Aynen canım aynı yerdeler hatta gittiğimde Emre bey i de gördmBiz 2016 senesinde emre beyle görüşmüştük canım bizi genetik teste yönlendiren o oldu zaten. İkisi aynı muayenehaneyi kullanıyor o zaman doğrumu? Bizimki tıkanıklığa bağlı azospermi diye geçiyor üretim var testislerde ama dışarı çıkış yok işte. İnşallah bulunur yine. Siz memnun kalırsanız eğer bende başlamayı düşünüyorum. Çok okuyorum çok araştırıyorum kafam çok karışıyor artık
Bende bugün tesadüfen bahçeci hakkında bir sürü şey okudum sayfalarca yazılmış kimden ne kadar yumurta toplanırsa toplansın hepsini 6.güne götürmeye çalışıyorlarmış 3.gün 8 - 10 tane embriyosu olan birinin 6.güne 1 embriyo kalıyormuş oda orta kalite yada kötü kalite. Bunu okuduktan sonra tamamen uzaklaştım bahçeciden. Bursa da jimer hastanesinde Mehmet Aral Atalay var o da bizimle ilgilenmişti ön görüşme yaptığımızda Bi kaç tahlil isteyip sonucunu görmek istemişti. Orası nasıl acaba jimer hastanesinin laboratuvarı falan nasıl biliyor musunAynen canım aynı yerdeler hatta gittiğimde Emre bey i de gördm
Bnm aklıma bahçeci de vardı ama. eşim gbi tese olup bebeği olan Bi arkdşm var florance nigthingende yaptırdı bu cenk oradayken şu an 7 aylık bebeği hatta içim el vermio bahçeçiye gitmeni ama senin hangisi içine yatarsa ona git dedi çok takıldı aklıma siizn işiniz embriyolog ve iyi Bi dr dedi araştırdm Yücel kahraman Numan bey bunlar iyi Dr muş Numan ı tercih ettik bakalım naif sakin Bi adama benziyor inşallah iyi olur bizim için.
Ya işte iyi gelen de oluodur kötü gelen de oluodut bahçeci için hastaya göre de değişio bnm önerdiğim tansel e gelen eşi için yine aynı yerde erbil yağmur da tüp bebek yaptıran kuzenimn arkadaşı var telde görüştük hep kızı şahsen görmedim kız şu an hamile büyük ihtimalle yarn kab vercek transfer i yapıldı geçen az Bi kanaması gelmiş yerleşme kanaması diolarmş ona ta öle duydm tuttu yani büyük ihtimalle, bize iyi gelmedi o kıza iyi geldi mesela ama olmuosa da aynı yerde denemenin Bi anlamı yok die başka daha da iyi Bi dr Bi embriyolog seçmemeiz lazım bizim. Bursa dakini hiç. Bilmiyorum canım ya daha çok İstanbul la ilgili hastneleri okudum ilgilendm bursa da tedavi olan oraya giden bi tanıdığım da yok öle.Bende bugün tesadüfen bahçeci hakkında bir sürü şey okudum sayfalarca yazılmış kimden ne kadar yumurta toplanırsa toplansın hepsini 6.güne götürmeye çalışıyorlarmış 3.gün 8 - 10 tane embriyosu olan birinin 6.güne 1 embriyo kalıyormuş oda orta kalite yada kötü kalite. Bunu okuduktan sonra tamamen uzaklaştım bahçeciden. Bursa da jimer hastanesinde Mehmet Aral Atalay var o da bizimle ilgilenmişti ön görüşme yaptığımızda Bi kaç tahlil isteyip sonucunu görmek istemişti. Orası nasıl acaba jimer hastanesinin laboratuvarı falan nasıl biliyor musun
Gürgan klinikte pozitif sonuc aldım. Merkezdeki ilk denemem toplam da üçüncü denemede gebe kalıp ikizlerime kavuştumMerhaba kızlar. Ankara'da 2 merkez değiştirdim 3 tup bebek yaptırdım. Ahh erkek kaynakli olunca işimiz daha da zorlaşıyor. Simdi farkli bi merkezde 4.tedavime başlayacağım nasipse. Bizim için doğru doktor degilde doğru embriyolog ve lâboratuvar önemli.
Anladım canım araştırmaya devam. Ama seni merak ediyorum tedavinin sonucunu inşallah güzel olurYa işte iyi gelen de oluodur kötü gelen de oluodut bahçeci için hastaya göre de değişio bnm önerdiğim tansel e gelen eşi için yine aynı yerde erbil yağmur da tüp bebek yaptıran kuzenimn arkadaşı var telde görüştük hep kızı şahsen görmedim kız şu an hamile büyük ihtimalle yarn kab vercek transfer i yapıldı geçen az Bi kanaması gelmiş yerleşme kanaması diolarmş ona ta öle duydm tuttu yani büyük ihtimalle, bize iyi gelmedi o kıza iyi geldi mesela ama olmuosa da aynı yerde denemenin Bi anlamı yok die başka daha da iyi Bi dr Bi embriyolog seçmemeiz lazım bizim. Bursa dakini hiç. Bilmiyorum canım ya daha çok İstanbul la ilgili hastneleri okudum ilgilendm bursa da tedavi olan oraya giden bi tanıdığım da yok öle.
Darısı bizlere insaallah. Bende genartta başladım 4.tedavimeGürgan klinikte pozitif sonuc aldım. Merkezdeki ilk denemem toplam da üçüncü denemede gebe kalıp ikizlerime kavuştum
Biliyorum orasıni bağışıklık sistemi testini orda vermiştim. İlk tedavim anatolia da olmuştu karşı karşıyalar. Bence lab çok iyi. Bende Bir ara düşündüm. İnşallah pozitif sonuc alırsınDarısı bizlere insaallah. Bende genartta başladım 4.tedavime
Insaallah bu defa pozitifi görürüm canım. Bana ve isteyen herkese Rabbim nasip etsin inşaallahBiliyorum orasıni bağışıklık sistemi testini orda vermiştim. İlk tedavim anatolia da olmuştu karşı karşıyalar. Bence lab çok iyi. Bende Bir ara düşündüm. İnşallah pozitif sonuc alırsın
şişli memorial semra kahraman laburatuarı çok çok ıyı genetık merkezlerı de var.Ben de çok arastırmıstım antalyadayım Tüp benegı orda yaptırdık çok şükür ılk deneme de tuttu ve 7tane 5.gun 2tane 6.gun embrıyomuz var.Bahçeci ile kararsızdım o daha medyatık sonucta reklamları vs etkılıuor ister ıstemez ama şunu farkettım embriyoları bile bile belkı 3.gun dondurulması gerekenlerı 5.gune hatta 6.gune goturduklerını götürüp çöp ettiklerini defalarca okudum tanık oldum.Bir arkadasım da orda denedı 3.gun 6embrıyosu varken hepsını 5.gune taşıdılar 1tane orta kalıte kaldı o da tutmadı sil baştan tedavi..laburatuarın bunu öngörmesi çok çok önemli ...Merhabalar 1 embriyo transferim oldu negatifle sonuçlandı. Başka embriyomz yok eşim den kaynaklı tüp bebek yaptırdık olmadı ve elimizde 2 tüp sperm kaldı labratuarı ve Dr u iyi merkez olsun istiyorum çünkü 1 tüp sperm de 1 embriyom olştu o olmadı aynı şey olmasından korkuyorum Acıbadem fulya da oldu Dr um iyi ama labaratuvar a güvenim yok açıkçası yardım edebilir misiniz
İnşallah canımAnladım canım araştırmaya devam. Ama seni merak ediyorum tedavinin sonucunu inşallah güzel olur
Hayırlısı olsn canım sizn için sağlıklı ömrü olsn bebişinizinşişli memorial semra kahraman laburatuarı çok çok ıyı genetık merkezlerı de var.Ben de çok arastırmıstım antalyadayım Tüp benegı orda yaptırdık çok şükür ılk deneme de tuttu ve 7tane 5.gun 2tane 6.gun embrıyomuz var.Bahçeci ile kararsızdım o daha medyatık sonucta reklamları vs etkılıuor ister ıstemez ama şunu farkettım embriyoları bile bile belkı 3.gun dondurulması gerekenlerı 5.gune hatta 6.gune goturduklerını götürüp çöp ettiklerini defalarca okudum tanık oldum.Bir arkadasım da orda denedı 3.gun 6embrıyosu varken hepsını 5.gune taşıdılar 1tane orta kalıte kaldı o da tutmadı sil baştan tedavi..laburatuarın bunu öngörmesi çok çok önemli ...
inşallah pozıtıf sonuc alırsınız gıttıgınız merkeze guvenmenız inanmanız cok önemli ben bu işin yarısının psıkolojık olduguna ınanıyorum ben inandım guvendım emin ellerdeyim dedim hiç şüphe duymadım sizde içinizi ferah tutun olumlu düşünün olumlu olur inşallahHayırlısı olsn canım sizn için sağlıklı ömrü olsn bebişinizinbizm de inşallah bu sefer nasip olur çok pişman oldm bn nie araştırmadm die bu Cenk i de duydum florance nigthingen den geçmiş onun için de oraya gidiyorumz Numan bey de iyi Bi dr die gidiyorm bizim son 2 şansmz kaldı inşallah bu sefer nasip olur
Yaa çok teşekkür ederim inşallahinşallah pozıtıf sonuc alırsınız gıttıgınız merkeze guvenmenız inanmanız cok önemli ben bu işin yarısının psıkolojık olduguna ınanıyorum ben inandım guvendım emin ellerdeyim dedim hiç şüphe duymadım sizde içinizi ferah tutun olumlu düşünün olumlu olur inşallah
benim tüp bebek tedavimi olduğum kurum ,canım doktorum alparslan baksuCanım bilgin varmı bilmiyorum ama biz tese de olacagız ya bu işlemler nerde yapılacak peki? Yumurta toplama ve tese işlemi yani? Ota jinemed de mi yapılıyor işlemler
tüm tüp bebek tedavimizde yardımcı oldular bizde çok memnun kaldık ota jinemed hastanesindenAnladım canım bu embriyolog ota jinemed de ise o hastanenin de üroloji doktoru var heralde tese yapılacak oradaki doktorlardan biri yapar diyorum sonuçta bize lazım olan laboratuvar ve embriyolog
Bende bugün tesadüfen bahçeci hakkında bir sürü şey okudum sayfalarca yazılmış kimden ne kadar yumurta toplanırsa toplansın hepsini 6.güne götürmeye çalışıyorlarmış 3.gün 8 - 10 tane embriyosu olan birinin 6.güne 1 embriyo kalıyormuş oda orta kalite yada kötü kalite. Bunu okuduktan sonra tamamen uzaklaştım bahçeciden. Bursa da jimer hastanesinde Mehmet Aral Atalay var o da bizimle ilgilenmişti ön görüşme yaptığımızda Bi kaç tahlil isteyip sonucunu görmek istemişti. Orası nasıl acaba jimer hastanesinin laboratuvarı falan nasıl biliyor musun
Merhaba canım biraz bilgi verir misinMerhaba,
Benim tedavim Jimer Hastanesi'nde Suat Hazer Hoca tarafından devam ediyor. Labaratuarından da, hocadan da, hastaneden de memnunum :)
İkinci toplamayı neden oldunuz havuz mu yapıldı? Embriyo çoğalması için mi oldunuz ikinci toplamayı? 3tane 5.gün 1tane 6.gün embriyonuz var dimi? Aslında ikinizde de problem olmasına rağmen aldığınız sonuç çok iyi. Bende 2 tedavi oldum ikisinde de dondurulmuşum yok. Bizimki erkek kaynaklı eşim azosperm hala merkeze karar veremedik. Bende görünürde Bi problem yok. Bizde yaklaşık 2 ay olacak takviye Bi kaç şey kullanıyoruz diyet yapıyoruz beslenme şeklimizi değiştirdik umarım bunlar tedavimizde olumlu etkiler katarTabi :)
Ben 33 yaşında bebek için uğraşmaya başlamıştım. Yarım rahim ve yanında da küçük gelişmemiş bir rahimciğim vardı. Gebelik çalışmalarımın maalesef 8. ayında bebek gidip o küçük rahimciğe yerleşince dış gebelik nedeniyle ameliyat oldum. Jimer Hastanesi'nde oldu, doktorum Cenk Aşkalli idi. Sonrasında yaşım 34 ve yumurtalıklarım da küçük olunca yapılan amh değerim 0.61 çıktı. Cenk Hoca yine Jimer'de çalışan Tüp Bebek ile ilgilinen Suat Hazer hoca'ya yönlendirdi.
Orada yapılan testlerde amh:0,41 çıktı (labaratuar farkıymış, arada zaman farkı yok neredeyse) histeroskopi operasyonu da oldum, rahimde başka problem bulunmadı ve eşimin spermiyogramında da sayı azlığı, ileri hareket azlığı ve morfoloji azlığı çıktı. Bu azlık tüp bebeğe engel değilmiş (çok düşük değildi, normalin yarısı kadar diyeyim. Sayı 15 milyon olacakken 8 milyon, ileri hız %4 olacakken %2, morfoloji %4 olacakken %2 gibi). Bunun üzerine ben ve eşim vitamin takviyesine başlatıldık ve 1 ay sonra tedaviye başladık.
1. tedavim Eylül 2020'de oldu, Normalde iğneyle yumurta büyütme 10 gün civarı sürerken benim amh düşük olduğundan 17 günü buldu. 2 folikül ile başladım, 4 toplandı. 3 üne işlem yapıldı. 2si 5. gün embryosu oldu ve donduruldu (ilaçlar çok uzun sürünce taze transfer şansımızı kaçırdık, rahimin kabul etme zamanını geçtik diye riske atılmadılar.) 2. Tedavim Kasım 2020'de oldu bu seferde corona çok arttı diye eşim transferi istemedi. Suat Hoca ilaçları biraz daha artırdı bu sefer ve 10 günde yumurtalarım büyüdü. 6 yumurta toplandı 3 üne işlem yapılabildi. 1 adet 5.gün embryosu 1 adet 6.gün embryosu donduruldu.
Şimdi covid aşılarımı oldum, rahim hazırlamaya başladık. İlaçlarımı kullanıyorum, haftaya perşembe kontrolüm var. Her şey yolunda giderse Mart başında donmuş embriyolarımdan 1 tanesini transfer edecekler.
Suat Hoca hem işinde çok iyi, hem de gereksiz ümit vermiyor. Baştan bana amk düşük, ne kadar yumurta olursa artık deneyeceğiz dedi açıkça :) Hastane mükemmel. 1 laparoskopik oeprasyon, 1 histeroskopi, 2 adet yumurta toplama işlemi gerçekleştirdim hepsinde çok memnun kaldım. Hemşiresinden anestezistine kadar hepsi çok iyi. En önemlilerinden biri de labaratuar. Farketmişsinizdir 34 yaşında bu kadar az yumurta olunca genelde 3. gün embryosu kullanıyorlar. Bunun nedeni labaratuar çok iyi değilse yumurtaların ölme riski yüksek, ve kaliteli değilse zaten ölecek. Yine de zorladılar ve benimkileri çok iyi oranla 5. güne götürdüler :) Embriyolog her gün aradı. Bilgi verdi. Şimdi dondurulmuşumu güzelce çözerlerse her şeyini denemiş olacağım :)
İkinci toplamayı neden oldunuz havuz mu yapıldı? Embriyo çoğalması için mi oldunuz ikinci toplamayı? 3tane 5.gün 1tane 6.gün embriyonuz var dimi? Aslında ikinizde de problem olmasına rağmen aldığınız sonuç çok iyi. Bende 2 tedavi oldum ikisinde de dondurulmuşum yok. Bizimki erkek kaynaklı eşim azosperm hala merkeze karar veremedik. Bende görünürde Bi problem yok. Bizde yaklaşık 2 ay olacak takviye Bi kaç şey kullanıyoruz diyet yapıyoruz beslenme şeklimizi değiştirdik umarım bunlar tedavimizde olumlu etkiler katar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?