eminevimden ev sahibi olmak

Merhaba hanımlar
Konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum.
Eminevimden evmi alsak diye düşündük eşimle ama şartları tam bilmiyoruz. Bilenler yardımcı olabilirmi acaba.
Örneğin 120.000 tl değerinde bir ev almak istesek 120 ayda ödeyecek olsak taksitler neye göre belirlenecek her ay 1000 tl mi ödeyeceğiz. Eve girene kadar daha az girdikten sonra daha fazla ödeme yapılıyor yazıyo bir sitede doğrumudur?
Sıralama kura ilemi belirleniyor? Ne zaman alacağımıza kendimiz karar verebiliyormuyuz?
Birde bir iki ay ödeme yapamadığımız oldu diyelimki bu durumda ne olacak faiz vs. varmı ?
Cevaplarınız için teşekkürler
ya benimde aklıma yatmıyor bu site açıkcası.eşim bizzat konuştu ama sanki bana tefeci gibi geldiler yani nasıl anlatsam mantıklı gibi ama değil deöyle bir laflarla anlatıyorlarki insanın içine siniyor ama bir yandan da yok olmaz dedirtiyor belki tefeci kelimeside yanlış oldu ama hani söylencek kelimeyi bulamdım onun yerine özetle benim içime hiç mi hiç sinmedi ya biz insanlar çok kandırıldık belkide ondandır çünkü sundukları teklifler gerçekten her insanın yapabileceği bişey olunca kandırılıyor muyum diye geçirdim aklımdan.böyle bişey yapmıyorlarsada günahlarını almak istemem asla.takip ediceğim konuyu aklıma yatarsa eşimle kouşurum tekrar.adamcağız beni ikna edememişti bi türlü :D

Evde oturmadan oduyorsun diyenler olmuş, kura çıkınca oturabiliyorsun.
Bir nevi taksitle ev alınmış oluyor

Öncelikle randevu alın ve görüşmeye gidin daha detaylı bilgi alıyorsunuz.

Bir havuz sistemi gibi düşünün. Aynı şartlarda kişiler bir araya getiriliyor. Pesinat miktarı, ödeme miktarı v.s hesaplanıyor.

Mesela kaba bir hesapla 100 tl.ilk bir ev alacaksınız. Ayda 600 ödeniyor. Pesinat 10 bin kadar veriliyor. Kura çıkana kadar bu miktar ödeniyor , bu süre zarfında da size kira yardımı yatmış oluyor , devamında ise ev çıkınca bu defa ödeme.miktarının artıyor bir başkasının evini almak için havuzda para birikiyor.

Bana anlatılan buydu. Çok sayıda arkadaşım bu şekilde ev sahibi oldu.

Ödeme yapilmayacagi zaman dondurma yapabiliyorsunuz. Faiz yok.
çok teşekkür ederim canm

ya benimde aklıma yatmıyor bu site açıkcası.eşim bizzat konuştu ama sanki bana tefeci gibi geldiler yani nasıl anlatsam mantıklı gibi ama değil deöyle bir laflarla anlatıyorlarki insanın içine siniyor ama bir yandan da yok olmaz dedirtiyor belki tefeci kelimeside yanlış oldu ama hani söylencek kelimeyi bulamdım onun yerine özetle benim içime hiç mi hiç sinmedi ya biz insanlar çok kandırıldık belkide ondandır çünkü sundukları teklifler gerçekten her insanın yapabileceği bişey olunca kandırılıyor muyum diye geçirdim aklımdan.böyle bişey yapmıyorlarsada günahlarını almak istemem asla.takip ediceğim konuyu aklıma yatarsa eşimle kouşurum tekrar.adamcağız beni ikna edememişti bi türlü :KK70:
benimde anlamadığım şu
mesela 100.000 liralık bir ev alacağım taksitler 5 yıl sürecek ve ben kurada sonuncu oldum yani bana ödeme 5 yıl sonra yapılacak
bu durumda ben ilk çıkanlar gibi avantajlı olmuyorum 5 sene sonraki 100.000 tl ile şimdiki bir değil sonuçta

Ben de çok detaylı bilmiyorum ama saçma sapan bişey bu. Hem çok karmaşık hem de ölme eşeğim ölme. Ev sahibi olacağız diye böyle taklalara gerek yok. Varsa alabilecek durumun, peşinatın, git bankadan konut kredisi çek. Faiz meselesine gelince; gülü seven dikenine katlanır diyebiliyorum ancak. Ben faiz meselesine karşı olmadığım için bana tuhaf gelmiyor. Sana 10-15 yıl vade veriyor neticede, başka türlü olsa nasıl tutup da 120 bin lirayı peşin olarak vereceksin, misal? Çok zor.

Eminevim gibi saçma sapan bir sistemle ev sahibi olmak için kırk takla atacağına ya kiracı olarak devam et en azından kiranı ödediğin müddetçe kafan rahat olur, ya da dediğim gibi şartlarını uygunlaştır ve banka aracılığıyla yap.
yani eger sistem benim anladigim gibiyse bankadan daha karlı sonuçta faizler çok yüksek bankadan çektiğin paranın neredeyse iki katını ödüyorsun
bu sistemde aldığım ev 100.000 tl iken ödediğim parada 100.000 tl ise çok mantıklı bu şekilde ev sahibi olmak
ama işte aklıma yatmayan şeyler var sanırım en iyisi gidip görüşme yapmak

kadarıyla
benimde anlamadığım şu
mesela 100.000 liralık bir ev alacağım taksitler 5 yıl sürecek ve ben kurada sonuncu oldum yani bana ödeme 5 yıl sonra yapılacak
bu durumda ben ilk çıkanlar gibi avantajlı olmuyorum 5 sene sonraki 100.000 tl ile şimdiki bir değil sonuçta
mesela benimde evim var fakat gerisi ödemesi var bir miktar.bizde bankadan kredi çekip tamamlamak istemedik bütçemiz yetmediğinden.şimdi bunlar diyorki siz bizi atıyorum 2 bin lira para getirin biz size istediğiniz miktarı verelim toki konutlarında oturuyorum ben tokiye borçlu kalmayın evin tapasunuda alın gei kalan miktarı bize verin diyorlar kira öder gini yani sistem aynı sistem faiz oranı yok sayılır denecek kadar
benimde anlamadığım şu
Ayy elektrik gitti telden girdim. Benimde su sekilde oldu.ben ev aldim fakat aldigim evin geri odemesi var bir miktar.biz kredi çekip evin geri odenesini tammlyip evin tapusunu alicaktik fajar butcemiz yetmez diye vazgectik kredideb.sonra esim buvkisilerle gorustu bunlarin bize dedigi bize bir miktar para getirin atiyorum 2bin lira sonra biz size geri kalan parayi verelim siz tutu
benimde anlamadığım şu
elektrkler gitti yazamadım hemen.bizde de şöyle oldu biz ev aldık fakat evimizin geri ödemesi var bir miktar daha.kredi çekip evin kalan borcunu ödeyip tokiden bir an önce tapumuzu almak amaç fakat kredi taksitlerinle baş edemiceğimizi anlayınca banka işinden vazgeçtik.bunlarda bize (tabi biz bu kişilere anlatmadık banka olaylarını) şöyle dediler bize bir miktar para getirin atıyorum 2 bin lira diyelim.biz size evinizin kalan borcunu verelim siz tapunuzu alın tokiye borcunuz kalmasın bize kira öder gibi işte bütçene bağlı ister 400 lira ister bin lira olarak ödemeyi bize yapın dediler faiz oranlarıda gerçekten yok gibi bişey olduki ödemeyedik dedim ben o zaman ne olacak evi teminat göstricez dediler.yani sonuçta biz tokiye ödemeyesekte yine aynı hesap tokide zaten teminatı aradaki fark tapu elimizde olucak.bilemedim mantıklı mı sizce

kadarıyla
mesela benimde evim var fakat gerisi ödemesi var bir miktar.bizde bankadan kredi çekip tamamlamak istemedik bütçemiz yetmediğinden.şimdi bunlar diyorki siz bizi atıyorum 2 bin lira para getirin biz size istediğiniz miktarı verelim toki konutlarında oturuyorum ben tokiye borçlu kalmayın evin tapasunuda alın gei kalan miktarı bize verin diyorlar kira öder gini yani sistem aynı sistem faiz oranı yok sayılır denecek kadar

Ayy elektrik gitti telden girdim. Benimde su sekilde oldu.ben ev aldim fakat aldigim evin geri odemesi var bir miktar.biz kredi çekip evin geri odenesini tammlyip evin tapusunu alicaktik fajar butcemiz yetmez diye vazgectik kredideb.sonra esim buvkisilerle gorustu bunlarin bize dedigi bize bir miktar para getirin atiyorum 2bin lira sonra biz size geri kalan parayi verelim siz tutu

elektrkler gitti yazamadım hemen.bizde de şöyle oldu biz ev aldık fakat evimizin geri ödemesi var bir miktar daha.kredi çekip evin kalan borcunu ödeyip tokiden bir an önce tapumuzu almak amaç fakat kredi taksitlerinle baş edemiceğimizi anlayınca banka işinden vazgeçtik.bunlarda bize (tabi biz bu kişilere anlatmadık banka olaylarını) şöyle dediler bize bir miktar para getirin atıyorum 2 bin lira diyelim.biz size evinizin kalan borcunu verelim siz tapunuzu alın tokiye borcunuz kalmasın bize kira öder gibi işte bütçene bağlı ister 400 lira ister bin lira olarak ödemeyi bize yapın dediler faiz oranlarıda gerçekten yok gibi bişey olduki ödemeyedik dedim ben o zaman ne olacak evi teminat göstricez dediler.yani sonuçta biz tokiye ödemeyesekte yine aynı hesap tokide zaten teminatı aradaki fark tapu elimizde olucak.bilemedim mantıklı mı sizce
yani şuan sen tokiyle muhatapsın bunlar diyoki tokiye olan borcu biz kapatalım sen bize borçlu ol
bana saçma geldi açıkçası canım eğer şartlar aynıysa ne gerek varki buna

yani şuan sen tokiyle muhatapsın bunlar diyoki tokiye olan borcu biz kapatalım sen bize borçlu ol
bana saçma geldi açıkçası canım eğer şartlar aynıysa ne gerek varki buna
evet işte arada sadece elimde tapu olucak bunlara borçlanırsam onun dışında fark yok.

bunlar borç henüz bitmemişken tapuyu veriyolarmı peki
yani öylede olsa gerek yok tokidende alcan nasıl olsa tapuyu
yok biz bunlardan almadık evi o yüzden veremezler.eşimle bizim amacımız tapuyu almaktı bir an önce.eşimin aklına yattı ama ben istemedim güvenemedim nedense.

bu kapitalist sistemde faizin girmediği alan var mı kii?

faizsiz ev alacaksın .
yok malesef faiz yok diyen banka kar payı alıyo sen yine aynı parayı vermiş oluyosun ama bu sistem bana farklı geldi ya bana anlatan yanlış anlattı yada sistem güvenilir değil ev alıyosun kaç ayda ödeyeceksen o kadar aya bölüyolar
aklıma yatmıyo açıkçası

yani eger sistem benim anladigim gibiyse bankadan daha karlı sonuçta faizler çok yüksek bankadan çektiğin paranın neredeyse iki katını ödüyorsun
bu sistemde aldığım ev 100.000 tl iken ödediğim parada 100.000 tl ise çok mantıklı bu şekilde ev sahibi olmak
ama işte aklıma yatmayan şeyler var sanırım en iyisi gidip görüşme yapmak
Öyle değilmiş işte, fazladan ödeme bunda da var. Sadece ismi faiz değil. Organizasyon masrafı cart curt. Fazladan alınan paranın ismi faiz olmayınca o faiz sayılmıyor bazı kafalara göre ama bal gibi de faiz. Bir de bunda kura çekme meselesi var ya hani, siz bu işe katıldığınız vakit mesela kuranın size ne zaman çıkacağı belli değil. Çok da bekleyebilirsiniz az da. Üstelik içine girip oturmadığınız ev için ödeme yapmanız gerekecek önceden. Eve girip oturduktan sonra da diğerlerinin borcuna "bir miktar" katkıda bulunmanız gerekecek ama o "bir miktar" lafının ucu açık. Bankayla kıyaslanacak olursa, banka size ha deyince kredi vermeyebilir, ince eleyip sık dokuması lazım doğal olarak. Devir para devri, kim kime 100.000'lik evi 100.000'e verir? Herkes bişeyler kazanmak zorunda, fazladan para ödemek zorunda. Adına faiz demez başka şey der. Buradaki yorumları incelerseniz daha çok fikir oluşabilir kafanızda. https://eksisozluk.com/eminevim--2331779?p=1

Yahu gidin bankadan çekin kredi beğendiğiniz evi alın.

Faiz ödemek istemiyosunuz e bunda faiz yok mun? Adı faiz değil katılım payı organizasyon ücreti zart zurt

adı değişince günah değil mi yani ?

Öyle değilmiş işte, fazladan ödeme bunda da var. Sadece ismi faiz değil. Organizasyon masrafı cart curt. Fazladan alınan paranın ismi faiz olmayınca o faiz sayılmıyor bazı kafalara göre ama bal gibi de faiz. Bir de bunda kura çekme meselesi var ya hani, siz bu işe katıldığınız vakit mesela kuranın size ne zaman çıkacağı belli değil. Çok da bekleyebilirsiniz az da. Üstelik içine girip oturmadığınız ev için ödeme yapmanız gerekecek önceden. Eve girip oturduktan sonra da diğerlerinin borcuna "bir miktar" katkıda bulunmanız gerekecek ama o "bir miktar" lafının ucu açık. Bankayla kıyaslanacak olursa, banka size ha deyince kredi vermeyebilir, ince eleyip sık dokuması lazım doğal olarak. Devir para devri, kim kime 100.000'lik evi 100.000'e verir? Herkes bişeyler kazanmak zorunda, fazladan para ödemek zorunda. Adına faiz demez başka şey der. Buradaki yorumları incelerseniz daha çok fikir oluşabilir kafanızda. https://eksisozluk.com/eminevim--2331779?p=1
hmm bana anlatan arkadaş gerçekten çok yanlış anlamış meseleyi o zaman
ben faiz var veya yok onda değilim bir ev alıp iki ev parası ödemek istemiyorum açıkçası bunu yapmak yerine kirada otururum illa tapum olsun diye fazla para vermem ama bana anlatan öyle bi anlattıki sistemi kira kadar para versem zaten ev sahibi oluyorum gibi anladım

biz suan eminevimdeyiz uc yildir son cekilis nisanda oldu cikmadi evet birdaha 10 ay sonra olacak.ev cikana kadar her ay belirli bir miktar azaliyor .ev cikarsa artiyor.

Back
X