- 30 Mayıs 2015
- 14.299
- 13.971
- 298
Misafiri çok severim. Evime gelen kim olursa olsun çok iyi agirlarım da ama emrivaki yapan misafiri bende sevmem.
Eşimin tarafından var böyle bi halası (öz değil) hiç evde durmaz, sürekli birilerine gider. Birine dadandı mı, yandı o kişi :) birgün bunla bi tanıdığın nisanin da denk geldik, hemen ''cikilatammm yarın kahvaltı hazırla sana gelicez'' demez mi. Ya arkadaş bu kız yarın müsait mi, değil mi die sormak yok.
''Yarın müsait değilim islerim var'' dedim.
''Ozaman diğer gün geliriz'' dedi
Dedim bu kime emrivaki yaptığının farkında değil :)
Neyse dediği gün sabahın köründe telefonum nasıl zır zır çalıyor. Bildiğin yataktan fırladım. Baktım arayan hala hanım.. acmiyorum teli, kadın ısrarla arıyor. Ben de inat ettim açmadım. Esimi aramış, esimde cikilata bu saat de yatıyodur demiş.
Bu saat de yatmak mı olur demiş kendisi.
Ben bu lafı duydum cildirdim tabi...
Eşime dedim ki ara halanı, benimle konuştuğunu ve müsait olmadıgımı ve kabul edemeyecegimi şöyle dedim. Ona hesap mı vericem kalkacağım saati, ister akşama kadar cıkmam, ona mı kalmış dedim. Esimde hiç çekinmez halasından, pat pat söyler. Aramış konuşmuş halasıyla,oda tamam demiş. Dedim bundan sonra cesaret edemesin emri vaki yapmaya... o isterse değil ben istersem ancak o evime gelebilir. Bunu ona yaşayarak öğretmiş oldum.odur budur birdaha mı asla :) ben cagırırsam ancak :)
Hey Allahım ya nasıl bir yüzsüzlük bu. Bende misafir severim ama böyle emir vakilik oldu mu gerçekten sinir oluyorum.
Uzaktan geliyorlar diye birşey demedim zaten ama şuan gerçekten düşünceli davranmalılar.
Onlar böyle diye herkes bu şekilde hareket etmez yani.
Ben kimseye yapmıyorum böyle emir vakilik. Tamam yakın görüyorsun,ailedeniz ama senin çocukların çok zor iki çocuk siz ailecek zor insanlarsınız yani. Bunu düşünecek yaştalar ama yok. Şimdi de kavgalılarmış aradılar akşam görüşelim bir saat jameyayı da özledik diyorlar.