Eltimle bir diyaloum

Abartan yok zaten arkadasim...sadece rahatsiz oldugum bir olayi paylasmak istedim!
Ayrica genelleme yapmamani tavsiye ederim!
Her ne kadarda sen inanmasanda eslerine aileleri hakkinda olumsuz konusmayan kadinlarda var...

Ben aralarinda hic bir tartisma olmadigi halde esi yüzünden ailesine rest cekeni bile gördüm, bu tür dolduruslar hafife alinmamali.
Bir insana 40 gün boyunca deli dersen 41 ci gün gercektende deli oldugna inanir...:delphin:

Canim ben seni her zaman severek okuyorum beni yanlis anlamani istemem konuyuda baska yöne cekmekde degil maksadim ama altini cizgiyle isaretledigin yazimi lutfen elini vicdanina koy ve söyle sen eltinle olan bu diyalogu esinle paylasmadinmi??( bu paylasmada bir doldurus) ama lutfen gercekci olalim benim demek istedigimde bu tur seylerdi hepimiz az cok birseyler konusup paylasiyoruz(dolduruyoruz) esimizle ben paylasmam canim sikilirsa kk yazarim rahatlarim dersen buna ben inanmam demek istedim :jeyyar:

genelemeyide neden yapiyorum cunku hepimiz kadiniz, hepimiz insaniz, her zaman takdir edilmeyi , begenilmeyi ve en iyi oldugumuzu esimizin bilmesini isteriz!!
bunu ben dusunuyorsam herkez dusunur, yok ben senin gibi degilim diyen arkadaslarada soruyorum, esiniz eltinizi yada ablasini yada annesini sizden daha zeki daha ustun daha basarili , becerikli oldugunu dusunmesine ne kadar tahamul edersiniz??
Dolayisiyla kendimizi o kadinlardan ayriyere koymasi icin esimizi bir sekilde isleriz!! ister kabul edersiniz ister etmezsiniz ama bu bir gercek:roflol:

Canim ben seni her zaman severek okuyorum beni yanlis anlamani istemem konuyuda baska yöne cekmekde degil maksadim ama altini cizgiyle isaretledigin yazimi lutfen elini vicdanina koy ve söyle sen eltinle olan bu diyalogu esinle paylasmadinmi??( bu paylasmada bir doldurus) ama lutfen gercekci olalim benim demek istedigimde bu tur seylerdi hepimiz az cok birseyler konusup paylasiyoruz(dolduruyoruz) esimizle ben paylasmam canim sikilirsa kk yazarim rahatlarim dersen buna ben inanmam demek istedim :jeyyar:

genelemeyide neden yapiyorum cunku hepimiz kadiniz, hepimiz insaniz, her zaman takdir edilmeyi , begenilmeyi ve en iyi oldugumuzu esimizin bilmesini isteriz!!
bunu ben dusunuyorsam herkez dusunur, yok ben senin gibi degilim diyen arkadaslarada soruyorum, esiniz eltinizi yada ablasini yada annesini sizden daha zeki daha ustun daha basarili , becerikli oldugunu dusunmesine ne kadar tahamul edersiniz??
Dolayisiyla kendimizi o kadinlardan ayriyere koymasi icin esimizi bir sekilde isleriz!! ister kabul edersiniz ister etmezsiniz ama bu bir gercek:roflol:

Canim ben olacaklari cok iyi tahmin edebilen bir insanim...simdi ben bu konusmayi esimle paylastigim vakit, kücük bir olayken büyük bir kavgaya dönüsebilir....esim kardesine gider senin karin ne demek istiyor? Ne diye bizim aramizdaki iliskilere karisiyor diye tepki verir...kaynim esine gider, niye yengeme böyle böyle konustun der ve al sana aile faciyasi....

Bunu neden yapayimki? Ne gecicek elime?
Bende eltim gibi araya fitne fesat sokan olmicakmiyim?:delphin:

Yok hayir...sahsen ben bu konuma düsmek istemem....:1no2:
Begenilmek ve en iyi olmak gibi bir arzumda yok....ben kendimi bilirim...begenende sagolsun begenmeyende....:kahve:

Ayrica yanlis anlamadim canim, buda senin fikrinse saygi duyarim...sadece genelleme yapman hos olmamis....bunu demek istedim.

neyse canim kk paylasarak umarim biraz rahatlamisindir oluyor iste bu tur seyler hayatda engeleyemeyiz biz sussak anlatmasak baskalari susmuyor onun icin ne zaman ne yapmamiz gerektigini bilmemiz yeterli, seninde bunu bildiginden zaten hic suphem yok ..sadece takma fazla kafana demekten baska birsey gelmiyor elimden ...

neyse canim kk paylasarak umarim biraz rahatlamisindir oluyor iste bu tur seyler hayatda engeleyemeyiz biz sussak anlatmasak baskalari susmuyor onun icin ne zaman ne yapmamiz gerektigini bilmemiz yeterli, seninde bunu bildiginden zaten hic suphem yok ..sadece takma fazla kafana demekten baska birsey gelmiyor elimden ...

Tesekkür ederim slinn...evet biz yapmamiz gerektigni bilelim yeter...firsat vermemek lazim bu tür olaylara...simdi bende cig bir insan olsaydim ve tüm bu konusulanlari esime aktarsaydim olayin boyutu cok daha cirkinlesirdi diye düsünyorum...zaten eltim benden beklemedigi cevaplari aldigi icin anlattigna pisman oldu galiba...benneyaptımki neyse:delphin:...yorumun icin tesekkür ederim canim...kaydirigubbakcemile5
Dedigin gibi burda paylasip rahatliyoruz vallahazemuszemus

elti değilmi
hep magdur olanlar onlar
kimse ilğilenmez onlarla

niyeyse ???

Kücük eltimde bu cok fazla var canim....sürekli ilgi bekliyor..hep pof poflanmak, sevilmek istiyor....belki ailesinden böyle gördü cünk oda kendi ailesinin en kücügü fakat malesef eller kendi ailenin verdigi degeri kiymeti vermiyor insana....buna oda alisacak zamanla insallah...yoksa cok üzülür.:1no2:

hımmm. umarım doldursa getirmek gibi bi aptallık yapmamıstır eltin.
ona birinin söylemesi lazım. bu sekilde fitne fesat la ugrasıyorsa eğer o döner dolasır kendi ayagına dolanır.
benim nişanlım birine kızıp bana dile getirdiğinde bile; ben haklı oldugu halde tmm canım sakınleş bi bakalım derim.
fitne sokmak herkese farklı zamanlarda zarar verir

hımmm. umarım doldursa getirmek gibi bi aptallık yapmamıstır eltin.
ona birinin söylemesi lazım. bu sekilde fitne fesat la ugrasıyorsa eğer o döner dolasır kendi ayagına dolanır.
benim nişanlım birine kızıp bana dile getirdiğinde bile; ben haklı oldugu halde tmm canım sakınleş bi bakalım derim.
fitne sokmak herkese farklı zamanlarda zarar verir

Dogru söylüyorsun....bencede böyle yaparak insan eninde sonunda aslinda kendine zarar veriyor...birgün ya esi ile yasa esinin ailesi ile papaz olucak...umarim olmaz:delphin:

Canim kardeside olsa esinin nankörlügünü yapan er yada gec allah cikartir...bu tür konulara girmemeni tavsiye ederim, tabikide esinin kullanilmasini ezilmesini kimse istemez lakin dedigim gibi onlar kardes bugün tekme tokat kavga yapsalar yarin yine sarmas dolas olur yine barisirlar fakat senin söyledigin en ufacik bir olumsuz kelime hic bir zaman unutulmaz.

Senin kaynananla kayinlarinla sahsi bir problemin olur tabikide konusursun kimseye kendine ezdirme, fakat esinin annesi ve kardesleri ile arasinda olanlara bence karisma...cünkü senin kendi ailenle aranda olanlara hakli olsan hakksizda esinin karismasini istemezsin öyle degilmi?

canım çok tatlısın güya derdine ben derman olcaktım di mi sen benimkine olmuşsun :utangac:

benim söylenmeden kastım sadece bundan sonraki para yardımları ile ilgili biz de kendimize ancak yetiyoruz kıymetini bilmeyen insanlara tüm kazancımızı vermesini istemiyorum o kadar eğer az da olsa eşime sahip çıksalardı allah şahit hiç sesimi çıkarmaz üstüne gerekirse kendi kazancımı da verirdim

onun dışında zaten sadece benle sorun çıkarmaya kalkana cevabını verip eşime de neyi neden söylediğimi anlatıyorum o kadar hatta kendisi kardeşleri ile görüşmek istemez ben zorluyorum annesine bile ben zorla götürüyorum ki bana neler etti kayınvalide ona rağmen

ailemle ilgili şeylere karışmak değil de ben bir sorun olursa sadece dertleşmek için anlatır eleştirisi varsa onu da öğrenmek isterim ona da eleştirim varsa yaparım ama sınırımı da bilirim zaten önemli olan yorum yaparken haddini bilmektir o zaman zaten dolduruşa gelmez karşındaki bence ya da benim eşim öyle

ben hiçbir zaman içimdekini tutabilen bir insan olmadım sorunum o zaten ne düşünüyorsam dilimin ucundadır benim dökülürüm hemen ama eşim kalbimin temiz olduğunu bildiğinden anlar beni

canım çok tatlısın güya derdine ben derman olcaktım di mi sen benimkine olmuşsun :utangac:

benim söylenmeden kastım sadece bundan sonraki para yardımları ile ilgili biz de kendimize ancak yetiyoruz kıymetini bilmeyen insanlara tüm kazancımızı vermesini istemiyorum o kadar eğer az da olsa eşime sahip çıksalardı allah şahit hiç sesimi çıkarmaz üstüne gerekirse kendi kazancımı da verirdim

onun dışında zaten sadece benle sorun çıkarmaya kalkana cevabını verip eşime de neyi neden söylediğimi anlatıyorum o kadar hatta kendisi kardeşleri ile görüşmek istemez ben zorluyorum annesine bile ben zorla götürüyorum ki bana neler etti kayınvalide ona rağmen

ailemle ilgili şeylere karışmak değil de ben bir sorun olursa sadece dertleşmek için anlatır eleştirisi varsa onu da öğrenmek isterim ona da eleştirim varsa yaparım ama sınırımı da bilirim zaten önemli olan yorum yaparken haddini bilmektir o zaman zaten dolduruşa gelmez karşındaki bence ya da benim eşim öyle

ben hiçbir zaman içimdekini tutabilen bir insan olmadım sorunum o zaten ne düşünüyorsam dilimin ucundadır benim dökülürüm hemen ama eşim kalbimin temiz olduğunu bildiğinden anlar beni

Canim tabikide böyle konularda esinle konusacaksin...cünkü sizin kazanciniz seninde ilgilendiren bir konu...geciminiz söz konusu neticede...

Benim kast ettigim olay farkli...mesela eltimin karismak istedigi olay sadece sahsen kardesleri ilgilendirir...onun veya benim karismam yersiz diye düsünüyorum..:kahve:

Ayrica dedigin gibi hadi yorum yapma geregi duydun o zaman adam gibi yorum yapmalisinki....söylediklerin bir ise yarasin...:delphin:

Allah esinle agiz tadini bozmasin canim..

amin canım hepimizinkini

onun için dedim ya sizin ilişkileriniz ne kadar güzelken eltin ne diye yorum yapar dolduruşa getirmeye kalkar iyi olan bozulmamalı umarım düşündüğün gibi değildir her şey yoluna girer

Evet evet evet... Çok haklısın Gülsüm Sultan.. vereliniortak

Bunu sana sitemle söyleyen kadın kocasına söylemez mi hiç : " Senin abilerin seni aramıyor, kahvene gelmiyor, sana destek olmuyor ..." vs vs diye başının etini yemez mi.. Bence yer...

Yemekle de kalmaz doldurur, Allah korusun iki kardeşin arasını da bozar...

Erkeğe çok iş düşüyor burda; erkek karısına gerektiği şekilde, kırmadan cevabını verecek , ailesiyle arasına sokmayacak onu.. Nasıl ki biz kadınların hoşuna gitmiyorsa ailemiz hakkında olumsuz

konuşulması , erkeğin de gitmemeli ve eşini susturmasını bilmeli... Dolduruşa gelmeyen , çok az sayıda insan vardır , onlar da kendilerini son derece bilen , karakteri tam oturmuş, kararları net

insanlardır.. Kaynın böyle biridir umarım...

Ayrıca takıldığım bir yer var : "Kahveyi açarken abilerinin ve ailesinin fikrini almıyor, kendi kararlarıyla hareket ediyorsa" , ailesinden de bu kadar ilgi ve destek beklemeleri yersiz..

Sen işine gelince kimseyi düşünmeden , fikir almadan aç, sonra da sitem et... Yok öyle ...

Gereken cevabı / cevapları vermişsin eltine..:tomato:

Burada çözüm bulunması için değil , paylaşıp içini dökmek için yazmışsın...Sen zaten yeterince akıllı ve mantıklı kadınsın vesselam, kendin ne yapacağını çok iyi bilirsin alkisalkisalkis

Ben de çözümden ziyade fikrimi belirttim ve rahatlamanda bir pay sahibi olmak istedim :1hug:

Son düzenleme:
Evet evet evet... Çok haklısın Gülsüm Sultan.. vereliniortak

Bunu sana sitemle söyleyen kadın kocasına söylemez mi hiç : " Senin abilerin seni aramıyor, kahvene gelmiyor, sana destek olmuyor ..." vs vs diye başının etini yemez mi.. Bence yer...

Yemekle de kalmaz doldurur, Allah korusun iki kardeşin arasını da bozar...

Erkeğe çok iş düşüyor burda; erkek karısına gerektiği şekilde, kırmadan cevabını verecek , ailesiyle arasına sokmayacak onu.. Nasıl ki biz kadınların hoşuna gitmiyorsa ailemiz hakkında olumsuz

konuşulması , erkeğin de gitmemeli ve eşini susturmasını bilmeli... Dolduruşa gelmeyen , çok az sayıda insan vardır , onlar da kendilerini son derece bilen , karakteri tam oturmuş, kararları net

insanlardır.. Kaynın böyle biridir umarım...

Ayrıca takıldığım bir yer var : "Kahveyi açarken abilerinin ve ailesinin fikrini almıyor, kendi kararlarıyla hareket ediyorsa" , ailesinden de bu kadar ilgi ve destek beklemeleri yersiz..

Sen işine gelince kimseyi düşünmeden , fikir almadan aç, sonra da sitem et... Yok öyle ...

Gereken cevabı / cevapları vermişsin eltine..:tomato:

Burada çözüm bulunması için değil , paylaşıp içini dökmek için yazmışsın...Sen zaten yeterince akıllı ve mantıklı kadınsın vesselam, kendin ne yapacağını çok iyi bilirsin alkisalkisalkis

Ben de çözümden ziyade fikrimi belirttim ve rahatlamanda bir pay sahibi olmak istedim :1hug:

Sagol güzelim, allah razi olsun...sende bir pay sahibi oldun tabiki...kaydirigubbakcemile5

Bazi insanlari cidden anlamak mümkün degil...tabikide kimse abilerinden izin al öyle kahve ac demedi ona...fakat ne bileyim, ben böyle ciddi birseye ablamla kardeslerimle paylasmadan onlarinda fikirlerine almadan kalkismazdim..:1no2:

Yinede ne esim nede diger kaynim ona sitem etmedi...hayirli olsun kardesim dediler....benneyaptımki

Ne yaparsin be güzelim...Anlayis, Empati, Düsünce..bunlar artik ender bulunan özellikler olmus insanlarda...:kahve:

kesinlikle gülsümcüm dolduruyordur

esler bunu fevkaladenin fevkinde yapiyor

bugun annemle dertlesirken gelinimizin yaptigi birseyi benimle paylasti

öylesine kirilmis oylesine gucenmis ki annem bende cok uzuldum sahsen

gelin hanim annemi sevmiyormus babami cok seviyormus

sebebi ise annem konusmuyormus,sarilmiyormus,gülmüyormus, eglenmiyormus

annem yapisi geregi hic yagci ve siyasetci insan degildir

yazik annecimde bana diyor ki konussam suc konusmasam suc diyor

annem ne yaparsa yapsin ne derse desin bu gelin hanim abimi dolduruyor

dusunun benim annem o kizi ölümden kurtardi intihar ettiginde

diger kiz kardesime biseyler alirken onu asla ayirmadi

altinlarini grami en agirindan en pahalisindan aldi

kalemle cizilmis gibi ev yapti ,icini dayatti dösettti

hatta ve hatta kiz kardesimin yedigini ictigini ayirarak yikamadi kizkardesim okula dersaneye gittigi tum gun disarida oldugu halde(ki makina yikiyor bulasigi elde degil )
ve abim calismiyor babamin kendi isletmesi var

yani yeme icmede annnemle babamdan

napicaz bu arsiz ,yüzsüz gelinle bilmiyorum

kendisi görmemis bir insan ne ailesinden ne cevresinden kendisi hic birinizin rahat edemeyecegi kadar rahat bir yasam suruyor ,para sikintisi yok,kira sikintisi yok,karisan yok ,annem tuttu bide okula kurslara yazdirmaya ugrasiyor bu insani hayata kazandirmaya calisiyor kizi,kendi gelinleri ise kucuck evde anasiyla babasiyla yasiyor ,kendi gelinleri kötü kendisinden iyi gelin yok

ayy uzattim bende canim yha konunun disina ciktim kusura bakma sinirliyim bugun

benneyaptımki

Son düzenleme:
kesinlikle gülsümcüm dolduruyordur

esler bunu fevkaladenin fevkinde yapiyor

bugun annemle dertlesirken gelinimizin yaptigi birseyi benimle paylasti

öylesine kirilmis oylesine gucenmis ki annem bende cok uzuldum sahsen

gelin hanim annemi sevmiyormus babami cok seviyormus

sebebi ise annem konusmuyormus,sarilmiyormus,gülmüyormus, eglenmiyormus

annem yapisi geregi hic yagci ve siyasetci insan degildir

yazik annecimde bana diyor ki konussam suc konusmasam suc diyor

annem ne yaparsa yapsin ne derse desin bu gelin hanim abimi dolduruyor

dusunun benim annem o kizi ölümden kurtardi intihar ettiginde

diger kiz kardesime biseyler alirken onu asla ayirmadi

altinlarini grami en agirindan en pahalisindan aldi

kalemle cizilmis gibi ev yapti ,icini dayatti dösettti

hatta ve hatta kiz kardesimin yedigini ictigini ayirarak yikamadi kizkardesim okula dersaneye gittigi tum gun disarida oldugu halde(ki makina yikiyor bulasigi elde degil )
ve abim calismiyor babamin kendi isletmesi var

yani yeme icmede annnemle babamdan

napicaz bu arsiz ,yüzsüz gelinle bilmiyorum

kendisi görmemis bir insan ne ailesinden ne cevresinden kendisi hic birinizin rahat edemeyecegi kadar rahat bir yasam suruyor ,para sikintisi yok,kira sikintisi yok,karisan yok ,annem tuttu bide okula kurslara yazdirmaya ugrasiyor bu insani hayata kazandirmaya calisiyor kizi,kendi gelinleri ise kucuck evde anasiyla babasiyla yasiyor ,kendi gelinleri kötü kendisinden iyi gelin yok

ayy uzattim bende canim yha konunun disina ciktim kusura bakma sinirliyim bugun

benneyaptımki

Gercektende bazi insanlar fazla yüz vermeye fazla iylik yapmaya gelmiyor canim..haklisin!

Benimde tanidigim biri var öyle....kaynanasi agzinla kus tutsa yaranamiyor...yasli basli kadin...hasta üstelik...yinede o gelinin bir dedigini iki etmez...ama gel görki gelin hanim kaynanam bana gözünün üstünde kas var gibi sacma sapan bahanelerle hem o ihtiyara hem kocasina ve en cokta kendine hayati zehir ediyor...:1no2:

Allah islah etsin....bir insan görgüsüzse yapacak pek birsey yok canim.:delphin:

Gecen günlerde bir telefon konusmasi esnasinda kücük eltimle aramda gecen diyalogu sizinle paylasmak istiyorum...

birden müslüman oldular masallah kahveye ayak atmiyorlar dedi...benneyaptımki

gülsümcüm çok afedersin canım ama burası çok komik gülücem:roflol::roflol:

geçende eltimde benimle tartıştı oğlu yüzünden :mymeka:
dert etmeye değmez canım sizinki tartışma değil ama laf sokmuş sanki biraza.s
kardeşlerin arasına girmemek lazım
ben eşime sölemedim mesela ama eltim anlatmış hemen
duyuldu tabiki eşim eltimin suratından anlamış düşünsenize bana kızıyor eşime surat yapıyor.
çocuk valla bunlar :roflol::roflol:

gülsümcüm çok afedersin canım ama burası çok komik gülücem:roflol::roflol:

geçende eltimde benimle tartıştı oğlu yüzünden :mymeka:
dert etmeye değmez canım sizinki tartışma değil ama laf sokmuş sanki biraza.s
kardeşlerin arasına girmemek lazım
ben eşime sölemedim mesela ama eltim anlatmış hemen
duyuldu tabiki eşim eltimin suratından anlamış düşünsenize bana kızıyor eşime surat yapıyor.
çocuk valla bunlar :roflol::roflol:

Vallaha haklisin ciddende komik olaylar aslinda bunlar....

Cocuk yüzünden eltim sadece bizlerle degil tüm yakin cevresi ile tartismistir bugüne kadar...Düsünsene kizi 4,5 yasinda ama masallah öyle iri yari bir kiz ki 6 yasinda gibi....nerde ufak bebek görse isirmak tirmalamak ve dövmek istiyor!:1no2:

Inan herkes tun tun bebegni sakliyor ondan....eltim kizina kizcagina daha dogrusu kizmayida birak kizina dikkat edecegine millete kiziyor!
Neymis kizimi disliyorlar, kizim delimi falan filan...:delphin:

Kac kere bu konuda onunla gercekten samimi bir sekilde iylikle konustum...ama hic birseye yaramadi....benim büyük kizida isirdi bir kere, kendi kendine!!

Eltime dedimki....bu bir...bir daha olursa görüsmeme karari almam gerekecek seninle...ya kizinin terbiyesini ver laftan anlayacak sekilde yetistir yada lüften benimle ve cocuklarimla ayni ortama gelme...:delphin:

Kusura bakmasin, sirf o benimle iki lak lak yapacak diye cocuklarimi hatalatamam...:kahve:

Back
X