çok teşekkür ederim canım bu beni çok geriyo.bu arada seni de çok tebrik ederim.çok sevindim.canım transfere giracağin zaman çok değilde genede sıkışık ol seni zorlandırmasın idrarın ama zaten 10 dk sürüyo transfer bana yarım saat sonra kalk dediler tuvalet için o kadar korkmana gerek yok
çok teşekkür ederim canım bu beni çok geriyo.bu arada seni de çok tebrik ederim.çok sevindim.
senin bu hakkını nasıl ödeyeceğim.çok teşekkür ederim canım.gerek transfer için start vermemde gerekse bu zorlu dönemde meajlarınla bana güç verdiğin için sana sonsuz teşekkürler.sonuç ne olur bilmem aslında bu duruma alıştım diyebilirim.sana çok ama çok teşekür ediyorum canım.öpüyorum çok.canım o kadar uzun süre tutman gerekmiyor. 1 litre suyu transferden 1-2 saat önce yavaş yavaş içmeye başlarsan oluşacak sıkışıklık yetecektir. Hatta olur da az sıkışırsan hemşireler sondayla mesaneyi şişiriyorlar. O da problemli birşey değil. Transfer zaten malum 2 dakikalık bir işlem, intravasküler ya da intramüsküler olmadığı için doktor uygun yeri bulup kataterden bırakıveriyor. Sen o sedyeden hiç kalkmadan transfer pozisyonunda bacaklarını bile indirmeden seni odana transfer ediyorlar. İstersen hemen sürgü gelebiliyor. Bana doktorum embriyonun tutunması açısından idrarı tutmanın idrar refleksinden daha zararlı bir şey olduğunu söylemişti. Her iki transferimde de hemen sürgü geldi. Ben 3 saat hiç kalkmadan, bacaklarımı dizden bükmüş vaziyette uzandım. Her ne kadar embriyo rahim içerisine embrio glue denilen ve aynı zamanda embriyonun taşınmasını sağlayan sıvı içerisinde naklediliyorsa da ve yerçekiminden bağımsız kalıyorsa da uzanmanın faydası olduğuna inanıyorum. En azından bir zararı yok:))) Yeni yönetmelikte sırf transferden sonra kadınlar uzanabilsin diye 12m2'lik oda bulundurmak şartı getiriliyor. Bir de uyuyabilirsen uyumak da faydalı olabilir, hareketleri azaltmak metabolizmayı da yavaşlatmak açısından. Bence sen de ihmal etme. Hem sonra bebeğin olunca uzanmaya hasret kalacaksın:)))
senin bu hakkını nasıl ödeyeceğim.çok teşekkür ederim canım.gerek transfer için start vermemde gerekse bu zorlu dönemde meajlarınla bana güç verdiğin için sana sonsuz teşekkürler.sonuç ne olur bilmem aslında bu duruma alıştım diyebilirim.sana çok ama çok teşekür ediyorum canım.öpüyorum çok.
Merhaba Tabta arkadaşım tedavin hayırlı ugurlu olur inşallah canım... Öncelikle lütfen transfer öncesi pozitif olmaya çalış.. Üzerimizi degiştirelim diye bir odaya alıyorlar o esnada dualar oku kendini hamile olarak düşün, yanında başka transfer olacaklar varsa etkilenme.. Sadece kendini ve hamile kalacagına odaklan.. Birde transfer öncesinde 2 saat kadar önce 2lt kadar su içmen gerekiyormuşki transfere kadar sıkışabilesin.. Sıkışmazsanda diger arkadaşların dedigi gibi suyla dolduruyorlar çıkıncada altına ördek dedikleri idrarını kalkmadan yapabilecegin bişey var onu koyabiliyorlar istersen.. Transfer işlemi gerçekten normal muayene şekli gibi geçiyor ve 10 dk dolmadan dinlenme odasına alıyorlar seni.. Sonrasında biz 1 saat yatıp kaldıgımız yere gitmiştik. 2.kata kadar yürüyerek çıktım basamakları yavaş yavaş.. Kabız olmamaya özen göster.. Ben çok göstermişim transferin yapıldıgı gece ishal olmuştum gecesinde 5-6 defa tuvalete kalktım.. Diger üç günde uzandım yada ayakalarımı uzatarak oturdum. 4. günü yaklaşık 4 saatlik otobüs yolculugu yaptım. Evimize dönüncede dinlendim bol bol ağır iş yapmadım ama hayata devam ettim. Eglenceli şeylerle ugraştım... Şöylede düşünebilirsin olacagı varsa nasipte varsa ne yaparsan yap oluyor.. Bu tedavilerimiz birer vesile içimizi rahatlatma şekli diyedebiliriz.. Birde en önemli bişey daha var sana hangi vakit test yapman gerektigini söylerlerse o vakte odaklan ozaman yap öncesinde sakın yapma etkileme psikolojini.. Benim kanda pozitif çıktıgı gün 116 dıydı bhcg degerim düüşün aynı gün merakımda idrar testi yaptım. idrarda negatif çıkmıştı. Aynı süreçleri geçirdigim için halada takip ediyorum bu bölümü... Hadi inşallahh seninle beraber tüm arkadaşlara dua edicem bol bol.. Bol hamişli günler dilegiyle :)
canim bu sabah pozitif cikti testim Insllah hamileyim yani transferin susuz ve ultrasonsuz yapilmasi negatife neden degil anlamis olduk:)) sen doktorunla bence bu konuyu konus belki o da tavsiye edicektir cunku anliyorum ben de senin gb hic tutamam:)) hic boyle dertlerim olmadan atlatti cok sukur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?