Eltinin evinden ceyiz gunu kovulma

Asla düğüne gitmeyin muhattap bile olmayın. Yaptıkları çok büyük bir terbiyesizlik. Şimdiden hadlerini bildirmezseniz tepene çıkmakta sakınca görmezler... Kaynınızın hatrını ilk başta müstakbel eşi düşünecekti. Aralarına katılacağı aileye en başta rengini belli etmiş siz de mesafenizi koruyun.

Bu da kibarca kovmak olmuş. Böyle bir adet varsa önceden söylenmeli.

Dugune git
Ama bundan sonra ablasinin suratina asla bakma..!!!!!
Ta ki senden ozur dileyene kadar.
Suratina bakma
Merhaba derse cevir yuzune

Eltine kaynina karsi da mesafeli ol.

Anlasinlar

Bu sekilde olan yorumlari anlamıyorum resmen bir mala anlatir gibi ve bagirarak tamamen iyi niyetle gittiginiz yerde tepki gorseydiniz hic deduginiz gibi olamazdiniz bence ..bize de onceden soylenseydi gitmezdik ama soyleyis sekli cok.onemli

Yoo yine ayni olurdum cunku sizin gibi israrci olmazdim. Hatta annem ben gelen misafirlerim kalmak isterse gidin mi diyeyim dedi kiz tekrarladi bizde erkekten kimse olmaz diye. Iyi oyleyse esyalari biraktiktan sonra bizimkilere hadi bize gidelim deriz dedik. Uzatmak istesek o an ortamda gayet musaitti. Ama ne gerek var? Birde siz degil sen diyebilirsine falanda gerek yokmus. Ben hala ortada alinip aglanacak birsey goremedim. Neyse benim fikrim dugune gitmeyerek olayi daha cok buyutmemek gerektigi. Sonrasinda akrabalarin gozunde de kotu siz olursunuz.

O kadın size sırf ''elti'' olduğunuz için gıcık davranmadıysa ben de bir şey bilmiyorum
Böyle şeylerin büyütülmesi çok komik ya.Tamam rahatsız olmuşsun da gelmelerinden karşıdaki de insan sonuçta,bu konuda bile konu sahibini suçlayanlar var neden ısrar ettin diye,ne desin tamam siz yapın ben oturuyorum mu,tabii ki o an ısrar edecek göstermelik bile olsa.
Bir de üslubu falan da bozukmuş kadının,çok muhatap olmayın derim,düğüne gidin,tebrikler deyip oturun gülün eğlenin bol bol.

Böyle söyleyene çeyizinizi de siz götürün deyin. Ne halleri varsa görsünler.

Ay burda bile gene bişeyler çıkarıp koymuşsunuz konu sahibinin önüne.Ne alakası var samimi olmadığınız huyunu bilmediğiniz insana tabii ki ikinci kez teklif edilir bunun adı ısrar değil nezakettir ve karşılığı da asla böyle bi terbiyesizlik ve kabalık da değildir.

Konu sahibi senin suçun yok o kaybetmiş bence bundan sonra hiç ilişme hatta düğüne de git mesela masa masa gezerlerken yerinden bile kalkmamakla başla.

En başından mesafeliymiş gelin hanım zaten. Aileye karşı tutumu bu şekilde olacak belliki. Bir de üstüne siz eltisiniz diyoruz ya elti kim ki diye onlar da öyle düşünmüş gereksiz samimiyet istememiş. Boşverin niye milletin pisliğini temizleyeceksiniz bir de bunun için ağlanır mı? Yeri gelir siz de mala anlatır gibi lafınızı söylersiniz. Düğüne gidin eşiniz yalnız kalmasın. Aranıza mesafe koyun sizde o zaten koymaya çalışıyor.

Ablası hasta ruhlu birisi imiş. Böyle durumlarda dikkatli olması gerekirdi. Mesafe iyidir. Size de bu iyiliği yaşamak için fırsat çıkmış işte. Düğüne gidin poker surat takılın elti kişisiyle de bundan sonra mesafeli olun. Kendi tarafı yapsın işini bi zahmet.

Benim gördüğüm bildiğim kız tarafı evi yerleştirir erkek tarafı karışmaz.ki ben abimlerin evleri serilirken gitmedim bile yardıma ihtiyacınız var mı diye teklif ederim evet derlerse seve seve ederim yok derlerse de sevine sevine evime gelirim.size de gerek yok demişler ama yine müdahil olmaya çalışmışsınız.düğüne katılmayacak kadar büyük ve de kırıcı değil.normal bir durum.

Gayet gururlu ve sakin ol gelin alma dahil hicbirseye katılma dugunde kinada protokol gibi davran yeter ve kafans takms saygisizlari

Öncelikle aslında evet kız tarafı çeyizi dizer ama erkek tarafından da birileri bulunabilir bu yasak diye birşey yok sonuçta..

Çok terbiyesiz bir üslup olmuş bende olsam çok fazla kırılır gücenirdim.. eğer sadece kendileri dizmek istiyorlarsa bir iki gün önceden çeyiz dizilecek gün bellidir. Kızın annesi sizin kayinvalideyi arayıp bizde adettir çeyizi biz dizecegiz o yüzden kız tarafı olarak yalnız gitmek istiyorum diyebilirlerdi. Ama demediler ve sizde gittiniz o zaman bu çok ayıp olmuş.

Sizin hataniz ise gerek yok dediklerinde israrla bez vs. lafı uzatmaniz yersiz olmuş. Gerek yok mu tamam o zaman diyip bir köşeye kurulsaydiniz onlar çalışsın siz izleyin..

Bir şekilde kirildiginizi ve yanlış bir davranış olduğunu duyurun derim

Gerçekten o kadar abuk subuk adetler var ki. Zaten bu zamanda evlenmek zor kız tarafı bohça yapıyor masraf altına giriyor. Düğünde önüne gelen damattan bahşiş alıp damadı soyup soğana çeviriyor. Allah aşkına adam zaten borcun harcın altına girmiş millet olarak destek olacağımıza adamdan ne koparsak kâr moduna giriyoruz...

Alakasız oldu ama siz adetler diyince patladim cidden

Gün gelir üzülmeyin sizde daha saglam cıkın bn olsam şimdiden eltiye ve suursuz ablasına yapacaklarımın listesini hazırlardım sonucta sn önceden o aileye girmissin buyuk eltisin yani

Bir de aklika takildi
Ablanin bu tepkisinin altinda baska bir neden olabilir mi?
Belki kv ue soylediler kendilerinin evi uerlestirecegini ama kv israrla gitti
Siz de ikinci defa aorunca bunaldigi icin tum tepkisini size goatermis olabilir mi?

Sadece bu konu için demiyorum.yok şu taraf serer yok bu taraf serer saçma aslında.herkes evini kendisi sersin ne diye doluyorlar gelin evine.ben gelin olsam evimi kendi zevkime göre birkaç günde döşerim.kendi akrabalarım da dahil kimseyi istemem.belki bir yardımcı eleman tutarım o kadar.ne diye milleti eve topluycam evlenince oturmaya gelsinler.

Ya siz biraz ponçiksiniz galiba:) bir de pms döneminize denk gelmişse çıkıp ağlamışsınız ya:))
Böyle gereksiz adetler var malesef, siz de gelenek kurbanı olup kendinizi başkasının evini silmek isterken buluyorsunuz işte. Boşverin bunları, sizin gereksiz “ben yaparım, çok yardımseverim” tavırlarınız, onların da kabalıkları birbirini bulmuş. Üzülmek istemiyorsanız hayatınızda da genel olarak daha mesafeli olun, herkesin sizi “hamarat ve tatlı” bilmesine gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…