Emmeden duramayan kedi

cilek.yagmuru

Nirvana
Pro Üye
31 Temmuz 2009
10.884
55.130
1.123
Diğer
Herkese merhaba...
Yaklaşık 4,5 aylık dişi bir tekirim var. Sahipleneli 2 ay oldu.
Eve geldikten 10 gün sonra hastalandı. Bir süre tedavi gördü ve şu an gayet iyi.
Ama hastalığının ilk günlerinden itibaren eşofmanlarımı emmek gibi bir alışkanlık geliştirdi ve hala devam ediyor. Hastayken çok gaz sancısı çekiyordu ve stresli olduğu her halinden belliydi, kendini rahatlatmaya çalışıyordu sanırım.

Sorun şu ki ben evde yokken kendi kendine uyuyormuş ama ben evdeyken emmeden uykuya dalmıyor. Bu aralar evden çalışıyorum ve günde 16 saate kadar uyuyabilen bir hayvan söz konusu. Evdeki başka birini de emmiyor, başka bir şey de emmiyor. Varsa yoksa benim eşofmanlarım. Tabii ben eşofmanın içindeysem :)
Yani ben sürekli bebek emziriyorum. Üstüm sırılsıklam geziyorum.
Veterineri "bir sağlık sorunu yok" diyor.

Merak ediyorum, sürekli böyle bir durum yaşayan oldu mu?
Henüz küçük olduğu için mi yapıyor bunu, zamanla azalacak mı? Yoksa bunu bir alışkanlık haline mi getirdi?
Zamanla azalacaksa sabredeceğim ama alışkanlık olduysa azaltmasını sağlamak istiyorum. Çünkü sürekli kucağımda ve masadaki bilgisayara ulaşamıyorum bile.
Bir yandan kıyamıyorum da. Ne yapsam bilemedim.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Benim kedimde de var emme huyu eskiden hep battaniyesini emerek uyurdu. 5 yaşina girecek yakinda, emme huyu bu sene oldukca seyreldi ama hala arada emiyor bebeklik battaniyesini bence battaniyeye aliştirin.
Ama her battaniyeyi emmiyor benim ki sadece şu battaniyesini emiyor bebişlikten beri♥♥♥♥♥♥

Bu battaniyenin emme garantisi var mı acaba ya
Benimkinin bir tane polar battaniyesi, bir tane de el örgüsü minik bir örtüsü var. İkisini de denedim, inatla reddediyor.
Hırkamı, tişörtümü araya sokmaya çalışıyorum onları da kabul etmiyor. Onları emse rahat oturacağım en azından.
Yatarken bile yorganın altına girip eşofmanıma yapışıyor.
İnce eşofman ve pijamalarda tırnakları da batıyor, canım acıyor.

Sizinki zamanla azaltmış, bu da öyle olur mu acaba ya?
Umarım 5 sene sabretmek zorunda kalmam Kısırlaştıktan sonra durulur belki diyorum.
Sizinki kaç aylıktı geldiğinde?

Evde polar, örgü ve baska çesit battaniyeler de var ama bir tek bu battaniyeyi emiyor digerlerine yapmiyor sebebini bilmiyorum yinede onereyim dedi.

Benimki de sokak kedisiydi tam dogumunu bilmiyorum o yuzden ama 2-3 aylik civarlarinda anca vardi minnaacikkti daha takip etme ic gudusu vardi nereye gitsem peşimde dolaniyordu ordek gibi

Bence zamanla azalir. Bizimki her sene biraz daha seyreklestirdi ama ilk 3 sene çok emiyordu yinede.

Valla benim 3 yaşında 4 ayaklı oğlum var 45 günlükten beri bende..
Ya benim eşofmanımın paçasını ya da oyuncak yastığı var onun ucunu emmeden uyumaz 3 yıldır böyle

Bizimki 45 günlüktü bize geldi annesini yeteri kadar emmediği için bu alışkanlığın olduğunu düşünüyoruz 3 yıldır
eşimi emmiyor ama bana karşı sürekli bir emişme durumu var ya da yastığına

oğluşum, köpek

Battaniyeyi çok beğendim o ayrı Almayı düşünüyorum şu an, o kullanmazsa ben kullanırım :)

Benimki de minicikti de 2 ayda boy attı. Kucağıma sığmıyor da artık. Yarısı sarkıyor emerken, düşmesin diye tutmak zorunda kalıyorum :)
Ben hep kısırlaştırınca biraz olgunlaşır diye düşünmüştüm ama uzun sürüyor demek ki.
Başka şeylere alıştırma konusunda ısrarcı olayım bari. Yazın şortla mahveder beni yoksa.

Benimki de bir tek bana yapıyor, keşke herkesi sırayla dolaşsa da ben de biraz rahat etsem
Ben kısa sürede geçer diye umut ediyordum ama 3 sene 5 sene diyorsunuz, gözüm korktu.
Bir şekilde başka şeylere yönlendireceğim artık. Masum yüzüne kanmamam lazım

Hazır sizi yakalamışken bir şey daha sorayım.
Sizinki tuvaletini yaptıktan sonra poposunu temizliyor mu?

Arkadaşımın bir kedisi vardı. Tuvaletini her yapışta uzun uzun temizlik yapardı. Ben de hepsi öyle diye düşünmüştüm. Ama benimkinin temizlediğini çok nadir gördüm. Hepsi yapmıyor mu acaba?

Annesinden erken ayrilan yavrularda gorulen bi durummus. Koyde de 2 sene once oyle bi yavrumuz vardi anneleri terketti. Biri arka patisinin altindaki buyuk pofudugu emerdi. Zamanla gecende var uzun sure devam ettiren de

Annesinden erken ayrilan yavrularda gorulen bi durummus. Koyde de 2 sene once oyle bi yavrumuz vardi anneleri terketti. Biri arka patisinin altindaki buyuk pofudugu emerdi. Zamanla gecende var uzun sure devam ettiren de

Yaa kıyamam. O pofuduklarına bayılıyorum ben, yastık gibi
Benimki ne zaman ayrıldı bilmiyorum, sokakta tanıştık biz.
Ama o minicik haliyle bile "ben kimseye eyvallah etmem" modundaydı, o yüzden uzun zamandır yalnız olduğunu düşünmüştüm. Dediğiniz gibidir belki.

Hayir poposunu temizlemez ki iyi ki oyle birsey yapmiyor buyuyunce zaten poposu kirlenmiyor ishal vs olmayinca. Bebekken poposunu ben siliyordum gerektiginde.

Hayir poposunu temizlemez ki iyi ki oyle birsey yapmiyor buyuyunce zaten poposu kirlenmiyor ishal vs olmayinca. Bebekken poposunu ben siliyordum gerektiginde.

Benimki bazen temizliyor ama hemen değil. Arkadaşımın kedisi hemen temizliyordu. O yüzden benimki bilmiyor mu acaba diye düşünmüştüm. Hepsi kendi kafasına göre takılıyor demek ki

Benimki bazen temizliyor ama hemen değil. Arkadaşımın kedisi hemen temizliyordu. O yüzden benimki bilmiyor mu acaba diye düşünmüştüm. Hepsi kendi kafasına göre takılıyor demek ki

Olabilir huylari degisik olabilir. Ben bunca yildir kedimin poposunu temizledigini gormedim pis olursa ben temizligini yaptim. Poposunu filan yalasa hayatta ayni tabaktan yiyemezdim ve rahat rahat opemezdim.
Temizlememesi tercihim

Olabilir huylari degisik olabilir. Ben bunca yildir kedimin poposunu temizledigini gormedim pis olursa ben temizligini yaptim. Poposunu filan yalasa hayatta ayni tabaktan yiyemezdim ve rahat rahat opemezdim.
Temizlememesi tercihim

Tam o noktayı mı yalıyor bilmiyorum ama arada uğraşıyor bayağı.
Ama yalamasa da aynı tabaktan yiyemem sanırım. Ağzını yüzünü şapur şupur öpüyorum ama aynı tabak aşamasına gelmedim henüz
Kendi yediğimiz şeylerden vermedik zaten hiç. O da pek musallat olmuyor yediklerimize. Belki o da bizimle aynı tabaktan yemeyi kaldıramıyordur

Hahahah Bizimki bir lokmada olsa illa etli yemeklere musallat oluyor. Doymalik bile yemiyor ama illa yalayacak en azindan yoksa ici rahat etmez.

Bazen ayri tabaga koyuyorum ayri yesin diye ama 2 lokma şeyi bitirmiyor bile kediden arta kalanini eşim yiyor

Merak ediyor demek ki, "bana vermeden yedikleri bu kadar önemli şey ne olabilir" diyordur belki

Bizimki bir ara içtiğim kolayı koklamaya çalıştı ama mesafeyi ayarlayamadı, yüzü komple kolaya girdi. Epey öksürdü, yandı sanırım. Ondan beri musallat olmuyor yiyip içtiklerimize. Uzaktan koklayıp gidiyor

Aynen esim diyor sanki kediden yemek kaçiriyoruz, disardan biri gorse aç birakiyoruz sanar herseye minik burnunu sokuyor.

Aynen esim diyor sanki kediden yemek kaçiriyoruz, disardan biri gorse aç birakiyoruz sanar herseye minik burnunu sokuyor.
Benim kızım birşey yediğimizi duysun üst katta bile olsa depar ata ata bi gelişi var bir de tripli tripli bakışı benden gizli ne yiyorsunuz diye gülmekten bi müddet yiyemiyorum bişi :)))

Aynı durum 4.5 yaşındaki poçikimde de mevcut. Ben 15 günlükken bulup büyütmüştüm o gün bu gündür hergün düzenli sarılır kazağımı emer. Sizde de durumun değişeceğini çok sanmıyorum. Anne eksikliğinden oluyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…