Eltimle bir diyaloum

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
156
Diğer
Gecen günlerde bir telefon konusmasi esnasinda kücük eltimle aramda gecen diyalogu sizinle paylasmak istiyorum...

Nasilsin iyimisinden sonra biraz havadan sudan konustuk, kaynimi sordum, nasil iyimi yeni actigi kahve nasil isliyor iyi gidiyormu isleri falan derken,
Iyi iste zavalim, ne yapsin kosturup duruyor, cok üzülüyorum ona gülsüm abla, ana yok basinda baba yok basinda, abileride hic ilgilenmiyor, birden müslüman oldular masallah kahveye ayak atmiyorlar dedi...benneyaptımki

Niye öyle düsünüyorsun, kahveye gitmiyor olabilirler ama telefonda olsun disarda olsun yine görüsüyorlar konusuyorlar, hem onlar abi kardes konusurlar konusmazlar seni beni ve ortanca eltimizi ilgilendirmez dedim.:delphin:

Ehh kem küm, ya iste bende öylesine üzüldüm kocama sadece dedi...:tomato:
Kocan ne büyük abisine nede kücük abisine kahve alacagini söylemedi basti imzayi aldi, bu isler kolay degil güzelim dedim, biraz daha ordan burdan konustuktan sonra kapattik.:kahve:

Lakin düsünmeden edemedim, bana inceden inceye sitem eden sizce kocasinada bak abilerin seni aramiyor sormuyor ilgilenmiyor diye fitne fesat sokmuyormudur?CADIARZU

Hic tasvip etmedigim bir olaydir bu, bir insani ailesine karsi doldurmak, ailesinden sogutmak!!:1no2:

Kaynimin bazi davranislari ve konusmalari artik cok daha netlik kazandi kafamda. Tabikide en büyük kabahat doldurusa gelendedir fakat bir laf bazen bir büyü yerini tutar derdi anneannem hep...galiba yine dogru söylemis.:delphin:

kesınlıkle katılıyorum,eşler özellıkle bayanlar bunu çok yapıyor. dolduruşa getırıp sonra iş patlak verıp, kardeşler kusunce hemen sıyrılıverıyorlar. eşim abısınle ve ablasınla yıllardır küs. ne yazık kı eşlerı yuzunden.

sanırım hem eşini dolduruyor hem de inceden size dokunduruyor gıbı geldı

hımm dolduruşa gelmiş olabileceği muhtemel tabii zaten sana bile sitemini belli eden bir insan kocasına tabiki söylerrr

kesınlıkle katılıyorum,eşler özellıkle bayanlar bunu çok yapıyor. dolduruşa getırıp sonra iş patlak verıp, kardeşler kusunce hemen sıyrılıverıyorlar. eşim abısınle ve ablasınla yıllardır küs. ne yazık kı eşlerı yuzunden.

sanırım hem eşini dolduruyor hem de inceden size dokunduruyor gıbı geldı

Evet canim bende öyle tahmin ediyorum...tabiki günahini almak istemem lakin görünen köy kilavuz istemez degilmi!:delphin:

Nesli arkadasimizin dedigi gibi bana söylenen kocasina haydi haydi söylenir...

Kardes bambaska birsey...kardes arasina böyle fitne fesat sokmakla ellerine ne geciyor anlamiyorum.

Kaynim öyle uzaklastiki abilerinden inanilir gibi degil....esim resmen onun idölü gibiydi, yazik

bu olay sadece kardeşler arasında da olmuyor ne yazık kı; biz apartmanda 5 kız 5 erkek arkadaş bırlıkte buyuduk. erkekler şuan bızımle asla göruşmuyor, hepımız evlendık ve aramızda eşlerle gun duzenledık. ama bır sure sonra o eskı erkek arkadaşlarımız bıze sureklı laf sokmaya başladı. ne yazık kı bazı kadınlar cook cahıl oluyor ve eşlerını bu saçma fıkırlerıne ınandırıyor. ne gerek varsa.

uzulme canım, erkekler enınde sonunda anlıyor. bır bakıyorlar kı etrafında kımse kalmamış,uçan kuşa bıle kusmuşler ve karısı hala doymamış. o gun gelır ben gördum kadınlar kendıne edıyor. gercekten yazık

ay kız benimde başıma gelen bir olaydır bu ve sen emin olki canım kesin eltin dolduruşa getiriyordur kaynını oda tabi karısına inanıyordur biyandanda veriyor gazı eltin ateşin altını yakıyor oda kaynamaya hazır başlıyor fokurdamaya.......benimde bunda 3 yıl önce başımdan buna benzer olaylar geçti canım eltimde hep böyle iğneleyici laflar söyler dururdu aldırış etmezdim içimden it ürür kervan yürür derdim....bir gün eşimle abisi tartıştı hemde başkalarının lafıyla ve lafı çıkartanda sevgili eltim on yalana o kadar inanmışlarki bize söyleyenin adını vermiyolar aklıları sıra sonra tartışma anında eltim sinirle lafa bir girdi ben sana demedimmi dün akşam ve her zaman bunlara bir şey deme üstüne koyuyolar ortalık karıştırıyolar diye ben ve eşim ne olduğunu anlamadık herşey konuştukça çorap söküğü gibi geldi eltimin yalanları ortaya çıktı aynı anda kaynımda itiraf etti tabi bu arada kayınbabamgilde geldi oda eltimin yaptığı fesatlığı ortaya çıkardı kaynıma haşırt bir kapak oldu......ve kendilerine ettiler ne söyledilerse canım şuan ben onlarla konuşmuyorum sadece gördüğüm yerde ciddi şekilde muaattap oluyorum eşimde görüşmüyor onlarla hatta ailenin hepsi eltimden nefret ediyor adam terine koyan yok artık onu resmen dışlanıyorlar aile içinden kaynım eşinin dolduruşuna geldi kardeşlerinin yanında değerini kaybetti ama iş işten geçti tabi hiç bir şey eskisi gibi olmayacak olmuyorda 3 yıldan beri......canım bence eşin çok geç olmadan bir görüşsün bakim kaynınla o neler diyecek umarım bizimkiler gibi araları bozulmaz canım inan hiç hoş bir durum değil aynı ortamlarda bulunuyoruz bazen kaçacak delik arıyoruz devamlı iğneli laflar sokuyolar çevredekiler bunalıyoruz.....fırsatta vermeyin canım ona zaferi o kazanmasın istediğini elde edemesinde çatlasın eminim onunda niyeti eşini ailesinden soğutup koparmak çünkü benim eltiminki buydu onun için herşeyi yapmıştı başardıda ama öbür dünyada ne yapar onu bilemem çok beddua aldı aile içinden allah islah eylesin böyle insanları fırsatta vermesin inşallah canım

tanımıyorum ama hemen kotu seyler gelmıs aklına ..

elbette karı koca aralarında konusuyorlardır fkat belkıde cıdden dertlestı sızle..olabılır

insanın dünyada en yakınlarından biridir kardeş,bu sıralama kişiden kişiye değişir tabi.şahsen ben yeni bir işyeri açsam ve kardeşlerim bi hayırlı olsuna işyerime gelmezlerse darılırım ve bunu en yakınımdaki kişiylede paylaşırımki bu eşim olur muhtemelen.eltinizde böyle bir paylaşımın sonucunda eşine üzülmüş ve sizin aracılığınızla bi mesaj göndermiş olabilir.şimdi diyeceksinizki kardeşler arasında aracı koymaya ne gerek var bu işleri olduğundan daha karışık hale getirmezmi şimdi olduğu gibi çok haklısınız ama insan çok kırıldığında ilk adımı karşı taraftan bekliyor bazen ve size tamamen katılıyorum 1.eşlerin arasına 2.kardeşlerin arasına bi üçüncü şahsın girmemesi lazım girersede aynen böyle oluyor kafada şüphe bulutları dolaşıyor...

her ailede illa birileri fitne sokacak olmazsa olmaz
ama sende lafını söylemişsin içinde kalıp sende eşine yetiştirebilirdin
böylece o dedi bu kodu sürer gider insan manzaraları bunlar heryerde olan mikserler

tanımıyorum ama hemen kotu seyler gelmıs aklına ..

elbette karı koca aralarında konusuyorlardır fkat belkıde cıdden dertlestı sızle..olabılır

Bilemiyorum canim...günahini almak istemem tabiki, lakin sezgilerime cok güvenirim...sanki kendi agzina kendini ele verdi gibi oldu bir anda..benneyaptımki.sonradan pisman oldu hemen lafi degistirmeye calisti...CADIARZU

insanın dünyada en yakınlarından biridir kardeş,bu sıralama kişiden kişiye değişir tabi.şahsen ben yeni bir işyeri açsam ve kardeşlerim bi hayırlı olsuna işyerime gelmezlerse darılırım ve bunu en yakınımdaki kişiylede paylaşırımki bu eşim olur muhtemelen.eltinizde böyle bir paylaşımın sonucunda eşine üzülmüş ve sizin aracılığınızla bi mesaj göndermiş olabilir.şimdi diyeceksinizki kardeşler arasında aracı koymaya ne gerek var bu işleri olduğundan daha karışık hale getirmezmi şimdi olduğu gibi çok haklısınız ama insan çok kırıldığında ilk adımı karşı taraftan bekliyor bazen ve size tamamen katılıyorum 1.eşlerin arasına 2.kardeşlerin arasına bi üçüncü şahsın girmemesi lazım girersede aynen böyle oluyor kafada şüphe bulutları dolaşıyor...

Kardesler arasinda hic bir kirginlik yok canim...tabikide esim ve diger kaynim kahveye gitti birseye ihtiyacin varmi diye sordular...telefon aciyorlar vs. vs...:delphin:

Lakin ikiside namazinda niyazinda insanlar kahvede alkol ve kumar oldugu icin girmek istemiyorlar o yüzden eltim abileride birden müslüman oldu masallah lafini kullandi...benneyaptımki

kaynın belkide gerçekten çok ilgi bekliyordu onu göremediği için eşiyle dertleşmiş olabilir ..
eltinizinde onu doldurmuş olma ihtimali yüksek tabi ,hatta ben sizle olan telefon görüşmesinden sonra "bak sen onlara sormamışsın açarken oyüzden gelmiyolarmış "şeklinde işine geldiği gibi lafı çevirip yetiştirmişde olabilir
kardeşler arasında eğer bir kırgınlık varsa bunu direk kendileri görüşmeli eşlerin ağzına laf verilmemeli kız yada erkek biz kendi ailemize ne kadar saygı duyarsak eşlerimizde ailemize okadar değer verir

her ailede illa birileri fitne sokacak olmazsa olmaz
ama sende lafını söylemişsin içinde kalıp sende eşine yetiştirebilirdin
böylece o dedi bu kodu sürer gider insan manzaraları bunlar heryerde olan mikserler

Dogru diyon cemrem....vereliniortak

Esimin 2 kardesinden baska kimsesi yok burda...tüm ailesi türkiyede!
Yazik diyorum sadece...alda malda 3 kardesler burda neden aralari kötü olsun neden sogusunlar birbirinden.

Yine kes kesme tirnak demisler...insana kardesinden öte kim olabilirki?

Belkide ben gecen sene annemi kaybettigim icin kardeslerime dört elle sarildim, o yüzden cok hassas düsünüyorum.:çok üzgünüm:

Kardesler arasinda hic bir kirginlik yok canim...tabikide esim ve diger kaynim kahveye gitti birseye ihtiyacin varmi diye sordular...telefon aciyorlar vs. vs...:delphin:

Lakin ikiside namazinda niyazinda insanlar kahvede alkol ve kumar oldugu icin girmek istemiyorlar o yüzden eltim abileride birden müslüman oldu masallah lafini kullandi...benneyaptımki

eh o zaman daha ne istiyorlarki,hayırlı olsuna gitmişler madem,insan kardeşinin hatırınada olsa uzak durmaya çalıştığı şeylerin yakınına uğramaz tabiki saygı duyması lazım..

kaynın belkide gerçekten çok ilgi bekliyordu onu göremediği için eşiyle dertleşmiş olabilir ..
eltinizinde onu doldurmuş olma ihtimali yüksek tabi ,hatta ben sizle olan telefon görüşmesinden sonra "bak sen onlara sormamışsın açarken oyüzden gelmiyolarmış "şeklinde işine geldiği gibi lafı çevirip yetiştirmişde olabilir
kardeşler arasında eğer bir kırgınlık varsa bunu direk kendileri görüşmeli eşlerin ağzına laf verilmemeli kız yada erkek biz kendi ailemize ne kadar saygı duyarsak eşlerimizde ailemize okadar değer verir

Cok cok dogru bir cümle canim...ciddende sen aileni ne kadar önemser ne kadar saygi gösterirsen, esinde kadin veya erkek hic fark etmez...o kadar önemser ve saygi duyar...

esler kardeslerin arasina girdigi zamanlarda ister istemez anlasmamazlik olabiliyor .Aslinda kayinin anlayisli olup esiyle kardeslerini bu sekilde konusuyorsa onem vermemesi gerekiyor .sonucta biliyor neden gelemeyeceklerini..Rabbim icinde haset fesat olan insanlardan korusun herseyi yaparlar .

esler kardeslerin arasina girdigi zamanlarda ister istemez anlasmamazlik olabiliyor .Aslinda kayinin anlayisli olup esiyle kardeslerini bu sekilde konusuyorsa onem vermemesi gerekiyor .sonucta biliyor neden gelemeyeceklerini..Rabbim icinde haset fesat olan insanlardan korusun herseyi yaparlar .

Amin...egerki gercekten icinde hasetlik fesatlik varsa..

Kaynim benden 10 yas kücük, ben evlendigimde 16 yasindaydi, kendi kardeslerimden ayirmadim hic bir zaman...hep takilirdi bana bende ona...acik acik konusurduk herseyi...hatta bu kahve olayinda bile neden abilerine danismadan hemen imza attin? Akil akildan üstündür bu isler cok zor diye izah etmeye calistim ona...:delphin:
Esimi dedigim gibi idölü gibi görürdü lakin gel zaman git zaman cok degistigni sadece ben degil herkes görüyor...

Esim ona hic dayanamaz, koca essek kadar adam oldu yinede benim gözümde o sümüklü pesimde dolanan cocuk der...ama abilerinden kendini böyle soyutlamasi uzak durmasi gercektende biraz eltimin sayesinde oldugnu düsünüyorum.

Ortanca kaynimda bunun farkinda...

aslında eşiyle dertleşip konuşabilir bi insan bu çok normal ancak eşinde bu konuda anlayışlı olup hemen diğerlerine yetiştirmemesi gerek tabiki dertleşmeninde bi adabı usulü var kalkıpta "bu manyak ablam gelmedi zaten salağın tekidir kıskanmıştırda gelmemiştir şekline seviseyiz konuşmalar bizlerin gözünde eşimizin ailesini küçük düşürür

Belki de kaynın bu durumdan rahatsızdır da eltine anlatıp duruyordur yani dolduruşa gelen eltin de olabilir..

Sonuçta kahveye babasının abisinin ne sıklıkla gelip gittiğini, kaynın söylemese eltin bilemez..Gelmeseler bile , kaynın ''arada uğruyorlar işte'' deyip, karısının ağzına da laf vermeyebilir..

Ama dert yanıyorsa eltine sürekli, eltin de sana yarı şaka yarı ciddi, sitemkar konuşmuş..

Olabilir bu tarz şeyler her ailede.Takma şekerim..

içinde bi fesatlık olduğunu düşünmüyorum
belkide eşiyle daha ilgili olmalarını istemiştir
ama bu konuda seninle paylaşması doğru olmamış benneyaptımki
madem üzülmüş kendilerine söyleyebilirdi :delphin:

Back
X