• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimle Sorunlarım

Çok fazla takıyorsunuz bence. Onun maaşıda senden çok farklı değil bu ülkede öğretmen maaşları ortada..

Bende sorunlar yaşıyorum bir türlü yıldızımız barışmıyor. Ben susan taraf oluyorum o arkamdan da yüzüne de kırıcı konuşur. Altan alıyorum duymamazlıktan geliyorum 3 ayda bir görürüm şükür. En iyisi takmicaksin sohbetini kısa tutacaksin. Susan ağız kazanır bence..

Ben bi sorun göremedim. Seni niye kıskansın onu da anlamadım. Eşyalarınızı kıskandığını düşünmüşssün eee çoook olan öğretmen maaşıyla( ki en çok alan maaş 3400 olsun) yenisini alır. Sen elmayı seviyorsun diye elmada seni sevmek zorunda değil!!!

Bence mesleğiyle ve maaşıyla olan kısım sana öyle geliyor, zira öğretmen maaşından pek farklı değil senin maaşın da.. Ya da o senin daha düşük kazandığını mı düşünüyor acaba?

Hiç tak
Kızlar daha önce de böyle bir konu açmıştım. Ama daha sonra kafaya takmak istemedim, belki de sorun bendedir diye üzerinde durmadım.
Ama şu son zamanlarda eltim bana bir değişik davranıyor. Kayınvalidemlere gidiyorum, onu da çağırıyor mesela kayınvalidem bana soğuk konuşuyor. Ben ondan 5 yaş kadar küçüğüm kendisi öğretmen, ben laborantım. Ben küçük olduğum için bazen bir şeyler söylüyorum yada soruyorum muhabbet açmaya çalışıyorum daha doğrusu. Ama o mesela iki üç kelimelik cevaplar veriyor. Kendisi öğretmen ve benden daha çok para kazanıyor haliyle ama o bunu bana karşı kullanıyor gibi. Ben özel bir gıda şirketinde çalışıyorum laboratuvarda, 2500 lira kadar maaşım var, eşim de 3 bin alıyor ve bu bize yetiyor ev kendimizin vs. Allah'a çok şükür hiç bişeyimiz de eksik değil yani, onlar neyse bizde o şekilde geçiniyoruz, tabi herkesin birikimi ayrıdır o ayrı. Geçen konu açıldı eşimin kuzenleri filan bizdeydi, herkes işte çok şükür geçiniyoruz falan diyor eltim ay valla ben şanslıyım şu whatsappa altın bilezik yapsalarda duruma onu koysam falan diyor, bana da bakıyor, bir göz göze geldik onu söylerken anlatamam nasıl sinirlendim. Maaşı benden iyi olmasına rağmen hani normalde benim komplekse girmem gerekirken o beni kıskanıyormuş gibi davranıyor. Benim evimin eşyası olsun o tür şeylerim ondan daha güzel. Zaten daha yeni döşendi evimiz, e eşyalarımda haliyle yeni. Ama bu benim suçum değil sonuçta. O öyle deyince sonra konu bana geldi, bende bizde kendi kendimize geçiniyoruz çok şükür, gösterişe gerek yok her şey ortada dedim. Sonrada keşke böyle demeseydim diye düşündüm ama demiş bulundum. Sadece bu da değil bir çok kez mesleğiyle , aldığı maaşla bana gösteriş yapmaya çalışıyor. Hadi onu geçtim, bana mı öyle geliyor acaba diye düşünücem ama kısa ve soğuk cevapları, ben mesela kayınvalidemleri oturmaya çağırdığımda mutlaka onları da çağırırım. Ayrı gayrı olmasın diye. O bizi pek çağırmaz. Arada sırada bile demiyorum çok nadirdir çağırmaları. Birazda havalı bir kız, Allah var yukarda güzel olmasına güzelde. Kendisi İzmirli ben Balıkesirliyim. Bir kaç kez kayınvalidemin yanında izmirin kızları güzeldir bende güzelim işte Cansu'dan daha güzelim demeye getirdi, kayınvalidemde güzellik öyle memleketle olmaz, güzellik insanın duruşundadır diye cevap verdi. Böyle hareketleri çok yani. Benim sizden beklediğim, bundan sonra ben ona nasıl davranmalıyım, nasıl yaklaşmalıyım, hareketlerim nasıl olmalı bu konuda fikir bekliyorum. Çok uzattım şimdiden teşekkürler :)
[/QUOTEHİÇ takmayın onun dedikleriyke az daha muhabbet kurun ayy canım eltim falan diyin sen bilirisn sen tecrübelisin diye ona fikir falan danışın asil olun ki kayınvalideni yarıştıgınızı düşünmeden direk sizi el üstünde tutsun

Benimde eltim var ayni binaya gelin geldik. Senin başından geçenler benimde başımdan geçti. Bende istedim oturup dertlesiriz iyi arkadaş oluruz umuduyla yaklaştım hEp. Bana misafir gelirdi kocam tarafı ,ben onuda cagirirdim yeni diye ,aileye alıssin diye .baktım o beni çağırmıyor.birde diger eltimin yanında demiski "herkesin evi ayrı yolu ayrı ben bana misafir geldiğinde onu çağırmak zorunda değilim "demiş. Bende ozaman anladım herkes senin gibi düşünmüyor. Sonuçta aynı binada olmamıza rağmen ben onla ortalama 2.3 ayda bir anca gormusumdur. Eltin senin gibi düşünmüyorsa uzak dur .heleki laf hiç sokma oda sokarsa seslenme olsun bitsin .Atalar ne d3mis"deriden post eltiden dost olmaz"biz etliyiz ama 2 eltimde kafama göre olmadığı için çok içli dışlı değiliz.

İlk önce hareketlerini önemsemeyerek işe başlayabilirsiniz mesela.

Kızlar daha önce de böyle bir konu açmıştım. Ama daha sonra kafaya takmak istemedim, belki de sorun bendedir diye üzerinde durmadım.
Ama şu son zamanlarda eltim bana bir değişik davranıyor. Kayınvalidemlere gidiyorum, onu da çağırıyor mesela kayınvalidem bana soğuk konuşuyor. Ben ondan 5 yaş kadar küçüğüm kendisi öğretmen, ben laborantım. Ben küçük olduğum için bazen bir şeyler söylüyorum yada soruyorum muhabbet açmaya çalışıyorum daha doğrusu. Ama o mesela iki üç kelimelik cevaplar veriyor. Kendisi öğretmen ve benden daha çok para kazanıyor haliyle ama o bunu bana karşı kullanıyor gibi. Ben özel bir gıda şirketinde çalışıyorum laboratuvarda, 2500 lira kadar maaşım var, eşim de 3 bin alıyor ve bu bize yetiyor ev kendimizin vs. Allah'a çok şükür hiç bişeyimiz de eksik değil yani, onlar neyse bizde o şekilde geçiniyoruz, tabi herkesin birikimi ayrıdır o ayrı. Geçen konu açıldı eşimin kuzenleri filan bizdeydi, herkes işte çok şükür geçiniyoruz falan diyor eltim ay valla ben şanslıyım şu whatsappa altın bilezik yapsalarda duruma onu koysam falan diyor, bana da bakıyor, bir göz göze geldik onu söylerken anlatamam nasıl sinirlendim. Maaşı benden iyi olmasına rağmen hani normalde benim komplekse girmem gerekirken o beni kıskanıyormuş gibi davranıyor. Benim evimin eşyası olsun o tür şeylerim ondan daha güzel. Zaten daha yeni döşendi evimiz, e eşyalarımda haliyle yeni. Ama bu benim suçum değil sonuçta. O öyle deyince sonra konu bana geldi, bende bizde kendi kendimize geçiniyoruz çok şükür, gösterişe gerek yok her şey ortada dedim. Sonrada keşke böyle demeseydim diye düşündüm ama demiş bulundum. Sadece bu da değil bir çok kez mesleğiyle , aldığı maaşla bana gösteriş yapmaya çalışıyor. Hadi onu geçtim, bana mı öyle geliyor acaba diye düşünücem ama kısa ve soğuk cevapları, ben mesela kayınvalidemleri oturmaya çağırdığımda mutlaka onları da çağırırım. Ayrı gayrı olmasın diye. O bizi pek çağırmaz. Arada sırada bile demiyorum çok nadirdir çağırmaları. Birazda havalı bir kız, Allah var yukarda güzel olmasına güzelde. Kendisi İzmirli ben Balıkesirliyim. Bir kaç kez kayınvalidemin yanında izmirin kızları güzeldir bende güzelim işte Cansu'dan daha güzelim demeye getirdi, kayınvalidemde güzellik öyle memleketle olmaz, güzellik insanın duruşundadır diye cevap verdi. Böyle hareketleri çok yani. Benim sizden beklediğim, bundan sonra ben ona nasıl davranmalıyım, nasıl yaklaşmalıyım, hareketlerim nasıl olmalı bu konuda fikir bekliyorum. Çok uzattım şimdiden teşekkürler :)
Kafana takma oldugun gibi ol o seninlw ugraşırsa sen kayde alma catlasın.maaş yarıstırmak eşya yarıştırmak cok yanlis bence.

Ya sen neden umursuyorsun ki bu kadar? Ben takıntı yaptığını da düşünmüyorum. Sadece yeni bir aileye girmişsin, herkesle iyi olmak istiyorsun. Yaşı büyük olduğu için de aranızda samimiyet olsun, dertleşilecek biri olsun istemişsin. Çok da masumane istekler.

Daha yeni evli olduğun için de o kadar fesatlanmamışsın. Daha yeni mobilyalarının, yeni hayatının tadını almaya çalışıyorsun.

Etlinin söyledikleri de bana hiç masumane gelmedi. Ne yani senden maaşı 500 lira fazla diye mi bu hava? Yazın o da yok, pırr yani.

Bence de samimi olma. O seninle samimi olmaya çalışsın.
Ogretmrnler yazin maas almiyor mu?

Mesela kv'ni evine davet ettiğinde eltini çağırma.
O nasıl ayrı gayrı olsun diye sizi çağırmıyorsa, sen de onu çağırma ayrı gayrı olsun.
Bir de mesafeli ol, bırak ne düşünürse düşünsün.

Konu sahibi kızcağız gayet masumane isteklerle yaklasmis yeni ailesine, yok seninle konuşmak zorunda mi yok evine cagirmak zorunda mi ...ne bicim yorumlar.
Eltiler illa dusman olmak zorunda mi, ayni ailenin iki gelini olarak ve aileye sonradan giren kisi olarak yakinlik kurmak istemesi cok güzel.
Ve evet eltisi yakin olmak zorunda degil,o da belli etmis tavrini. Konu sahibi de bundan sonra ona gore mesafeli davranir.
Benim mustakbel eltim de cok ama cok sicak davranıyor. Ben normalde o kadar yakin davranamam bu kadar kisa surede ama onun ictenligini de goruyorum, benden 10 yas kucuk. Sırf kendini kotu hissetmesin diye kendimi zorluyorum karsilik verebilmek icin.
Her elti de yaris icinde olacak diye bir sey yok ayrica niye herkes bu kadar kotu düşünüyor anlamadim

Back
X