Emme sorunu

alaimisemaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
1.705
1.072
133
Sevgili anneler benim 25 günlük bir bebeğim var ameşiyatlı olduğum için sezeryan doğum yaptım ilk üç gün sütüm gelmedi buraya kadar normal. Fakat bebeğim beni emmek istemedi ne yaptım ettiysem tutturamadım. Göğüs ucumda bir sorun yok, bebeğimde emme kabiliyeti var.

Acaba dedim tutuşumda mı bir problem var sağlık ocağındaki hemşirelerin yardımıyla bunu çözdük. Bir gün sonra şekerli suyla da olsa tutturdum. Bu sevincim kısa sürdü altı üstü 5 gün gönlünü zorla ede ede 10 dklık emdi ve sonunda emmemeye yine başladı emerken ağlıyor ve memeyi bırakıyordu. Boğazında bit sorun olduğunu düşündüm ki ağInda pamukçuk çıkmıitı çok hafif. Doktora götürdüm emmesine sorun olacaka kadar değil dedi. Neyse ilaçla onu da azalttık. Ama kilosunun yeterli olmadığını öğrendim. Mama takviyesi dedi doktor. zaten veriyordum ama günde 30 cc o da bir yadda iki kez çoğunlukla süt sağıp veriyordum 20 cc kaşıkla yediriuordum ama ne kavgayla ağlayarak bağır çağır viyak viyak...

Sonra hastanede iki aylık bebeği olan nir hanımla karşılaştım onunda bebeğinr sütü yetmiyormuş kaşıkla da doyurammış biberonla verdiğini söyledi ve emmeye devam ediyor dedi. Bana cesaret geldi ve biberonla vermeye başladım ama şu anne memesi gibi akıtan biberon kullanıyorum. Yavrumu 20 gün meğerse aç bırakmışım kaşıkla 30 cc veriyordum yarısı da üstüne başına gidiyordu zaten.

Hala umudumu kaybetmesem de bebeğim beni yavaş yavaş unutuyor sanırım. Bazrn gönlünü ediyorum tutuyor ama beş dakika anca... :(

Napsam çaresiz kaldım. Her gün ağlıyorum sütüm azaldı :(

Ha bir de şunu soracaktım. Sütüö yetmediği için mama veriyorum ama kaç saatte bir ne kadar vereceğime dair kimse beni bilgilendirmiyor. Geçen sağlık ocağındaki ebeyle görüştüm ille süt ver diyor sütüm çoğalması için bir şeyler sayfı durdu. E sütüm çoğalana kadar benim çocuğum açmı kalsın bi miktar söyleseniz dedim süt sağdıkça gelir dedi. Söylemedi.
Brn iki-üç saatte bir 60cc mama veriyorum. Günde iki yada üç defa süt sağıyorum sabahlatı 50 cc çıkıyor ama daha sonra 20- 30 çıksa şükrediuorum ama bebeğim doymuyor ağlıyor memeyi tutsun diye uğraşıyorum ama kendini parçalıyor resmen...

Çıkmazdayım napacağım bilmiyorum... ilk bebeğim ve ben çok tecrübesizim :cry::cry::cry:

önceikle bebeğiniz hayırlı olsun.benim de 3.5 aylık bebeğim var.dediğiniz problemlerin aynısını yaşamış biri olarak yazmak isedim.ben de sezeryan doğum yaptım.sütüm az az gelmeye başladı doğumdan sonra.ilk zaman bebek sürekli uyuduğu için almıyordu.hatta uyandığı zaman da almamamk için ağlıyordu.10 gün kadar hiç almak istemedi göğsümü.bu arada aç kalmasın ve sütüm artsın diye üstelik sarılığımız da vardı yeter ki sarılık artmasın diye biberonla doyurdum.fakat biberona alıştı bu defa da.ama inatla sütümü sağmaya devam etim yeter ki bir gün emerse sütüm olsun diye çok şükür sütüm çok iyi artmıştı sağa sağa. ve bebeğim 15gün derken tam tutmaya başladı.fakat sadce sol göğsü mü.2 ay sadece sol göğsümü aldı.inatla sağ göğsümü de vermeye devam ettim hamd olsun 2 ayın sonunda sağı da aldı.fakat hala sol göğsüm kadar süt birikmiyor.bebeklerin inadı annenin azmine galip geliyor pes edersek.emzirirken birinden yardım almayı dene.mesela ben göğsümü verirken annem de ağzının bir köşesinden biberona sağdığımız sütttten damlatırdı inan öyle öyle aldı.biraz daha sabır .bir de Cenab ı Allah ın YA HADİ ismini çekerek göğsümü vermeye çalıştım emmeyen çocuklar için iyi geliyor diye okudum netten.bir kağıda yazıp bebeğin üstüne asmıştım.ogün göğsümü almıştı mucize gibi.dua her kapıyı açar.biraz da bize düşen gayret de var .sabır:)

önceikle bebeğiniz hayırlı olsun.benim de 3.5 aylık bebeğim var.dediğiniz problemlerin aynısını yaşamış biri olarak yazmak isedim.ben de sezeryan doğum yaptım.sütüm az az gelmeye başladı doğumdan sonra.ilk zaman bebek sürekli uyuduğu için almıyordu.hatta uyandığı zaman da almamamk için ağlıyordu.10 gün kadar hiç almak istemedi göğsümü.bu arada aç kalmasın ve sütüm artsın diye üstelik sarılığımız da vardı yeter ki sarılık artmasın diye biberonla doyurdum.fakat biberona alıştı bu defa da.ama inatla sütümü sağmaya devam etim yeter ki bir gün emerse sütüm olsun diye çok şükür sütüm çok iyi artmıştı sağa sağa. ve bebeğim 15gün derken tam tutmaya başladı.fakat sadce sol göğsü mü.2 ay sadece sol göğsümü aldı.inatla sağ göğsümü de vermeye devam ettim hamd olsun 2 ayın sonunda sağı da aldı.fakat hala sol göğsüm kadar süt birikmiyor.bebeklerin inadı annenin azmine galip geliyor pes edersek.emzirirken birinden yardım almayı dene.mesela ben göğsümü verirken annem de ağzının bir köşesinden biberona sağdığımız sütttten damlatırdı inan öyle öyle aldı.biraz daha sabır .bir de Cenab ı Allah ın YA HADİ ismini çekerek göğsümü vermeye çalıştım emmeyen çocuklar için iyi geliyor diye okudum netten.bir kağıda yazıp bebeğin üstüne asmıştım.ogün göğsümü almıştı mucize gibi.dua her kapıyı açar.biraz da bize düşen gayret de var .sabır:)
Yaşadıklarına üzüldüm ama benim yaşadıklarimi yasayan biriyle karşılaşmak iyi geldi.. seni soru yağmuruna tutabilir miyim. O kadar tecrübesizim ki...

Ben fırsat bulmuşken ilk sorumu sormak istiyorum
15 gün boyunca bebeği nasıl beslediniz? Sadece anne sütümü verdiniz. Kaç cc veriyordunuz? İki saatte bir mi uynadırıyorodunuz?

Gerçi benim bebiş nerdeyse bir aylıkk olacak bir gün bile farkediyor bebeklerde. 60 cc iki ya da üç saatte bir mama veriyorum çünkü benim afacan uyandığı an viyak viyak bağırıyor ancak ağzına biberon verince susuyor. İki ya da üç defa ne çıkarsa anne sütü de veriyorum. Ama bebiş doyuyor mu yoksa yavrumu yine aç mı bırakıyorum :(

biberonla sütümü verdim.ilk zamanlar 30 cc süt yeterli oluyor ama bir aylık olduğunda artık daha fazla içiyordu.sütümü saatte bir sağdım verdim yeterli gelmediğinde de 2 saate bir 60 cc mama ile tamamladım.sağmaya ara verme pes etme geçekten sen sağdıkça artrıyor.kullandığın pompa elektrikli mi ben elle kullanılanı da kullandım ama elektrikli daha rahat imkanın varsa edin derim hem daha zahmetsiz hem de daha fazla sağabiliyorsun

Bugün dogum yapalım tam bir ay oluyor ve hala iki göğsümden toplamda günde 20 CC süt anca geliyor bende başlarda aynı emme sorununu yaşadım oğlum bir süre sonra emmeye başladı fakat sütüm yeterli gelmediği içi ağlayarak bıraktı geri açlıktan sürekli ağlıyordu mecbur doktor önerisi ile mamayı başladık 1 haftalikken ve hala mama veriyorum bir çok yol denedim olmadı doktor bile neden olmadığını anlayamadı ve ben bi umut oğlumu her doyurmamda dualar ediyorum bu Son olsun sütüm gelsin diye sagmayada devam tabi ki.. dua etmek dışında onereceginiz bir yol varsa ne olursa denemeye hazırım bende..

Bugün dogum yapalım tam bir ay oluyor ve hala iki göğsümden toplamda günde 20 CC süt anca geliyor bende başlarda aynı emme sorununu yaşadım oğlum bir süre sonra emmeye başladı fakat sütüm yeterli gelmediği içi ağlayarak bıraktı geri açlıktan sürekli ağlıyordu mecbur doktor önerisi ile mamayı başladık 1 haftalikken ve hala mama veriyorum bir çok yol denedim olmadı doktor bile neden olmadığını anlayamadı ve ben bi umut oğlumu her doyurmamda dualar ediyorum bu Son olsun sütüm gelsin diye sagmayada devam tabi ki.. dua etmek dışında onereceginiz bir yol varsa ne olursa denemeye hazırım bende..
Kaç saat arayla ne kadar mama veriyorsun? Ben napacagimi sastimbazen çok geliyo kusuyo, bazen yetersiz geliyor sanirim ki ağlıyor. Yine yapıp veriyorum. Doktor bir öneri de bulundu mu? Benim oglan da pazartesi bir ay olacak keyfi olursa bes dakka emiyor sonra feryat figan ağlıyor derdini çözemedim :(
Süt yapici herşeyi denedin mi? İncir kompostosu, rezene, anason çayı. Dere otu. Sütlac vs. Ağzin hic bos durmayacak surekli birseyier iceceksin.. Brnim de cok degil ama bekleyince 50 ml çıkıyor.

Allah bugünümuzu aratmasın

Saydığın birçok şeyi denedim bitki çayları hatta ilaç bile aldım laktamax falan ama olmadı doktor bazen böyle olabilir mamayı devam dedi ama ben hala duzelcek diye bekliyorum bakalım...
Mama yi 2 ile 4 hafta arasında 3 ölçek 90 ml olacak sekilde günde 7 kere besledim. 1 aya girince de günde 6 kere 4 ölçek mama 120 ml şu ile besledim her 4 saatte bir.. 2. Aya girince daha artacak doktor Liste verdi ona göre besliyorum.
Maması az gelir ve ağlama hali olursa o da kusmaya neden olur dedi doktorumuz mamayı arttırınca kusma sorunu kalktı ortadan.

Doktorun verdiği Liste bu canım

Eklentiler

• 1454762501243-961426750.webp
    1454762501243-961426750.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 483
canim biberona alistiklarinda gogsunu pek tutmak istemiyorlar.benimde olmustu buna benzer...silikon gogus uclarindan kullandim...sutun az bile olsa emdikce artiyor.arkadasin dedigi gibi sabretmen lazim

Saydığın birçok şeyi denedim bitki çayları hatta ilaç bile aldım laktamax falan ama olmadı doktor bazen böyle olabilir mamayı devam dedi ama ben hala duzelcek diye bekliyorum bakalım...
Mama yi 2 ile 4 hafta arasında 3 ölçek 90 ml olacak sekilde günde 7 kere besledim. 1 aya girince de günde 6 kere 4 ölçek mama 120 ml şu ile besledim her 4 saatte bir.. 2. Aya girince daha artacak doktor Liste verdi ona göre besliyorum.
Maması az gelir ve ağlama hali olursa o da kusmaya neden olur dedi doktorumuz mamayı arttırınca kusma sorunu kalktı ortadan.
Canım bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim bebiş de bir aylık ama küçük dopdu ve kilo almadı. Yani geçen hafta doktora gittiğimde 2700 dü şimdi kilosuna göre mi mama yedirmem lazım yoksa aya göre mi ben az veriyorum sanırım yaaaa...

Bebeğimin uyanmasına göre iki ya da üç saatte bir 60 ml veriyorum. Günde iki defa da 50 ml anne sütü alıyor. Ama bizim bir de biberon akıtma sorunumuz var yani mamanın bir kısmı üstüne akıyor. Mama neyse de anne sütüne içim acıyor ziyan olduğuna mı bebeğimin doymadığına mı yolsa üstü başı Islandığına ve değiştirmek zorunda kaldığıma mı yanayım. Bir çare bulamadım. Sizin biberonlar nasıl.

Chicconun anne memesi gibi olan biberonunu kullanıyoruz emince akandan. Çok akıtıyor diye gittik aventinkini aldık o da akıtıyor ve çok büyük ya bebeğim ufacık zaten.

Psikolojim altüst oldu o kadar çaresizim ki aplamaktan gözlerim şişti

Canım prematüre olmadıgi sürece ayına göre vermen gerek diye biliyorum benim oğlumda 2900 doğdu ama aklında şüphe varsa bi doktora danış birde kullandığın mamanin kutusunda yada internet sitesinde miktar bilgisi olmalı ona bak istersen bana doktorun verdiği ile mama kutusundaki tablo aynıydı..
Çok acıkınca hızlı emiyor ve hepsini yutamiyor o zmn bizim biberondada akma oluyor mamanin akması sorun değil ama anne sütüne içim gitti benimde altın gibi o istersen şırınga ile yavaş yavaş vermeyi dene yada kaşıkla..
Ben aventin yeni dogan biberonunu kullanıyorum.
Hiç canını sıkma sağlıklı bir şekilde bebeğin yanında dua et bi sağlık problemi yok sen moralini yüksek tutmalisin anne karnında nasılsa şimdide öyle etkilenebiliyor ufakliklar bebeğin için güçlü olmalısın biz anneyiz ve bebis lerin sadece bize ihtiyacı var daha güçlü olmak zorundayız

Canım prematüre olmadıgi sürece ayına göre vermen gerek diye biliyorum benim oğlumda 2900 doğdu ama aklında şüphe varsa bi doktora danış birde kullandığın mamanin kutusunda yada internet sitesinde miktar bilgisi olmalı ona bak istersen bana doktorun verdiği ile mama kutusundaki tablo aynıydı..
Çok acıkınca hızlı emiyor ve hepsini yutamiyor o zmn bizim biberondada akma oluyor mamanin akması sorun değil ama anne sütüne içim gitti benimde altın gibi o istersen şırınga ile yavaş yavaş vermeyi dene yada kaşıkla..
Ben aventin yeni dogan biberonunu kullanıyorum.
Hiç canını sıkma sağlıklı bir şekilde bebeğin yanında dua et bi sağlık problemi yok sen moralini yüksek tutmalisin anne karnında nasılsa şimdide öyle etkilenebiliyor ufakliklar bebeğin için güçlü olmalısın biz anneyiz ve bebis lerin sadece bize ihtiyacı var daha güçlü olmak zorundayız
Evet cnm haklısın güçlü olmak zorundayız... Ama herşey öyle üstüate geliyor ki içinden çıkmak çok zor. Yardımın tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.

Ne demek canım keşke daha çok faydam olsa seni çok iyi anlıyorum ama bu günler geçicek bebegimiz büyüdükçe bizde daha iyi olcaz inşallah

Ne demek canım keşke daha çok faydam olsa seni çok iyi anlıyorum ama bu günler geçicek bebegimiz büyüdükçe bizde daha iyi olcaz inşallah
Inşallah canım inşallahhhhh...

Bir şey daha aklıma takılıyor. Doktor mamadan sonra su verin demişti ama bizim oğlan mama yerken uyuyor uykudayken su içmiyor boğazına kaçmıştı bi kaç kez. Vermek neden gerekli ve her defasında su vermeli miyiz?. Benim bebiş ancak mama yerken uyuyor başka türlü uyutmayı beceremedim uyumayınca da bir sesi yerde bir sesi gökte... ondan uyuması pek ehemmiyetli benim için. Sen nasıl yapıyorsun merak ettim

Ayy sürekli bir şey geliyor aklıma aslında özelden yazacaktım ama benim gibi tecrübesiz anneler illaki vardır az çok yol gösterir diye burdan sormaya devam ediyorum.
Bebeğim sadece annr sütü aldığı sırada günde iki defa az da olsa kakasını yapardı fakat mamaya başladım başlayalı üç günde bir anca yapıyor. Buna bir çözüm var mıdır?

Bizede dediler ağızda mama kalırsa Pamukçuk oluyormuş ondan su ver dedi doktor her defasında olmasada bende vermeye çalışıyorum sen mama dozunu arttır o ağlaması ve uyumama hali geçecek bizde öyle oldu

Mamanin su miktarını doğru hazırlamaya dikkat et birde kaynamış yada hazır şu kullan bizde öyle bi durum olmadı hergün düzenli yapıyor maşallah..
Birde mamayı hazırlarken sıcak su ve mamayı karistirinca biberonun meme kısmını sikarken salla ve bırak mamanin gazi çıksın hastanede hemşire demişti bebise geçmesin diye

Mamanin su miktarını doğru hazırlamaya dikkat et birde kaynamış yada hazır şu kullan bizde öyle bi durum olmadı hergün düzenli yapıyor maşallah..
Birde mamayı hazırlarken sıcak su ve mamayı karistirinca biberonun meme kısmını sikarken salla ve bırak mamanin gazi çıksın hastanede hemşire demişti bebise geçmesin diye
Aman ne güzel maşallah... valla suyu biraz fazla koyarsan kakasini yapar dediler iki gündür 5 yada on ml fazladan su koyarak yaptim mamayı. İçime de sinmedi ama napim çaresizlik işte...
Hangi mamayi kullaniyorsun? Belki de mamadandir. Bizimii aptamil. Mama bittiğinde baska bi mamaya mi geçsem ki?...

Back
X