Eltimle bir diyaloum

belki de söylemiyordur gülsüm abla,
günahını alma hemen ne bilim senle bir abla gibi dertleşmek istemiştir belki..
seven sevdiğini yerden yere vurur ya biraz sitem etmiş olabilir...

Belki de kaynın bu durumdan rahatsızdır da eltine anlatıp duruyordur yani dolduruşa gelen eltin de olabilir..

Sonuçta kahveye babasının abisinin ne sıklıkla gelip gittiğini, kaynın söylemese eltin bilemez..Gelmeseler bile , kaynın ''arada uğruyorlar işte'' deyip, karısının ağzına da laf vermeyebilir..

Ama dert yanıyorsa eltine sürekli, eltin de sana yarı şaka yarı ciddi, sitemkar konuşmuş..

Olabilir bu tarz şeyler her ailede.Takma şekerim..

Kaynim rahatsizligni zaten abileri ile konusur denizim...dedigim gibi esimin hep gözü onun üstündedir zaten, en kücükleri kaynim oldugu icin pek nazlanir abilerine..

Ama onlar aralarinda hall eder diye düsünyorum, biz eslere laf düsmez bence..

içinde bi fesatlık olduğunu düşünmüyorum
belkide eşiyle daha ilgili olmalarını istemiştir
ama bu konuda seninle paylaşması doğru olmamış benneyaptımki
madem üzülmüş kendilerine söyleyebilirdi :delphin:

Bende bunu anlamiyorum ya laydicim, ilgili olmalarini istiyorlar hep evet dogru, lakin birazda anlayisli olmak gerek, herkesin isi gücü basindan asmis, gecim derdi, hayat sartlari derken birde nazla kaprisle ugrasmaya ne gerek var...

Hem onlar kardes, kavgada ederler, barislarda araya giren kötü olur kanimca

belki de söylemiyordur gülsüm abla,
günahını alma hemen ne bilim senle bir abla gibi dertleşmek istemiştir belki..
seven sevdiğini yerden yere vurur ya biraz sitem etmiş olabilir...

Olabilir tabiki özlemcim, fakat ben birazda eltimin huyunu suyunu bilirim...o yüzden icime hafiften bir kurt düsmedi degil.
Acayip derecede bir önemsenmek arzusu var, gerek bizden gerek kaynanamlardan bunu göremedigi vakit asiri derecede tepki veriyor...

benim eşim de en küçük kardeş ve iki abimiz var.
büyük eltimle konuşurken ben de aynı şekilde ona konuşmuşumdur.
bak kardeşleri burada başka şehirde yaşıyor, ne abileri arıyor ne de babası diye.
eltim benim ablamdır, ablamdan ötedir, dertleşmek için söylüyorum.
ama eltimin bunu gidip kocasına söylemeyeceğini çok iyi biliyorum.
zaten onun demesine de gerek yok, ben kendilerine diyorum unuttunuz kardeşinizi diye.
bunu eltime diyorum ama kocama demiyorum.
hee o bana derse beni aramıyolar sormuyolar diye, iş güç hayat kavgası olur öyle şeyler diyorum hatta.

olayın gelişme kısmı benzediği için anlattım bunları.
her neyse,
yani eltinizin söylemesindeki anlam önemli.
ben aynısını kötü amaçlı yapmadığım için kötüdür diyemem.

ben bu tip konulara bayanların karışmaması
taraftarıyım,sonuçta aile içinde bazen huzursuzluklar olabilir,
anlaşmazlıklar olabilir ..ama aile olmanın gereği
uzun sürmemeli diye düşünüyorum..
sevgiler...

benim eşim de en küçük kardeş ve iki abimiz var.
büyük eltimle konuşurken ben de aynı şekilde ona konuşmuşumdur.
bak kardeşleri burada başka şehirde yaşıyor, ne abileri arıyor ne de babası diye.
eltim benim ablamdır, ablamdan ötedir, dertleşmek için söylüyorum.
ama eltimin bunu gidip kocasına söylemeyeceğini çok iyi biliyorum.
zaten onun demesine de gerek yok, ben kendilerine diyorum unuttunuz kardeşinizi diye.
bunu eltime diyorum ama kocama demiyorum.
hee o bana derse beni aramıyolar sormuyolar diye, iş güç hayat kavgası olur öyle şeyler diyorum hatta.

olayın gelişme kısmı benzediği için anlattım bunları.
her neyse,
yani eltinizin söylemesindeki anlam önemli.
ben aynısını kötü amaçlı yapmadığım için kötüdür diyemem.

Iste altini isaretledigim bölüm cok önemli esmaralda...:delphin:
Bazen esim bana, ya bu cocuk neden bizden böyle uzaklasti neden böyle soguk duruyor acaba dese bile, bende aynen senin gibi isi gücü vardir, zaman bulamamistir takma kafana diyorum...:delphin:

Lakin eltimi tanidigim kadariyla pekte öyle yapici karekterde olmadigni biliyorum canim, gerci yinede burda en basta sorumlu olan kaynimdir, ne kadarda karisi doldurusa getirse onlar benim abilerim deyip karistirtmamasi lazim.

Sayet benim esim bana bak kizkardeslerin hic seni aramiyor sormuyor ilgilenmiyor dese , seni hic ama hic ilgilendirmez onlar benim kardeslerim der ve konuyu kapatirim.

Niyet önemli esmaraldacim dedigin gibi

konu aile olunca, bayanın kendi ailesindeki olumsuzlukları eşine anlatmasını da
tasvip etmiyorum,erkeğin kendi ailesinde yaşadığı her problemi de eşine
anlatmasını tasvip etmiyorum...o zaman ilişkiler çok laçkalaşır diye düşünüyorum...
bir bayan sırf eşi ,kardeşleriyle konuşmuyor ya da dargın diye ,
onun ailesine tavır almamalı...
ve eğer bir koca,sırf eşinin anlattıklarıyla dolduruşa gelebiliyorsa,
kendi ailesine karşı,kesinlikle kişilik problemi olduğunu düşünüyorum...
sizin eltiniz ne amaçla anlattı bilemiyorum,belki dertleşmek için,
belki şikayet için ama sonuçta sizden destek beklediği kesindi ve
onu da göremeyince şaşırmıştır umarım...
sizin verdiğiniz cevaplar bence olması gerektiği gibi...
sevgiler...

Gülsüm'cüm eltini en iyi sen tanırsın. Tamam seninle dertleşir ama söylediği bir cümle dikkatimi çekti, "birden müslüman oldular kahveye ayak atmıyorlar" lafı bana kinaye ile söylenmiş geldi.
Ama yanılıyor olabilirim. Sen genede kafana takma, eşinede bir şey söyleme.

Gülsüm'cüm eltini en iyi sen tanırsın. Tamam seninle dertleşir ama söylediği bir cümle dikkatimi çekti, "birden müslüman oldular kahveye ayak atmıyorlar" lafı bana kinaye ile söylenmiş geldi.
Ama yanılıyor olabilirim. Sen genede kafana takma, eşinede bir şey söyleme.

Tabiki söylemem canim, zaten esim duysa cok sinirlenir biliyorum huyunu!:delphin:

Aynen canim, o laf benimde icime kurt düsürdü...dertlesmek amacli olsaydi bunu söyleme geregi duymazdi bencede.:kahve:

Dedigin gibi bosvermek gerek, fakat inanki kimsenin nazinla kaprisinla ugrasacak halim yok, herkesin derdi kendine yetiyor zaten. O telefon konusmasi esnasinda kendimi cok rahatsiz hissettim.

konu aile olunca, bayanın kendi ailesindeki olumsuzlukları eşine anlatmasını da
tasvip etmiyorum,erkeğin kendi ailesinde yaşadığı her problemi de eşine
anlatmasını tasvip etmiyorum...o zaman ilişkiler çok laçkalaşır diye düşünüyorum...
bir bayan sırf eşi ,kardeşleriyle konuşmuyor ya da dargın diye ,
onun ailesine tavır almamalı...
ve eğer bir koca,sırf eşinin anlattıklarıyla dolduruşa gelebiliyorsa,
kendi ailesine karşı,kesinlikle kişilik problemi olduğunu düşünüyorum...
sizin eltiniz ne amaçla anlattı bilemiyorum,belki dertleşmek için,
belki şikayet için ama sonuçta sizden destek beklediği kesindi ve
onu da göremeyince şaşırmıştır umarım...
sizin verdiğiniz cevaplar bence olması gerektiği gibi...
sevgiler...

Evet songülcüm hemde cok sasirdi, benden bekledigi cevaplari alamadigi icin hemen konuyu kapatmak istedi.

Tesekkür ederim canim.vereliniortak

canım senin kaynın,benim de abim bize karşı bi garipleşti,evlendikten sonra bir garipleşiyorlar sanki,anlamış değilim.

Gecen günlerde bir telefon konusmasi esnasinda kücük eltimle aramda gecen diyalogu sizinle paylasmak istiyorum...

Nasilsin iyimisinden sonra biraz havadan sudan konustuk, kaynimi sordum, nasil iyimi yeni actigi kahve nasil isliyor iyi gidiyormu isleri falan derken,
Iyi iste zavalim, ne yapsin kosturup duruyor, cok üzülüyorum ona gülsüm abla, ana yok basinda baba yok basinda, abileride hic ilgilenmiyor, birden müslüman oldular masallah kahveye ayak atmiyorlar dedi...benneyaptımki

Niye öyle düsünüyorsun, kahveye gitmiyor olabilirler ama telefonda olsun disarda olsun yine görüsüyorlar konusuyorlar, hem onlar abi kardes konusurlar konusmazlar seni beni ve ortanca eltimizi ilgilendirmez dedim.:delphin:

Ehh kem küm, ya iste bende öylesine üzüldüm kocama sadece dedi...:tomato:
Kocan ne büyük abisine nede kücük abisine kahve alacagini söylemedi basti imzayi aldi, bu isler kolay degil güzelim dedim, biraz daha ordan burdan konustuktan sonra kapattik.:kahve:

Lakin düsünmeden edemedim, bana inceden inceye sitem eden sizce kocasinada bak abilerin seni aramiyor sormuyor ilgilenmiyor diye fitne fesat sokmuyormudur?CADIARZU

Hic tasvip etmedigim bir olaydir bu, bir insani ailesine karsi doldurmak, ailesinden sogutmak!!:1no2:

Kaynimin bazi davranislari ve konusmalari artik cok daha netlik kazandi kafamda. Tabikide en büyük kabahat doldurusa gelendedir fakat bir laf bazen bir büyü yerini tutar derdi anneannem hep...galiba yine dogru söylemis.:delphin:

Yengemin dayımı dolduruşundan bılıyorum..:delphin:

Hatta bi dönem abıme sana üvey evlat muamelesı yapıyolar fılan dıyordu,okadar yani.

canım senin kaynın,benim de abim bize karşı bi garipleşti,evlendikten sonra bir garipleşiyorlar sanki,anlamış değilim.

Bu dahada üzücü canim, hadi kaynim yine bir sekilde el adami, lakin insanin kendi abisinde kardesinde böyle birsey sezmesi dahada üzücü degilmi?

Yengemin dayımı dolduruşundan bılıyorum..:delphin:

Hatta bi dönem abıme sana üvey evlat muamelesı yapıyolar fılan dıyordu,okadar yani.

Anlayamiyorum böyle insanlari, ne geciyor ellerine?

Aile icinde böyle fitne fesat dagitan insanlar malesef hep var

dolduruyordur kesin. çünkü eşinize karşı davranışları değişmiş kaynınızın. kaynınıza da dediyse: birden müslüman kesildi hepsi diye... çok zor tamiri sanırım.

eşiniz ve diğer abileride arada bir gitsinler kahveye. bir çay kola içip çıksınlar. hani hal hatır sorar gibi.

yoksa tamamen uzaklaşırlar.

Bana pek sizinle dertleşmek amaçlı söylemiş gibi gelmedi.
İma edercesine cümleler kurmuş çünkü..
Herkesin işi gücü var tabi,benim babam emekli olmasına rağmen öyle çok sık gitmez amcamın çalıştığı mağazaya mesela..
Ama benim aklıma şu geldi,kaynınız abilerine danışmadan,söylemeden açtığı için kahvehaneyi,abileri kırgın olduğu için gitmiyorlar olabilir mi ?
Tabi siz yine görüşüyorlar,telefonlaşıyorlar demişsiniz o ayrı ama gerçekten fırsat bulamadıkları için mi gitmiyorlar orasıda önemli,buna sitem ediyor olabilirler..
Aynı şey babamın kuzenleri arasındada yaşanmıştı,o yüzden aklıma geldi bir an..
Gerçi öyle birşey olsa bile,yapacağın işten bahsetmeyip kendi başına birşeyler yapmaya çalışıyorsun,abilerine danışmıyorsun sonrada onlardan ilgi bekleyip sitem etmek ki abiler yine arayıp soruyormuş,eğer öyleyse bu zemini ben hazırladım diye oturup bir düşünmeli insan..

CAnım kaynın ,eltine dert yanmasa,eltin bunları bilmez bence..Bunlar eltinin değil,kaynının konuşmaları olsa gerek..eltin de sana aktarmış..tabi kaynın böyle dert yandıkça,eltinde körüklüyodur heralde..

küçük eltinizin yaşını merak ettim, yaş farkınız var sanırım.
yaşı çok genç ise, bu tür aile ilişkilerini pek öğrenememiş olabilir. siz büyüğü olarak, karışmamanız gerektiğini söyleyerek uyarmışsınız zaten...

açıkçası ben kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. size belki imada bulunmak ya da sizinle dertleşmek istedi. o kaynınızı doldursa, art niyetle yaklaşsa; bir de size tel açıp eşlerinizi size şikayet etmez bence.
belki de kaynınız ona dert yanmıştır. işyerine abilerinin uğramasını herkes ister, iyi kötü birşey başarmış kaynınız. başarısını abileri ile paylaşmak ister. eşlerinizin gitmemesine üzülmüştür kaynınız...
kahveyi almadan önce, izin almak gibi değil ama haber verse güzel olurdu tabii.

bana çok art niyetli gelmedi gülsüm. en azından kurnazca birşeyler yapmıyor bence.
başka ayrıntılar varsa bilemem ama bu yazdıklarınızdan bunu çıkardım ben :sm_confused:

ayrıca belirttiğin gibi, dolduruşa gelende kabahat. abilerini yıllarca tanıyan kişi kaynınız. eşinin lafı ile farklı davranıyorsa, bu kaynınızın ayıbı olur...

kardesler arasına gırılmemelı eltıler fesatlık yapıyor ben il ewlendıgımde bagzı hreketlerıne gucenmıstım bana kasıtlı yapıyor sanıyordum megerse eltımın huyu oleymıs esım abısı ıle abısıde eltımle konusmus esımde benımle konustu ve bana sunu dedı
_ canım abk yengem kotu degıl onu anlaman ıçın tanıman lazım ıçıne kapanık bırısı uzulunce kocasına kızar ama herkese surat yapar oda tepkısınıole dıle getirir egerkı sız anlasamazsanız bız abımle mesafelı oomak zorunda kalırız sen kardesınle mesafelıolmak ıstermısın ? kendını benım yerıme koy benım ıçın yengemı anlamaya calıs ona hedıyeler al senın ıyı nıyetlıoldugunu anlasın oda kendını acacktır sana demıstı
abısıde yengeye eynen konusmus çok ıyıyız
eltıler anlasamıyorsa kardesler soguyor kendı kardesınle soguk olmayı ıster mısın ? onu dusunup hareket etmek lazım

Back
X