru veya yanlış daha güzel anlatabilirsiniz.
Kimsenin aile yapısını bilmeden konuşmak çok kolay, herkes ister detaylarını düşünmeden çocuk yapmayı. Bazı aileler iç içedir ve mümkün değildir neyse.
Ben sizi çok iyi anlıyorum. Bende elitimle aynı sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum. Ne yapsam, ne istesem, neye heveslensem benden önce bir şekilde olaya dahil olur bozar dedikodu eder laf sokar kıskanır benim her şeyimi kursağımda bırakır.
İnanın beterin beteri var, onun çocuğu oldu benim olmadı, tüp bebek yaptırıyorum şimdi. Neler yaşıyorum bilemezsiniz. Sizin içinde üzüldüm ve sizi anlıyorum.

Belki inanması zor ama 5 kuzen ( 1 tanesi kız kardeşim) aynı sene içerisinde doğum yaptık en büyükleri benim çocuğum, aramızda hep 1er hafta var.
Tüm sülale çok sevindi kardeş gibi olacaklar inşallah
Annem ve kız kardeşime çok yakın sürekli ona yardımcı oluyor hiç sorun etmedik hatta seviniyorum tek kalmıyor diye.

Ayy yine saçmadan seçmeler. Yani insanlar hamile kalacağı zaman onay mı alacaklar ne tuhafsınız

Yardım edecek olan iki bebeğe de eder. Etmek istemeyen tek torun olsa bile etmez. Benim kv düğün gecesi bile kendini yırttı torun isterim yapın hemen diye. Hamileyken kapımı çalmadı. Doğdu yine öyle. Sonra tutturdu ikinci diye. İkinci de düşük riskim vardı yine bir kez geldi hizmet bekledi. Doğdu hastanede bir ton işgüzarlık yaptı. Kapımı çalmadı yine. Hoş zaten ona doğurmadım. Maddi gücüm, elim ayağım olduğu sürece kimseye minnetim yok. İnan hesap bile sormadım neden diye? Kimse benim doğurduğuma bakmak, bir şey almak zorunda değil. Benim de kimseye minnet borcum yok. Ohhh ne güzel!

Maşaallah sizin aileye hatta sülaleye kıskançlık vs yok bizimkiler olsa var ya ooo el kadar bebekleri güzellik jürisi gibi değerlendirirlerdi.

Eltiniz belki de aylardır bu bebeği bekliyordur, şimdi nasip olmuştur.
Yanlış düşünüyorsunuz, kimse kimseye fesatlıktan korunmayı bırakıp çocuk yapmaz. Çünkü ciddi bir sorumluluk.
Evet, çoğu kişinin ailesi torun sevincine bazı şeyler alıyor ama baştan sona tüm ihtiyaçlarınızı zaten aileler karşılayamaz ki.
Mesela doğum için hasta bezi külodu, göğüs kalkanları, göğüs ucu kremleri, çatlak önleyici kremler vb o kadar çok şey var ki. Bunları siz normalde kayınpederinize , kayınvalidenize falan mı aldıracaktınız ? Hiç sanmıyorum.
Ya da doğumu özelde planlarsanız, doğum parasını falan mı isteyecektiniz ?
Çok absürt olur.
Uzun yıllar sonra gebelik planlandığınıza göre maddi olarak birikim yapmışsınızdır diye düşünüyorum. Yapılmalı yani.

Aileler en fazla beşik , bebek arabası, bazı kıyafetleri vs alır almak isterse. Ancak tamamen sizin ve bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayamazlar her koşulda.
Bebek büyüdükçe ihtiyaçlar sürekli yenilenecek zaten. Dolayısıyla bir ürün almış gibi, bir kere parasını verdik- bitti gibi bir anlayışınız olmamalı.

Bebeğinizin yaşına denk kuzeni olması çok güzel olacaktır. İlerde bir düğüne, pikniğe gittiğinizde, çocuğunuza arkadaş olur. Okul döneminde destek olurlar.
Siz de gebelik sürecinde birbirinizle sürekli iletişim kurar, süreç hakkında konuşursunuz. Bu bile güzel bir şey. Eltiniz ile iletişiminiz iyi değilse, mesafenizi korumaya devam edersiniz. Maddi beklentilere kimse tarafından girmeyin yeter ki. Yaparlarsa hediye diye düşünün, teşekkür edin. Yapılmazsa da zorundalarmış gibi davranmayın.

Evlendikten sonra anne babadan zorla yardım beklemek,yapılmayınca da onlara kızmak bana da çok saçma geliyor

Herkes gereksiz yüklenmiş. Belli ki etisi surekli yaris icinde olan biri ev alirken aynisini yapiyor tutup eltisinin ustune hamilelik dusunuyor hirsizin hic mi sucu yok tevafuk degil kasitli denk getirme var
Zaten aralarında 5 hafta var,biri öğrendiğinde diğeri de yeni hamile kalmış,koştur koştur yapılacak birşey değil ki bu,günü var yumurtlaması var

Sizin eşiniz ayrı eltinizin eşi ayrı yani hayatlar ayrı sizi etkileyen durum yok bence :) bebeğe ilgi konusuna gelince sonuçta sizin bebeğiniz tüm sorumluluğu üstlenemicek gibi bir durumdayken umarım bebek için karar vermemişsinizdir. Eşinizin ailesi sadece sever bakacak olan sizsiniz diye düşünüyorum

Bu arada hayırlı olsun umarım kardeşi kardeş büyürler

Açıkçası bazı eltiler gerçekten çok rekabetçi oluyor eltim aynısını yapsın ben de yapayım kafasıyla hareket ediyorlar sizinki de muhtemelen öyle ama aranızda 7 hafta var yani toplasan en fazla 2 adet dönemi denemiş . Biraz da onun şansı

Siz birine guvenipte mi çocuk yaptınız bize yardımları olmayacak diyorsunuz annemler 4 kız biz kuzenler 3 ay arayla doğmuşuz 2.cocuklarini da gene bikac arayla dogurmuslar hiçte kıskançlık etmemişler birbirine siz tuhafsiniz

Anladığım kadarıyla eşinizin ailesinin adil olmayan davranışlrından dolayı endişelisiniz ve bebek planlarken çocuğun bakım işini onların üstlenmesi planıyla yapmışsınız. Olabilir, günümüzde çalışan annenin bakıcı tutması vs. maddi olarak zorlayabilir ama yine de bebek planlarken bence bir kadın olarak hiç kimseye hatta eşimize bile güvenerek değil kendimize güvenerek hareket etmemiz lazım.
Bir de konuya şu açıdan baktım, şahsen hamile kalmak için üç yıl emek sarf ettiğimden belki de eltiniz de ilk günden beri uğraşıyor ve bunu kimse bilmiyor olabilir.
Her çocuk rızkıyla doğar ve ne güzel işte kardeş kardeş büyürler. Adaletsizlik yapan bir aile varsa ortada da ilahi adalet diye birşey var kimsenin hakkı kimsede kalmaz merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…