Eltinin evinden ceyiz gunu kovulma

Merhabalar ne yapacagimi sasirdim cok uzgunum basima gelen seyin sokundayim hala, bugun ceyiz almaya gittik elti adayinin evine aldik yerlestiriliyor esyalar,ablalariyla yatak odasini yerlestiriyorlardi diyalog aynen soyle gelisti

Ben :isterseniz mutfaga baslayayim raflari sildiniz mi

Elti:biz silcez,siz yorulmayin

Ben:KK43:yakinlik olsun diye)ben siz diyirum ama kalabliksiniz diye soyledim sen diyebilirsin,toz bezinin yerini bilniyorum bende yaparim baslayayim istersen

Eltinin ablasi:gayet ukala ve yuksek sesle guzelim bak bizde kiz tarafi yapar acikcasi erkek tarafinin gitmesini bekliyoruz diye bana cikisti ve bende haliyle orada kalamazdim ve ciktim arkamdan alinmadin dimi diye bagirdi,bende yok ben senin bu ses tonuna alinir miyim hic dedim ama ciktim hungur hungur agladim resmen bizi evden cikardilar ve haftaya dugun var hic gutmek istemiyorum herkes bana hak verdi ama abisi oldugundan esim gitmek isteyecek,konusma kibar gibi duruyor ama bagirarak ve hece hece bi mala anlatir gibi anlatti ortam bozulnasin diye uymadim ama cok gucume gitti ve kimse de kizi susturmadi ne annesi ne kayinbiraderim kusura bakma diyen olmadi bi ozur beklerdim en azindan ondan,,evlerine adim atmayi dusynmuyorum cok moralim bozuk:KK43:

Çeyiz dizilirken erkek tarafından kimse olmaz evde. Bizim tarafta da boyledir bu. Pek cok arkadasimda aynisi oldu.

Eve birakip gitmeliydiniz, sordunuz nezaketen aldiniz cevabi. Birakip cikin ne icin israrci oldunuz ki...

Dugune gidilmeyecek olay yok ortada.
Gider gorevinizi yaparsınız.
Cok alindiysaniz daha evine girmezsiniz, konu kapanir.
Zaten eltinizle yogun iletisim kurmaya kalkisirsaniz buraya bolca elti konusu acarsiniz.

Bu kadar sinirlenecek ne varmis ki? Siz silseniz ne olur sanki. Iyi bisey sonucta yardim etmek istemissiniz alti ustu. Hem daha cabuk biterdi.

Ne degisik insanlar var. Ben evimle tek basima ugrasmistim silmistik cunku ailem farkli sehirde ve calisiyorlar. Kardesim vs de yok. Yardim edecek kimse yoktu. Gorumcelerden sadece 1 tanesi yardim etti sagolsun.

Istemiyoruz siz yorulmayin demelerini kibarlik olsun diye dediklerini dusunup israr ettiniz muhtemelen. Neyse yine de bagirmasi cok yanlis. Ben olsam “ Niye bagiriyorsun sen?” Der soyle bi yuzune bakardim bazen insanlari kendine getiriyor. Ortada bagircak bisey yok olsa da bagiramaz o size. Ama dugune gidin mutlak ve surat asmayin.

Merhabalar ne yapacagimi sasirdim cok uzgunum basima gelen seyin sokundayim hala, bugun ceyiz almaya gittik elti adayinin evine aldik yerlestiriliyor esyalar,ablalariyla yatak odasini yerlestiriyorlardi diyalog aynen soyle gelisti

Ben:KK43:yakinlik olsun diye)ben siz diyirum ama kalabliksiniz diye soyledim sen diyebilirsin,toz bezinin yerini bilniyorum bende yaparim baslayayim istersen

Eltinin ablasi:gayet ukala ve yuksek sesle guzelim bak bizde kiz tarafi yapar acikcasi erkek tarafinin gitmesini bekliyoruz diye bana cikisti ve bende haliyle orada kalamazdim ve ciktim arkamdan alinmadin dimi diye bagirdi,bende yok ben senin bu ses tonuna alinir miyim hic dedim ama ciktim hungur hungur agladim resmen bizi evden cikardilar ve haftaya dugun var hic gutmek istemiyorum herkes bana hak verdi ama abisi oldugundan esim gitmek isteyecek,konusma kibar gibi duruyor ama bagirarak ve hece hece bi mala anlatir gibi anlatti ortam bozulnasin diye uymadim ama cok gucume gitti ve kimse de kizi susturmadi ne annesi ne kayinbiraderim kusura bakma diyen olmadi bi ozur beklerdim en azindan ondan,,evlerine adim atmayi dusynmuyorum cok moralim bozuk:KK43:
Tavırları sert olmuş ama bende istemezdim erkek tarafından hiç kimseyi. Genel olarakta kız tarafı yapar erkek tarafı evine gider yemek hazırlar. Bu dönemleri sizde yaşadınız. Normalde olmucak gerginlik stres içinde olabiliyo insanlar. Siz kötü biyetle yaklaşmamışsınız ama ona da hak verin. Üzülmeyin

Birden gerçekten elti burda sandım :)) Kaba davranmışlar güzelce söyleyebilirlerdi.Siz de mesafeyi koruyun bundan sonra. Bir ömür bir arada olunacak keşke böyle olmasaydı umarım ayıbını farkeder.

Iyiliğe iyilik olsaydı sari öküze bıçak olmazdı.
Ne yoracaksınız kendinizi eltinin evi için.
Yarın öbür gün eltinin evine gidip baş köşeye oturup kahvenizi yemeğinizi ayağınıza bekleyin ve tek bir şeye elinizi surmeyin. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi biz de böyle,hizmetleri yeni gelin yapar diyip çıkın işin içinden.
Kesinlikle illa bayramda falan herkesin ayağa kalktığı mutfakta uğraştığı bir an olur
Ben şuraya oturuyorum bizde yeni gelinler hizmetcilik eder diye tane tane hecelesin konu sahibi

Ben biz derken hepimizi kasteti zannetmistim ayri dusunemedim o an erkek ve kiz tarafi olarak diye
Onlar ne dediler merak ettim. Çeyizi kız tarafı serer diye birşey ne saçmadır allahım anlamsız sanki erkek tarafı gelinin eşyalarını yiyecek . Saçmalardan seçmeler biz benim eşyaları görümcem kv annem ben yerleştirdik . Düğüne git arana mesafe koy. Onun evine gidince de elini bir bardağa bile sürme

Düğüne giderdim eşimle dans ederken eşime "hayatım gelinle damada yakın dans edelim" derdim. Gelinin ablası da kadraja girdiğinde "ayy Xcim biz dansa kalktık ama sadece KIZ tarafı mı oynayacaktı onu söylemediniz çeyiz evinde:KK51:" derdim dönerdin yüzümü eşime:KK53:
1 ay sonra da düğün kasetinden laf soktuğum an gelinin ve ablasının dumur olmuş suratını izlerdim:KK70:

Bizdede erkek tarafı asla girmez çeyiz zırbırtısında. Kayınvalidem akrabalarını toplamak ve evimi onların da dizmelerini de istedi. Asla kabul etmedim. Hem usul gereği hem de benim eşyalarımı onlar neden dizsin ki. Annem ben ve teyzem halletmiştik sadece..
Tavrı pek hoş değil eltinin ama sanki en başta mesajı vermiş de,siz yinede üsteleyince bi çıkın yav demek zorunda kalmışlar gibi..

Yemin ederim şu toplumun elti, görümce, kaynana gibi hitaplarından, sıfatlarından nefret ediyorum.
Adı elti vs. ise potansiyel düşman (!)
Siz erkek tarafının dıdısının dıdısı olsaydınız eminim böyle davranmazlardı.
Keşke kimse kimsenin bişeyi olmasa ya herkesin sıfatı kendi adı olsa.
Toplum olarak şunları bi türlü aşamadık.
O yüzden de bu düğünle alakalı bütün adet, gelenek, göreneklerden nefret ediyorum. Hiç birini yapmadım kimse de kimsenin kalbini kırmadı. Düğünlere bakın; en büyük sorunlar hep bu tür adetler yüzünden çıkıyor. Hemen siz-biz çatışmaları içine giriyoruz.

Boşverin arkadaşım olayların dışında kalın, kimse sizden bişey istemeden hiç bişeye karışmayın. Belli ki şimdiden mimlenmişsiniz.

dugune katilin sonrasinda muhattap olmayin ailece bir araya gelinirsede ki malesef olucaktir mesafeli davranir tekrar saygisizliklarini gorurseniz o zsman sessiz kalip aglamak yerine haddini bildirin

Bozulmak da haklısınız. Bende birileri temizlik yaparken yardım etmeden bi köşede oturamam istemezse ısrar da ederim saf miyim ne :) Iyilik yaramaz kimseye boşver kafaya takma

Sen iyi niyetle davranmisin bundan sonra. Mesafe koyarsin gun gelir o lafi yedirirsin. Simdi dugune gitsen herkes senin kiskandigini dusunecek

Yani bende istemeyebilirdm ama kirmak baska bi mevzu. Sizde israr edince dogal olark ablasi biraz yukseklmis. Hic takilmayin bence cok da garip durumlar degl

Back
X