Bizim 2.denememiz aynı olay başımıza geldi embriyolar gelişmiyor.
Tedavimizin başında herşey olumlu yumurta (1.deneme 33-2 deneme 28) ve sperm değerleri normal ama döllenme aşamasında dölleniyor gelişmiyor embriyolar ölüyor.Doktorumuz ya spermden yada yumurtadan dedi ama çözüm üretemedi.Embriyo kalitesini arttırmanın bir yolu varmı acaba.
selam canım...
benimde dün yumurtalarım toplandı seninki kadar yok ama sadece 4 ü döllenmiş.
yumurta kalitesini arttırmanın yollarını arıyorum bende bu kadar sayısı az olduğu için. öğlenden beri yurtdışı sitelerde araştırma yapıyordum bununla ilgili. diyorlarki yumurta uyarıcı ilaçları kullanmaya başlayınca yüksek protein ve yüksek yağlı yiyeceklerle beslenmek gerekiyor. yani yağlı proteinlerle bir nevi. bunun içine kaju fıstık, ceviz badem vb. de giriyor tabi.
bilemiyorum ne kadar etkili ama yazanlardan biri 4 aşılama ve 5 tup bebek sonrasında negatif sonuç alıp 6. denemesinde yüksek protein/yüksek yağ (sanırım düşük karbonhidratta vardı içinde az şeker gibi) dieti uygulamış ve hamile kalmış. onu dünyaya getirmiş yakın zamanda 7. denemeyi yapmışlar 2. bebek için yine aynı şekilde beslenmiş ve şimdi 22 haftalık hamileyim diyordu.
bu sefer başarısız olursa benim bir dahaki sefere denemeyi düşünüyorum.
canım benimde 2 denememdede 10 yumurtadan 8 i ii çıkıyor.anca 4 ü dölleniyor oda tutmuyor.bu kez doktorum DHEA adlı ilacı verdi.3 ay buna ve l-argine e devam edicem.bide elevit die bi vitamin.bunun yanında bal tarçın çörek otu ve incir kürüde yapıcam.gerçi, bu iki kürü 2.tedavimde denedm.genede tutmadı ama en azından 2 tane birinci kalite embrio oldu.bide karpuz ye dedi doktor.öle canım.ii şanslar sana.