Eltinin evinden ceyiz gunu kovulma

Donlar önemli

Aslında sonuç hep aynı yere varıyor tercih.. Sen hoşlanırsın rahatsız olmazsın ben rahatsiz olurum istemem hepimiz aynı olamayız ki . Saygı duymak lazım değil mi .

Benim gibi tek yapan da yoktur galiba :) ama gerçekten kafam rahat istediğim gibi sakin sakin hallettim hiç pişman değilim :) Kibirimden mi yaptım şimdi . Koskoca bir genelleme yapılınca olmuyor işte .

Hani bazıları kapı kilitliyor vs yazmışsıniz ya o "bazıları" heryerde onlar yüzünden herkesi yaftalayalim mi simdi ne yapalım :)

Ara ara yorum okudum. Kendimi sorguladim. Ben mi cok umarsizim? Size kibarca gerek yok demisler. Siz israr edince de kendi adetlerinde kiz evinin ceyizi serdigini soylemisler. Yani belki baska bi uslupla soylenebilirdi ama kendince kibar konusmaya calismis ablasi. Bunun icin aglamak dugune gitmemek ariza cikaran kiskanc elti damgasi yemek bence gereksiz. Hicbirsey olmamis gibi gidin gelin. Sonucta size cevap veren de eltinizin ablasi. Eltinizi biraz kendiniz taniyin. 1 2 ay baktiniz hoslanmadiniz o zaman yaptirimda bulunursunuz. Bence abartmissiniz...

Bizde çeyiz sererken erkek tarafının tarafının çıkmasını bekledik, Çıkmayınca siz yorulmayın biz hallediriz dedim tatlı dille.
Ses tonuna kızmışsın haklı olabilirsin
Ama seni evden çıkardılar diye kızma ok.
Hoş değil yani erkek tarafının yanında çeyiz sermek

Nasıl belli ettiniz peki? Ben de evlenme hazırlığındayım da merak ettim :)

kendı evını kendı aılesi ıle temızlemek ıstemiş olabılır.belkı başkasının temzılığini beğenmıyor olabaılır ylanız kalmak ıstemiş olabıklırler keyıflerının kahyasına gore takılmak ısteyebılırler bu yonden haklılar..ikiletmenız ve ısrarcı olmanız sızın hatanız..guzellıkle etltın demıiş.ıkıncıye abla patlamış.ablası baya ukalaca ve terbıyesızce davranmış..düğünde eşinle gobek at sadece pastadan ye bı guzel gıyın suslen keyfıne bak..eltıne sarıl ama ablasını asla gorme..ablası hiç bişey olmamaış gıbı davranacak yuzde ıkıyuz ona gore yapacağını bılırsın artık.

belli ki naif bir insansınız.
insanların bir çoğu kaba saba aklına estiği gibi konuşup hadsizleşebiliyorlar... umursamamayı öğrenmenizi öneririm.
iyi niyetle yardım teklif etmişsiniz ve teklifinizin gerçekçi olduğunu göstermek ister gibi tekrarlayarak ısrarcı olmuşsunuz, gerek yokmuş ama olmuş. ağlayıp üzüldüğünüze değmez. yerinizde olsam düğüne gider, elti tarafıyla mesafemi korur, bundan sonrasında da ilişkimi onların seviyelerine göre şekillendirirdim.

Normalde de yuzleri gulmezdi cok anlayamadik acikcasi bakislardan iyi niyetli olmak istedik ama oyle dgeilmis
yazık o kayınbiladerinize yazarım ama ağır olur bir şey için annesinin yengesinin kendi aile fertlerinin evden kovulmasına ses çıkarmayacak kadar bitikse ,yazık ona ,yazık onu yetiştiren anneye üzüldüm yazık.

canım bizdde kız tarafı serer erkek tarafndan kmse olmaz benmde öyle oldu 3 görmcem vardı hiç biri gelmedi. ama bn ceyiz sermeden önce laf arasnda belirtimştim bizde çeyizi kız tarafı serer erkek tarafı onlara yemek hazrlar diye :) aynende böyle oldu biz serdk onlar üst katta bize yemek yaptı darlmaca gücenmece yanlş anlama hiç olmadı ama tabi sizi uyarma üslupları hoş olmamış

Ne oldumu sasirdim ama evet hic bi sekilde evine gidip yerimden kalkmam dugune de mecburen geldigim belli olur zaten hic boyle saygisizlik gormedim hayatimda..
Bence mecburen gelmiş gibi köşede oturmayın eğlenin gülün oynayın ama eltiyle fazla ilgilenmeyin güler yüzlü olun evine gittiğinizde de kalkıp yardım etmeyin

Nasıl belli ettiniz peki? Ben de evlenme hazırlığındayım da merak ettim :)
Muhabbet aralarında ileride olabilecek şeylere gönderme yaparım mesela.. Geçenlerde eltim doğum yaptı, bebeği görmeye hastaneye gittik, kayınvalidem çocuğu bir an olsun kucağından indirmiyor. Çocuğu hiç beşikte yatarken görmedim. Ben istemem mesela kendi çocuğuma böyle yapılsın. Bebeği bana uzattı "Al yengesi biraz da sen tut" diye, ben de gülümseyerek "Yok, yeni doğmuş bebeğin kucaktan kucağa gezmesi iyi değil, birkaç aya zaten bol bol severiz miniği" dedim. Bir kaç defa ev ortamında da buna benzer konuşmamız oldu, o artık benim yenidoğan çocuğun kucakta tutulmasından haz etmediğimi öğrendi. Bu sadece bir örnek.. Evlenmeden evvel de hep muhabbet arasına sıkıştırırdım yapılmasını istediğim ya da istemediğim şeyleri.. Ama hep tatlı dille, gülümseyerek..

canım aynısı benimde başıma gelmişti, eşimin kuzeninin çeyizi seriliyodu. gelinin teyzeside bana aynısını yapmıştı. meğer çeyizi kız tarafı serermiş hiç bilmiyodum ben öncesinden, kendi çeyizim serilirken öğrendim açıkçası bende o zaman çok bozulmuştum ama çok takmadım açıkcası. bazı yörelerin adetleri böyle, bizimde öyleymiş haberim yoktu.
yeri gelipte bişey yapılacağı zaman bunu bizde kız tarafı yapar der bikaç kez yeri gelince bu lafı iade eder rahatlarsın. şuan tatsızlık çıkartma bence sonra çekemeyen kıskanç elti sen olur ortada kalırsın

Ah be canım niye gittin de kendini horlattın. Bunlar belli ki daha düğün olmadan elticilik oynamaya başlamış. Tırnağını kıpırdatma bunlar için artık. Düğüne de süslen git, hanım hanımcık, hiç bir şeyine yardım etme. Tabi çeyizi kız tarafı yerleştirir ama böyle de denmez ki gitmenizi bekliyoruz fln, ne ayıp. Karışma bundan sonra herkes kendi işini yapsın, üzme canını.

benimki gerçek elti olmadığı halde benle yarıştı. fesat çekemez bi elti oldum şuan aramızda bi kavga vs olmadı ama görüşmüyoruz asla. anca kalabalıkta bir araya gelince merhaba merhaba okadar. ki aynı apartmanda oturacaktık ben istemiştim ben ondan sonra evlenince kiracıydı evini taşıdı
bence hiç ses etmesin kötü olan kendisi olacak ve denilen laflara bile şaşıracak. Allah öyle fena eltilerden korusun

evinize gelirlerse bir şeye elini sürdürmeyin, sizde gidince bir şeye elinizi sürmeyin. yoğunluktan dolayı sanırım sinirleri bozulmuş. ama bu şekilde ukalaca konuşmaları ayıp. mesafeli olun hep. açıkcası ben düğüne gitmezdim. bir daha görüşmez resti çeker sallamazdım. kim ne derse desin banane. benim kalbimi kıranı başkaları için alttan alamam. soranlarada sebebini baştan aşağı anlatırdım

Ablacım sen subattan beri bu eltiyle ugrasıyon ya canına yazık:)
Özet geceyim.Eski konularını okumuştum.Aynı kişi mi diye baktım aynı kisiyms:)Elti kapalıymış,esinin ailesi onu tutuyomus,bu kızımız ne yapsa yaranamıyormuş.Şimdi sen ne demeye hala eltiye temizliğe gidiyorsn?Hadi götürüldün,otur bi kenarda,simdi kv demicek mi sana?Bak gitti orayı da karıştırdı diyeAz geri cek kendini.Bırak onlar arasın,cagırsın seni:)Sen ilk gelinsin az agır ol:)

Düğüne gidin elbette.
Çok dikkat çekici ve direkt sizi haksız duruma düşürücü bir hareket olur.
Bu olayı unutmuş gibi düğüne gidin.
Ama bundan sonrası için de eltinizle,kaynınızla aranızda ciddi bir mesafe koyun.
Baya baya muhattap olmayın.
Davet etmeyin filan yani.
Laf sokulursa da cevap vermekten geri durmayın.
Bariz terbiyesizliktir o ablanın yaptığı.
Ve size nazikçe yeniden açıklama yapması gerekir gönül alması gerekirdi eltiniz olacak şahsın.

Yani yöreden yöreye fark ediyor mu bilmiyorum ama bizde de ceyizi kiz tarafı serer ve evi temizler eğer erkek tarafı evde ise ikramla ilgilenir yani yemek çay falan

Dugune git yahu :) bosver konussun dursun ablasi olcak gaddar. Adam yerine koyma hic merhaba merhaba. Sen orda kendi namina degil eşinin hatrina bulunuosun bunu anlamayacak kadar kit beyinlilere iyilik yapma zahmetinden kurtarmislar seni ben olsam sevinirdim. Ne kadar az konuşsan o kadar iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…