merhaba tabta inşallah herşey çok güzel geçer canım
transfer öncesi sıkışıklık benide çok strese sokuyordu çünkü ben 1 bardak su içsem 2 kere idrara çıkarım ilk transferde çok 1.5 litre falan su içmiştim transfer öncesi ve sonrası kabus gibiydi transferden sonra yarım saat idrar yapmadım sonra yaptım ikinci transferde 1 litre su içtim çok sıkışmıştım hemşireler biraz idrarını yapabilirsin dedi ben iki kere idrarımı biraz boşalttım sonra biraz su içtim transferde aşırı sıkışık değildim rahat oldu transferim sonrasında yarım saat bekledim ama bunaltmadı beni sonucum pozitifti ama sonra kaybettim ama anladımki aşırı sıkışık olmanın faydası yok biraz sıkışık olmak yetiyor sende öyle yapablirsin çok sıkışma eğer çok sıkışırsan biraz boşalt daha rahat olursun
Canım dr muşsun ,anestezi istesene transferde..Çok rahat edersin..2 embriyo kondu ve 2 si de tuttu bak Allahın izniyle...Sıkışıklık insanı çok strese sokuyor..
Canım evet yasa gereği tek transfer artık..O da belli yaşın altındakilere..canım sende izmirdeymişsin bende izmirdeyim acaba sen nerde yaptırdın tüp bebeği birde yasa gereği bildiğim kadarıyla tek embriyo transfer ediliyo sen nezaman yaptırdın transferini
ben anestezisiz transfer yaşadım. usg den gördüm bebeişimin rahime bırakılma anını. bende sıkışıktım .ve dr.um odana çıkınca istediğin zaman sürgüye idrarını yapabilirsin hiç sorun yok dedi. ben hiç sorun yaşamadım.bende stres yapmayın.düşünün biçok kadın bunu yaşıyor.
tabiki cnm herkes aynı psikolojide olmuyor. ben stres yapmadım.açıkcası benim gittiğim dr.da anesteziyle yapılıyormu onuda bilmiyorum.ben burdan takip ettiğim kadarıyla yapılmıyordu.yada kimse yazmamıştı. ben odaya çıkar çıkmaz yattığım yerden sürgüye idrar yaptım. ve 1 saat içinde 3 kez yaptım düşün yani nasıl sıkışmışım. beni spekulum değilde içeriyi temizlerken acı çektim. benim bir çok kadın yaıyor dememin sebebi kendimi ben böyle rahatlatıyorum. mesela şimdide normal doğumdan korkmaya başladım ama diyorumki herşey olunda giderse korkucak bişey yok. bendn öncede birçok kadın normal doğum yaptı, benden sonrada yapacak. birde idrara sıkışık olmanın nedeni transfer sırasında karından usg ile rahim içinin görüntülenmesi. idrara sıkışık değilken net görünmez. peki bişey sorabilirmiyim; anestezi altında hangi yol usg ile embriyo izleniyor? idrara sıkışık olunmuyorsa vaginal yoldanda olamayacağına göre rektal usg ile mi bakılıyor?
tabiki cnm herkes aynı psikolojide olmuyor. ben stres yapmadım.açıkcası benim gittiğim dr.da anesteziyle yapılıyormu onuda bilmiyorum.ben burdan takip ettiğim kadarıyla yapılmıyordu.yada kimse yazmamıştı. ben odaya çıkar çıkmaz yattığım yerden sürgüye idrar yaptım. ve 1 saat içinde 3 kez yaptım düşün yani nasıl sıkışmışım. beni spekulum değilde içeriyi temizlerken acı çektim. benim bir çok kadın yaıyor dememin sebebi kendimi ben böyle rahatlatıyorum. mesela şimdide normal doğumdan korkmaya başladım ama diyorumki herşey olunda giderse korkucak bişey yok. bendn öncede birçok kadın normal doğum yaptı, benden sonrada yapacak. birde idrara sıkışık olmanın nedeni transfer sırasında karından usg ile rahim içinin görüntülenmesi. idrara sıkışık değilken net görünmez. peki bişey sorabilirmiyim; anestezi altında hangi yol usg ile embriyo izleniyor? idrara sıkışık olunmuyorsa vaginal yoldanda olamayacağına göre rektal usg ile mi bakılıyor?
tabta sanırım kent hastanesinde ısrael aruh tu doktorun bende ikinci denememi yapıcam eylül gibi acaba kent te sana nekadara mal oldu tabi durumumuz farklıdır ona göre fiyat değişebilir belki ama fikir olması için soruyorum hastane ve doktordan , ilgiden memnun kaldınmı?
merhaba bu benim 3.denemem olacak.ama şu embriyo transferi sırasında sıkışık olmak gerekiyoya beni çok geriyo.çünkü sonra 1 saat ayağa kalmayın diyolar o şekilde çok fazla dayanamıyorum.merak ediyorum.acaba transfer sırasında mutlaka çok mu sıkışık olmak gerekiyo.daha sonra ne kadar dayanabiliyorsunuz.cevaplayan ve yol gösteren herkese çok teşekkürler.
merhaba bu benim 3.denemem olacak.ama şu embriyo transferi sırasında sıkışık olmak gerekiyoya beni çok geriyo.çünkü sonra 1 saat ayağa kalmayın diyolar o şekilde çok fazla dayanamıyorum.merak ediyorum.acaba transfer sırasında mutlaka çok mu sıkışık olmak gerekiyo.daha sonra ne kadar dayanabiliyorsunuz.cevaplayan ve yol gösteren herkese çok teşekkürler.
canım o kadar uzun süre tutman gerekmiyor. 1 litre suyu transferden 1-2 saat önce yavaş yavaş içmeye başlarsan oluşacak sıkışıklık yetecektir. Hatta olur da az sıkışırsan hemşireler sondayla mesaneyi şişiriyorlar. O da problemli birşey değil. Transfer zaten malum 2 dakikalık bir işlem, intravasküler ya da intramüsküler olmadığı için doktor uygun yeri bulup kataterden bırakıveriyor. Sen o sedyeden hiç kalkmadan transfer pozisyonunda bacaklarını bile indirmeden seni odana transfer ediyorlar. ıstersen hemen sürgü gelebiliyor. Bana doktorum embriyonun tutunması açısından idrarı tutmanın idrar refleksinden daha zararlı bir şey olduğunu söylemişti. Her iki transferimde de hemen sürgü geldi. Ben 3 saat hiç kalkmadan, bacaklarımı dizden bükmüş vaziyette uzandım. Her ne kadar embriyo rahim içerisine embrio glue denilen ve aynı zamanda embriyonun taşınmasını sağlayan sıvı içerisinde naklediliyorsa da ve yerçekiminden bağımsız kalıyorsa da uzanmanın faydası olduğuna inanıyorum. En azından bir zararı yok:))) Yeni yönetmelikte sırf transferden sonra kadınlar uzanabilsin diye 12m2'lik oda bulundurmak şartı getiriliyor. Bir de uyuyabilirsen uyumak da faydalı olabilir, hareketleri azaltmak metabolizmayı da yavaşlatmak açısından. Bence sen de ihmal etme. Hem sonra bebeğin olunca uzanmaya hasret kalacaksın:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?