eminevimden ev sahibi olmak

ben günahtan sevaptan bahsetmedimki zaten canım sistemin nasıl işlediğini sordum

O sistemi o kafadakiler kullanıyoda bende ondan dedim :)

Bankadan daha pahalıya geldiğş kesin
bence boşverin çok büyük risk bu
yarın kaçıp gitseler neolcak. ?

alan razı satan razı paranı kurtaramazsın canım

biz suan eminevimdeyiz uc yildir son cekilis nisanda oldu cikmadi evet birdaha 10 ay sonra olacak.ev cikana kadar her ay belirli bir miktar azaliyor .ev cikarsa artiyor.
peki canım sıra size geldiğinde şuan alabildiğin bi evi alamıyo olacaksın bu zarar değilmi
mesela senle ben aynı gruptayız ilk bana çıktı ben bana verilen 100.000 tl ile gidip evimi aldım ama sana en son çıktı sen 100.000 tlni atıyorum beş yıl sonra alacaksın bugünkü parayla beş yıl sonraki para bir değil sonuçta
o zaman sana haksızlık olmayacakmı

O sistemi o kafadakiler kullanıyoda bende ondan dedim :)

Bankadan daha pahalıya geldiğş kesin
bence boşverin çok büyük risk bu
yarın kaçıp gitseler neolcak. ?

alan razı satan razı paranı kurtaramazsın canım
aynen canım bankadan karlı değil üstelik bankadan kredi çekip aldığın eve giriyosun bunda yıllarca sıra beklemekte var
anladığım kadarıyla kurada ilk sıralarda çıkarsan şanslısın yoksa külliyen zarar

ama ben eve sizden gec girdigim icin odemem her ay git gide azalacak sizinki artacak.bunun tek dezavantaji beklemek

benim bir çok tanıdığım eminevim ve eminoto aracılığıyla ev aldı. Zarar oranı diğerlerinden daha az oluyo. ayrıca diğer sistem daha mantıklı. evi alıyorlar senin adına sen parayı taksitle onlara ödüyosun ödeme bitince tapunu veriyorlar. bankadan 200 çeksen 150 lirada faiz ödüyosun çok saçma. ben paramı çöpe atmak istemiyorum

Öyle değilmiş işte, fazladan ödeme bunda da var. Sadece ismi faiz değil. Organizasyon masrafı cart curt. Fazladan alınan paranın ismi faiz olmayınca o faiz sayılmıyor bazı kafalara göre ama bal gibi de faiz. Bir de bunda kura çekme meselesi var ya hani, siz bu işe katıldığınız vakit mesela kuranın size ne zaman çıkacağı belli değil. Çok da bekleyebilirsiniz az da. Üstelik içine girip oturmadığınız ev için ödeme yapmanız gerekecek önceden. Eve girip oturduktan sonra da diğerlerinin borcuna "bir miktar" katkıda bulunmanız gerekecek ama o "bir miktar" lafının ucu açık. Bankayla kıyaslanacak olursa, banka size ha deyince kredi vermeyebilir, ince eleyip sık dokuması lazım doğal olarak. Devir para devri, kim kime 100.000'lik evi 100.000'e verir? Herkes bişeyler kazanmak zorunda, fazladan para ödemek zorunda. Adına faiz demez başka şey der. Buradaki yorumları incelerseniz daha çok fikir oluşabilir kafanızda. https://eksisozluk.com/eminevim--2331779?p=1

Birinde adam.ev ticareti yapıyor, diğerinde para. Ikisi arasında fark var.
Paraya para katmak faizdır, evi istediğin fiyattan satmak ticarettir.

Oturmadigin eve para vermiyorsun, bir zaman sonra senin olacak evin on pesinatlarini taksitle oduyorsun. Bu büyük kolaylık.

Kura çıkana kadar az miktar, çıktıktan sonra önceden belirlenmiş fiyat ödeniyor. Önü açık değil; hangi gruptaysan ona göre bölünüyor.

Birinde adam.ev ticareti yapıyor, diğerinde para. Ikisi arasında fark var.
Paraya para katmak faizdır, evi istediğin fiyattan satmak ticarettir.

Oturmadigin eve para vermiyorsun, bir zaman sonra senin olacak evin on pesinatlarini taksitle oduyorsun. Bu büyük kolaylık.

Kura çıkana kadar az miktar, çıktıktan sonra önceden belirlenmiş fiyatt ödeniyor. Önü açık değil; hangi gruptaysan ona göre bölünüyor.
Sen fazladan para veriyor musun, veriyorsun, bitti. Yok faiz değil, yok şöyle yaptım da hakettim falan demek ötekini evirip çevirip meşru hale getirmeye çalışmaktır. Buna da inanan kitle belli, inanmayan kitle belli. Öteki de para ticareti yapıyor işte. Aynı kapıya çıkıyor. Çıkmasa bile ne olacak, fazla para veriyor musun, veriyorsun. Bu kadar. Bence güvenli bi sistem değil, altı ise bomboş. Bi kriz olsa bitti gitti, ödenenler de gider evler de. Güvenip giren varsa girer, beni öldürseler güvenmem böyle tiplere.

olayı islami boyuta taşımak istemem ama birinde ev ticareti birinde para ticareti diye bir mefhum yok, islami açıdan bakıyorsak islam ticarette yüzde kaç kar edebileceğini belirlemiş, karabosacılığı, tekeli, ben bu fiyattan satıyorum gibi bir dayatmayı da yasaklamıştır. yani bana da bu kılıflar hiç makul gelmiyor.
organizasyon ücreti var. bu ne derseniz ee o kadar şubemiz var personel çalıştıyoruz diyorlar. e bankalarda çalışanlar hayrına mı çalışıyor?
kısacası, adının başka olması benim gözümde olayı değiştirmiyor. neyse hesabınızı kitabınızı yaparsanız uygun gelirse düşünürsünüz orası ayrı ben daha büyük sorun olarak şunu görüyorum. bu memlekette pek çok oluşum insanlardan para toplayıp iç etti. bu adamlara nasıl güvenecem? herkes diyor ki şimdiye kadar kimse mağdur olmamış. e tamam da devlet garantisi yok, sözleşmeleri ne kadar beni güvenceye alıyor bunu bilmiyorum. benim güven sorunum var açıkçası. özellikle de böyle islami kisvelerle pazarlanan şeylere karşı daha fazla güven sorunum var. üstelik de müslümanım ama yine de böyle.
üstelik korkarım ekenomik olarak bizi zor günler bekliyor. diyelim 60 aylık bir gruba girdim diyelim ki 20 kişinin sorunları oldu ödeyemedi..e ne olacak? onlar ödeyemedi diye ben bekleyecek miyim? başka gruba mı dahil edileceğim? ülkede bir kriz olursa beni mağduriyetten kim koruyacak? (bankadan kredi çektiğimde ben ödediğim sürece kim ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmiyor malum)
ben krediyle tapumu alayım evime gireyim, ödeyeyim, aklımda soru olmasın diye düşünürüm açıkçası. (ki öyle de yaptım)

Sen fazladan para veriyor musun, veriyorsun, bitti. Yok faiz değil, yok şöyle yaptım da hakettim falan demek ötekini evirip çevirip meşru hale getirmeye çalışmaktır. Buna da inanan kitle belli, inanmayan kitle belli. Öteki de para ticareti yapıyor işte. Aynı kapıya çıkıyor. Çıkmasa bile ne olacak, fazla para veriyor musun, veriyorsun. Bu kadar. Bence güvenli bi sistem değil, altı ise bomboş. Bi kriz olsa bitti gitti, ödenenler de gider evler de. Güvenip giren varsa girer, beni öldürseler güvenmem böyle tiplere.

Evini arabasını rahatlıkla alanları tanıyorum. Elbette ki sıkıntı olabilir, iflas olabilir v.s bu olasılıklar içindedir. Bankadan kredi çekerken odeyemeyen insanların battığı kadar batirmaz ama :)

Hayır fazla para vermiyorsun. Emlakcilik komisyonu gibi düşünün. Evirip çevirmek değil bu.

Faizde usul para ticaretidir.
Bazı bankaların faiz adı altında ki hesaplar gibi değil bu.

Kendi bütçenize göre bir ödeme planı alıyorsunuz. Bunu gidip yüzyüze konuşmanız daha faydalı olur sizin için. Çevremde biri tek asgari ücretle diğeri iki asgari ücretli aile ev aldı.

Evini arabasını rahatlıkla alanları tanıyorum. Elbette ki sıkıntı olabilir, iflas olabilir v.s bu olasılıklar içindedir. Bankadan kredi çekerken odeyemeyen insanların battığı kadar batirmaz ama :)

Hayır fazla para vermiyorsun. Emlakcilik komisyonu gibi düşünün. Evirip çevirmek değil bu.

Faizde usul para ticaretidir.
Bazı bankaların faiz adı altında ki hesaplar gibi değil bu.
Benim aklıma zerre kadar bile yatmıyor, kesinlikle güvenebileceğim bir şey olduğunu düşünmüyorum. Konu sahibinin aklına yatmış bişey değil ayrıca bu. Bunlara inanan, ikna olan kesim belli. O kesimi ikna edebilirsin ancak, onların kafasına yatar çünkü öylelerine "faiz yok" demen bile yeter. Kura ve sıra bekleme olayı zaten benim gibi birinin koşarak kaçması için yeter. Bir ev alabilmek için bu kadar çok takla atmak falan saçma geliyor bana. Bankadan kredi çekip batana da ben hiç acımıyorum, ödeyemeyeceğin krediyi çekmeyeceksin, bu kadar basit. Buna ikna olabilecek kesimin içinde "bankada çalışanların aldığı para haram" diyebilecek olanların da varlığını unutmamak lazım, başka da bişey demiyorum.

Merhaba hanımlar
Konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum.
Eminevimden evmi alsak diye düşündük eşimle ama şartları tam bilmiyoruz. Bilenler yardımcı olabilirmi acaba.
Örneğin 120.000 tl değerinde bir ev almak istesek 120 ayda ödeyecek olsak taksitler neye göre belirlenecek her ay 1000 tl mi ödeyeceğiz. Eve girene kadar daha az girdikten sonra daha fazla ödeme yapılıyor yazıyo bir sitede doğrumudur?
Sıralama kura ilemi belirleniyor? Ne zaman alacağımıza kendimiz karar verebiliyormuyuz?
Birde bir iki ay ödeme yapamadığımız oldu diyelimki bu durumda ne olacak faiz vs. varmı ?
Cevaplarınız için teşekkürler
hiç mantıklı bulmadığım bir kurum benim için gazetede görüp merak edip aramıştım 3 sene önce falan. 10 kişi grup alıyolarmış kura çekiliyormuş.çıkanın evini ödüyormuş kalan 9 kişi. sana sıra gelene kadar ödeme yapıcaksın. bana saçma geldi açıkcası her sene kura çekiliyor adamın aldığı ev 140 bin senin aldığın 250bin olursa ne olucak acaba.anlam veremediğim birşey bence hiç bulaşma derim.ev maliyetleri sürekli değişiyor haliyle ödemede değişicek. evin tapusuda senin üstüne olmıycak ayrıca borcu bitene kadar.bittikten sonrada nasıl olur bilemem karışık işler bunlar sıkıntılı bence.

Sistem faiz demeden faiz alıyor.
100.000 Tl lik sisteme girdin.
8000 gibi kayıt ücreti alınıyor. (15 gün içinde sistemden çıkarsan bu para tüketici tüketici kanunu gereği 10 gün içinde ödeniyor. 15 gün geçince bu para ödenmiyor yanıyor)
Ev alana kadar düşerek giden bir ödeme var ev çıkınca kira yardımı adı altında ödeme 1000 TL iken 2000 TL gibi oluyor.
120 Aylık sisteme girdi isen çeklişte çıkmadığı takdirde 60 ayda otomatik olarak sana ev çıkıyor.
Banka faizleri ile kıyasladığında hemen hemen aynı hatta ev fiyatları yükseldiği düşünüldüğünde sistem daha kötü.

eminevime baktık vs ama bize göre en makulu banka kredisiyle idi.Faiz haramdır vs..Ama kimse bize durduk yerde çıkarıp 100 bin tl vermeyecekti.Başka türlü ev sahibi olmamız tıbben mümkün değildi :) Haa katılım bankasından kredi çekip kar payı altında daha yüksek faiz ödüyoruz o ayrı :) adı faiz değil işte naaapalım :P

Sistem faiz demeden faiz alıyor.
100.000 Tl lik sisteme girdin.
8000 gibi kayıt ücreti alınıyor. (15 gün içinde sistemden çıkarsan bu para tüketici tüketici kanunu gereği 10 gün içinde ödeniyor. 15 gün geçince bu para ödenmiyor yanıyor)
Ev alana kadar düşerek giden bir ödeme var ev çıkınca kira yardımı adı altında ödeme 1000 TL iken 2000 TL gibi oluyor.
120 Aylık sisteme girdi isen çeklişte çıkmadığı takdirde 60 ayda otomatik olarak sana ev çıkıyor.
Banka faizleri ile kıyasladığında hemen hemen aynı hatta ev fiyatları yükseldiği düşünüldüğünde sistem daha kötü.
evet canım sanırım %5 civarı bi ücret alıyomuş şirket sonrada ilk başlarda bana çıkarsa ben henüz kendisine ev çıkmamış olanlara kira yardımı ödüyomuşum. onun miktarı ne kadar neye göre belirleniyo bilmiyorum. Ama bana göre ilk başlarda alanlar daha şanslı
bide sistemin kurasız olanı varmış
onuda araştıracağım
eşim bi arkadaşının eminevime girdiğini söyledi hatta bu ay ona çıkmış kura bizde merak ettik
banka faizinden çok farklı değil anladığım kadarıyla yine bi sürü fazladan ödemesi var ama faiz sayılıyomu onu bilemem o konular beni aşar :)

eminevime baktık vs ama bize göre en makulu banka kredisiyle idi.Faiz haramdır vs..Ama kimse bize durduk yerde çıkarıp 100 bin tl vermeyecekti.Başka türlü ev sahibi olmamız tıbben mümkün değildi :) Haa katılım bankasından kredi çekip kar payı altında daha yüksek faiz ödüyoruz o ayrı :) adı faiz değil işte naaapalım :p
bu zamanda ya ev almayacaksın yada bankadan kredi çekip alacaksın zaten başka yolu yok malesef
banka kredileri çok yüksek o yüzden ben ev alma taraftarı değilim canım
bu sistem üçüncü bi yol gibi görünmüştü ama hemen hemen banka faiziyle aynı para çıkacak cebimden
biraz daha araştırıp öğreneceğim ama gireceğimi sanmıyorum

bu zamanda ya ev almayacaksın yada bankadan kredi çekip alacaksın zaten başka yolu yok malesef
banka kredileri çok yüksek o yüzden ben ev alma taraftarı değilim canım
bu sistem üçüncü bi yol gibi görünmüştü ama hemen hemen banka faiziyle aynı para çıkacak cebimden
biraz daha araştırıp öğreneceğim ama gireceğimi sanmıyorum
şu an evet faizler çok yükselmiş.Ben 15 ay önce giriştim bu işe.Aslında hiç birikimimiz yoktu.Kiralık ev bakarken yoğun Suriye göçü aldığı için kiralar tavan yapmış, Şuan kira ücretlerinden 100/200 tl daha fazla ödeyerek krediyi ödüyoruz.Faiz oranlarını mutlaka takip edin.Eğer aileleriniz alın gençler bu evin sizin demeyecekse, ancak banka aracılığıyla alabilirsiniz sizde bizim gibi.

hiç mantıklı bulmadığım bir kurum benim için gazetede görüp merak edip aramıştım 3 sene önce falan. 10 kişi grup alıyolarmış kura çekiliyormuş.çıkanın evini ödüyormuş kalan 9 kişi. sana sıra gelene kadar ödeme yapıcaksın. bana saçma geldi açıkcası her sene kura çekiliyor adamın aldığı ev 140 bin senin aldığın 250bin olursa ne olucak acaba.anlam veremediğim birşey bence hiç bulaşma derim.ev maliyetleri sürekli değişiyor haliyle ödemede değişicek. evin tapusuda senin üstüne olmıycak ayrıca borcu bitene kadar.bittikten sonrada nasıl olur bilemem karışık işler bunlar sıkıntılı bence.
aynı şartlarda ev almak isteyenleri bi gruba alıyolarmış canım ben 250 binlik ni ev alıyosam benim grubumdaki herkes 250 binlik ev alacaklardan oluşuyo
ama sorun sıranın bana ne zaman geldiği
sıra bana 60 ay sonra gelirse 60 ay para ödeyip kirada beklemem lazım
ama bu arada bana kira yardımı yapacaklar
ama 60 ay sonrayla şimdiki ev fiyatları farklı olacak paranın değeri düşmüş olacak yani sonlara kalanlara haksızlık oluyo bana göre

şu an evet faizler çok yükselmiş.Ben 15 ay önce giriştim bu işe.Aslında hiç birikimimiz yoktu.Kiralık ev bakarken yoğun Suriye göçü aldığı için kiralar tavan yapmış, Şuan kira ücretlerinden 100/200 tl daha fazla ödeyerek krediyi ödüyoruz.Faiz oranlarını mutlaka takip edin.Eğer aileleriniz alın gençler bu evin sizin demeyecekse, ancak banka aracılığıyla alabilirsiniz sizde bizim gibi.
aynen öyle canım faizlerin düşmesini beklememiz lazım şuan bir ev alıp iki ev parası ödüyosun bankaya size iyi denk gelmiş güle güle oturun evinizde :)

Back
X