- 7 Nisan 2016
- 312
- 300
- 33
- Konu Sahibi Renklipuantiye
-
Aynen oyle yapicam bir musibet bin nasihat durumu oldu benimki..Siz iyi niyetli davranmişsınız bence bi hatanız yok. Siz bu gelinden bence bi yakınlık beklemeyin ona görede davranın.
Fena değilim, olması gerekenleri savunuyorum sadece :) Kayınvalideme, eltime, görümceme sorabilseniz hepsiyle de aram iyidir, en başta belli ettim kendi kurallarımı o yüzden kimseyle de sorun yaşamıyorum çok şükür :)Çok fena bir gelinsin sen belli :)
Benim Agustosta kardesim evleniyor. Ve gelinimiz gecen gun bizde ceyizde evde sadece kiz tarafi kalir erkek tarafindan kimse kalmaz siz biraktiktan sonra gidince biz temizlige baslariz dedi. Direk siz kalmayacaksiniz yani demeye getirdi. Simdi benimde alinmam mi lazim? Oysa ben guldum ohh iyiymis valla hic temizlik yapasim yoktu benimde gozumde buyumustu dedim gulustuk. Ne o alindi ne ben. Adet oyle demek ki aglanacak ne var bunda? Baska derdim yok oturup buna mi aglayacagim. Lutfen ufacik konulara takilip birde aglamayin. Birde dugune gitmemek nedir? Uzatmaya gerek mi var? Sonra dugune gitmediniz yada gidip kus gibi soguk oldunuz diyr bukez diger aile buyukleriyle sorun yasayacaksiniz. Bunun sonu yok. Tabi ki de gidin. Ve bence normal iliskinize de devam edin.
Bu sekilde olan yorumlari anlamıyorum resmen bir mala anlatir gibi ve bagirarak tamamen iyi niyetle gittiginiz yerde tepki gorseydiniz hic deduginiz gibi olamazdiniz bence ..bize de onceden soylenseydi gitmezdik ama soyleyis sekli cok.onemli
2 düşün 1 konuş diye boşuna dememişler.Biz yapariz dendi onu o an bizi hepimiz yani evdeki herkes o an yapacak diye algiladim durumu anlamaya calismistim oyle oldu israr degildi ki amac
Böyle söyleyene çeyizinizi de siz götürün deyin. Ne halleri varsa görsünler.Yoo yine ayni olurdum cunku sizin gibi israrci olmazdim. Hatta annem ben gelen misafirlerim kalmak isterse gidin mi diyeyim dedi kiz tekrarladi bizde erkekten kimse olmaz diye. Iyi oyleyse esyalari biraktiktan sonra bizimkilere hadi bize gidelim deriz dedik. Uzatmak istesek o an ortamda gayet musaitti. Ama ne gerek var? Birde siz degil sen diyebilirsine falanda gerek yokmus. Ben hala ortada alinip aglanacak birsey goremedim. Neyse benim fikrim dugune gitmeyerek olayi daha cok buyutmemek gerektigi. Sonrasinda akrabalarin gozunde de kotu siz olursunuz.
Gayet gururlu ve sakin ol gelin alma dahil hicbirseye katılma dugunde kinada protokol gibi davran yeter ve kafans takms saygisizlariMerhabalar ne yapacagimi sasirdim cok uzgunum basima gelen seyin sokundayim hala, bugun ceyiz almaya gittik elti adayinin evine aldik yerlestiriliyor esyalar,ablalariyla yatak odasini yerlestiriyorlardi diyalog aynen soyle gelisti
Ben :isterseniz mutfaga baslayayim raflari sildiniz mi
Elti:biz silcez,siz yorulmayin
Benyakinlik olsun diye)ben siz diyirum ama kalabliksiniz diye soyledim sen diyebilirsin,toz bezinin yerini bilniyorum bende yaparim baslayayim istersen
Eltinin ablasi:gayet ukala ve yuksek sesle guzelim bak bizde kiz tarafi yapar acikcasi erkek tarafinin gitmesini bekliyoruz diye bana cikisti ve bende haliyle orada kalamazdim ve ciktim arkamdan alinmadin dimi diye bagirdi,bende yok ben senin bu ses tonuna alinir miyim hic dedim ama ciktim hungur hungur agladim resmen bizi evden cikardilar ve haftaya dugun var hic gutmek istemiyorum herkes bana hak verdi ama abisi oldugundan esim gitmek isteyecek,konusma kibar gibi duruyor ama bagirarak ve hece hece bi mala anlatir gibi anlatti ortam bozulnasin diye uymadim ama cok gucume gitti ve kimse de kizi susturmadi ne annesi ne kayinbiraderim kusura bakma diyen olmadi bi ozur beklerdim en azindan ondan,,evlerine adim atmayi dusynmuyorum cok moralim bozuk
Gerçekten o kadar abuk subuk adetler var ki. Zaten bu zamanda evlenmek zor kız tarafı bohça yapıyor masraf altına giriyor. Düğünde önüne gelen damattan bahşiş alıp damadı soyup soğana çeviriyor. Allah aşkına adam zaten borcun harcın altına girmiş millet olarak destek olacağımıza adamdan ne koparsak kâr moduna giriyoruz...Ya yine bana kızanlar olacak da çok b.ktan adetler ya çeyiz sermek yok erkek tarafı serer yok kız tarafı serer.
Azalarak bitsin artık ya bu düğün öncesi olaylar
Herkesin evliliği kötü başlıyor böyle.
Al işte şimdiden eltiler kötü oldu
Yazık günah ya
Ya siz biraz ponçiksiniz galiba:) bir de pms döneminize denk gelmişse çıkıp ağlamışsınız ya:))Merhabalar ne yapacagimi sasirdim cok uzgunum basima gelen seyin sokundayim hala, bugun ceyiz almaya gittik elti adayinin evine aldik yerlestiriliyor esyalar,ablalariyla yatak odasini yerlestiriyorlardi diyalog aynen soyle gelisti
Ben :isterseniz mutfaga baslayayim raflari sildiniz mi
Elti:biz silcez,siz yorulmayin
Benyakinlik olsun diye)ben siz diyirum ama kalabliksiniz diye soyledim sen diyebilirsin,toz bezinin yerini bilniyorum bende yaparim baslayayim istersen
Eltinin ablasi:gayet ukala ve yuksek sesle guzelim bak bizde kiz tarafi yapar acikcasi erkek tarafinin gitmesini bekliyoruz diye bana cikisti ve bende haliyle orada kalamazdim ve ciktim arkamdan alinmadin dimi diye bagirdi,bende yok ben senin bu ses tonuna alinir miyim hic dedim ama ciktim hungur hungur agladim resmen bizi evden cikardilar ve haftaya dugun var hic gutmek istemiyorum herkes bana hak verdi ama abisi oldugundan esim gitmek isteyecek,konusma kibar gibi duruyor ama bagirarak ve hece hece bi mala anlatir gibi anlatti ortam bozulnasin diye uymadim ama cok gucume gitti ve kimse de kizi susturmadi ne annesi ne kayinbiraderim kusura bakma diyen olmadi bi ozur beklerdim en azindan ondan,,evlerine adim atmayi dusynmuyorum cok moralim bozuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?