Eltimle küslük

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sebu1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bir kaç haftalığına isteyip geri vereceklerse olabilir kirilacaginiz bir durum yok ama önce verip te sonra geri vermemek üzere aldilarsa ayıp.Siz aynısını hatta daha güzelini alın oglumuz daha mutlu olur yenisi geldiği için.

Siz anlamadiniz galiba kendileri de farkli bir sehirde birkac hafta kullanip birakip gidecekler. Oyuncak da bu arada 300 liralık basit bir sey. Her iki tarafin da durumu kötü degil. Benim icin sadece cocugun bağ kurmuş olmasi mesele idi. Terbiyesizce ne demek ayrıca. Bu nasil bir uslup. Lutfen saygıya davet ediyorum sizi.

Eltinin oyuncağını alıp kullanıp, hemde bir hafta isteyince laf söyleyip hem sonradan gidip oyuncağı tekrar mı aldınız?

İnsanlar eşyalarını vermek zorunda değiller. Çocuk bağ kurar ve unutur. Eşyaların sonsuza kadar bizimle olmayacağı konusunda güzel bir ders olmuş. Bazen benim çocuklar da bağ kurdukları eşyaları vermekte zorlanıyor ama bazen evden gitmesi gerekiyor. İkna olurlarsa veriyoruz.

Çocuğun yaşını vermemişsiniz ama ben yaşının çok küçük olmadığını düşünüyorum.

Benim kızımın bir oyuncağını istemişti eşimin kuzeni. Kullanmıyorduk. Verdim sonra bi zaman sonra kızı büyüdü al dedi ben utandım valla almadım. Sonra kaynanam almış. Ama düşünüyorum da verdiğim şeyi de geri istemem ya. Ne kadar ayıp. İsteksizse lazım desin. Verdikten sonra geri almak çoook saçma.

Bana da bir teyzem beşiğini vermişti ben kullandıktan sonra başka kuzenime verdim. Hatta diğer teyzem dedi ver kullanmıyorsan verdim. Ama kullandığım şeyi ver deselerdi valla bozulurdum yani.

Bence kimseden hiçbir şey istemeyin gönülsüz as ya karın ağrıtir ya bas demisler . Kullanmıyor diye vermek zorunda değil ki belki eltin kendi akrabasına yeğenine verecekti sizi kiramadi geri pişman oldu

300 liralık şeyi eltiden mi istediniz inanılmazsınız

Ayrıca 300 liralık şeyi geri istedi diye eltisine kötü söz söyleyen insandan üslup dersi almıyım ya sağ olun

Ben de kimseden verdiğim şeyi geri istemem ama geri istedi diye kimse kötü söz de söyleyemez yahu. Hadi kendi vermiş olsa neyse ama emri vakiyle almış bir de.

bırakıp giderler satarlar atarlar sonuçta kendi malları.
siz 300 liralık şey için hem istemeye hem geri istendiğinde laf söylemeye utanmadınız mı yahu.

Ben de kimseden verdiğim şeyi geri istemem ama geri istedi diye kimse kötü söz de söyleyemez yahu. Hadi kendi vermiş olsa neyse ama emri vakiyle almış bir de.
Offf bu bende çocukluk travması ya. Annem her az kullandığım şeyi akrabalara dağıtırdı, her isteyene verirdi. Onun yüzünden şimdi malıma aşırı düşkün, asla paylaşmayı sevmeyen biri oldum.
Anneler günü için ona aldığım bir şeyi bile tuttu bir akrabaya verdi ya. Beni böyle böyle materyalist biri yaptı. Siz siz olun çocuğunuzun eşyasını millete dağıtmayın yoksa benim gibi biri olur büyüyünce.

Paylaşımcı olsun diyoruz ama ters tepiyo demek.

İlk istediğiniz zaman da gönülsüz vermiş demekki kadın. Sonradan istemesi buna işaret. Siz de gidip aksaydınız 300 liralık oyuncağı neden millete el açtınız. Alışıp sevdiyse vermek istemediyse çocuk için zor olmuştur ben bir tek ona üzüldüm. Çok garipsiniz. Tamam bozulun, üzülün ama kadın kendi malını geri istedi diye neden laf ettiniz. Buarada kendi al kullan diye verip isteseydi onda hata bulurdum ama siz kendiniz istemişsiniz. Çok haksızsınız

Paylaşımcı olsun diyoruz ama ters tepiyo demek.
Vallahi ters tepiyor. Yav ben o eşyayı seviyordum halbuki. Ama annem çoktaaan birine vermiş, ben de ev oturmasında başkasında görmüş oluyordum. Sinir oluyordum.
Çocuğun onayı olmadan vermek bence hiç doğru değil. Sormadan etmeden anneciğim biraz da o oynasın, o giysin deyince kendimi geri plana atılmış hissettim hep.
Yani gerçekten hiç paylaşımcı biri değilim, yenisini alıp verebilirim para değil mevzu ama asla benim olanı paylaşmak istemiyorum. İçimden gelmiyor.

1 sene oldu. Kendisi baskalariyla konuştuğu zaman hicbir sey olmamis gibi davranıyor ama ben de bunu yapamıyorum. Anlayacağınız carşı karisik. Siz olsanız ne yaparsınız
Koca 365 gün geçmiş olayın üzerinden... Bıraksanız mı artık? Elti belli ki mesafe koymuş, sizle bire birde muhatap olmuyor, kalabalık içinde asgari insan ilişkilerinde de tat tuz kaçırmıyor, yansıtmıyor aile arasında.. Siz de öyle yapıverin yani bilemedim bana fazla kinci bir tutum gibi göründü davranışınız.

Simdi elti yerine koyuyorum kendimi. Yurtdisina giderken cocugum geldiginde oynasin diye oyuncak birakmisim kimseye dememisim al senin olsun. Sonra elti aramis oglum kullanabilir mi demis kibarlik etmisim kullansin demisim. Turkiyeye gelincede oglum kizim binsin diye 1 2 haftaligina kendi esyami alip gitmisim ve eltim bana laf soylemis. Böyle anlatinca farkediyorsunuz degil mi

Onlar vermedi ben isteyip aldım. Ama dedigim gibi onlar da birakip gittiler yurt disina götürme sanslari yoktu. Birkac hafta icin aldılar
Siz istemişsiniz ama onlar vermemiş. Sonuçta kendi malları; ister satar, ister alır, ister kullanmaz. Doğal olarak size ait olmuyor, bu yüzden neden laf söyleme gereği duydunuz?

Size ders olmuş, bundan sonra başkaları teklif etmeden eşyalarını istemezsiniz. Ayrıca madem bu kadar ucuz kendiniz alsaydınız. 300 TL için kavga edip küsecek kadar çirkeflik yapmaya gerek yok.

Size kendi isteğiyle vermemiş, geri istedi diye laf söylemenin hiçbir manası yok.
Çocuk bağ kurdu deyip durmuşsunuz ama daha güzeliyle onu unutur. Kendinizi kandırmayın.
300 liralık oyuncak için kimseyle de yüzgöz olunmaz. Burada asıl suçlu sizsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…