• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimle Sorunlarım

CansuTore

En büyük derdimin ömrü, omzuna kadar..
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2016
223
183
103
Kızlar daha önce de böyle bir konu açmıştım. Ama daha sonra kafaya takmak istemedim, belki de sorun bendedir diye üzerinde durmadım.
Ama şu son zamanlarda eltim bana bir değişik davranıyor. Kayınvalidemlere gidiyorum, onu da çağırıyor mesela kayınvalidem bana soğuk konuşuyor. Ben küçük olduğum için bazen bir şeyler söylüyorum yada soruyorum muhabbet açmaya çalışıyorum daha doğrusu. Ama o mesela iki üç kelimelik cevaplar veriyor. Ben özel bir gıda şirketinde çalışıyorum , 2500 lira kadar maaşım var, eşim de 3 bin alıyor ve bu bize yetiyor ev kendimizin vs. Allah'a çok şükür hiç bişeyimiz de eksik değil yani, onlar neyse bizde o şekilde geçiniyoruz, tabi herkesin birikimi ayrıdır o ayrı. Geçen konu açıldı eşimin kuzenleri filan bizdeydi, herkes işte çok şükür geçiniyoruz falan diyor eltim ay valla ben şanslıyım şu whatsappa altın bilezik yapsalarda duruma onu koysam falan diyor, bana da bakıyor, bir göz göze geldik onu söylerken anlatamam nasıl sinirlendim. Benim evimin eşyası olsun o tür şeylerim ondan daha güzel. Zaten daha yeni döşendi evimiz, e eşyalarımda haliyle yeni. Ama bu benim suçum değil sonuçta. O öyle deyince sonra konu bana geldi, bende bizde kendi kendimize geçiniyoruz çok şükür, gösterişe gerek yok her şey ortada dedim. Sonrada keşke böyle demeseydim diye düşündüm ama demiş bulundum. Hadi onu geçtim, bana mı öyle geliyor acaba diye düşünücem ama kısa ve soğuk cevapları, ben mesela kayınvalidemleri oturmaya çağırdığımda mutlaka onları da çağırırım. Ayrı gayrı olmasın diye. O bizi pek çağırmaz. Arada sırada bile demiyorum çok nadirdir çağırmaları. Birazda havalı bir kız, Allah var yukarda güzel olmasına güzelde. Kendisi İzmirli Bir kaç kez kayınvalidemin yanında izmirin kızları güzeldir bende güzelim işte Cansu'dan daha güzelim demeye getirdi, kayınvalidemde güzellik öyle memleketle olmaz, güzellik insanın duruşundadır diye cevap verdi. Böyle hareketleri çok yani. Benim sizden beklediğim, bundan sonra ben ona nasıl davranmalıyım, nasıl yaklaşmalıyım, hareketlerim nasıl olmalı bu konuda fikir bekliyorum. Çok uzattım şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleme:
Evet aslında abla kardeş gibi olmak isterdim. Güzel olurdu
Sonuçta aynı ailede aynı konumdayız. Bu yüzden böyle olmasındansa daha yakın daha samimi olmak isterdim.
Yani nasıl diyeyim,inşallah bu konu senin hayatında bir dönüm noktası olur.
Biraz daha gözünü açarsın hayata dair.
Bugünümüzde genç kızlarımızın bu kadar iyi niyetli olması beni çok üzüyor,çünkü artık saflığa giriyor.
O kadar azdır ki eş ailesiyle iyi geçinen insan ki bir de abla kardeş ilişkisi demişsin.
Neyse...

Klasik elti çekişmesi fazla abartacak bişey göremedim ben. Muhatap olmayın fazla. O sizi davet etmiyorsa evine siz de onu davet etmeyin ayrı gayrı olsun madem. Mesafe koyun aranıza ufak tefek laf sokmalarini görmezden duymazdan gelip cevap vermeyin yani umursamayin.
Bundan sonra dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Çok iyi niyetli olmaya gerek yok karşılık göremedikten sonra.

Walla bir kere seninle sicak yada uzun konusmak zorunda degil eltiler genelde anlasamaz ve aralarinda yaris olur ki sen zaten esya vs konusunda gayet yaristasin eger sende hoslanmiyosan o nasil seni cagirmiyor sende onu cagirma boylece cok fazla gorusmemisvolursunuz bence sen bunlari taktigina gore asil sen onun meslegini fakan gayet kiskaniyosun o kendini on plana cikartmaya calusabilir ama sen bunlari kiskanmiyosan takmazsin zaten cok gorusme ve sende soguk ol herkesle ve ozellikle eltiyle samimi olmak zorunda degilsin

Yani nasıl diyeyim,inşallah bu konu senin hayatında bir dönüm noktası olur.
Biraz daha gözünü açarsın hayata dair.
Bugünümüzde genç kızlarımızın bu kadar iyi niyetli olması beni çok üzüyor,çünkü artık saflığa giriyor.
O kadar azdır ki eş ailesiyle iyi geçinen insan ki bir de abla kardeş ilişkisi demişsin.
Neyse...
Söylediğiniz gibi, iyi niyet bazen saflık olabiliyor çok haklısınız. Karşılık görüyorsak eğer , iyi niyet güzel bir şey evet. Ama karşılık görmüyorsak hele ki kötü yönde bir geri dönüş yapılıyorsa, o iyi niyete de biraz dur demek gerekli.

Aslında karşınızda ki kişiden aldığınız tavıra göre, siz de tavır alsanız bu kadar kafaya takmazsınız, mesela; karşımda ki mesafeliyse bende mesafeli olurum, sıcak kanlıysa bende sıcak kanlı davranırım, etkiye tepki gibi ;)

Söylediğiniz gibi, iyi niyet bazen saflık olabiliyor çok haklısınız. Karşılık görüyorsak eğer , iyi niyet güzel bir şey evet. Ama karşılık görmüyorsak hele ki kötü yönde bir geri dönüş yapılıyorsa, o iyi niyete de biraz dur demek gerekli.
Hele ki elti kartlarını açık oynamış.
Belli ki samimiyet istemiyor,belki havalanmak istiyor,uzak durmak istiyor.
Bu kadar üsteledikçe daha da itiyorsunuzdur onu bence...

Benim eltime denk gelmek istemezsin. ..
Keşke bizim de tek sorunumuz klasik elti çekişmesi olsaydı

Onu onemsediginiz çok ciddiye aldığınız için böyle yapıyor

Walla bir kere seninle sicak yada uzun konusmak zorunda degil eltiler genelde anlasamaz ve aralarinda yaris olur ki sen zaten esya vs konusunda gayet yaristasin eger sende hoslanmiyosan o nasil seni cagirmiyor sende onu cagirma boylece cok fazla gorusmemisvolursunuz bence sen bunlari taktigina gore asil sen onun meslegini fakan gayet kiskaniyosun o kendini on plana cikartmaya calusabilir ama sen bunlari kiskanmiyosan takmazsin zaten cok gorusme ve sende soguk ol herkesle ve ozellikle eltiyle samimi olmak zorunda degilsin
Evet benimle sıcak yada uzun konuşmak zorunda değil, öyleyse kimse kimseye iyi davranmak zorunda da eğil aslında. Ama bunları insan olarak, gerektiği için yapıyoruz, zorunda olduğumuz için değil. Ben yeni gelinim, evim yeni, eşyalarım yeni. Burda bir yarış göremedim ben. Sizin düşünce tarzınız biraz ters geldi bana. Bir de böyle düşünmemişsiniz, inanmışsınız o şekilde yorum yapıyorsunuz. Mesleğini gayet kıskanmışsınız diye bir cümle kurmuşsunuz, bu kanıya nerden vardınız gerçekten merak ettim? Samimi olmak istiyorum ne yapmalıyım diye bir konu değil bu zaten, bu hareketlerine karşılık nasıl davranmalıyım diye sordum konumda. Onun ön plana çıkarmak istediği şeylerden rahatsız oluşum, kıskançlık değil bence. Eğer kıskanıyor olsaydım, buraya bu konuyu açmazdım

İsimler, meslekler filan :) ömür boyu silinmeyecek şeyler bunlar nasıl bu kadar açık konuşuyorsunuz :)

Hele ki elti kartlarını açık oynamış.
Belli ki samimiyet istemiyor,belki havalanmak istiyor,uzak durmak istiyor.
Bu kadar üsteledikçe daha da itiyorsunuzdur onu bence...
Aslında üstelemiyorum. Sadece aynı ortamda bulunduğumuz zamanlarda işte sen nasılsın aslı abla gibisinden klasik muhabbet cümleleri kuruyorum aslında. Sürekli aramam, sormam yok yani. Denk geldiğimizde sadece. Onun bu şekilde davranmasını gerektiricek bir şeyde yapmadığım için bu kafaya takışım. Eşim ve abisi çok iyiler, bizim bu şekilde olmamız onları da etkiler diye üzülüyorum. Benimde bir kardeşim var çünkü, eşi yüzünden aramızda farklı konular geçmesini istemem.

Back
X