Emniyetin kural tanımaz atama sistemi

Bence tüm durumu sizin gibi olanlar müdür ile görüşsün,çocuklarının okul durumunu ev sıkıntılarını anlatsın belki insafa gelip durdurur
Emniyette böyle şeylet neredeyse imkansız gibi. Çalışma şartlarına bile itiraz edemezlerken buna hiç edemezler. Emniyet bu konulardaki en katı kurum diyebilirim.

Çocuklar küçük ben evde yokken nasıl yapacaklar..kocaya nasıl bağladınızokulları ayrı ayrı ve uzak götürüp getirmek gerekiyor..ailem tanıdığım kimse yok..çocukları kime birakacam.
Eşiniz varken siz ikiniz yokken ne yapıyorlar ? Servise vereceksiniz bakıcıya da evde kamera var diyip gerçekten kamera takacaksınız kaç yaşında polis olmuş insanın da bunu sorması ayrı değişik

Şöyle söyleyeyim. Özel okulla görüşün paranızı geri alıp hemen tayin çıkan ildeki okulları araştırıp çocuklarınızı oraya yazdırmaya çalışın.
Eğer vakit kaybı vs derseniz de. Eşiniz önceden gitsin lojman başvurusunda bulunsun çıkarsa lojmana yerleşir çıkmazsa kiraya çıkarsınız ev araştırsın. Siz de çocuklarınızla evde kalıp çalışıyorsanız izin alıp eşiniz oradaki işleri halledene kadar yavaş yavaş eşyaları kolileyip toparlarsınız. Zaten büyük əşyaları taşıma şirketleri de paketliyor taşınacağınız gün paketleyip yardımcı oluyorlar.

1 ay içerisinde hatta 1 hafta içerisinde bile tüm eşyalarınızı paketleyebilirsiniz tek başınıza çok zor değil.

Kaynım da polis o da şarka gitti. İlk önce kendisi polis evinde kaldı, lojman başvuruları belli olana kadar orda kaldı. Eğer lojman çıkmasaydı kiraya çıkacaktı ama lojman çıkınca kendisi evin boyası vs ne yapılacaksa halletti, temizliğini yaptı ve eltim de kendi evlerindeki eşyaları kaynım şarktayken yavaş yavaş toplayıp lojman belli olunca taşıma şirketini de ayarlayıp 2 çocukla tek başına şarka gitti. Kaynım taşınma işlerinde yoktu yani tek başına halletti.

Geçen yılda aynı şekilde oldu gece yarısı ilişikleri kesilip meyil müddetleri başladı nasıl güvendiniz bu sene bu şekilde yapmaya
Yerimiz belli olsun bir yıl daha kalalım durumu iyi ama böyle riskleri de var maalesef ve yapabileceğiniz pek bir şey de yok onların da kendilerine göre sebepleri var çünkü

Eşiniz için çözüm nedir bilmiyorum ama siz çocuklarla bu sene evinizde kalsanız, eşiniz gitse olmaz mı?

Madem kalma niyetiniz vardı basta tayin yazmayıp İBKA verseydiniz tayin yeriniz belli olmuş durdurma vermişsiniz benim eşimde polis durdurmalar herzaman kabul edilmez şimdi kalkmışsınız emmniyeti suçluyorsunuz siz tayincisiniz bunu bilerek okul islerini ayarlacaktiniz sizin keyfinize gore işler yürümüyor maalesef

Birde kural tanımaz dememiş mi

Aynen hayır tayin çıkmış sen heran girim gozu ile bakman gerek emniyet senin keyfinimi bekleyecek
Sonuçta güvenlik ile ilgili bir iştesin her an herşey olabilir.

Ben öğretmenim özel okuldayken asker velim vardı sanırım adamın aniden tayini çıktı yakın bir ildi ama evlatları iki yıldır bizim okuldaydı ve eşi bana dedi ki “ Hocam ilk kez çocuklarımız mutlu bu yüzden ben eşimle görüştüm biz burada kalacağız o görevini yapacak”
Aile düzeni bozmadı baba gitti arada geldi tabi sonrayı bilemiyorum, yine böyle yapan bir polis ailesi de vardı Kadın ailesini yanına aldı …yani çok çok zor şeyler de değil galiba

Aynen bir çoğu böyle yapıyor çalışan kadınsa hiç tereddütsüz eş gidiyor şarka

Es çalışmıyorsa ailesi ile gidiyor hem kadin çalışıp hem çocuk okula gidiyorsa eş gidiyor duzenleri bozulmasın diye böyle yapanlar
Yok benim velim yani anne devlette öğretmendi sürekli gitmiş ama bu sefer gidemem düzenimi sevdim dedi … öteki ev hanımıydı çocukları için gitmedi oda ailesini yanına aldı eşi yok diye ….

Yok benim velim yani anne devlette öğretmendi sürekli gitmiş ama bu sefer gidemem düzenimi sevdim dedi … öteki ev hanımıydı çocukları için gitmedi oda ailesini yanına aldı eşi yok diye ….
Duzenini bozmak istemeyen eşi gidiyor illaki ailende gidecek diye bir kural yok bizde bunu anlatmaya çalıştık konu sahibine

+1

tayini gelen herkes o zaman ay bizim düzenimiz var diyip gitmesin o zaman

Benim eşimde polis ve bu sene tayini batıya çıktı ancak benim işyerimde personel eksiği olduğu için müdürüm müsade etmedi (benimde işime geldi açıkçası) kuruma dilekçe yazdık, emniyette eşimin bu sene ki tayinini askıya aldı ancak 1-2 ay sonra hadi git derlerse ben çocuklarla (3 çocuk) kalacağım eşim gidecek.

Kalma şansınız yok mu? Çalışıyor musunuz? Çocuklarınız kaç yaşında?

Konu sahibi takılı kalmış eşim giderse ne yapacağım deyip duruyor çoğu kişi çalışıyor musunuz diye sormuş cevap göremedim ben. Şayet çalışmıyorsanız ve bu sene düzeninizin bozulmasını istemiyorsanız panik olmayı bırakın ve bu sene orada kalarak idare edin seneye gidersiniz. Yok yapamam diyorsanız mecbur eşinizle gideceksiniz.

Eşiniz kaç yıllık emniyet personeli onu da anlamadım, adamlar bir gecede şak diye ilişik kesebiliyor, bunu bilmeniz gerekirdi. Çocuğun okulunu peşin vermek falan çok iddialı olmuş.

Eşiniz il Emniyet Müdürü ne görüşe çıkabilir, durumu izah edip 1yil daha kalmak isteyebilir. 2.olasılık siz atamadan sorumlu il emniyet müdür yardımcısı na gidip görüşebilirsiniz. Burada yazdığınız tüm sıkıntılarınızi üslubuna uygun olarak izah ederseniz ve ailevi olarak çok zorlanacaginizi söylerseniz 1 yil daha kalabilirsiniz. Bu sekilde kalan meslektaşlarımız var.

İbka nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…