Eltimle Tartışmamız

Evet işte o yüzden b.kunu çıkardılar
Çocuk şiddet uygulasın aslan oğlum döver herkesi
Hırsızlık yapsın aman çaldığı kaç paralık şeyki
Okulda zorbalık yapar olan senin çocuğuna olur
Beğenmedim atanlarında kanı bozukki atıyorlar
Konu sahibinin eltisinin çocukları gibi çocukları var demekki
Konuyla bunun ne alakası var? Hırsızlık konusunun altına “aman çaldığı kaç paralık şey ki” yorumunu görürseniz yazın bunları da, şimdi burada bu ne alaka? Sizin başka sıkıntılarınız var belli ki. Olayı kendinizle içselleştirmişsiniz ama tam olarak hangi kısmıyla bilinmez.. Bu öfkeyle de çok yaşamazsınız ben söyleyeyim. Kanı bozuklar, o eltinin çocukları gibi çocukları var demek ki diye çocukları hedef alacak kadar da gözü dönmüşsünüz. Tedavi olun acilen.

Çocuk o davranışın hırsızlık olduğunu bilecek başka adı mi var o davranışın?
Yahu daha aklı ermeyen çocuğun yaptığı o davranışa hırsızlık denmez diyoruz. Idrakınız mı kapalı. Altı yaşında çocuk bu market benim değil, çok canım çekti dur yemeyeyim diyecek kadar kendini kontrol edemiyor. Sizin bu aşamada ona destek olmanız lazım. Destek olmaz utandırır, hakaret ederseniz o çocuğu asıl yanlış yola yönlendirirsiniz.
Yaptığınız YANLIŞ
Çatlatırsınız insanı ya

Bizim hocalar lisede çok baskılıydı. Öğretmen olacaksınız diye baskı üzerine baskı. Sanırım meslekten bu yüzden soğudum. Bir de o staj yerindeki çocuklar. Bazılarını çok severdim ama bazıları nefret ettirdi
Sorularımın cevabı bu değil ki?
Sizce Watson mı Freud mu?
Çocuk yetiştirme konusunda?
Meslektaşımj buldum sohbet etmek istiyorum.

Evet kenara çekip söylenilmeli. Hatta gerekirse yaptığının yanlış olduğunu ulu orta değil baş başa kalındığında söylenmeli. Sizin yaptığınız çok ayıp.

Bakımdan memnun değilseniz yeni bir bakıcı bulun.

Yahu daha aklı ermeyen çocuğun yaptığı o davranışa hırsızlık denmez diyoruz. Idrakınız mı kapalı. Altı yaşında çocuk gün bu market benim değil, çok canım çekti dur yemeyeyim diyece kadar kendini kontrol edemiyor. Sizin bu aşamada ona destek olmanız lazım. Destek olmaz utandırır, hakaret ederseniz o çocuğu asıl yanlış yola yönlendirirsiniz.
Yaptığınız YANLIŞ
Çatlatırsınız insanı ya
Yaptığı hırsızlık olmaz ama tekrar yapmaması için onun hırsızlık olabileceğini bilmesi lazım ya hani.

Sorularımın cevabı bu değil ki?
Sizce Watson mı Freud mu?
Çocuk yetiştirme konusunda?
Meslektaşımj buldum sohbet etmek istiyorum.
Freud olabilir. Çünkü çocukluk döneminde özellikle fallik ve latent dönemde biraz ailemden baskı gördüm. Özellikle başkalarının eşyalarını izinsiz almama konusunda

Yaptığı hırsızlık olmaz ama tekrar yapmaması için onun hırsızlık olabileceğini bilmesi lazım ya hani.
Onun yolu çocuğu rencide ermek değil. Hırsız kelimesini kullanıp suçlamamalısınız. Bunu nasıl anlayamıyorsunuz ya. Pes ettim artık siz anlayamazsınız.

Herşeye aman oğlum tamam oğlum sonuç olarak toplum bu şekilde. Hiç annesinden terlik yememiş herkes elit bir ailede büyümüş. Ben hadi üslupsuzum bunlar daha da üslupsuz. Böyle yetişen çocukları da görüyoruz şımarık, her istediği olan.
Siz olayı çoooooookkkkk yanlış anlamışsınız
Toplumdaki esas sorunları olan kişilikler ebeveynleri tarafından fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmış olanlardır
Annemden babamdan azar işitmişliğim vardır ama fiske yemedim daha ama tek bakışları bana akıllı uslu durmam gerektiğimi gösterirdi ve onların olmadığı ortamlarda dahi onları hayalkırıklığına uğratmamak adına doğru olanı yapmaya çalışırdım ve hatta evlendim çoluğum çocuğum oldu bi hatam olduğunda ilk düşündüklerm hep annem babamdır duyarlarsa ne kadar üzülürler diye
Haaaa size göre bu hareketlerim şımarıklıksa evet sağlam şımarığım

Bu çocuk bakma olaylarınıda abarttılar.
Ya birinin sinirli anına gelse
o çocuk hırsızlık yapabiliyorken her vatandaşında sessiz sakin andaval gibi bakmasını bekleyemezler
Kimse kusurabakmasın ama böyle
Zaten anneside farkındadır çocuğunun ne b.klar yediğinin
Parası onlardan çıkıyor sonuçta
Annesi bilmezmi ne alıyor ne yapıyor
Eltinizdede var demekki böyle şeyler
Gerçekten uzak durun. Çocuğunuzuda bırakmayın.
Hiç tanımadığınız bir insanı hırsızlıkla itham edecek kadar gözünüz dönmüş,etrafınızdaki insanlara üzüldüm cidden.

Çok güzel yazmışsınız. Zaten gönlünü almaya çalışıyorum ama içten içe kendimi yiyip bitirmek yerine hiç tanımadığım insanlara dert yanmak istedim. Ama sanırım yanlış oldu.
Sorun şu ki hata yaptığınızı bir mesajda dahi kabul etmediniz. 20 sayfa yazı olmuş başından beri takip etmeme rağmen toplamda sadece bir kişi size hak vermiş. Hatanızı kabul etmek yerine, hadi hatalıyım diyemiyorsanız diyelim tüh düşünemedim demek yerine ısrarla eltinizi yerdiniz. Bu kadar yerdiğiniz insana değil çocuk bırakmak bir saat göz kulak ol denmez. Üstüne üstlük lisede meslek eğitimi aldığınız halde okul öncesi öğretmeniyim dediniz. Liseden kalma (öğrenciler bazen öyle yapıyor mezun olunca okul öncesi öğretmeni oldum sanıyor) bir ağız alışkanlığı olsa bile lisede bu eğitimi almış biri olarak terlik fırlatma, ceza verme konularında ahkam kestiniz.

Bazen hatalıyım demek en iyisidir. Siz de sözlerinizin anneyi üzmüş olabileceğini düşünmüşsünüz ki gönül almaya çalıştığınızı söylüyorsunuz. Burada üste çıkma, ben haklıyım moduna girmek niye? İlk iki sayfada bir tık hatalı olduğunuza dair kabullenme olsa idi herkes bu denli üstünüze gelmezdi. Baya çuvalladınız maalesef.

Siz olayı çoooooookkkkk yanlış anlamışsınız
Toplumdaki esas sorunları olan kişilikler ebeveynleri tarafından fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmış kişilerdir
Annemden babamdan azar işitmişliğim vardır ama fiske yemedim daha ama tek bakışları bana akıllı uslu durmam gerektiğimi gösterirdi ve onların olmadığı ortamlarda dahi onları hayalkırıklığına uğratmamak adına doğru olanı yapmaya çalışırdım ve hatta evlendim çokuğum çocuğum oldu bi hatam olduğunda ilk düşündüklerm hep annem babamdır duyarlarsa ne kadar üzülürler diye
Haaaa size göre bu hareketlerim şımarıklıksa evet sağlam şımarığım
Vallahi benim annem. Bir yere gittiğimizde kaşını kaldırırdı asla o şeyi yapmazdık. Hele birşeyi izinsiz almak mı asla

Merhaba arkadaşlar. Eltimle yakın yerlerde oturuyoruz. Kendisi çok iyi bir insandır, merhametlidir. Ben çalıştığım için çocuğuma da bir miktar ücretle bakıyor. Çocuğuma bakarken rahatsız olduğum şeyler var. Mesela çocuk sürekli uyuyor, genelde hazır çorba, makarna yediriyor. Tabi akraba olduğu için birsey de diyemiyorum. Neyse kendi çocuklarına da bu tarz şeyler yediriyor hatta çocukları sürekli abur cubur yiyor. Bazen istemsizce onun çocuklarına karışıyorum. Çünkü bazı şeyleri yanlış buluyorum. Mesela biz birlikte tatile gittik. Dönerken yolda bir yerde durduk. Onun 6 yaşındaki oğlu bir mağazadan izinsiz birşey aldı. Ben gördüm uyardım. İkinciye yine yakaladım çok kızdım. Sen hırsız mısın böyle şeyleri hırsızlar yapar, yapma bırak dedim. Eltim orada kendi çocuğuna tepki göstermek yerine bana tepki gösterdi. Neymiş onu kenara çekip söyleyecekmişim. Peki çocuk nasıl doğruyu öğrenecek? Bana küsmüş ben de ona küstüm burada kim haklı?
6yasinda çocuğa hırsız misin demeniz çok enteresan

Çocupu adam gibi kreşe verin, eltiye asla baktırmayın. Sizin çocuk da hırsızlığa meyledebilir pekala, onu da geçtim sağlıksız besleniyor çocuk kadın çocuğa bakmıyor ki zaten çocuk habire pinekliyor .. sizin yerinizde olsam hiç görüşmezdim bille bu kadınla saçma sapan bir tip.

Vallahi benim annem. Bir yere gittiğimizde kaşını kaldırırdı asla o şeyi yapmazdık. Hele birşeyi izinsiz almak mı asla
Yani şunu hala kabul eden gençler olmamalı.
Kapalı aile, korkutulan çocuklar, aileleriyle dahi açık iletişim kuramayan insanlar. Bunu marifet gibi söylüyorsunuz hala ya.
Marifet mi çocuğun annesinden korkup mum gibi olması. İtaatkar bir köle mi olsun çocuk siye. 1800lerden biraz ilerleyin ya

O anda "aaaaa yavrum sen bunu mu almak istiyorsun hadi gel birlikte parasını ödeyelim. Parasını ödemeden alamayız" demeli ve bunu gülümseyerek yapmalıydınız ve annesine de "yenge bugun yavrun markette aldığı şeyin parasını vermeyi unuttu. Sen ona para vermesi gerektigini hatirlat ki ogrensin. Cocuk bu unutur " demeliydiniz.

Back
X