Keske sadece eslerle evlensek. Bidisinin bidisiyla da yüz göz olmasak. Ama hastane ölüm gibi olaylarda samimi ama sinirli yaklassak. Herkes kendi hayatina devam etse, onun bilezigi su kadar grammmis diye biryerlerini yirtmasa..
Ne bileyim telefona da cikilir be kardesim.
Ben mi safim, aa gelememis ama ariyor canim derdim. Ben safim galiba.
Ay aman ya ne bileyim. Sadece kocamizla evlensek sorun yok da, Türkiye de esden ziyade eltiyle kayananyla kayinal falan evleniliyor.
Benim kiyafetime kadar karisma haklarini kendilerin de gördüler. Hatirlayinca sinirim ziplar ama. Host bir orada kal sen diyemedigime yanarim.
Insana saygisi olmayan bir insan var ise karsinda kosarak uzaklas. Ne kadar mantikli güclü bir insan olsa da insan, bu türde insanlar karsisinda cirilciplak kaliyor.
benim annem bu konuda öyle güzel yapmış ki zamanında, zerre kadar umursamamış ardından dönen dedikoduları. halamlarla çok sıkı fıkı değildir, ama kavgalı da olmaz, yılların etkisi de tabi, soğuk da değillerdir, yeri gelir yatılı ağırlar ama hizmette çırpınmaz, saygısızlık da etmez, ama laf yerse en fazla takılarak cevap da verir. Halam benle bile annemin dedikodusunu yapmaya kalkmıştır

ele güne annemin ne hikayelerini yanımda anlatmıştır, dışarıdan gördüğü kadarıyla tüm evin dengesini bilir gibi ahkam kesmiştir, dinlemem denk gelirsem, kalkar giderim ortamdan, ne anneme taşırım, ne de halamın sözüne müdahale ederim. Ben annemden öyle gördüm.. Ben de nişanlıyım, hep uzak durdum ailenin içine girmedim. Mecbur hissetmedim kendimi. Onlarda da zaten bu kültür var neyse ki, davet etmiş olmak için ederler genelde, nişanlım çok ısrar ederse, başka yere gidilecekse gel ben bunalırım biz senle ayrı takılır muhabbet olur derse, kırk yılda bir dahil olurum. Herkesi aynı anda memnun edemeyeceğime göre, bir laf söylerse de arkamdan yarın öbür gün, söylemişlerse de, karışmışlarsa da hiç dertlenmem. Sen de neden sinirini zıplatıyorsun. Beğenmemişler, ne yapayım de geç, kimseye beğendirmek zorunda değiliz ki kendimizi. Aynen mesafe koymak en iyisi.
M
mervem12
bence sen de bu konunun üzerine varma hiç. Nişanlına iki kere aradım tele gelmedi demen bile gereksiz, aradım telefona gelemedi haliyle yeni doğum yapmış kadın desen, ama ilettim geçmiş olsun dileklerimi üzerime düşeni yaptım, desen daha iyi olurdu. o zaman nişanlın oradan bir tavır görürse de kendince sana hak verirdi zaten.
Daha nişanlılıkta bu işler böyle olursa, evlenince ne yapacaksınız siz. KV de elti de varsın sevmesin seni olsun, dert etme kendine. Ama ardımdan konuşuyorlar diye de düşünme, doldurursun kendini. işine gücüne bak, ev hanımı da değilmişsin, kafanı oyalayacak bir sürü iş güç vardır zaten başında.
Senin hemen ertesi gün ziyarete gitmeme, tüm gün işin gücün ardından ayağını uzatıp belini dinlendirmeye, eltinin de tele çıkmama hakkı var. Bir de onda hormonlar şimdi ne halde kimbilir...
Diğer sorunlarını açıkladın mı burada bilemiyorum, konuyu tam okuyamadım ama daha yolun başındayken biraz serin yaklaşırsan konulara daha iyi olur sanki