Emdometriosis ve Kasım Aralık ayında tüp bebek tedavisi görenler buraya

mia35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
136
95
33
44
Emdometriosis hastasıyım. Bu ay medikal parkta tüp bebek tedavisine başladım.. Tüp bebek tedavisi görenler, beslenme, sorular, merak ettiklerimiz burda konuşalım..

Merhaba Mia,
mesajını gördüğüme çok sevindim, çünkü aynı dertden dolayı sıkıntı çekiyorum.Enedometriozis ne durumda, nasıl bir tedavi oldun.
Ben 11 senelik endometriozıs hastasıyım, benim kistler o kadar küçükti ki hap kullanmana gerek yok demişti dr.
Bu yaşıma kadar 11 yıldır hiç bir sağlık sorunum yoktu, regly dönemlerinde ağrım bile olmazdı.
1,5 yıl önce evlendim, 35 yaşındayım, o yüzden hemen bebek olsun dedik.Neyse Çınarlı Ahmet Güler i bir arkadaşım tavsiye etti, süreç başladı, rahim filminde sol yumurtalık şiş çıktı, tüplerin açık değildi açtım dedi. Sonra rahim de polip var dedi, ameliyat oldum, sonra aşılama dedi, sonra tüp bebek, sonuç negatif tutmadı, ben bebiş olmamasına üzülmeye fırsat bulamadım, bu tedavilerim 1 yıldır sürüyor, tedaviler sırasında kullandığım ilaçlardanmış, ben 1 yıldır karın ağrısı hem de çıldırtcak kadar çok, rahim yanması, yumurtalık yanması, kabıslık, herşeyi çekiyorum, tüp bebek ve aşılama sonrası bakıma muhtaç hale geldim, karın ağrısından wc ye emekleyerek gtiiğimi hatırlıyorum.Tüm şikayetlerimi dr ile defalarca paylaştım ben ölmek istiyorum artık dedim, çocuk umrumda değil ağrılarım dinsin dedim.. ama olabilir dedi, normal dedi, endometriozis büyümüş demedi, hayat kalitem kalmadı, işimi bırakmak zorunda kaldım, 6 aydır annem bakıyor bana, yemek yemeye korkuyorum ağrım olacak diye...6 ay da 10 kilo verdim, psikoloji kalmadı...
bunlar özetle hayatımı mahvetti...şimdi ege üniversitesinde Ahmet Aydın Özsaraca ya gittim..o da benimle ilgili değil senin hastalık dedi..raporlarımı gösterdim, tüp bebek tedaviden dolayı endometriozis heryeri kaplamış dedi, kistler bağırsaklarıma yapışmış, rahim etrafında kistler var dedi, ve kistlerin sanki taşş dedi, çok sertleşmiş dedi, daha evvel başka dr bana laparoskopi demişti, Dr Ahmet Güler sakıncalarını anlatınca direk korktum, aşılama ve tüp bebeğe yönlendirdi, Dr Ahmet Güler iyi bir dr..tedavi olup memnun kalanlar var, sanırım beni değerlendiremedi, bana göre bir tedavi olmadığını düşünüyorum şimdi, bana iyi gelmedi, kötülemek istmem, iyi bir dr.

Sen kime tedavi oluyorsun, nasıl bir tedavi oldun, nasıl ilaçlar kullandın.

Selam kızlar ben de bu dertten muzdariBim. Benimde tüpler açık ama sol tüpüm de hafif şişlik var doktor laparoskopi dedi ama ben tüp bebek denemek istiyorum seçimi bana birakti. Kafam allak bullak

çikolata kişiyi olanlar muhakkak soğan kuru deneyin benim 7 yıllık kustum soğan kuru ile gitti beni bu formda bilenler bilir zeynep kabulde ameliyat olacaktım nerdeyse kanser vs bile şüphe ettiler ama olmadım inat ettim soğan kuru ile küçüldü ve şimdi hiç yok ha biraz geç gitti 5 senede ama sonuçta gitti.şu an marmara eğitim araştırmada iki aşılama denedim ve şimdi tup tedavisindeyim ilaclarimi oluyorum dr bile şaşırdı yok kist dedi asilamada beri yok yani sağ tulumu geliştirmişti hatta.muhakkak deneyin ama bir kaç kur en az

Canımm benim umarım şu an daha iyisindir. Kötü bi hastalık. Allah sağlık versin hepimize. Evet soğan kürünü mutlak dene bitanem. Benim bu hafta yumurtalarımı alacak. Transfer Zaman'ı şu an belli değil. Bana dua et kuzum

Arkadaşlar bende de endometriosis var. En mantıklısı hemen çok iyi bir doktorlar ve merkezle tüp bebeğe başlamak. Soğan kürü vs evet bana da iyi geldi ama asla bir tedavi değil.

Tüp bebek ilaçları gerçekten de durumu olduğundan da kötü hale getiriyor. Ama hamilelik size çok iyi gelecek.

Sakın karamsarlığa kapılmayın.

Bende işe yarayan yöntem 3 ay lucrin depo kullandıktan sonra tüp bebeğe başlamak oldu. Lucrin depo kullanmadan yaptığımız 4 tüp denemesi de negatif iken 5.'de hamile kaldım ama ne yazık ki 5. ayda kaybettim. 6.'da lucrin bile kullanmadan hamile kaldım.

Merhaba Mia,
mesajını gördüğüme çok sevindim, çünkü aynı dertden dolayı sıkıntı çekiyorum.Enedometriozis ne durumda, nasıl bir tedavi oldun..

Canım seni çok iyi anlıyorum. Ben hiç bir ağrım yokken 3 cm'lik tek bir kist için laparoskopi ile ameliyat oldum. Seninki gibi bağırsaklar dahil her yerde bulmuştu doktor o zaman. Onun ardından 5 tüp bebek yaptık. İlaçlar ve işlemler bana da hiç iyi gelmedi. Özellikle sonuncuları ağrılarım geçsin diye yaptım. Bebekten çok iyileşmek için. Çok şükür doğru tedavi ile hamile kaldım. 3 ay menapoza sokan bir iğne ardından hiç adet olmadan 5 aylık bir gebelikle yaklaşık 8 ay hiç adet olmadım ve endo geriledi. Doğum yapmak zorunda kaldım. Doğumun ardından 2 kere adet oldum ve hiç hissetmedim bile. O ağrılardan eser kalmamıştı. Bu defa da yumurta büyürken sızlama vardı ama o senin de çok iyi bildiğin karnında ateş varmış hissi, çok şiddetli ağrılar hiç yoktu. Hamileliğin geçici bir süre de olsa bana iyi geldiğini anlayıp yeniden tüp bebek yaptık. Kısa bir protokol, sadece 10 gün ilaç kullandım ve Allah'a sonsuz kere hamd olsun kolaylıkla hamile kaldım.

Hamileliğin bir tek gününde bile endo ağrısı olmuyor. Ardından da süt verirsen adetler başlamıyor ve bir kaç sene daha rahat ediyorsun. Adet olmadığın sürece ağrı olmuyor yani. Adetlerin başlar başlamaz Allah kısmet ederse bir hamilelik daha seni menapoza kadar rahatlatır.

Sana tavsiyem sakin ol. Kendini koy verme. Allah'ta güç ve şifa iste. Merkez ve doktor tavsiyem ise Kadıköy Şifa Tüp Bebek merkezi ve Birgün Sarıkamış. Başka doktorlarda merkezlerde vakit kaybetme artık. Ben onun sayesinde kavuştum. Randevu almakta zorlanabilirsin ama olsun değer bekle.

Selam kızlar ben de bu dertten muzdariBim. Benimde tüpler açık ama sol tüpüm de hafif şişlik var doktor laparoskopi dedi ama ben tüp bebek denemek istiyorum seçimi bana birakti. Kafam allak bullak

Canım şişlik varsa sıvı birikmesi olabilir ve o tüp bebek tedavisinde başarıyı etkiler. Ben senin yerinde olsam başka bir tüp bebek doktoruna daha giderim. Çünkü tüpleri ultrasonda görmek pek mümkün değil. Görebildiğine göre önemli bir durum olabilir. Eğer o da sıvı birikmesinden şüphelenirse laparoskopi olur, hemen ardından tüp bebek yaparım.

Yinede emin değilsen direk tüp bebek yapıp, eğer tutunmazsa laparoskopi olabilirsin.

Beslenme konusuna çok dikkat ettim.

Mümkün olduğunca organik beslenin.
Şeker ve beyaz unu azaltın.
Bol meyve, sebze, tam tahıl yiyerek vücudun gerekli besini aldığından emin olun.
İnflamasyonu dindirecek şeyler endo'da çok önemli. Bol bol zencefil tüketin. Hem de her gün. Nasıl yiyebiliyorsanız. Ben taze meyve suyunun içinde içiyordum.
Vitamin eksiğiniz varsa tamamlayın. D vitamini çoğumuzda eksik. Kan verip eksikse ampül kullanın. Güneşe çıkın.
Temiz hava alın ve hareket edin. Yapışıklıkları ve ağrıları azaltmak için özel hareketler var. Youtube'a "
How to Increase Fertility in Women - Exercises for Home" yazın ve çıkan videoyu her gün, özellikle ağrılanız olunca yapın.

Başka aklıma gelirse yazarım.

Canım rahim filminde görüldü hafif şişlik ultrasonda görülmedi. Filmi çeken doktor sorun yok demişti başka doktora gittim şişlik var gibi dedi. Sulu usg yapılacak bekliyorum bakalim

9ay çok teşekkür ederim, umut oldun bana, ben Prof. Fatih Şendağ a gittim, benim de sağ tüpümde şişkinlik olduğunu bunun tüp bebek olsa dahi bebeğin tutunmasına engel olacağını söyledi.Kistlerim tüp bebek ilaçlarından dolayı çoğalmış, tabiri caiz se azmışlar, dr bir ay daha bekleyip yumurtalıkların ve tüplerin şişkinliğinin inmesini bekleyelim, inecek mi tekrar görelim dedi, şişiklik yüzünden ameliyat gerekebilir miş...ben 1 haftadır şu ingiliz karbonatını içiyorum, ingiliz karbonatı yerine ph damla da olabilir, bir de hergün bir bardak civan pençesi otu nu demleme yapıp bir çay kaşığı pekmez ile içiyorum, sadece 1 bardak içiyorum, civan pencesi çayını evlenmeden önce de içiyordum ve kistlerimi çok küçültmüştü.Tesadüf mü ? işe yaradı mı bilmiyorum.Ağrılarım geçti çok şükür.Çok şükür karnımdaki yanmalar, kramplar, uykusuz geceler azaldı, başka ilaç kullanmıyorsanız, yan etkisi olacak bir ilaç kullanmıyorsanız civan pençesi aktarcılardan almanızı tavsiye ederim.Macun almayın arkadaşlar, bazen aktarcılar macun satıyor, bizim çikolta kistimize şekerli, hamurişi, cips, kola..sağlıksız besinler iyi gelmiyor.Bitki çaylarını tavisye ediyorum.

Beslenme konusuna çok dikkat ettim.

Mümkün olduğunca organik beslenin.
Şeker ve beyaz unu azaltın.
Bol meyve, sebze, tam tahıl yiyerek vücudun gerekli besini aldığından emin olun.
İnflamasyonu dindirecek şeyler endo'da çok önemli. Bol bol zencefil tüketin. Hem de her gün. Nasıl yiyebiliyorsanız. Ben taze meyve suyunun içinde içiyordum.
Vitamin eksiğiniz varsa tamamlayın. D vitamini çoğumuzda eksik. Kan verip eksikse ampül kullanın. Güneşe çıkın.
Temiz hava alın ve hareket edin. Yapışıklıkları ve ağrıları azaltmak için özel hareketler var. Youtube'a "
How to Increase Fertility in Women - Exercises for Home" yazın ve çıkan videoyu her gün, özellikle ağrılanız olunca yapın.

Başka aklıma gelirse yazarım.[/QUOTE]

Kumral-ada selamlar,
çok geçmiş olsun, benim de rahim filminde bir dr sorun yok dedi, diğeri şiş dedi.Hangisine inanacağız bilemiyorum.Sen hangi dr a gidiyorsun, ben Fatih Şendağ a gittim, laporoskopi konusunda çok iyi bir dr, fakat ameliyat olmak istemiyorum. Çok kararsızım.

Canın Adana başkent e gittim ben .bende laparoskopi konusunda kararsizim. Çok da korkuyorum

Canın Adana başkent e gittim ben .bende laparoskopi konusunda kararsizim. Çok da korkuyorum
Ben daniel hikayesini okuyunca umutlandım, bende beta-glukan, balık hapı ve ingiliz karbonatı denemeye karar verdim, ameliyat olmadan aşabiliriz bunu, bir iki ay denemekten ne zarar gelir ki.

Ben daniel hikayesini okuyunca umutlandım, bende beta-glukan, balık hapı ve ingiliz karbonatı denemeye karar verdim, ameliyat olmadan aşabiliriz bunu, bir iki ay denemekten ne zarar gelir ki.
Aslında kiste iyi gelebilir ama tüpte ki şişme farklı bir durum . Canım ben de fatih Şendağ mustafa bahçeci yucel karaman aret kamar bunlardan birine gitmek istiyorum aslında

umarım faydasını görürüsün.ilk bebeğimi başkentte tüp bebek yöntemiyle kucağıma aldım.hiç ameliyat olmadım.7 cm çikolata kistim sol da sağda 3 cm yakın vardı.bitkilerle 5 e ve diğeri 1 e geriledi.tüp bebek yaptığımızda kisti iğne yöntemi ile boşalttılar 4 cm yakındı.o şekilde hamile kaldım doğumdan sonra 3.5 cm diğeri belli belirsizdi.karbonat vs ile de 3 cm kistimle doğal hamile kaldım.stres olmayın yumurtlama gününüzü takip edin.keşke ağlayıp sızlayacağıma ilk seferde çkolata kistini öğrendiğimde beta glukan +balık yağı ve karbonat kullansaymışım.ama belki de böyle olması gerekiyordu.

daniel bişey sormak istiyorum, aklıma takıldı, beta-glukan içeriği maya gibi bişi..bağışıklık sistemini güçelndiriyor, fakat bizim ekmek, hamur işi bunlardan uzak durmamız gerekli, beta-glukan yan etkisi olabilir mi diye düşündüm.Ben 1 haftadır civan pençesi içiyorum, dün balık hapına başladım, bir de eczane ph alkali damla verdi, 3 gündür ağrılarım gerçekten azaldı, hatta dün süpürge bile yaptım, çok mutluyum, ameliyat olma fikrine kendime alıştırmaya başlamıştım, ama şimdi ameliyatsız kurtulmayı denemek istiyorum.Dr um Fatih Şendağ, çok güveniyorum, gerçekten Türkiye nin bir numaralı hocalarından biri.Laporoskopi olmak istiyorsanız gözünüz kapalı güvenin derim.Ama ben ameliyat çok masraflı ve bu kistler tekrarlar diye endişeliyim.İnşallah ameliyatsız kurtalayacağım bu meretden.

bence yediğimiz hamur işinden farklı.orda bahsedilen ekmek mayası.sonuçta bakteri.ama vücudumuz için gerekli bakteri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…