• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimle basim dertte!!

Evet kiskaniyor, ve o yüzden benden daha iyi oldugunu kanitlamaya calisiyor.

Biz 4 eltiyiz. En büyük eltim kiskandigini acik acik belli eder, gider Kayinvalideme söyler neyi kisandigini. Orta Okulu bitirmis, ev hanimi bir meslegi yok. 10 senelik evli ve 3 cocuk annesi. Makyajsiz cöp atmaya bile cikmaz. Kayinvalidem ve Kayinpederim emrine amade onun. Cok kiskanc oldugu icinde durmadan bir acik arar. Kendigi oldugundan daha zeki görür
Diger eltimle aram iyidir, kimseyi kiskanmaz ama biraz icten pazarliklidir. Herkezin bir kusuru var. Onu severim ben oda beni sever, en cok onla fikirlerimiz uyusur, o üniversite bitirmis ama bunlada övünüp durmaz.
Diger eltim iste malum anlattigim..

benimkide kaynanamlara karşı saygısız falan ama kaynanam gelir şikayette bulunur şöyle böle die bakmışsın üstüne titrio yine huyuna mı gidiyolar başımıza sarmasın diyemi bilmiorum..sen takma seni daha fazla sevmediklerinden değildir emrine amade olmaları çirkefliğini bildiklerindendir

Evet kiskaniyor, ve o yüzden benden daha iyi oldugunu kanitlamaya calisiyor.

Biz 4 eltiyiz. En büyük eltim kiskandigini acik acik belli eder, gider Kayinvalideme söyler neyi kisandigini. Orta Okulu bitirmis, ev hanimi bir meslegi yok. 10 senelik evli ve 3 cocuk annesi. Makyajsiz cöp atmaya bile cikmaz. Kayinvalidem ve Kayinpederim emrine amade onun. Cok kiskanc oldugu icinde durmadan bir acik arar. Kendigi oldugundan daha zeki görür
Diger eltimle aram iyidir, kimseyi kiskanmaz ama biraz icten pazarliklidir. Herkezin bir kusuru var. Onu severim ben oda beni sever, en cok onla fikirlerimiz uyusur, o üniversite bitirmis ama bunlada övünüp durmaz.
Diger eltim iste malum anlattigim..

yahu vallahi sinirlerim bozuldu arkadasim ya.bu arada ben 17 yasindayim eltim felan yok okuyorumda annemden biliyorum en iyisi bile armudun çöpünü arar.gorumce desen zaten ohoooo ^^ bence en iyisi sende ,en buyuk eltin ve suan anlattiginla fazla muhattap olma yapmacık davran iyilik yap denize at dememisler bosuna.

ah keske mesafeden anlasa canim...

En azından daha az görüşüp konuşacağınızdan birşey dediğinde yine lafınızı esirgemezsiniz ama sık sık bir araya gelmediğinizden daha az başınız ağrır, hem anlamıyor demişsiniz kalkıp bu saatten sonra huyunu değiştiremeyeceğinizden bundan öte bir çözüm yolu gelmedi aklıma, ne kadar yüz göz olursan o kadar sorun oluyor..

konuyuilk açtığımda alla alla dedim ben ne zaman yazdım bunu..yaş farkı eşiyle olan vss aynı ben.fark ben nişanlıyım..ben unv mezunuyum o ise lise bile okumadı.ben hiç yanında bahsetmem ama o hem bilmişlik taslar hemde bende dışardan okuyacam der.saygıszlıkları da aynı eşine ailesine..bence takmamaya çalış hatta sende onun gibi yap ama gözle görülür değil tavrını koy..bariz kıskançlıkk..ne yaparsa yapsınn tınlama.benimki hep der eşi memnun demekki bu huyundan halinden bize ne uzak dur diye sende öyle yap

demekki gercekten bi ben degilmisim :)

aynen canim, kendisi cocuk doktorunun yaninda yardimci olarak calisir, ben gida ve beslenme uzmanligi okudum. Bu konularda bile hala dedigim dedik der, sanki doktor kendisi. ilk basta hic takmadim canim, ama nezaman hakkimda konusmaya basladigini ögrendim ozamandan beri gicik oluyorum ona. Benimkide abisine acir, bunlar nisanliyken böyle degildi bu der, sonradan görünce kafayi siyirdi der. Uzak durmaya calisiyorum ama o bana yaklasmaktan bikmadi.

benimkide kaynanamlara karşı saygısız falan ama kaynanam gelir şikayette bulunur şöyle böle die bakmışsın üstüne titrio yine huyuna mı gidiyolar başımıza sarmasın diyemi bilmiorum..sen takma seni daha fazla sevmediklerinden değildir emrine amade olmaları çirkefliğini bildiklerindendir

evet digerlerimize sarmasinlar diye kaynanamlar onun dedigini iki etmezlerki aman kiskanclik yapmasin diye.

Slm Kizlar,

yorumlariniza ihtiyacim var. Benim büyük Kaynimla evli olan Eltim benden 2 yas kücük (Esiyle aralarinda 10 yas var) . Hatta kaynim evlensin diye biz esimle iki sene beklemek zorunda kaldik (Suan yaklasik 1 senelik evliyiz).
Bizden büyük iki tane eltimiz daha var, ama eltim onlara hic bana davrandigi gibi davranmiyor. Beni her ne konuda olursa olsun hep baskalarinin karsisinda kücük düsürmeye calisiyor. Esimle ilgili konularda bile, esimi benden daha iyi taniyormus havasina giriyor, Esimde bundan rahatsiz olmuyor degil. Okadar uyarmamiza ragmen bu huyundan vazgecmiyor. Bana nikah büyüklügü oldugunu farkettirmeye calisiyor, ki bu sadece benim farkina vardigim bi durum degil. Diyer eltilerime karsi gayet olumlu yaklasiyor, ama bana karsi hicde öyle degil. Mesleki acidan ondan cok daha yüksek oldugum halde, birsey dedigimde (benim bilgi alanimin icinde olan), hemen tersini söylüyor, ve zaman zaman sesini bile yükseltebiliyor. Kendisi kavgaci ve esine veya KV/KP veya kendi Ailesine karsida sesini utanmadan yükseltebilen biri.

Eminimki böyle durumda olan sadece ben degilimdir. Bana karsi tutumunun degismesi icin ne yapmam gerekiyor? Yardimci olursaniz sevinirim kizlar.
mesleğiniz ne bilmiyorum da yüksek dediğiniz için belirtmeden edemeyeceğim. yazınız dil bilgisi hatalarıyla dolup taşıyor. hatta bazıları gözlerimi oyuyor bile diyebilirim.
neyse konuya gelelim. sana öyle gelmediğinden eminsen eğer kadının sana gıcığı vardır. bu değişir ama bazen zamana; bazen de bir mucizeye ihtiyacınız vardır. örneğin bir olay olur ve o an buzlar erir. ikiniz de düşünürsünüz "aslında iyi insanmış" diye..
olayların üstüne gidip takılmamaya çalış derim.
kendince sorunları varsa seninle kendi başına bırak çözmek için uğraşsın dursun

demekki gercekten bi ben degilmisim :)

aynen canim, kendisi cocuk doktorunun yaninda yardimci olarak calisir, ben gida ve beslenme uzmanligi okudum. Bu konularda bile hala dedigim dedik der, sanki doktor kendisi. ilk basta hic takmadim canim, ama nezaman hakkimda konusmaya basladigini ögrendim ozamandan beri gicik oluyorum ona. Benimkide abisine acir, bunlar nisanliyken böyle degildi bu der, sonradan görünce kafayi siyirdi der. Uzak durmaya calisiyorum ama o bana yaklasmaktan bikmadi.

körle yatan şaşı kalkar git ona söyle karımda karım der hiç acımasın valla...sen ne eşini nede kendini yaklaştırma..sonra dan görme oluyo böyleleri ya..ailelerinde eksiklikler oluyo bizle aynı şartlarda yetişmiyolar ondan oluyo sanırım..benim eltinin ailesinde kız çocukları değersizdir hizmetçidir..benim ailem el üstünde tutunca o bile garip gelio..ona bile çekemio düşün..naparsan yap düzelmez..

körle yatan şaşı kalkar git ona söyle karımda karım der hiç acımasın valla...sen ne eşini nede kendini yaklaştırma..sonra dan görme oluyo böyleleri ya..ailelerinde eksiklikler oluyo bizle aynı şartlarda yetişmiyolar ondan oluyo sanırım..benim eltinin ailesinde kız çocukları değersizdir hizmetçidir..benim ailem el üstünde tutunca o bile garip gelio..ona bile çekemio düşün..naparsan yap düzelmez..

evet aynen, kaynim sinirlenir eder ama yinede karimda karim der.. hemde ne sonradan görme. Onun ailesindende kiz cocuklari degersizdir, babasida zaten cocuklariyla hiccc ilgilenmemis, aralarinda bi sevgi sezemiyorum ben. Kendi ailesi ile ayni mahallede oturdugu halde, hergün kayinvalideme gider. Kayinvalidemin hic kizi olmadigi icin cok sever bizleri. Bizdede durum tam tersi, biz 3 kiz kardesiz babamla annem üzerimize titrerler. Bununda farkina variyor sanirim.

mesleğiniz ne bilmiyorum da yüksek dediğiniz için belirtmeden edemeyeceğim. yazınız dil bilgisi hatalarıyla dolup taşıyor. hatta bazıları gözlerimi oyuyor bile diyebilirim.
neyse konuya gelelim. sana öyle gelmediğinden eminsen eğer kadının sana gıcığı vardır. bu değişir ama bazen zamana; bazen de bir mucizeye ihtiyacınız vardır. örneğin bir olay olur ve o an buzlar erir. ikiniz de düşünürsünüz "aslında iyi insanmış" diye..
olayların üstüne gidip takılmamaya çalış derim.
kendince sorunları varsa seninle kendi başına bırak çözmek için uğraşsın dursun

Olabilir. Ben almanyada dogup büyüdüm canim, ve malesef burda türkce egitim alma gibi bir sansim yoktu.. görmezden geliver..

olaylarin üstüne gitmedim onu oldugu gibi kabul etmeye calistim canim ama ben öyle yaptikca o dahada cirkeflesiyor. Ben onunla muhattap olmadigimda bile "nasil yaparimda suna laf söylerim" cabasinda.

Olabilir. Ben almanyada dogup büyüdüm canim, ve malesef burda türkce egitim alma gibi bir sansim yoktu.. görmezden geliver..

olaylarin üstüne gitmedim onu oldugu gibi kabul etmeye calistim canim ama ben öyle yaptikca o dahada cirkeflesiyor. Ben onunla muhattap olmadigimda bile "nasil yaparimda suna laf söylerim" cabasinda.

o zaman kısa ve net olarak hayatından çıkaracaksın..
bu tür insanlar ilk önce ellerinden geleni yapar. tüm kozlarını oynar ki iyice azmettirsin.
yapacak bir şey kalmayınca kendi kabuğuna çekilecektir.

o zaman kısa ve net olarak hayatından çıkaracaksın..
bu tür insanlar ilk önce ellerinden geleni yapar. tüm kozlarını oynar ki iyice azmettirsin.
yapacak bir şey kalmayınca kendi kabuğuna çekilecektir.

bana zaten pek gidip gelmiyor, ama dogumgünlerine vs. mecburen görüyorum.
insallah buda en kisa zamanda kendi kabuguna cekilir.

mesafe koyun gitsin,
karşınızdaki kardeşiniz değil bişey değil...
yani çok muhatap olmak zorunda değilsiniz.
bizim eltimle hiç bir sorunumuz olmadı.
hatta iyi anlaşıyoruzda denebilir ama mesafeliyizdir.
farklı şehirlerdeyiz.ayda bir o beni,bende onu ararım o kadar.
ne kadar sevsemde çok yakın olmam ne eltimle ne gelinimizle ne türevleriyle..

Canim; ayni bina da, ayni mahallede oturmuyorsaniz hele ki calisiyorsaniz eltinizle ayni ortamda bulunma ihtimalleri oldukca zayifliyor. Kaldi ki dogum gunlerinde felan bir araya geliyoruz yazmissin. O ortamlarda da selam verip merhabaya kalmadan yanindan ayrilacaksin...

Benim eltim ust katimda oturur. Oyle oldugu halde haftalarca gormedigim olur hele ki mevsim kissa ve ikimizde calismiyoruz...

Eger sen eltini gormezden gelir,bulundugunuz ortamlarda onunla muhatap olmazsan eminim ki o da seninle ugrasmaktan vazgececektir.

Dip not: kavrayamadigim bir nokta da yok o ilkokul mezunu ben universite mezunuyum yazilmasi... Okumakla insan olunmaz. Surekli burada o ev hanimi ben calisiyorum,o okumamis ben yulsek yapiyorum yazilmasi beni oldukca rahatsiz ediyor. Yineliyorum okumakla kulturlu de olunmuyor,cok bilgili de olunmuyor.

Ben universite okuyorum suan,eltimse ilkokul mezunu. Ama hicbir zaman eltimi o konuda kucumsemedim ya da yaptigi yanlisi okumamisligiyla yargilamadim. Bence burda ben yuksek yapiyorum ,calisiyorum yazipta eltisinin yaptiklarimi okumamasina ev hanimi olmasina baglamalarini onlarin egolarina bagliyorum.
Yine yineliyorum calismakla okumakla insanlarin degerleri olculmez....

mesafe koyun gitsin,
karşınızdaki kardeşiniz değil bişey değil...
yani çok muhatap olmak zorunda değilsiniz.
bizim eltimle hiç bir sorunumuz olmadı.
hatta iyi anlaşıyoruzda denebilir ama mesafeliyizdir.
farklı şehirlerdeyiz.ayda bir o beni,bende onu ararım o kadar.
ne kadar sevsemde çok yakın olmam ne eltimle ne gelinimizle ne türevleriyle..

Mesafe koyuyorum ama o inadina yanima sokulmaya calisiyor.
Biz ayni sokakta oturuyoruz malesef canim, ve ise giderken vs birbirimizi görüyoruz. KV de ayni soktakta, ve nezaman onlara gitsek esimle eltimlerde orda oluyor. Eltim kendi evinde yemek yapmaz, genellikle hergün KVde yemegini yer cayini icer evine gider.
Keske bizde ayri sehirlerde olsak..

Canim; ayni bina da, ayni mahallede oturmuyorsaniz hele ki calisiyorsaniz eltinizle ayni ortamda bulunma ihtimalleri oldukca zayifliyor. Kaldi ki dogum gunlerinde felan bir araya geliyoruz yazmissin. O ortamlarda da selam verip merhabaya kalmadan yanindan ayrilacaksin...

Benim eltim ust katimda oturur. Oyle oldugu halde haftalarca gormedigim olur hele ki mevsim kissa ve ikimizde calismiyoruz...

Eger sen eltini gormezden gelir,bulundugunuz ortamlarda onunla muhatap olmazsan eminim ki o da seninle ugrasmaktan vazgececektir.

Dip not: kavrayamadigim bir nokta da yok o ilkokul mezunu ben universite mezunuyum yazilmasi... Okumakla insan olunmaz. Surekli burada o ev hanimi ben calisiyorum,o okumamis ben yulsek yapiyorum yazilmasi beni oldukca rahatsiz ediyor. Yineliyorum okumakla kulturlu de olunmuyor,cok bilgili de olunmuyor.

Ben universite okuyorum suan,eltimse ilkokul mezunu. Ama hicbir zaman eltimi o konuda kucumsemedim ya da yaptigi yanlisi okumamisligiyla yargilamadim. Bence burda ben yuksek yapiyorum ,calisiyorum yazipta eltisinin yaptiklarimi okumamasina ev hanimi olmasina baglamalarini onlarin egolarina bagliyorum.
Yine yineliyorum calismakla okumakla insanlarin degerleri olculmez....

ayni sokakta oturuyoruz canim. Dogumgünlerinde vs dedigim gibi bir araya gelmek zorunda kaliyoruz, ama ona nekadar uzak davranirsam davranayim yanima sokuluyor. KV diyormuski, neredeyse ayni yasta oldugumuz icin benimle daha fazla konusma geregi duyuyormus ondan öyle davraniyormus. Rahatsiz oldugumdan haberdar, ama buna ragmen vazgecmiyor.

Haklisiniz size katiliyorum. Okumakla insan olunmuyor. Ama okumamis veya egitim seviyesi sizden düsük olaninda durmadan sizin lafiniza mudahale etmesi insani geriyor biraz. Heleki konu sizin bilgi alaninizin icinde ve onun bilgi alaninin disinda ise.
Asla insanlari egitim durumlarina göre siniflandirmam veya onlari bu nedenle kinamam.

Gulo_D;

Seni cok iyi anliyorum. Anladigim icinde sadece gormemezlikten gel yorumunu yapiyorum.

Bende senin yasadiklarindan fazlasini yasadim.Cozumu de fazla muhatap olmamakla buldum. Eger senin cok iyi bildigin bir konuda israrla lafa karisip senden daha bilgiliymis gibi gosteriyorsa birak yapsin.

Yaklasik 4 yillik evliyim anladim ki herkes ederi kadar... Ne kv ne elti ne gorumce ne de kp.... Kimse icin beynimizi yormaya da sklmayada gerek yok. Onlara bisey oldugu da yok. Biz dert edip biz uzuluyoruz.
Eger ki gormek istemezsen gercekten gormezsin....

bu kadar kafaya taktığına göre sen de onu mu kıskanıyorsun acaba? her yönden daha iyisin sorun onda ee neden gündemine alıyorsun bu kadını ve olaylarını???

bu kadar kafaya taktığına göre sen de onu mu kıskanıyorsun acaba? her yönden daha iyisin sorun onda ee neden gündemine alıyorsun bu kadını ve olaylarını???

Kiskanilcak bi yani yok canim. Durup dururken ben her agizimi actigimda pat diye birsey söyledigi icin kafama takiyorum. Bana resmen "büyük elti" oldugunu hissettirmeye calisiyor, ki bunu diger eltilerime ve KV bile söylemis.

Gulo_D;

Seni cok iyi anliyorum. Anladigim icinde sadece gormemezlikten gel yorumunu yapiyorum.

Bende senin yasadiklarindan fazlasini yasadim.Cozumu de fazla muhatap olmamakla buldum. Eger senin cok iyi bildigin bir konuda israrla lafa karisip senden daha bilgiliymis gibi gosteriyorsa birak yapsin.

Yaklasik 4 yillik evliyim anladim ki herkes ederi kadar... Ne kv ne elti ne gorumce ne de kp.... Kimse icin beynimizi yormaya da sklmayada gerek yok. Onlara bisey oldugu da yok. Biz dert edip biz uzuluyoruz.
Eger ki gormek istemezsen gercekten gormezsin....

Belkide daha yeni evli oldugum icin ve böyle bi durumla hic karsilasmadigim icin görmemezlikten gelemiyorumdur yaptiklarini. Belki zamanla olur..

Back
X