Empati yeteneği olan kk hatunları fikirlerinize ihtiyacım var

Ablamın söylediklerini birebir yazmışsınız
Yoksa benim ablammısın olabilirimsin acaba :KK53:

Bu taraftanda düşünüyorum aslında daha çok eşim benim için hep erteledi bebek isteğini işini bu yüzden haksızlık etmekde istemiyorum
oofff kafam çok karıştı yine :KK23:

Ablaniz benim kafadanmis..
Burda cozum klise gibi gorunse de bence su yureginizin sesini dinleyin.. Anne olma istegi varsa yani biyolojik saatiniz dogruysa o dogrultuda ilerleyin.. hayatin hicbir doneminde tam olarak hazir olmayacak hersey.. o yuzden sartlarin size uymasini beklemek yerine siz sartlara uyun derim.. hakkinizda hayirlisi olsun..

bak kuzum gebelik zor bir dönemdir insanın en cok eşine ihtiyacı olduğu yalnız kalmak istemeyeceği bir dönemdir... hem düşünsene eşin gidiyor.. bir geliyor ki bebiş... ama bu dönemde senin ne yaşadığını bilmiyor, göbişine dokunamıyor, duygudurumunu yaşamıyor sadece telefonun ucunda dinliyor... biraz tek başına yapmış gibi olacaksın sanki ... ben bir buruk oldum şimdi ya böyle düşününce :KK42:
Bende buruldum böyle deyince :KK43:

Zaten 9 ay nasıl dayanacağım onuda bilmiyorum işe gönderince bile özlüyor insan :KK200:

Eşinizi üzmek istemediğinizi anlıyorum ama eşiniz de o uzaktayken doğum yapmanızı falan istemez, işinin bitmesine yakın tatile falan gelirse denemeye başlarsınız, ya da arada siz ziyarete gidersiniz, ama bu süreç asla yalnız geçirilmemesi gereken bi süreç o telaşı beraber yaşamalısınız. Benim kedilerim eşim yokken doğurdu diye mutsuz oluyoruz. Yavruları sevemedi diye üzülüyor. Kendi çocuğu nasıl farklı olur düşünün lütfen. Kararınızın değişmediğini ama bu süreci beraber yaşamak istediğinizi söyleyin, dediğim gibi, gelmesine yakın siz de yanına gidebilirsiniz. Döndüğünüzde hamile olma ihtimaliniz olur güzel olur.

Ablaniz benim kafadanmis..
Burda cozum klise gibi gorunse de bence su yureginizin sesini dinleyin.. Anne olma istegi varsa yani biyolojik saatiniz dogruysa o dogrultuda ilerleyin.. hayatin hicbir doneminde tam olarak hazir olmayacak hersey.. o yuzden sartlarin size uymasini beklemek yerine siz sartlara uyun derim.. hakkinizda hayirlisi olsun..
Ben bu konuda sanırım aşırı ayrıntıcıyım
Herkez anne baba olamaz olmamalı düşüncesindeyim
Uzun bir süre biz hakedıyormuyuz
İyi anne baba olabilirmiyiz
Geleceğini sağlayabilirimiyim
Anne moduna girip eş profilinden uzaklaşırmıyım gibi bir çok düşüncem vardı
Şimdi bunları atlattım hazır hissediyorum kendimi
Umarım rabbim nasip eder bende iyi bir anne olabilirim

Eşinizi üzmek istemediğinizi anlıyorum ama eşiniz de o uzaktayken doğum yapmanızı falan istemez, işinin bitmesine yakın tatile falan gelirse denemeye başlarsınız, ya da arada siz ziyarete gidersiniz, ama bu süreç asla yalnız geçirilmemesi gereken bi süreç o telaşı beraber yaşamalısınız. Benim kedilerim eşim yokken doğurdu diye mutsuz oluyoruz. Yavruları sevemedi diye üzülüyor. Kendi çocuğu nasıl farklı olur düşünün lütfen. Kararınızın değişmediğini ama bu süreci beraber yaşamak istediğinizi söyleyin, dediğim gibi, gelmesine yakın siz de yanına gidebilirsiniz. Döndüğünüzde hamile olma ihtimaliniz olur güzel olur.
Teşekkür edeim yardımınız için
Umarım doğru zamanda nasip olur

Ben bu konuda sanırım aşırı ayrıntıcıyım
Herkez anne baba olamaz olmamalı düşüncesindeyim
Uzun bir süre biz hakedıyormuyuz
İyi anne baba olabilirmiyiz
Geleceğini sağlayabilirimiyim
Anne moduna girip eş profilinden uzaklaşırmıyım gibi bir çok düşüncem vardı
Şimdi bunları atlattım hazır hissediyorum kendimi
Umarım rabbim nasip eder bende iyi bir anne olabilirim
Ayrıca bu kadar ince düşünen insanların iyi anne baba olacağına inancım tam, Bunun için elinizden geleni yapacağınız şüphesiz. Asıl düşünmeden dan dun herşeye atlayan insanlar konusunda sıkıntı var :)

kolay da geçse zor da geçse hamileliğim, o zamanları eşimle paylaşmak isterdim.. o yüzden şimdi korunmanı öneriyorum. eşin de kaçırmak istemez hamilelik zamanlarını bence..

Ayrıca bu kadar ince düşünen insanların iyi anne baba olacağına inancım tam, Bunun için elinizden geleni yapacağınız şüphesiz. Asıl düşünmeden dan dun herşeye atlayan insanlar konusunda sıkıntı var :)
ben onları hiç anlamıyorum ya
Aldatan eşe çocuk yapanmı ararsın
Bakamayacağı çocuğu doğurup kendi kendine büyümesini bekleyen
Hele o yurtlara bırakılan yavruları düşününce daha çok kızıyorum insanlara sorumsuz insanlar anne baba olmamalı

Ya bilmiyorum gönül koymaz sanırım ama şimdiye kadar çok istemesine rağmen benim korkularım sebebiyle itirazsız hep benim dediğim oldu çok fedakarlık yaptı benim için şimdi kıracakmışım gibi hissediyorum
Anladım.
Eşinizle konuşmanız iyi olur bence. Kararınızın bebekten yana olduğunu, hatta bunu gerçekten istediğinizi anlatın, ikna olsun. Bunun bir cayma olmadığını, sadece bu özel deneyimin her aşamasını onunla birlikte yaşamak istediğinizi anlatın. Onun da beklemekten yana olacağını düşünüyorum ben. Olay sizlik değil çünkü. Bu kadar uzun süre düşünmemiş olsanız yine ertelemek isteyecektiniz sonuçta.

Eşini üzmek istememeni anlıyorum ama onlarsız hamilelik de bebek büyütmek de zor. Eşim hep yanımdaydı sadece ikinci çocuğumda yoğun çalıştı o dönem bana çok zor geldi. Şükür şimdi herşey yolunda...
Sizin için de hayırlısını kolay yoldan diliyorum.

konuyla cok alakasiz olacak amma sormadan edemiyorum. ayni anda 2 farkli alanda yuksek lisans egitimine nasil basladiniz? ben turkiyede yasamiyorum ilk kez boyle birseyi sizden duydum :KK64:

Eşini üzmek istememeni anlıyorum ama onlarsız hamilelik de bebek büyütmek de zor. Eşim hep yanımdaydı sadece ikinci çocuğumda yoğun çalıştı o dönem bana çok zor geldi. Şükür şimdi herşey yolunda...
Sizin için de hayırlısını kolay yoldan diliyorum.
Teşekkür ederim
Yavrularınla güzel bir hayatınız olur inşallah :anneadayı::nazar:

konuyla cok alakasiz olacak amma sormadan edemiyorum. ayni anda 2 farkli alanda yuksek lisans egitimine nasil basladiniz? ben turkiyede yasamiyorum ilk kez boyle birseyi sizden duydum :KK64:
Türkiyede sorun olmuyor biri tıp fakültesinde diğeri eczacılık fakültesinde
Ales ve yds sınavları var bunlar iki fakülte içinde geçerli oluyor yani aldığımız puanlar ayrıca her fakültenin ayrı mülakatı oldu onlarıda geçince kayıt yaptırabiliyorsunuz
Bi hayli yoğun oluyor ikisi birden ama imkansız değil :KK53:

bence bekle

9 ay kısa süre beklerken

ama yalnız bir hamile iken çokkkk uzun süre olabilir

bir de her anını da yaşasın eşin

eğer deseydin ki tez vs

hazırsan yap derdim ama hamilelikte eşinden ayrı olma

ha bir de yalnızlık psikolojisi üzerine anne olma psikolojisi seni de ilişkiyi de yıpratır

bence bekle

9 ay kısa süre beklerken

ama yalnız bir hamile iken çokkkk uzun süre olabilir

bir de her anını da yaşasın eşin

eğer deseydin ki tez vs

hazırsan yap derdim ama hamilelikte eşinden ayrı olma

ha bir de yalnızlık psikolojisi üzerine anne olma psikolojisi seni de ilişkiyi de yıpratır
Genel kanı bu yönde
Azıcık hamileliktende korktum umarım hayırlısı olur

Konu çocuk sahibi olmak ama bundan önce genel bilgileri vermek istiyorum ki empati yapması kolay olsun.

Eşimle uzun zamandır beraberiz 3 yıldır güzel giden bir evliliğimiz var.
Ufak tefek sorunlarımız oluyor kıskançlık vs ama bunlar tatlı sürtüşmeler ciddi tartışmalarımız olmaz
Gerçekten ciddi bir mevzu var ise sinirimiz geçmeden konuşmayız
Mutlaka ortak bir noktada buluşuruz ikimizde gerekli adımları atarız

Lisans bittikten sonra akademik hayallerımden vazgeçip çalışmaya başlamıştım
Eşimin ısrarı ve desteğiyle işi bıraktım sınavlara hazırlandım hiç alakası olmadığı halde beraber ders çalıştık her anlamda destek oldu

Biri farmakoloji diğer biyokimya iki alanda yüksek lisansa başladım
Biri bitti diğerinde tez dönemindeyim
Bu arada tübitak projesinde görev aldım oda bitmek üzere

Eşim 8 yıldır aynı firmada çalışıyor arada yurt dışı görevleri oluyor ama bunlar en fazla 1 ay sürüyordu
Özlüyoruz elbet ama onun dışında sorun etmedik

Sevdicek tek çocuk
Çocuklara aşırı düşkün
Etrafımızdaki arkadaş/akraba ların çocuklarıyla bir araya geldiğimizde ilgilenir hediyeler alır
Bunu gerçekten keyif alarak yapar

Sevgili olduğumuz dönemden beri hemen çocuk sahibi olmak istediğini bilirim
Hatta bebeklerimizin isimleri dahi bellidir.:anneadayı:

Daha öncede çocuk sahibi olmak aşkı etkilermi gibi bir konu açmıştım
Çocuk sahibi olmaya kendimi hazır hissetmiyordum
Birçok endişem vardı
İyi yetiştirebilirmiyim
İlişkimizi etkilermi
Ya iyi bir anne olmazsam gibi gibi..

Eşime hazır olmadığımı en azından iki yıl beklememizi istediğimi söylemiştim
Üzüldü ama itiraz etmedi kendisi korundu

İki hafta kadar önce bu konuyu konuştuk artık hazır hissettiğimi söyledim
Havalara uçtu

Dün yeni bir gelişme oldu
Eşimin yurt dışı görevi var
Oldukça uzak bir ülke
Ekimde gidecek ve 9 ay kalacak
Bu süreçte belki toplam bir ay ancak gelebilir yanıma

Bu gelişmeden sonra kafam karıştı
Hemen olurmu bilemeyz tabiki nasip ama olursa
Bu süreçte hamileliği nasıl kaldırabilirim onsuz geçirmek istermiyim bilmiyorum

Eşimle konuşmadım henüz oda birşey demiyor ama bakışlarından anlıyorum aklı çıkıyor vazgeçtim diyeceğim diye

Çok iyi bir eş çok iyi bir baba olacağınada eminim haksılık etmek istemiyorum ama yanlış karar vermekte istemiyorum:mad:

Şimdi tüm bu bilgiler ışığında empati yapmanızı istiyorum
Benim yerimde olsanız ne karar verirdiniz?:KK37:

hamile olmak cocuk sahibi olmak br kadin icin en ozel guzel duygulardan biri.bencr ertelemekte pek dogru degil bende cevremdeki bir cok kisidede sahit oldum keske daha once anne olsaydim diyenler cok oluyor.tabi esinden uzaktayken hamile olmak hic kolay degil..cok basit bir ornek vereyim diger kizima hamileyken calistigim icin pek dinlenemiyordum ve gece bacaklarima kramp giriyordu esim cigliklarima uyanir masaj yapardi...simdi esim yok ayriyiz ara sirada olsa ayni durumu yasadigimda yanimda olmasina ona ihtiyacim oluyor.

hamile olmak cocuk sahibi olmak br kadin icin en ozel guzel duygulardan biri.bencr ertelemekte pek dogru degil bende cevremdeki bir cok kisidede sahit oldum keske daha once anne olsaydim diyenler cok oluyor.tabi esinden uzaktayken hamile olmak hic kolay degil..cok basit bir ornek vereyim diger kizima hamileyken calistigim icin pek dinlenemiyordum ve gece bacaklarima kramp giriyordu esim cigliklarima uyanir masaj yapardi...simdi esim yok ayriyiz ara sirada olsa ayni durumu yasadigimda yanimda olmasina ona ihtiyacim oluyor.
Eşin uzaktamı şuanda hangi konularda zorlanıyosun
kararım sürekli değişiyor erteleyip ertelememek konusunda

Back
X