Emanet verdiğim arabamı geri alamamak

benim amacım hani arabasını çekindi cimrilik etti demeden geri almak
Ne kadar incelikle isterseniz isteyin kuracak o cümleyi, memleketinize arabanızla gideceğinizi söyleyin ve arabayla gidin. Uzun yol tecrübeniz olmadığından çekiniyorsunuz belli ki ama her şeyin bir ilki var. Babam kaza yapmış gelirken arabayı getir dediler dersin. Bence bu adamla evlenme sen. Adam değil çünkü.

Kusura bakmayın ama neyden korkuyorsunuz gidin isteyin arabanı. Sevgiliniz sizden ayrılacak diye ödünüz mü kopuyor.
Ne kadar pasifsiniz anlamadım. Arabanıza zarar gelse ödeyecekler mi diyelim ki ödediler arabanın değerinden düşmeyecek mi?
Mesela şimdi mtv ayındayız. Söyleyin sevgilizine ödesin mtv yi. Maden ortak araba.

Bu kadar saflığa pasifliğe tahammül edemiyorum

Ay şaka mı bu
İlişkileri bu kadar yuz goz yapmayın arkadaslar
Konu sahibi bellıkı cok ıyı nıyetlısınız hayır diyemeyen birisiniz bu adamda sızın tam tersini inanılmaz yuzsuz ve terbiyesizlık yaptıgı sey
Boyle bir insanla sızın gıbı birinin ne işi olur

Aynı evde yaşarken, eşimle birlikte arabayı ortak kullandığımız için bile ailelere emanet vereceğinize soruyoruz. Bu nasıl bir yüzsüzlük şekli.

Kusura bakmasın da samimiyet, yakınlık başka bir şey sınırlar başka bir şey. Benim malımda benim söz hakkım yoksa o ilişkide ortak iş ve eşyalarımızda hiç söz hakkım olmaz.

Hele ki trip atıyor bunu manipüle ederek yapıyorsa çok tehlikeli boyutlarda ilerliyor ilişkiniz.

Bir ilişkide hayır diyebilmek sevginin eksikliğini, azlıpını göstermez. Kendinizle ilgili söz hakkı sahibi olacaksınız bu kadar.

Bizde tek araba var işe gittiğim zaman asla eşim almaz kendi toplu taşımayla gider.

Böyle rahatlığa kocam sahip değil, elin adamı bu yüzü nerden buluyor

Aynen. Bizim de tek arabamız var. Ama eşim bile bir gün araba bugün bende kalsın sen işe dolmuşla git dememiştir

Asıl olan senin söylemen değil onun geri durması.
Benim de arabam var sevgilimin yok 1 yıldır beraberiz bir kere arabanı alabilir miyim dediğini duymadım.Gider arkadaşlarından alır işi olursa.Biz evlilik aşamasındayız bu adamla ailemle falan tanıştı.
Hafta sonu bir yere gidilecekti ben uyanamadım vazgeçtim o gitti kuş fotoğrafları çekiyor.Hava çok sıcaktı öğlen gibi beni aradı gelemem çok sıcak dedim oda gel beni al değildi kahvaltını ettiysen hadi buradan denize girelim dedi.Annem kızım yazık git al deniz çok güzel girersiniz dedi de annem demeseydi yine gitmezdim.Ortada fol yumurta olmamasına rağmen sıcakta yürüyemedin beni denizle kandırdın dimi dedim.İyi niyetini biliyorum ama alttan altada lafımı söylerim kimse kusura bakmasın.Ben kimsenin uşağı değilim arabamda değil.Artık erkekler kadınları kullanmaktan vazgeçsinler.Bizde doğru seçimler yapalım.Şuursuz erkeklere pabuç bırakmayalım.

Deli misiniz Allah aşkına? Bunun hak ettiği arabam çalındı diye ihbarda bulunacaksın sonra da yol vereceksin. Tövbe ya daha neler okuyacağım.

Erkeklerle ilgili şeyler bende iyice netleşti kazık yiye yiye...

Karşındaki adam sana sevgili rolu yapan, senin evlenmek istediğini bildiği için evlenecekmiş gibi duran çıkarcı yüzsüzün teki....
Kaybetmekten korktuğun adam zaten aslında senin sevgilin değil...sendeki kaybederim korkusunu iyi bildiği için seni manipüle ediyor...Sözde sen arabayı alırsan o araba kiralayacak ve senden soğuyacak, bencil olurum ayrılır diye korkundan arabanı dahi kendin kullanamaz hale gelmişsin....

Peh....Senin araban varken korona zamanı dolmuşa binmene razı olan biri...artık lütfen bu adamları silkeleyin, bi durusunuz olsun

Kız arkadaşının arabasını sahiplenen de ne bileyim...

Arabanızı rica edebilir ama sizdeki durum bu değil

Arabasını satmış büyükbaba vefat etmiş bugün rica eder siz de verirsiniz

Daha şimdiden bayramda babama veririm tavrı çok çirkin evli olsanız araba ortam olsa dahi çirkin ki sevgilisinin arabasını babasına kullansın diye veren daha kimlere nelerini verir

Araba sevgilinizinmiş de siz rica minnet alıyormuşsunuz gibi bir psikolojiye girmişsiniz..Arabanız varken neden dolmuşlar da sürünüyorsunuz, paragöz görünürüm arabasını kıskanıyor diye düşünür demeyin sakın..İnsan sevgilisine araba ödünç verebilir bence benim de sevgiliyken eşime ödünç vermişliğim var fakat gerçekten elzem olan nadir durumlar da almıştır..Sizin durum çok farklı, arabanızı istediğiniz de size trip yapıyorsa bu ilişkiyi bi gözden geçirin derim..

Yani bu milletteki emanet mal sevdasını hiç anlayamıyorum pes vallahi ya iyi cesaret üstelik.!!! Emanet malın canı kıçında olur derler kaldı ki araba vs. gibi şeylerin…Geçen gün arkadaşım yeni bi motor aldı sıfır jelatini üstünde “al bi tur gazla gel” dedi kabul etmedim düşürsem çarpsam başına bir şey gelse nasıl öderim diye korktum,başka bi arkadaş aynı akşam alıp kız arkadaşını gezmeye götürdü kaza yaptılar şu an 6 bine yakın hasar var motorda…Buna el şeyiyle gerdeğe girmek derler.Araban yoksa toplu taşımaya binersin binemem incilerim dökülür dersen de kendine bi araba alırsın..Şu an o arabayı isteyin bi hele,kendi malınız olmasına rağmen sizden kötüsü,bencili,malı amma da kıymetlisi olmayacak.

İnsanlara bi kere iyilik yapınca sonra görevin gibi görmeye başlıyolar ya. Deli oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…