Empati yeteneği olan kk hatunları fikirlerinize ihtiyacım var

-Mavi

Güzel kalın..Birde trombosit bağışı yapın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
5.789
11.603
248
37
Konu çocuk sahibi olmak ama bundan önce genel bilgileri vermek istiyorum ki empati yapması kolay olsun.

Eşimle uzun zamandır beraberiz 3 yıldır güzel giden bir evliliğimiz var.
Ufak tefek sorunlarımız oluyor kıskançlık vs ama bunlar tatlı sürtüşmeler ciddi tartışmalarımız olmaz
Gerçekten ciddi bir mevzu var ise sinirimiz geçmeden konuşmayız
Mutlaka ortak bir noktada buluşuruz ikimizde gerekli adımları atarız

Lisans bittikten sonra akademik hayallerımden vazgeçip çalışmaya başlamıştım
Eşimin ısrarı ve desteğiyle işi bıraktım sınavlara hazırlandım hiç alakası olmadığı halde beraber ders çalıştık her anlamda destek oldu

Biri farmakoloji diğer biyokimya iki alanda yüksek lisansa başladım
Biri bitti diğerinde tez dönemindeyim
Bu arada tübitak projesinde görev aldım oda bitmek üzere

Eşim 8 yıldır aynı firmada çalışıyor arada yurt dışı görevleri oluyor ama bunlar en fazla 1 ay sürüyordu
Özlüyoruz elbet ama onun dışında sorun etmedik

Sevdicek tek çocuk
Çocuklara aşırı düşkün
Etrafımızdaki arkadaş/akraba ların çocuklarıyla bir araya geldiğimizde ilgilenir hediyeler alır
Bunu gerçekten keyif alarak yapar

Sevgili olduğumuz dönemden beri hemen çocuk sahibi olmak istediğini bilirim
Hatta bebeklerimizin isimleri dahi bellidir.:anneadayı:

Daha öncede çocuk sahibi olmak aşkı etkilermi gibi bir konu açmıştım
Çocuk sahibi olmaya kendimi hazır hissetmiyordum
Birçok endişem vardı
İyi yetiştirebilirmiyim
İlişkimizi etkilermi
Ya iyi bir anne olmazsam gibi gibi..

Eşime hazır olmadığımı en azından iki yıl beklememizi istediğimi söylemiştim
Üzüldü ama itiraz etmedi kendisi korundu

İki hafta kadar önce bu konuyu konuştuk artık hazır hissettiğimi söyledim
Havalara uçtu

Dün yeni bir gelişme oldu
Eşimin yurt dışı görevi var
Oldukça uzak bir ülke
Ekimde gidecek ve 9 ay kalacak
Bu süreçte belki toplam bir ay ancak gelebilir yanıma

Bu gelişmeden sonra kafam karıştı
Hemen olurmu bilemeyz tabiki nasip ama olursa
Bu süreçte hamileliği nasıl kaldırabilirim onsuz geçirmek istermiyim bilmiyorum

Eşimle konuşmadım henüz oda birşey demiyor ama bakışlarından anlıyorum aklı çıkıyor vazgeçtim diyeceğim diye

Çok iyi bir eş çok iyi bir baba olacağınada eminim haksılık etmek istemiyorum ama yanlış karar vermekte istemiyorum:mad:

Şimdi tüm bu bilgiler ışığında empati yapmanızı istiyorum
Benim yerimde olsanız ne karar verirdiniz?:KK37:
Edit 1 ; Eşime sebepleriyle beraber ertelemek istediğimi anlattım
O bana sadece beni hayal kırıklığına uğrattın dedi ve evden gitti
Geceyi arabada geçirmiş konuşmadık koltukların durumundan anladım
Sabah eve geldi üzerini değiştirdi konuşalım dedim konuşmak istemediğini söyledi
İlk kez ayrı uyuduk oldukça kızgındım ne ı aradı ne ben bütün gün konuşmadık

Edit 2 ; Akşam eşim elinde bir eyor la geldi öküz bulsam onu alacaktım ama yoktu çocuk sahibi olmak konusunda hala aynı düşünüyorum
Ben baba olmak istiyorum artık elimden gelenin fazlasını yapacağımı destek olacağımı bil
Geceyi ayrı geçirdiğimiz için özür dilerim evden gitmememliydim dedi
Bende uzatmadım sarıldık geçti konu yine askıda oluruna bırakacağım sanırım

Son düzenleme:
Ben olsam bebek fikrini ertelerdim sanirim. Cunku hamileligin iyi ve Allah gostermesin kotu zamanlarinda yanimda olsun isterdim. Benim esimde ilk 6 ay yanimda yoktu. Destegini herzaman hissediyodum fakat yanimda olsun isterdim zor bi hamilelik gecirdim cunku.gece gunduz doktora gittim. Ne kotu haberlerde yanimdaydi.ne iyi gelismelerde. Zor bence

Aileniz yanınızda mı? Ben olsam beklerdim eşimi sanırım. Bana çok destek oldu hamileliğimde. 9 ay istifra ettim. Ayıp söylemesi ona kadar temizledi. Yeri geldi yemek yaptı 5 aydan sonra evi hep o temizledi. Ondan başka kimsem yoktu yanımda. Ama sizin varsa bilemeyeceğim. Sizin cesaretinize kalmış. Çünkü her gebeliğin ayrı bir hikayesi oluyor. Bazıları 9 ay yatıyor,bazıları benim gibi bazılarının sadece karnı şişiyor hissetmiyorlar bile hamilelikleri.

Canım az önce ikinci bebek için ne dersiniz tarzı bir konu açacaktım sildim. Eşim yanıma gelince imlasını kontrol edemedim sildim. :)
Bence herşey iyi gidiyor gibi neden olmasın tabiki olabilir. Ayrıca Tubitak Projen eşinin yanına gitmene engel değilse neden gidip doğumu orda yapmıyorsun farklı bir deneyim olur :)

Ben olsam bebek fikrini ertelerdim sanirim. Cunku hamileligin iyi ve Allah gostermesin kotu zamanlarinda yanimda olsun isterdim. Benim esimde ilk 6 ay yanimda yoktu. Destegini herzaman hissediyodum fakat yanimda olsun isterdim zor bi hamilelik gecirdim cunku.gece gunduz doktora gittim. Ne kotu haberlerde yanimdaydi.ne iyi gelismelerde. Zor bence
Ne olacağı belli olmayan bir durum tabi
Teşekkürler cevap için

Aileniz yanınızda mı? Ben olsam beklerdim eşimi sanırım. Bana çok destek oldu hamileliğimde. 9 ay istifra ettim. Ayıp söylemesi ona kadar temizledi. Yeri geldi yemek yaptı 5 aydan sonra evi hep o temizledi. Ondan başka kimsem yoktu yanımda. Ama sizin varsa bilemeyeceğim. Sizin cesaretinize kalmış. Çünkü her gebeliğin ayrı bir hikayesi oluyor. Bazıları 9 ay yatıyor,bazıları benim gibi bazılarının sadece karnı şişiyor hissetmiyorlar bile hamilelikleri.
Ailemde farkli bir şehirde malesef aramızda 8 saat var bu şehirde eşimin akrabalarından başka tanıdığım yok onlarlada merhaba merhaba :KK53:

Problemli bir hamilelik geciyorum bu yuzden hamileligimin buyuk bir kismini annemde geçiriyorum ama esimin haftasonu yanima gelmesi bile benim icin inanilmaz destek oluyor. Hamilelik gercekten hic kolay bir süreç degil ve es destegi önemli.

Ben olsam yurtdışı görevinden sonra yapardım. Hamileliğin nasıl geçeceğini bilemezsin.
Şimdiye kadar bir dediğimi iki etmedi hep destek oldu
Hiç bu kadar heyecanlı mutlu görmemiştim üzülecek diye birşey söyleyemiyorum da

Hamilelik piskolojik olarakta fizyolojik olarakta zor bi okadarda güzel.Ben ertelerdim ilk bebegmin kalp atışında tekmesinde aşermede seninle aynı heyecanı yaşayacak olan zorluklarında destek olucak tek kişi eşin çok özel anlar bunları kaçırmasını tek başıma bu duygu yoğunlugunu yaşamak istemezdm sanırım. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Problemli bir hamilelik geciyorum bu yuzden hamileligimin buyuk bir kismini annemde geçiriyorum ama esimin haftasonu yanima gelmesi bile benim icin inanilmaz destek oluyor. Hamilelik gercekten hic kolay bir süreç degil ve es destegi önemli.
Bekle diyosun
Bileiyorum ya okul bitince ailemin yanına gider orada geçirebilirim ama kafam çok karışık

Hamilelik piskolojik olarakta fizyolojik olarakta zor bi okadarda güzel.Ben ertelerdim ilk bebegmin kalp atışında tekmesinde aşermede seninle aynı heyecanı yaşayacak olan zorluklarında destek olucak tek kişi eşin çok özel anlar bunları kaçırmasını tek başıma bu duygu yoğunlugunu yaşamak istemezdm sanırım. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Amin inşallah
Teşekkür ederim

Ailemde farkli bir şehirde malesef aramızda 8 saat var bu şehirde eşimin akrabalarından başka tanıdığım yok onlarlada merhaba merhaba :KK53:

Erteleyin bence tek başınıza olacaksınız o zaman. Allah korusun zor kısmına denk gelirseniz? Ama anladığım kadarıyla eşiniz de naif biri onunda empati yapmasını sağlayarak anlatın. Ay çok tatlısınız :))

Ben olsam hamilelik döneminde kesinlikle eşimi yanımda isterdim. O duyguları heyecanları tekme atmaları vs onunla paylaşmak azıcık şımarmak isterdim sanırım. Hamileliğiniz boyunca tamamen yalnız kalmak çok çok zor. Allah korusun sağlık sorunu vs olabilir ve eşinizin desteğine çok ihtiyaç duyabilirsiniz. Orta yolu bulmak içinse şöyle bir şey yapabilirsiniz, yurt dışına gittiğinin 5. Ayı turkiyeye izne geldiğinde hamile kalabilirseniz eğer, gelmesine 4 ay kala hamile kalmış olursunuz. Yani eşiniz temelli döndüğünde 4 aylık hamile olursunuz kalan 5 aylık hamilelik dönemini de birlikte geçirmiş olursunuz:)

Canım az önce ikinci bebek için ne dersiniz tarzı bir konu açacaktım sildim. Eşim yanıma gelince imlasını kontrol edemedim sildim. :)
Bence herşey iyi gidiyor gibi neden olmasın tabiki olabilir. Ayrıca Tubitak Projen eşinin yanına gitmene engel değilse neden gidip doğumu orda yapmıyorsun farklı bir deneyim olur :)
70 LERİN TÜRKİYESİ DİYEBİLECEĞİM BİR ÜLKE HASTANE VS ARAŞTIRDIM HEMEN AMA ORADA YAPABİLECEĞİMİ SANMIYORUM

Eşimede gtme demem bu aynı zamanda bir terfiyide getirecek çok emek verdi karşılığını alsın istiyorum

Ben olsam hamilelik döneminde kesinlikle eşimi yanımda isterdim. O duyguları heyecanları tekme atmaları vs onunla paylaşmak azıcık şımarmak isterdim sanırım. Hamileliğiniz boyunca tamamen yalnız kalmak çok çok zor. Allah korusun sağlık sorunu vs olabilir ve eşinizin desteğine çok ihtiyaç duyabilirsiniz. Orta yolu bulmak içinse şöyle bir şey yapabilirsiniz, yurt dışına gittiğinin 5. Ayı turkiyeye izne geldiğinde hamile kalabilirseniz eğer, gelmesine 4 ay kala hamile kalmış olursunuz. Yani eşiniz temelli döndüğünde 4 aylık hamile olursunuz kalan 5 aylık hamilelik dönemini de birlikte geçirmiş olursunuz:)
En orta yolu bu gibi
Eşime konuyu bir açabilsem baya kaçıyor sırf bu konu açılmasın diye :)

Erteleyin bence tek başınıza olacaksınız o zaman. Allah korusun zor kısmına denk gelirseniz? Ama anladığım kadarıyla eşiniz de naif biri onunda empati yapmasını sağlayarak anlatın. Ay çok tatlısınız :))
Aslında söylesem yine kabul edecek
Klasik bir özlü sözü var Rabbimin emaneti ne dersen o diye
Ama üzülecekte işte :(

Back
X