- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.138
- 598
- Konu Sahibi Renklipuantiye
-
Kızın yatak odasına sadece kızın yakınları girermiş. Niye? Kızın donları varmış. Erkek donsuz mu geziyor.
Evime sokmam diyenlerin hepsi kibirli insanlar. Özel koleksiyon eşyalarla ev döşüyorlar ya aman kimse ellemesin. Donunu kimse görmesin istiyorsan düğünden önce götürür koyarsın dolaba.
Dugune gidin esinizi yalniz birakmayin. Resmi durursunuz. Dugunden sonrada evine gitmezsiniz olur biter. Ozur borclular size ayip etmisler.Merhabalar ne yapacagimi sasirdim cok uzgunum basima gelen seyin sokundayim hala, bugun ceyiz almaya gittik elti adayinin evine aldik yerlestiriliyor esyalar,ablalariyla yatak odasini yerlestiriyorlardi diyalog aynen soyle gelisti
Ben :isterseniz mutfaga baslayayim raflari sildiniz mi
Elti:biz silcez,siz yorulmayin
Benyakinlik olsun diye)ben siz diyirum ama kalabliksiniz diye soyledim sen diyebilirsin,toz bezinin yerini bilniyorum bende yaparim baslayayim istersen
Eltinin ablasi:gayet ukala ve yuksek sesle guzelim bak bizde kiz tarafi yapar acikcasi erkek tarafinin gitmesini bekliyoruz diye bana cikisti ve bende haliyle orada kalamazdim ve ciktim arkamdan alinmadin dimi diye bagirdi,bende yok ben senin bu ses tonuna alinir miyim hic dedim ama ciktim hungur hungur agladim resmen bizi evden cikardilar ve haftaya dugun var hic gutmek istemiyorum herkes bana hak verdi ama abisi oldugundan esim gitmek isteyecek,konusma kibar gibi duruyor ama bagirarak ve hece hece bi mala anlatir gibi anlatti ortam bozulnasin diye uymadim ama cok gucume gitti ve kimse de kizi susturmadi ne annesi ne kayinbiraderim kusura bakma diyen olmadi bi ozur beklerdim en azindan ondan,,evlerine adim atmayi dusynmuyorum cok moralim bozuk
Bende onlardan birisiyim cevap vermek istedim o yüzden .
Ben çeyizle beraber özel eşyalarımı göndermedim mesela kendim evi yerleştirmeye giderken götürdüm bana göre uygun olan o çünkü. Sizin düşüncenizin aksine bir erkek olarak eşim de özel eşyalarını sonradan getirdi sırf bu yüzden .
Yani bu bir tercih bu bir kişilik meselesi sizin bunu kibirle iliskilendirmeniz ne desem bilemedim . Sizin görüşünüz saygı duyarım yine de ama herkesin sabit bir düşünceye sahip olmasını bekleyemeyiz değil mi ?
Siz donlarinizi,geceliklerinizi,eşyalarınızı cümbür cemaat ( gerek kendi aileniz gerek eş ailesi ile ) yerleştirip mutlu olursunuz.
Ben yalnız yapmayı tercih ediyorum ama sizi de ayiplamiyorum bu bir tercihtir bilmem anlatabildim mi ?
Benim donlarımı cümbür cemaat yerleştirdiğimi nasıl çıkardınız yorumumdan. Sadece donlarımı değil giysilerimi bile sonradan götürdüm ben. Aman bardağıma tutmasın, aman yastığımı yorganımı görmesin demedim kimse için. Aynı eşyalar herkeste var. Dünyada tek evlenen benmişim gibi muamele yapmadım kimseye. Bunları yapan insanlar kibrinden yapıyor. Hatta o kadar kibirleniyorlar ki kendi kendilerine nikahlanacakmış gibi damat ve ailesini yok sayıyorlar.
Amacım polemik değil ama bakış açınızdan sizin bu konudan (eşyaların kalabalikla yerleştirilmesi ) rahatsız olmadığınız kanısına varılıyor bu yüzden öyle yazdım .
Ama siz de ayrı yerlestirmissiniz ...
Anlatmak istediğim bu bir tercih meselesidir kibir değil . Kimseyi özeli için yaptığı tercihlerde kibirli diye yaftalayamazsiniz ki onu diyorum .Herkes aynı fikirde olmak zorunda mı . Neden geniş bakamıyoruz istenmiyorsa saygı duymamak neden . Yedik mi kırdık mi gibi savunmalar yersiz
Bu yastık yorgan bardak herkeste var mevzusu değil ki . Evet herkeste var kimse kimsenin eşyasını yemeyecek tabi ki .
Ama benim hayatıma yeni girmiş iki kere gördüğüm veya görmediğim tanimadigim insanların evimi yerleştirirken en ince ayrıntısına kadar ne isleri var . Belki titizim, belki o kadar kalabalık beni geriyor vs.vs. Ben kendi akrabalarımı da çağırmadım mesela herşeyi yalnız yaptım kafama göre keyifle .
Yardım isteyene yapılır nezaketen sorulur bu kadar . Eş ailesi diye öcü gözüyle baktığım için veya kibirimden değil bu şekilde rahat ettiğim için yaptım .
Genelleme yapmak için çok ucu açık bir tabir sizinkisi (kibir) ben oraya takıldım. Sizin bakış açınıza göre ben kibirliyim ..
Sizin durum farklıymış niye üzerinize alındınız ki. Erkek tarafı adetten eşyalarımı evime kadar taşıyacak, hatta bazı yörelerin adetinde evimi de temizleyecek en zevkli kısmı eşya yerleştirme de ben gelin hanım eşyamı kendi akrabalarımla yerleştirmek isteyeceğim. Üstüne bir de adetten O gün karnımızı da doyuracak. O da yetmez işimiz bitince adetten hepimizi evimize kadar götürecekler. Daha abartanları da bu konuda ki ve bir yorumda daha yaşanmış benzer olaydaki gelin hanımlar gibi önceden kendi isteği ya da adetinden bahsetmeden eve gelen evin diğer sahibi damadın ailesini kabaca ya da kibarca evden kovar. Böyle davranan insanlar bana göre kibirli insanlar. Ya da bencil mi demeliydim yanlış tabir mi kullandım.
Kızın yatak odasına sadece kızın yakınları girermiş. Niye? Kızın donları varmış. Erkek donsuz mu geziyor.
Evime sokmam diyenlerin hepsi kibirli insanlar. Özel koleksiyon eşyalarla ev döşüyorlar ya aman kimse ellemesin. Donunu kimse görmesin istiyorsan düğünden önce götürür koyarsın dolaba.
Bence siz aynı şeyden bahsetmişsiniz.Bende onlardan birisiyim cevap vermek istedim o yüzden .
Ben çeyizle beraber özel eşyalarımı göndermedim mesela kendim evi yerleştirmeye giderken götürdüm bana göre uygun olan o çünkü. Sizin düşüncenizin aksine bir erkek olarak eşim de özel eşyalarını sonradan getirdi sırf bu yüzden .
Yani bu bir tercih bu bir kişilik meselesi sizin bunu kibirle iliskilendirmeniz ne desem bilemedim . Sizin görüşünüz saygı duyarım yine de ama herkesin sabit bir düşünceye sahip olmasını bekleyemeyiz değil mi ?
Siz donlarinizi,geceliklerinizi,eşyalarınızı cümbür cemaat ( gerek kendi aileniz gerek eş ailesi ile ) yerleştirip mutlu olursunuz.
Ben yalnız yapmayı tercih ediyorum ama sizi de ayiplamiyorum bu bir tercihtir bilmem anlatabildim mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?