Eltimle bir diyaloum

böyle yapanların ellerine tek şey geçiyor
YALNIZ KALMAK
allah ıslah etsin başkada bişey diyemiyorum

İşte o zaman insanın diyesi geliyor di mi Gülsümcüm?
"Kimi kime şikayet ediyorsun?" diye..:delphin:
Gerçekten bu konuda kaynının rahatsızlığı olsa zaten abileri ile görüşür,konuşur,tartışır vs.
Ama bu şekilde ortalığı karıştırmak hiç hoş değil maalesefbenneyaptımki

Bende bunu anlamiyorum ya laydicim, ilgili olmalarini istiyorlar hep evet dogru, lakin birazda anlayisli olmak gerek, herkesin isi gücü basindan asmis, gecim derdi, hayat sartlari derken birde nazla kaprisle ugrasmaya ne gerek var...

Hem onlar kardes, kavgada ederler, barislarda araya giren kötü olur kanimca

kesinlikle doğru , senin gibi düşünemeyebilir cahildir belki bu konularda ama aşağıda yazdığın laf çok doğru yerimseniben
ben onun yerinde olmuş olsaydımm şayet kahveye gelmelerini beklemezdim :delphin:
neticede namazlı insanlar

Lakin ikiside namazinda niyazinda insanlar kahvede alkol ve kumar oldugu icin girmek istemiyorlar o yüzden eltim abileride birden müslüman oldu masallah lafini kullandi...benneyaptımki

Öncelikle zaman ayirip yorum yazan tüm arkadaslarima tesekkür ederim..vereliniortak

Evet kizlar belkide gercekten benimle dertlesmek istemistir fakat dedigim gibi bazi imalari laflari nedense beni rahatsiz etti ve icime kurt düsürdü.

Bana söylenen kocasindada söylenir diye düsündüm..ama Newlife arkadasimin dedigindede dogruluk payi olabilir...kaynim sinirini tepkisini aninda disari vuran bir insandir, belki esinin yaninda abileri hakkinda olumsuz konusmustur..bilemem.:delphin:

Sadece bildigim su ki, kardes ile kardesin, ana ile evladin arasina giren aldanir...egerki eltimin böyle bir niyeti varsa er yada gec aldanacaktir...:kahve:

En cok korktugum seylerden biri Sebeb olmaktir, biri bana ailemden sogumama sen sebebsin, veya su olumsuzlugmun sebebi sensin dese, cok kötü vicdan azabi cekerim.

Sebeb olan isleyen gibidir...

İşte o zaman insanın diyesi geliyor di mi Gülsümcüm?
"Kimi kime şikayet ediyorsun?" diye..:delphin:
Gerçekten bu konuda kaynının rahatsızlığı olsa zaten abileri ile görüşür,konuşur,tartışır vs.
Ama bu şekilde ortalığı karıştırmak hiç hoş değil maalesefbenneyaptımki

Aynen öyle Laalecim, kimi kime sikayet ediyorsun, birde sanki böyle dalgaya alarak konustu...zaten en cok rahatsizlik duyudugumda o..:delphin:

Kaynim 3-4 seneden beri kendini ibadetine verdi baya ilim sahibi oldu, bu sene umreye seneyede hacca gidecek allahin izini ile! Kesinlikle kahve bar gibi yerlere gitmez, sakalli cübbeli dolasiyor, yinede kardesinin hatiri icin kac defa gitti.
Esimde öyle...:kahve:

Eltim ve Kocasida bunu gayet iyi biliyor...:sm_confused:

Doldurma ihtimali de olabilir ama böyle düşünmemek lazım bence. Çünkü doldursa sinsi halleder hiç dertleşmezdi anlaşılmasın diye.
Kocası abilerim ilgilenmiyor diye dert yanmış olabilir. Bir insanın kırgınlığı varsa karısıyla paylaşması da doğaldır.
Sonuçta küçük kardeş abilerinden kırılmış ve sen de eltin vasıtasıyla haberdar olduğuna göre çözmek de sana kalıyor.
Bilemiyorum eltim yok ama çevreden gördüğüm kadarıyla büyük eltilere karşı diğerleri daha saygılı davranır genelde.
Yerinde olsam bir bahane ile hafta sonu hepsini bir araya getirir, aradaki kıgınlıkların da bir şekilde çözümünü sağlardım.
Yüzyüze çözüm her zaman acabalardan daha olumlu sonuç verir.

Gülsüm cüm bazi insanlara ne yaparsan yap yaranamassin...

Senin eltini tanimadigimi icin 2 secenek var

1. Eltin, lafini tartmadan konusan biri, temiz kalpli saf. duygularini, yanlis anlasirmiyim acaba diye düsünmeden söyleyen . belkide patavatsizin biri.

2. Aslinda sizi sevmeyen, ama seviyormus görünen. kocasi ona eger dertli bir aninda abilerine sitem ettiyse (hani abisi tarafindan cok sevilip simartildigi icin), eltinde bu firsati degerlendirip kocasini abilerine karsi fitneleyen biri. aralarini bozmak istiyor olabilir

Sen eltini kac senedir taniyorsun, kac senelik evlilerki

Bak misal benim yengem, yüzüme hep gülen ama arkamdan meger ne fitneler dedikodu ceviren biriymis.

bigün ona gittim, maddi durumlarinin iyi olmadigini söyledi, biz dertlesdik filan, napim ben diye benden fikir istedi, bende yardimci olmaya calisdim söyle böyle yap, yapin dedim...

aradan 1 saat gecti abim geldi, bana nasi bagiriyor, ben niye gelip bu konulari acip onun basini agirtmisim:1shok: kendisinin migreni vardir, sonra ben karimi hastanelere tasiyom filan dedi..

yav abi ben acmadim o konulari kendi acti dediysemde inandiramadim, artik nasil fitnelemisse:1shok:

artik ne abimle nede onla görüsmüyor konusmuyorum, onlarin hakkinda kimseyle konusmuyorum amaaa yengemin arkamdan söylediklerini duyuyorum ama hic aldiris etmiyorum lafi yetistirenle sadece gülüp geciyorum :roflol: ona en iyi cevap bu :delphin:

beni herkese kötülüyor, yok ben pismisim(tasinirken koltuklarin altindan toz cikti diye) bosandigim icin sucluymusum daha neler neler bazilarida gercekden cok komik...

beni zaten taaa basindan hic sevmedi, kendini hep benimle kiyasladi bir yarisa girdi, ne alsam aynisindan alirdi, beni kötüledigi halde hep benim gibi olmak isterdi ( ne komik demi, insan kötüledigi biri gibi olmak istermiki, iyi insanlari örnek alirkaydirigubbakcemile3)

Gülsümcüm dikkatli olmakta fayda var, bence fazla samimi olma sen eltinle, böyleleri lafi kor ortaya sonra o lafi evirir cevirir, gülsüm dediye getirir

Bende basda yengem icin aman bosver cahil okumamis ondan ne dedigini bilmiyor diye düsünürken, meger abimle arami acmayi düsünüyormus, basardida sonunda bravo ona
ama üzülüyorummu? yooo umrumda deyil ben cekilirim kenari hic ugrasmam kendileri bilir

hatta gecende yegenimi cok özledim msn de görsem bari ,nekadar büyümüsdür kimbilir demis, ama avcunu yalar, görmek istiyorsa evime gelsin dedim:delphin: (oda sIkar birazsırnaşık şey)

Gülsüm cüm bazi insanlara ne yaparsan yap yaranamassin...

Senin eltini tanimadigimi icin 2 secenek var

1. Eltin, lafini tartmadan konusan biri, temiz kalpli saf. duygularini, yanlis anlasirmiyim acaba diye düsünmeden söyleyen . belkide patavatsizin biri.

2. Aslinda sizi sevmeyen, ama seviyormus görünen. kocasi ona eger dertli bir aninda abilerine sitem ettiyse (hani abisi tarafindan cok sevilip simartildigi icin), eltinde bu firsati degerlendirip kocasini abilerine karsi fitneleyen biri. aralarini bozmak istiyor olabilir

Sen eltini kac senedir taniyorsun, kac senelik evlilerki

Bak misal benim yengem, yüzüme hep gülen ama arkamdan meger ne fitneler dedikodu ceviren biriymis.

bigün ona gittim, maddi durumlarinin iyi olmadigini söyledi, biz dertlesdik filan, napim ben diye benden fikir istedi, bende yardimci olmaya calisdim söyle böyle yap, yapin dedim...

aradan 1 saat gecti abim geldi, bana nasi bagiriyor, ben niye gelip bu konulari acip onun basini agirtmisim:1shok: kendisinin migreni vardir, sonra ben karimi hastanelere tasiyom filan dedi..

yav abi ben acmadim o konulari kendi acti dediysemde inandiramadim, artik nasil fitnelemisse:1shok:

artik ne abimle nede onla görüsmüyor konusmuyorum, onlarin hakkinda kimseyle konusmuyorum amaaa yengemin arkamdan söylediklerini duyuyorum ama hic aldiris etmiyorum lafi yetistirenle sadece gülüp geciyorum :roflol: ona en iyi cevap bu :delphin:

beni herkese kötülüyor, yok ben pismisim(tasinirken koltuklarin altindan toz cikti diye) bosandigim icin sucluymusum daha neler neler bazilarida gercekden cok komik...

beni zaten taaa basindan hic sevmedi, kendini hep benimle kiyasladi bir yarisa girdi, ne alsam aynisindan alirdi, beni kötüledigi halde hep benim gibi olmak isterdi ( ne komik demi, insan kötüledigi biri gibi olmak istermiki, iyi insanlari örnek alirkaydirigubbakcemile3)

Gülsümcüm dikkatli olmakta fayda var, bence fazla samimi olma sen eltinle, böyleleri lafi kor ortaya sonra o lafi evirir cevirir, gülsüm dediye getirir

Bende basda yengem icin aman bosver cahil okumamis ondan ne dedigini bilmiyor diye düsünürken, meger abimle arami acmayi düsünüyormus, basardida sonunda bravo ona
ama üzülüyorummu? yooo umrumda deyil ben cekilirim kenari hic ugrasmam kendileri bilir

hatta gecende yegenimi cok özledim msn de görsem bari ,nekadar büyümüsdür kimbilir demis, ama avcunu yalar, görmek istiyorsa evime gelsin dedim:delphin: (oda sIkar birazsırnaşık şey)

Yazik cok yazik...neden abi kardes böyle kötü olsunki?benneyaptımki

Cidden ben üzüldüm canim...yerinde olsaydim sirf ona inat yinede abimle küsmezdim.
Tabiki durumlari bilmiyorum sen daha iyi bilirsin fakat amacina ulasti yengen...:1no2:

Eltim kendini cok kurnaz cok bilmis sanan kacin kurasiyim ben havalarinda dolasan bir tip lakin gel görki aslinda hicte öyle bir insan degil, cok saf, cok bilincsiz ....ama bunu kendini yediremiyor, acayip derecede bir önemsenmek arzusu var...bunu en cok kayinvalide ile oldugumuz zaman görüyorum.:delphin:

Hep en gözde gelin en sevilen gelin cocugu en cok deger verilen gelin olmak istiyor, kaynanamda allah icin hepimize esit davranir, eltimde bunu kendine yediremiyor galiba...o yüzden sürekli esini ailesine dolduruyor diye düsünyorum...CADIARZU

Bakalim zaman gösterecek....bir gün mutlaka ya esimle yada diger kaynimla hatta kaynanamla bile papaz olucak....hayirlisi insallah

Doldurma ihtimali de olabilir ama böyle düşünmemek lazım bence. Çünkü doldursa sinsi halleder hiç dertleşmezdi anlaşılmasın diye.
Kocası abilerim ilgilenmiyor diye dert yanmış olabilir. Bir insanın kırgınlığı varsa karısıyla paylaşması da doğaldır.
Sonuçta küçük kardeş abilerinden kırılmış ve sen de eltin vasıtasıyla haberdar olduğuna göre çözmek de sana kalıyor.
Bilemiyorum eltim yok ama çevreden gördüğüm kadarıyla büyük eltilere karşı diğerleri daha saygılı davranır genelde.
Yerinde olsam bir bahane ile hafta sonu hepsini bir araya getirir, aradaki kıgınlıkların da bir şekilde çözümünü sağlardım.
Yüzyüze çözüm her zaman acabalardan daha olumlu sonuç verir.

Canim arada kirginlik yok....tuhaf olanda bu...kaynim esim diger kaynim telefonlasiyorlar konusuyorlar, hatta cuma namazlarina firsat buldukca beraber giderler....:delphin:
Kaynim bana söylenmis olsaydi...ya yenge bu abimde beni hic aramiyor sormuyor vs. vs. hadi tamam derdim, ama eltimin söylenmesini sahsen ben dogru bulmadim canim....

canim galiba eltin dolduruyor kaynini:delphin:
ama elti işte daha fazla ne beklersin ki demi?
takilip üzülme bence, kardeşler halletsin varsa bir dertleri
bazi insanlar böyle ortalik kariştirmayi
kardeşi kardeşten soğutmayi çok iyi beceriyor
yalniz değilsin üzülme bizimde aynisi var başimizda
benden uzak olsun ceenneme direk olsun deyip salliyorumzemuszemus

canim galiba eltin dolduruyor kaynini:delphin:
ama elti işte daha fazla ne beklersin ki demi?
takilip üzülme bence, kardeşler halletsin varsa bir dertleri
bazi insanlar böyle ortalik kariştirmayi
kardeşi kardeşten soğutmayi çok iyi beceriyor
yalniz değilsin üzülme bizimde aynisi var başimizda
benden uzak olsun ceenneme direk olsun deyip salliyorumzemuszemus

Dogru söylüyorsun arzucum...ama cok yazik ya...benneyaptımki

10 tane koca bulabilirsin, 10 tane arkadasinda olabilir ama kardes ana baba bunlar 1 tane var...baska yok...:delphin:

El adaminin el kadinin doldurusuna gelipte ailesinden soguyanlari kopanlari gercekten anlayamiyorum...ölümlü dünya yarina cikacagimiz belli degil:1no2:

Canim abim beni, bosanirken sirtimdan vurdu, ex esimin söyledigi yalanlara inanarak, bana bi telefon bile acmadan, bak kardesim bu kocan senin hakkinda böyle diyor, cevap hakki sende demeden, onun söylediklerine inanarak, o exle bir olup, beni arbeitsamta gambazlayan
onunla bir olup kuyumu kazan, ekmegimle oynayan ki burnumu sürtsünde o pis adama geri döneyim diye ...öyle biriyle asla isim olmaz, cünki bana zararlari dokunuyor

annem babam tr de ler, burda bitek o abim vardi, bosanirken oglumla tek basima ayakta kalmaya calisdim, bide yetmiyormus gibi bana celme takmaya beni düsürmeye calistilar, ama noldu ? allahim cok büyük benim kalbim temiz, basardim kimseye muhtac olmadim
hicte abimin dedigi gibi burnumu sürtüp o pisligie geri dönmedim

bak misal daha verim
ben ex i kapiya koydum defol git dedim, bu tr ye gitti, annemlerle filan görüsmeye belki onlari ikna ederimde bosanmaz diye....
bu ex giderken abime 200 euro vermis, simdi ben versem almaz, ona ver lazim olur filan diye
abim dedi bak sana para birakti , bende dedim onun parasina ihtiyacim yok benim gözümü paraylami boyucak , istemiyom

abim de tamam bende dursun , sen tasinirken lazim olur...
neyse ben tasiniyom araba tutucaz, abim dediki ben o 200 euroyu harcadim bende para yok sen öde, he birde benim arabamla gidip geliyoz benzininide koy:1shok:
ben gururlu biriyim gülsümcüm, onun benzininide koydum, karinlarinida doyurdum, eli hic cebine gitmedi
abim benim icin ins sürünür demis kardesime
allaha sükür hicde sürünmedim, benim tr dede evim var, onun bir ignesi bile yok, hatta isden cikarmislar durumlari cok kötüymüs, ALLAH iste yukarda ben onu hep ALLAHIMA havale ettim...

yazilan yorumlarin cogunu okuyamadim tabi ama bana gore abartacak pek birsey yok ,
esimi ben ailesi hakinda hic doldurmam diyen kadinlara inanmam :) !! butun kadinlar kendine pay cikarir, bir sekilde bu hayatin kanunu,,
bugun sitem eder yarin unutur baska birseye icin sitem ederler , bizde bir firsatini buldukmu bizde sitem ederiz hayat gecer gider , bence cok icinden cikilmeyacak anlam verilemeyen bir sohbet degil...hic bir kardes esinin doldurmasiylada aralarinda onemli bir konu yoksa ne abisinden ne kardesinden soguyup uzaklasmaz bana gore ...

valla ben arada eşim söyleniyorum ama eşime çok nankörlük yapıorlar o yüzden eşim 16 yıl ailesine bakmış iki kardeşini hem okutmuş hem evlendirmiş ne kazandıysa ellerine vermiş düğününü bile yapmayı çok gördüler bi de kaynım kim bana ne yaptı ki dedi annesi de aynı modda bir babası bilir kıymetini bi de üstüne bana kötü davranma kalktılar ben de söyleniyorum arada

ama gülsüm sultan ben senin yorumlarını felan okudukça fark ediyorum ki çok güzel ilişkileriniz var aile içinde işler böyleyken bile doldurmaya kalkıyorsa eltin yazıklar olsun demek lazım ne diyeyim

Bir yerde kaynım abilerine soğuk davranıyor dediğin için bu şekilde yazdım.
Kardeşlerin arası iyi olduktan sonra eltinin sözlerini hiiiç umursama.
Ara bozmak veya sinir etmek için insanların boş vakitleri çoktur canım.
İşte başarılı da olmuş. Canın sıkılmış ve burada dertleşme gereği duymuşsun.
Sözlerine önem verilecek insan var, verilmeyecek insan var.:kahve:

Canim abim beni, bosanirken sirtimdan vurdu, ex esimin söyledigi yalanlara inanarak, bana bi telefon bile acmadan, bak kardesim bu kocan senin hakkinda böyle diyor, cevap hakki sende demeden, onun söylediklerine inanarak, o exle bir olup, beni arbeitsamta gambazlayan
onunla bir olup kuyumu kazan, ekmegimle oynayan ki burnumu sürtsünde o pis adama geri döneyim diye ...öyle biriyle asla isim olmaz, cünki bana zararlari dokunuyor

annem babam tr de ler, burda bitek o abim vardi, bosanirken oglumla tek basima ayakta kalmaya calisdim, bide yetmiyormus gibi bana celme takmaya beni düsürmeye calistilar, ama noldu ? allahim cok büyük benim kalbim temiz, basardim kimseye muhtac olmadim
hicte abimin dedigi gibi burnumu sürtüp o pisligie geri dönmedim

bak misal daha verim
ben ex i kapiya koydum defol git dedim, bu tr ye gitti, annemlerle filan görüsmeye belki onlari ikna ederimde bosanmaz diye....
bu ex giderken abime 200 euro vermis, simdi ben versem almaz, ona ver lazim olur filan diye
abim dedi bak sana para birakti , bende dedim onun parasina ihtiyacim yok benim gözümü paraylami boyucak , istemiyom

abim de tamam bende dursun , sen tasinirken lazim olur...
neyse ben tasiniyom araba tutucaz, abim dediki ben o 200 euroyu harcadim bende para yok sen öde, he birde benim arabamla gidip geliyoz benzininide koy:1shok:
ben gururlu biriyim gülsümcüm, onun benzininide koydum, karinlarinida doyurdum, eli hic cebine gitmedi
abim benim icin ins sürünür demis kardesime
allaha sükür hicde sürünmedim, benim tr dede evim var, onun bir ignesi bile yok, hatta isden cikarmislar durumlari cok kötüymüs, ALLAH iste yukarda ben onu hep ALLAHIMA havale ettim...

ah be bacım be senin gibi neşeli hatunlar neler taşıyo içlerinde .. kıyamam..:çok üzgünüm: temiz yüreğin sayesinde rabbim yardımcın olmuş muhtaç olmamışsın kimseye..

bu dolduruşa getirme mevzuunda.. kocasını doldurabilen kadınlara hayret ediyorum hiç şahit olmadım.. babam halamla babannemin dolduruşuna çok gelir ama annemin hiçbi lafını doru dürüst dinlemez, bırakın dolduruşa gelmeyi. hayret ediyorum.. hele ki ailesini kötüleyen karı sözünü dinleyen erkek çok çok acaip bişi ya. babam kendi ailesine gık dedirtmez ya.. Allah allah. o kadar şaşıyorum ki.

Amaaan decembercim cokda tin yani, ben hayatimi yasamaya bakarimzemuszemus:delphin:

Benim bunlari yazma sebebim, bir insanin nasil doldurusua gelisi vede sonuclari

Amannn ne ugrasmisim zamaninda bunlarla, simdi coook rahatim:sm_cool: zaten bu rahatligim onlari dahada kizdirip dedikodumu yapmalarina sebepkaydirigubbakcemile

Ben beni bilirim, artik egoistce yasarim, kim ne demis umrumda deyil, kimseninde kahrini cekmeye gelmedim dünyayazemuszemus
turkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragi

yazilan yorumlarin cogunu okuyamadim tabi ama bana gore abartacak pek birsey yok ,
esimi ben ailesi hakinda hic doldurmam diyen kadinlara inanmam :) !! butun kadinlar kendine pay cikarir, bir sekilde bu hayatin kanunu,, bugun sitem eder yarin unutur baska birseye icin sitem ederler , bizde bir firsatini buldukmu bizde sitem ederiz hayat gecer gider , bence cok icinden cikilmeyacak anlam verilemeyen bir sohbet degil...hic bir kardes esinin doldurmasiylada aralarinda onemli bir konu yoksa ne abisinden ne kardesinden soguyup uzaklasmaz bana gore ...

Abartan yok zaten arkadasim...sadece rahatsiz oldugum bir olayi paylasmak istedim!
Ayrica genelleme yapmamani tavsiye ederim!
Her ne kadarda sen inanmasanda eslerine aileleri hakkinda olumsuz konusmayan kadinlarda var...

Ben aralarinda hic bir tartisma olmadigi halde esi yüzünden ailesine rest cekeni bile gördüm, bu tür dolduruslar hafife alinmamali.
Bir insana 40 gün boyunca deli dersen 41 ci gün gercektende deli oldugna inanir...:delphin:

valla ben arada eşim söyleniyorum ama eşime çok nankörlük yapıorlar o yüzden eşim 16 yıl ailesine bakmış iki kardeşini hem okutmuş hem evlendirmiş ne kazandıysa ellerine vermiş düğününü bile yapmayı çok gördüler bi de kaynım kim bana ne yaptı ki dedi annesi de aynı modda bir babası bilir kıymetini bi de üstüne bana kötü davranma kalktılar ben de söyleniyorum arada

ama gülsüm sultan ben senin yorumlarını felan okudukça fark ediyorum ki çok güzel ilişkileriniz var aile içinde işler böyleyken bile doldurmaya kalkıyorsa eltin yazıklar olsun demek lazım ne diyeyim

Canim kardeside olsa esinin nankörlügünü yapan er yada gec allah cikartir...bu tür konulara girmemeni tavsiye ederim, tabikide esinin kullanilmasini ezilmesini kimse istemez lakin dedigim gibi onlar kardes bugün tekme tokat kavga yapsalar yarin yine sarmas dolas olur yine barisirlar fakat senin söyledigin en ufacik bir olumsuz kelime hic bir zaman unutulmaz.

Senin kaynananla kayinlarinla sahsi bir problemin olur tabikide konusursun kimseye kendine ezdirme, fakat esinin annesi ve kardesleri ile arasinda olanlara bence karisma...cünkü senin kendi ailenle aranda olanlara hakli olsan hakksizda esinin karismasini istemezsin öyle degilmi?

Bir yerde kaynım abilerine soğuk davranıyor dediğin için bu şekilde yazdım.
Kardeşlerin arası iyi olduktan sonra eltinin sözlerini hiiiç umursama.
Ara bozmak veya sinir etmek için insanların boş vakitleri çoktur canım.
İşte başarılı da olmuş. Canın sıkılmış ve burada dertleşme gereği duymuşsun.
Sözlerine önem verilecek insan var, verilmeyecek insan var.:kahve:

Dogru söylüyorsun canim, önem vermemek lazim bu tür konulara ve insanlara

canım bu konu tam benlik şu an için
az önce yaşadığımız bir olayı anlatayım sana.sabah kaynımın iş arkadaşını ki aynı zamanda eşiminde arkadaşı oluyo eşim aradı.bu adam eşime demiş ki kardeşin burda yani iş yerinde senin hakkında atıp tutuyo x kişide kardeşine kızdı yumruklaşıcaklardı biz araya girdik ayırdık demiş.bugün buraya gelicek olayı anlatıcak kocama
eşim çok üzüldü vay be kardeşim atıp tutuyomuş benim hakkımda falan dedi.eşimde ailesine çok düşkündür.bende kardeşin niye senin hakkında atıp tutsunki belki şaka yapmıştır diğerleri yanlış anlamıştır dedim hem senin kardeşin senin için olumsuz konuşsa arkadaşınla niye kavga etsinlerki dedim.bu bana çok mantıksız geldi dedim
bu arada kaynım alt katımda oturuyo dün eşimi işe giderken görmüş seslenmemiş yani selam bile vermemiş eşim bende seslenmedim diyo.arada kavga tartışma falan kesinlikle yok eltimlede ben mesafeliyim evine bile misafir gelmedikten sonra inmem o da bana pek gelmez ama küs falan değiliz.böyle daha iyi diye düşünüyorum çok içli dışlı olsak belki bir yerde saygısızlık yaparız birbirimize ama şimdi en azından arada bir saygı var
neyse eşimin morali çok bozuldu ben olayın üstüne gidip eşimi daha çok dolduruşa getirebilirdim ama elime ne geçicekki yani alt katımda oturan kardeşiyle kötü olsak ne kazancımız olacak
hemde insanın dostu var düşmanı var kimseye fırsat vermemek gereka.skardeşler arasında kırgınlık olabilir belki ama küslük olmamalı diye düşünüyorum ben

bir elin 5 parmağı bir değil nerde kaldı kardeşler bir olacak..
her kardeş iyi geçinecek diye birşey yok...misal 3 kardeştirler biri ahlaksız biri kansız biri düyalar iyisi olabiliyor...elbet kardeşlerde birbirine kırılır eder alınır...yani dolduruşa getirmeye gerek yok.bi amcam o kadar kötüydü ki hayatımızı mahvetti.babama hep o kişi hakkında kötü konuşuyorduk dolduruşa getirmek değildi bu olanları söylüyorduk çünkü olan bizim hayatımıza oldu.bizim hayatımızı mahvetti ve kendi hayatına hiçbişey olmamış gibi devam etti.o kişi hakkında yaptığı kötü şeyleri konuşmak ne günahtı ne de suçtu.ama yengem amcamı hep doldururdu onu aldılar bunu yaptılar onu dediler bunu dediler...yani belki sizin eltiniz iyi niyetli olarak oyle konuştu.ünkü kötü niyetli olsa yüzünüze güler arkanızdan doldururdu.bu konu hakkında gerçekten sıkıntısı olduğu için belki de sizinle paylaştı.kırıldıklarını iletti.eltinizi ya da sizi tanımıyorum ama ben olaya iyi yönünden bakmaya çalışıyorum eltinizin samimiyetine güvendim gibi sanki
fisfisfis

Back
X