- 19 Mart 2017
- 2.274
- 3.263
- 133
- Konu Sahibi Renklipuantiye
-
Bence siz aynı şeyden bahsetmişsiniz.
Neden konu donlarda kaldı anlamadim
Kibir olayına su şekilde katılıyorum. Etrafimda var öyle benim evim, kimse bakmasın görmesin diye misafir çağırınca odalarını kitleyenler bile var daha yeni gelin evinde. Sanki insanlar eşyasını yiyecek. Arkadaş bunu demek istemiş bence o evime sokmazdım anında kovardım diyenlere cevaben.
Evet yatak odasını kız düzeltse daha iyi olur. Görünmesini istemediği şeyler olabilir.
Ama istemezdim kovardım olayı bana da çok saçma geldi.
Mesela 5.5 yıl önce benim ev dizmemde 5 gorumcem 1 kv var. Benim de bi kız kardeşim var sadece. Ev dizmeye gideceğimiz zaman ben hiç biz yaparız siz gelmeyin demeyi düşünmedim. Açıkçası bilmiyordum da kız tarafının yapacağını kk da öğrendim. Geldiler yüklendi eşyalar. Ben annem kızkardeşim. Onlarda 5 görümce 1 kv. Eşimin teyzesi. 3 yeğeni. 2 kuzeni ve eşim. Toplam 3 erkek de taşımak için. Yani çoğunluk onlardı.
Benle kizkardesim yatak odasını dizdik. Birisi yataklarımi yastiklarimi dolaba dizdi. 2 3 kişi paketlerden çıkan bulasiklarimı makinaya dizdi. Kalanını elde yıkadı. Birisi salonu silip edip halisini serdi cıktı. Biri banyoya girdi yerleştirdi paspasıdır bornozudur . Kimse gelip donlarima da bakmadi.
Iyiki de geldiler. Yoksa 3 gun icinden cikamazdim. Hatta o an sey dusunmustum. Yapsınlar yardım etsinler, niye yarın öbür gün gelip evime süzülecekler kardeşimizin evi diye. Cefasini da ceksinler şimdi diye
Nasıl belli ettiniz peki? Ben de evlenme hazırlığındayım da merak ettim :)Fena değilim, olması gerekenleri savunuyorum sadece :) Kayınvalideme, eltime, görümceme sorabilseniz hepsiyle de aram iyidir, en başta belli ettim kendi kurallarımı o yüzden kimseyle de sorun yaşamıyorum çok şükür :)
belli ki naif bir insansınız.Merhabalar ne yapacagimi sasirdim cok uzgunum basima gelen seyin sokundayim hala, bugun ceyiz almaya gittik elti adayinin evine aldik yerlestiriliyor esyalar,ablalariyla yatak odasini yerlestiriyorlardi diyalog aynen soyle gelisti
Ben :isterseniz mutfaga baslayayim raflari sildiniz mi
Elti:biz silcez,siz yorulmayin
Benyakinlik olsun diye)ben siz diyirum ama kalabliksiniz diye soyledim sen diyebilirsin,toz bezinin yerini bilniyorum bende yaparim baslayayim istersen
Eltinin ablasi:gayet ukala ve yuksek sesle guzelim bak bizde kiz tarafi yapar acikcasi erkek tarafinin gitmesini bekliyoruz diye bana cikisti ve bende haliyle orada kalamazdim ve ciktim arkamdan alinmadin dimi diye bagirdi,bende yok ben senin bu ses tonuna alinir miyim hic dedim ama ciktim hungur hungur agladim resmen bizi evden cikardilar ve haftaya dugun var hic gutmek istemiyorum herkes bana hak verdi ama abisi oldugundan esim gitmek isteyecek,konusma kibar gibi duruyor ama bagirarak ve hece hece bi mala anlatir gibi anlatti ortam bozulnasin diye uymadim ama cok gucume gitti ve kimse de kizi susturmadi ne annesi ne kayinbiraderim kusura bakma diyen olmadi bi ozur beklerdim en azindan ondan,,evlerine adim atmayi dusynmuyorum cok moralim bozuk
yazık o kayınbiladerinize yazarım ama ağır olur bir şey için annesinin yengesinin kendi aile fertlerinin evden kovulmasına ses çıkarmayacak kadar bitikse ,yazık ona ,yazık onu yetiştiren anneye üzüldüm yazık.Normalde de yuzleri gulmezdi cok anlayamadik acikcasi bakislardan iyi niyetli olmak istedik ama oyle dgeilmis
canım bizdde kız tarafı serer erkek tarafndan kmse olmaz benmde öyle oldu 3 görmcem vardı hiç biri gelmedi. ama bn ceyiz sermeden önce laf arasnda belirtimştim bizde çeyizi kız tarafı serer erkek tarafı onlara yemek hazrlar diye :) aynende böyle oldu biz serdk onlar üst katta bize yemek yaptı darlmaca gücenmece yanlş anlama hiç olmadı ama tabi sizi uyarma üslupları hoş olmamışMerhabalar ne yapacagimi sasirdim cok uzgunum basima gelen seyin sokundayim hala, bugun ceyiz almaya gittik elti adayinin evine aldik yerlestiriliyor esyalar,ablalariyla yatak odasini yerlestiriyorlardi diyalog aynen soyle gelisti
Benyakinlik olsun diye)ben siz diyirum ama kalabliksiniz diye soyledim sen diyebilirsin,toz bezinin yerini bilniyorum bende yaparim baslayayim istersen
Eltinin ablasi:gayet ukala ve yuksek sesle guzelim bak bizde kiz tarafi yapar acikcasi erkek tarafinin gitmesini bekliyoruz diye bana cikisti ve bende haliyle orada kalamazdim ve ciktim arkamdan alinmadin dimi diye bagirdi,bende yok ben senin bu ses tonuna alinir miyim hic dedim ama ciktim hungur hungur agladim resmen bizi evden cikardilar ve haftaya dugun var hic gutmek istemiyorum herkes bana hak verdi ama abisi oldugundan esim gitmek isteyecek,konusma kibar gibi duruyor ama bagirarak ve hece hece bi mala anlatir gibi anlatti ortam bozulnasin diye uymadim ama cok gucume gitti ve kimse de kizi susturmadi ne annesi ne kayinbiraderim kusura bakma diyen olmadi bi ozur beklerdim en azindan ondan,,evlerine adim atmayi dusynmuyorum cok moralim bozuk
Bence mecburen gelmiş gibi köşede oturmayın eğlenin gülün oynayın ama eltiyle fazla ilgilenmeyin güler yüzlü olun evine gittiğinizde de kalkıp yardım etmeyinNe oldumu sasirdim ama evet hic bi sekilde evine gidip yerimden kalkmam dugune de mecburen geldigim belli olur zaten hic boyle saygisizlik gormedim hayatimda..
Muhabbet aralarında ileride olabilecek şeylere gönderme yaparım mesela.. Geçenlerde eltim doğum yaptı, bebeği görmeye hastaneye gittik, kayınvalidem çocuğu bir an olsun kucağından indirmiyor. Çocuğu hiç beşikte yatarken görmedim. Ben istemem mesela kendi çocuğuma böyle yapılsın. Bebeği bana uzattı "Al yengesi biraz da sen tut" diye, ben de gülümseyerek "Yok, yeni doğmuş bebeğin kucaktan kucağa gezmesi iyi değil, birkaç aya zaten bol bol severiz miniği" dedim. Bir kaç defa ev ortamında da buna benzer konuşmamız oldu, o artık benim yenidoğan çocuğun kucakta tutulmasından haz etmediğimi öğrendi. Bu sadece bir örnek.. Evlenmeden evvel de hep muhabbet arasına sıkıştırırdım yapılmasını istediğim ya da istemediğim şeyleri.. Ama hep tatlı dille, gülümseyerek..Nasıl belli ettiniz peki? Ben de evlenme hazırlığındayım da merak ettim :)
canım aynısı benimde başıma gelmişti, eşimin kuzeninin çeyizi seriliyodu. gelinin teyzeside bana aynısını yapmıştı. meğer çeyizi kız tarafı serermiş hiç bilmiyodum ben öncesinden, kendi çeyizim serilirken öğrendimMerhabalar ne yapacagimi sasirdim cok uzgunum basima gelen seyin sokundayim hala, bugun ceyiz almaya gittik elti adayinin evine aldik yerlestiriliyor esyalar,ablalariyla yatak odasini yerlestiriyorlardi diyalog aynen soyle gelisti
benimki gerçek elti olmadığı halde benle yarıştı. fesat çekemez bi elti oldum şuan aramızda bi kavga vs olmadı ama görüşmüyoruz asla. anca kalabalıkta bir araya gelince merhaba merhaba okadar. ki aynı apartmanda oturacaktık ben istemiştim ben ondan sonra evlenince kiracıydı evini taşıdıAh be canım niye gittin de kendini horlattın. Bunlar belli ki daha düğün olmadan elticilik oynamaya başlamış. Tırnağını kıpırdatma bunlar için artık. Düğüne de süslen git, hanım hanımcık, hiç bir şeyine yardım etme. Tabi çeyizi kız tarafı yerleştirir ama böyle de denmez ki gitmenizi bekliyoruz fln, ne ayıp. Karışma bundan sonra herkes kendi işini yapsın, üzme canını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?