Bebek Beslenmesi Emme sorunu :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sonsuzaskkk

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2016
7.414
45.729
498
Kizlar merhaba benim bebis 3.5 aylik ve maalesef gaz sancisi hala tam gaz devam ediyor :( bu sıkintiya simdie emme sorunu basladi son 10 gundur falan bebegim sag gogsumu emerken inanilmaz huzursuz oluyor surekli kipir kipir mizirdaniyo ama sola gecince rahatliyo dr sordum sebebiyle ilgili bisey demedi sadece her zaman ilk onu emzir dedi neden boyle yapiyor bir fikri olan varmi??

Bir fikrim yok açıkçası ama gaz konusunda siz de yediklerinize dikkat edin.
Yaptığınız yemeklere biraz kimyon katın muhakkak.
Gaz yapıcı yiyeceklerden uzak durun: çiğ soğan, karnıbahar, kuru bakliyat (süt yapıyor evet ama bebeğe malesef gaz da yapıyor - kuru fasulye, nohut, mercimek vs. gibi).

Hipp ürünlerini kullanıyor musunuz bilmiyorum?
Fakat onun çayları var, kendinizin içmesi açısından, hem de sütün tadını güzelleştiriyor diyorlar.
Ben ilk bebeğimde lactamil kullanmıştım, inanılmaz faydasını görmüştüm.
Hem sütüm artıyordu hem de herhalde sütün tadını güzelleştiriyordu ki bebeğim de mutluydu.

Bir fikrim yok açıkçası ama gaz konusunda siz de yediklerinize dikkat edin.
Yaptığınız yemeklere biraz kimyon katın muhakkak.
Gaz yapıcı yiyeceklerden uzak durun: çiğ soğan, karnıbahar, kuru bakliyat (süt yapıyor evet ama bebeğe malesef gaz da yapıyor - kuru fasulye, nohut, mercimek vs. gibi).

Hipp ürünlerini kullanıyor musunuz bilmiyorum?
Fakat onun çayları var, kendinizin içmesi açısından, hem de sütün tadını güzelleştiriyor diyorlar.
Ben ilk bebeğimde lactamil kullanmıştım, inanılmaz faydasını görmüştüm.
Hem sütüm artıyordu hem de herhalde sütün tadını güzelleştiriyordu ki bebeğim de mutluydu.
Bu soylediklerinizi ve daha fazlasini zaten hic yemiyorum yediklerim cok sınırli meyve bile yemiyorum cig meyve bile gaz yapiyormus hipp emziren anne cayini icmistim ilk zamanlar suan hicbisey icmiyorum ama sutun tadiyla ilgili olsa 2 tarafida emmek istemez bizde sorun sadece sag tarafi emmede

Canım bebekler nedense bunu yapıyor tamda 3 4 aya denk geliyor ben ortanca kızımda ve şimdi 5 aylık kızımdada yaşadım bir sure solu almak istemedi gogsum şişti bende sol gögsümü sağ tarafmış gibi verdim nasil anlatılırkı bebek sag gogsumdeyken zor oluyo ama solu verdim iki buklum olarak ama aldi bir sure oyle gitti sonra aldı cok sukur bir dene sende sol gosterip sağ tarafı ver ;) :deli::halay:

Bazen bebekler belırlı aylarda büyüme atagı gecırıyr muhtemelen öyledir sizde o gögsnuzde ters tutun dgerıymıs gibi vern

Umarim gecici bir surectir dediginiz gibi birakir diye korkuyorum bi sekilde emziriyorum ozellikle gece uykulu oldugu icin olsa gerek cok problem yapmiyor gunduzde uykudan uyandiginda ilk onu veriyorum cabalasada emiyor

Umarim gecici bir surectir dediginiz gibi birakir diye korkuyorum bi sekilde emziriyorum ozellikle gece uykulu oldugu icin olsa gerek cok problem yapmiyor gunduzde uykudan uyandiginda ilk onu veriyorum cabalasada emiyor
Emzik ya da biberon kullanıyorsanız acilen bırakın. Gaz sancısı devam ediyor demişsiniz, bununla alakalı olabilir. Sağ tarafınıza aldığınızda gaz rahatsız ediyor olabilir. Yatırarak emzirmeyi deneyin ya da farklı emzirme pozisyonlarına bir göz atın derim. Onun dışında sizin yediğiniz herşey bebeğinize gaz yapmaz, yiyin ve bebeğinizi gözlemleyin gaz yapıyorsa o yiyecekten uzaklaşın. Mesela benim bebeğime sadece "kabak" gaz yapıyor. Onun dışında rahatız. Telaş yapmayın, geçecektir, süreç sizin sakinliğinize ve doğru bilgilerle doğru davranmanıza bağlı :)

Aynı problemi yaşadım bebeğim benim sağ göğsümü almıyor sebebini 2 şeye bağladım. 1. İlk günler sürekli yatarak emzirdim dğal olarak bebeğimin kafası sağa dönüktü benim sağ göğsümü emerken ise sola çevirmesi gerektiği için istemedi. 2. Sağ göğsüm yara olmuştu sonradan yara kapansa da tam düzelemedi çok hızlı akıyordu... kızım 8 aylık ve maalesef sağ göğsüm neredeyse kurudu :( :( çok az geliyor 20 cc ancak.. geceleri bir iki defa emzirdim ama tabiki yetmiyor. Ben çok ısrarcı olup sabredemedim maalesef :(

Aynı problemi yaşadım bebeğim benim sağ göğsümü almıyor sebebini 2 şeye bağladım. 1. İlk günler sürekli yatarak emzirdim dğal olarak bebeğimin kafası sağa dönüktü benim sağ göğsümü emerken ise sola çevirmesi gerektiği için istemedi. 2. Sağ göğsüm yara olmuştu sonradan yara kapansa da tam düzelemedi çok hızlı akıyordu... kızım 8 aylık ve maalesef sağ göğsüm neredeyse kurudu :KK43: :KK43: çok az geliyor 20 cc ancak.. geceleri bir iki defa emzirdim ama tabiki yetmiyor. Ben çok ısrarcı olup sabredemedim maalesef :KK43:
Emzirmeye devam edin, sütü arttıran iki faktör vardır, birisi sık sık emzirmek, diğeri bol bol su içmek. Sağım sonucu 20 cc ise ona aldanmayın. Ben bebeğimi emzirmeden sağdığımda 60 cc çıkıyor emzirdikten hemen sonra sağdığımda 40 cc çıkıyor. Pompa bebeklerimiz kadar kuvvetli çekemiyor sütü. Dediğim gibi emzirmeye devam edin gelecektir sütünüz.

Back
X