Embriyo kalitesini arttırmak için dhea+diyet+femara?

Bizim 2.tüp bebek denememiz oldu (tabiki daha önce normal ve aşılama tedavilerimde oldu) aynı olay başımıza geldi embriyolar gelişmiyor.
Tedavimizin başında herşey olumlu (1.deneme 33 yumurta-2 deneme 28 yumurta toplandı) ve sperm değerleri normal (yumurta toplama aşamasına kadar herşey normal) ama döllenme aşamasında ikinci denememde 28 yumurtadan 20 tanesine işlem yapıldı mikroenjeksiyon yöntemi ile dölleniyor (hatta bölünmeyi kolaylaştıracak kalsiyum kullanıldığı halde) ilk gün 8 embriyo ölüyor ve ikinci gün kalan 12 embriyo kalitesi düşük en iyileri 3.kalite 4 hücreli olarak gelişimleri duruyor. Ve bu halde genede Allahtan umut kesilmez 4 tane nakil yapıldı sonuç negatif. Doktorumuz ya spermden yada yumurtadan dedi ama çözüm üretemedi. Bizimde aynı sorunumuz var.

biz genetik karyotip testi yaptırdık sonuçlarımız normal.
senin yaptırdığın genetik test hangisi.

Allah biz ve bizim gibilerin yardımcısı olsun

periferik kanda kromozom analizi... hem eşime hem bana baktılar..
evet canım sorunumuz çok benzer. bana yumurta kalitesi dediler. pcos hastasıyım ve endometr. şüphesi var.. sperm ile ilgili bi sorun görünmüyo ama bilimin şuan bilmediği bir şey olabilir dediler. ama yüzde 90 yum.kalitesi..
sonucumu mutlaka burada yazıcam olumlu yada olumsuz.. ki ben olumlu olacağına inanıyorum..

Durucum
bilmiyorum niye 19.gün mail atmıştım İşte memoria de Güvenç bey 19. gün demiş Belki bi yumurta ilerdeyse o günden başlıyorlar baskılamaya ki bende durum hep böylydi ilk ikiisnde yani . Diğerleri yetişemedi bi tanesi hariç . 1. tedavide 3. yum 13 cm de kaldı ikici de de 5. yumurta idi başlangıç 1. i geride kaldı toplanan 4 den 2 si transfer edildi araya bayram tatili girmişti hormonları yarıya düşürmüştü dr um işte yavaş yavaş ancak 4 tane Endometrıumda inceydi ama transferi yaptlar yine de parayı paeşin aldılardı ya da belki tutar diye düşündüler zahir.

Durucum
bilmiyorum niye 19.gün mail atmıştım İşte memoria de Güvenç bey 19. gün demiş Belki bi yumurta ilerdeyse o günden başlıyorlar baskılamaya ki bende durum hep böylydi ilk ikiisnde yani . Diğerleri yetişemedi bi tanesi hariç . 1. tedavide 3. yum 13 cm de kaldı ikici de de 5. yumurta idi başlangıç 1. i geride kaldı toplanan 4 den 2 si transfer edildi araya bayram tatili girmişti hormonları yarıya düşürmüştü dr um işte yavaş yavaş ancak 4 tane Endometrıumda inceydi ama transferi yaptlar yine de parayı paeşin aldılardı ya da belki tutar diye düşündüler zahir.

anladım canım. her yiğidin yoğurt yeyişi farklıdır. hayırlısı bakalım. sana femara kullandırdılarmı? bana kullandıracaklar sanrım . adet olmayı bekliyorum e2 me bakacaklar, ona göre kullandıracaklarmış..

papatya,kalteli 5 varmı bi değişiklik hanımlar.. ben adet olmayı bekliyorum, e2 değerime göre tedaviye başlıycaklar. yada femara kullandıracaklar...

Durucum

Bana femara uygulamadı dr. Galiba altın vuruş için uygulanıyormuş ve sanırım herkes uygulayamıyor. e2 ye bakıyordu zaten sevgili dr um her 3 günde bir Ama sanırım bir de endometrium inceliği sorunum vardı Onu kalınlaştıramadık bi türlü Yine de transfer edildi
Hadi bakalım bu sefer hayırlısı arkadaşım

Durucum

Bana femara uygulamadı dr. Galiba altın vuruş için uygulanıyormuş ve sanırım herkes uygulayamıyor. e2 ye bakıyordu zaten sevgili dr um her 3 günde bir Ama sanırım bir de endometrium inceliği sorunum vardı Onu kalınlaştıramadık bi türlü Yine de transfer edildi
Hadi bakalım bu sefer hayırlısı arkadaşım

Ah canım hayırlısı inşallah. geriye sayım başladı yani.. dualarım seninle inşallah iyi haberler ile geleceksin.. kaçıncı günü transferinin

duru2 arkadaşım emin ellerdesin
2 kez başarısız tedavi sonucu
Çapa tıp fakültesinde sıfırdan başladık.
3 kez aşılamadan sonra tüp bebek deneyecekler.
Eşimde androloji doktoru tarafından tekrar değerlendiriliyor.
İkimizinde tahlil sonuçları normal çıktı.

Tekrar son tüp bebek yaptırdığım yere
sorunumuzun çözümü amacıyla gittim
bir vitamin veya ilaç takviyesi diye sordum
doktorumuza yok dedi.Tekrar deneyeceğiz diyor.

İnşaallah başarıya ulaşırsın.Ve bizim gibilere örnek olursun.

duru2 arkadaşım emin ellerdesin
2 kez başarısız tedavi sonucu
Çapa tıp fakültesinde sıfırdan başladık.
3 kez aşılamadan sonra tüp bebek deneyecekler.
Eşimde androloji doktoru tarafından tekrar değerlendiriliyor.
İkimizinde tahlil sonuçları normal çıktı.

Tekrar son tüp bebek yaptırdığım yere
sorunumuzun çözümü amacıyla gittim
bir vitamin veya ilaç takviyesi diye sordum
doktorumuza yok dedi.Tekrar deneyeceğiz diyor.

İnşaallah başarıya ulaşırsın.Ve bizim gibilere örnek olursun.[/QUOTE

umarım hepimiz için hayırlısı olur. benim tedavime karşı çıkan bir çok doktor oldu ama ben harfiyen uyguluyorum ve denemek istiyorum. umarım sonucum olumlu olur davul zurnalarla her ayrıntısına kadar yazarım burdan...

merhabalar, e2 değerm biraz yüksek çıktı (84) dolayısı ile femara kullanmaya başladım. fsh ım 5 çıktı.sanırım iyi bi değer ama yumoş kalitesi çok kötü. umarım femara işe yarar. hanımlar kullanıpta sonuç alan var mı ne olur yazın.

iyi bayramlar herkese bende aralıkta tedaviye başlıycam inşallah bir sorun çıkmaz, 1,5 aydır dhea kullanıyorum vitamin aspirin ve folbiol e başlıycam, yumurta sayısı ve kalitesi düşük 5.deneme olacak inşallah son olur ve bebeğime kavuşurum

iyi bayramlar herkese bende aralıkta tedaviye başlıycam inşallah bir sorun çıkmaz, 1,5 aydır dhea kullanıyorum vitamin aspirin ve folbiol e başlıycam, yumurta sayısı ve kalitesi düşük 5.deneme olacak inşallah son olur ve bebeğime kavuşurum

sana da iyi bayramlar, dilerim kavuşursun bebişine. dhea dan olumlu sonuç alan çok kişi olduğunu biliyorum umarım bizde de işe yarar. sen diğer 4 denemende kullanmışmıydın dhea ?
benim 3.denemem olacak sanırım aralık ayında. ben alman hast. de deniycem şansımı. sen?

dhea yı daha öncede kullanmıştım, 3 denemem de, 2 ye göre iyiydi en azından transferi görebilmiştim. 2 ve 4 de transfere kadar gelemedik malesef

dhea yı daha öncede kullanmıştım, 3 denemem de, 2 ye göre iyiydi en azından transferi görebilmiştim. 2 ve 4 de transfere kadar gelemedik malesef

hım anladım, hayırlısı olsun. bu sefer hayırlı haberi alıcaz inşallah.. benim 2. transferim öylesine yapıldı. kalite çok kötüydü ama yine de yaptılar.. ama bu sefer umutluyum. rabbim bu kadar emeği boşa çıkarmayacak biliyorum... 10 kg verdim, çok sevdiğim bir çok gıdadan vaz geçtim, 3 aydır fazlaca ilaç kullandım, spora başladım,şimdiden çok para harcadım... biliyorum saçma gelicek bu mantığım ama ne bileyim işte bende kendimi böyle kandırıyorum. bu sefer çok emek verdim olacak inşallah :dance:

Back
X