Empati yeteneği olan kk hatunları fikirlerinize ihtiyacım var

Konu çocuk sahibi olmak ama bundan önce genel bilgileri vermek istiyorum ki empati yapması kolay olsun.

Eşimle uzun zamandır beraberiz 3 yıldır güzel giden bir evliliğimiz var.
Ufak tefek sorunlarımız oluyor kıskançlık vs ama bunlar tatlı sürtüşmeler ciddi tartışmalarımız olmaz
Gerçekten ciddi bir mevzu var ise sinirimiz geçmeden konuşmayız
Mutlaka ortak bir noktada buluşuruz ikimizde gerekli adımları atarız

Lisans bittikten sonra akademik hayallerımden vazgeçip çalışmaya başlamıştım
Eşimin ısrarı ve desteğiyle işi bıraktım sınavlara hazırlandım hiç alakası olmadığı halde beraber ders çalıştık her anlamda destek oldu

Biri farmakoloji diğer biyokimya iki alanda yüksek lisansa başladım
Biri bitti diğerinde tez dönemindeyim
Bu arada tübitak projesinde görev aldım oda bitmek üzere

Eşim 8 yıldır aynı firmada çalışıyor arada yurt dışı görevleri oluyor ama bunlar en fazla 1 ay sürüyordu
Özlüyoruz elbet ama onun dışında sorun etmedik

Sevdicek tek çocuk
Çocuklara aşırı düşkün
Etrafımızdaki arkadaş/akraba ların çocuklarıyla bir araya geldiğimizde ilgilenir hediyeler alır
Bunu gerçekten keyif alarak yapar

Sevgili olduğumuz dönemden beri hemen çocuk sahibi olmak istediğini bilirim
Hatta bebeklerimizin isimleri dahi bellidir.:anneadayı:

Daha öncede çocuk sahibi olmak aşkı etkilermi gibi bir konu açmıştım
Çocuk sahibi olmaya kendimi hazır hissetmiyordum
Birçok endişem vardı
İyi yetiştirebilirmiyim
İlişkimizi etkilermi
Ya iyi bir anne olmazsam gibi gibi..

Eşime hazır olmadığımı en azından iki yıl beklememizi istediğimi söylemiştim
Üzüldü ama itiraz etmedi kendisi korundu

İki hafta kadar önce bu konuyu konuştuk artık hazır hissettiğimi söyledim
Havalara uçtu

Dün yeni bir gelişme oldu
Eşimin yurt dışı görevi var
Oldukça uzak bir ülke
Ekimde gidecek ve 9 ay kalacak
Bu süreçte belki toplam bir ay ancak gelebilir yanıma

Bu gelişmeden sonra kafam karıştı
Hemen olurmu bilemeyz tabiki nasip ama olursa
Bu süreçte hamileliği nasıl kaldırabilirim onsuz geçirmek istermiyim bilmiyorum

Eşimle konuşmadım henüz oda birşey demiyor ama bakışlarından anlıyorum aklı çıkıyor vazgeçtim diyeceğim diye

Çok iyi bir eş çok iyi bir baba olacağınada eminim haksılık etmek istemiyorum ama yanlış karar vermekte istemiyorum:mad:

Şimdi tüm bu bilgiler ışığında empati yapmanızı istiyorum
Benim yerimde olsanız ne karar verirdiniz?:KK37:

Bence gitsin dönsün ya da sen de gidebilecesen ondan sonra .
Yalniz olmak hos değil bence bu süreçte.

Benim de icimde bi hamilelik istegi olustu son 2 aydir
Ama esimle ayni sehirde degiliz ve de sartlarimiz uygun degil diye erteledik 3 sene kadar daha.

Bence ayni yerde olmadikca yapma

Evet o başka ülkede ben başka ülkede olacağım, şimdi tatildeyiz ama 10 gün sonra ayrılacağız. Ben yaşadığım ülkeye alışkınım ama kadın olarak tek başına çok zor. İnşallah hayırlısıyla başa çıkarım:)
Böylesine istemişken erteleme gerçekten. Hem olursa sonuna doğru ailenin yanına gitme ihtimalin de varmış. Duygusal boyutu zorlayabilir sadece o anlamda güçlüysen o da sıkıntı olmaz. Baştan beyni kurar ikna edersin olur biter diye düşünüyorum:) hayırlısı olsun hakkınızda
Amin teşekkür ederim yardımın için
İnşallah kolay atlatırsınız sizde
Eşinizlede bi an önce kavuşursunuz:nazar:

Ertelemeni tavsiye ederim.
Çünkü Allah göstermesin ama kötü durumlar yine aileler sayesinde atlatılır.
Fakat bence her erkeğin eşinin hamilelik döneminde yanında olup onunla beraber bu süreci yaşaması gerektiğini düşünüyorum.
Şöyle düşünebilirsin. Adam gidip geliyor kucağında çocukla karşılıyorsun. Bu adam ne kadar büyük bir kayıp yaşar tahmin edebilir misin? ki söylediğine göre çocuklara çok düşkün. Bu süreçte hem size hemde çocuğuna olan düşkünlüğü kat ve kat artacaktır.

Bence gitsin dönsün ya da sen de gidebilecesen ondan sonra .
Yalniz olmak hos değil bence bu süreçte.

Benim de icimde bi hamilelik istegi olustu son 2 aydir
Ama esimle ayni sehirde degiliz ve de sartlarimiz uygun degil diye erteledik 3 sene kadar daha.

Bence ayni yerde olmadikca yapma
Eşim en başından beri istiyor hep ben hazır değilim diye erteledik
Tam karar vermişken bu aksilik çıkınca kafam karıştı biraz
Bakalım nasıl olacak
Sizde bir an önce kavuşursunuz umarım

Eşimden beklenmedik bir cevap aldım
Burdaki önerilerin çoğunda olduğu gibi
Neden ertelemek istediğimi ikimize olacak etkilerini beraber yaşamak istediğimi ve şuan aklıma gelmeyen bir sürü şey söyledim
O tek bir cevap verdi ve gitti
Beni hayal kırıklığına uğrattın lina bu kadar bunu söyledi ve gitti ya baya gitti ....

Konu çocuk sahibi olmak ama bundan önce genel bilgileri vermek istiyorum ki empati yapması kolay olsun.

Ufak tefek sorunlarımız oluyor kıskançlık vs ama bunlar tatlı sürtüşmeler ciddi tartışmalarımız olmaz

Eşimin ısrarı ve desteğiyle işi bıraktım sınavlara hazırlandım hiç alakası olmadığı halde beraber ders çalıştık her anlamda destek oldu

Eşim 8 yıldır aynı firmada çalışıyor arada yurt dışı görevleri oluyor ama bunlar en fazla 1 ay sürüyordu

Sevdicek tek çocuk
Çocuklara aşırı düşkün
Etrafımızdaki arkadaş/akraba ların çocuklarıyla bir araya geldiğimizde ilgilenir hediyeler alır

Birçok endişem vardı
İyi yetiştirebilirmiyim
İlişkimizi etkilermi

Havalara uçtu

Oldukça uzak bir ülke

Eşimle konuşmadım henüz oda birşey demiyor ama bakışlarından anlıyorum aklı çıkıyor vazgeçtim diyeceğim diye

Çok iyi bir eş çok iyi bir baba olacağınada eminim haksılık etmek istemiyorum ama yanlış karar vermekte istemiyorum:mad:

Zor bi durum ya empati kurmakta biraz ozurluyum yaa ama vazgecme bence yap gitsin cocugu belki olmiyacak hemen,tedavi olman gerekecek yani Allah bilir tabi insallah hemen istediginiz zamanda olur evlat guzeldir yasamadim ama hayali bile guzel

Sevdicek tek çocuk
Çocuklara aşırı düşkün

Birçok endişem vardı
İyi yetiştirebilirmiyim
İlişkimizi etkilermi

Havalara uçtu

Oldukça uzak bir ülke

Eşim vazgeçtiğimi düşünmesin diye eşimin görev için gitmesini bekler bu arada 1 ay gelme ihtimali olduğunu belirtmişsiniz ya hani işte o arayı bebek için değerlendirirdim.
Eşimin yanına geliş tarihini reglimin bitimi ve yumurtalama dönemimw göre ayarlardım.Ve gebelikten 3 ay önce de folikasit takviyesine başlar gebelikte bebeğim ve kendim için gerekli vitaminleri önceden içer yumurtlama dönemim de yumurtlamamı çoğaltmak için gerekli herşeyi yapar hazırlardım.
Eşim geldiği zamanı da iyi değerlendirir ve gebe kaldırdım.Şayet gebe kalırsam eşim gebeliğimin ilk 4 ayı yanımda olmazdı belki ama en önemli olan son 5 ay yanımda olurdu.
Diyelim o arada gebe kalamadım hiç önemli değil zaten eşimin iş dönüşü böyle bir girişimde bulunacaktım şansımı denedim olmadı artık eşim dönünce nasılsa bolca fırsatımız olacak der beklerdim.

9 ay kalacak ve arada gelecek yanına .. 3 ay dan sonra bebek islemine baslayin .. 3 aylik olacaksiniz geldinde.. Hem eşin sevinir, hem dogumda senin yanında olur.

Bırakın hamileliği ben kızımı tek başına büyütüyorum. Eşim hep şehir dışında. Abartılacak bi konu değil yani. Rabbim sağlık sıhhat versin inşallah o yeter.

selam seni görünce sıra arkadaşımı görmüş gibi seviniyorum :D
dönmesini beklerdim ben olsaydım ama dönünceye kadar asla vazgeçmiş olmazdım çünkü ben de tek çocuğum ve büyük bir aile istiyorum o yüzden. onun tezcanlılığını anlıyorum.

Valla senin yerinde ben olsam ertelemezdim canim.hamilelik sıkıntılı bi süreç bulantısı kusmasi ağrısı sızısı.kocan yaninda olsa napabilecek hem 9 ay gelmeyecekmis sana moral olur cocugunla avunursun.esini gelene kadr vakit daha cabuk gecer bebek beklerken.9 ay uzun bi zaman.hem eşin geldiğinde direk cocugunuzu kucağına alır miss gibi.hamilelikte şahsen eşlerle ugrasmasi daha zor oluyor.ben cok bulantı cektim kalkamiyodum ama eşim gelcek die yemegi bulasigi çamaşırı vss...bence eşin yokken daha guzel gecer hamilelik nacizane fikrim :)

Eşim vazgeçtiğimi düşünmesin diye eşimin görev için gitmesini bekler bu arada 1 ay gelme ihtimali olduğunu belirtmişsiniz ya hani işte o arayı bebek için değerlendirirdim.
Eşimin yanına geliş tarihini reglimin bitimi ve yumurtalama dönemimw göre ayarlardım.Ve gebelikten 3 ay önce de folikasit takviyesine başlar gebelikte bebeğim ve kendim için gerekli vitaminleri önceden içer yumurtlama dönemim de yumurtlamamı çoğaltmak için gerekli herşeyi yapar hazırlardım.
Eşim geldiği zamanı da iyi değerlendirir ve gebe kaldırdım.Şayet gebe kalırsam eşim gebeliğimin ilk 4 ayı yanımda olmazdı belki ama en önemli olan son 5 ay yanımda olurdu.
Diyelim o arada gebe kalamadım hiç önemli değil zaten eşimin iş dönüşü böyle bir girişimde bulunacaktım şansımı denedim olmadı artık eşim dönünce nasılsa bolca fırsatımız olacak der beklerdim.
Teşekkür ederim ayrıntılı cevabın için bu kadarını ben bile düşünememiştim
Tecrübe fark yaratmış :)

selam seni görünce sıra arkadaşımı görmüş gibi seviniyorum :KK70:
dönmesini beklerdim ben olsaydım ama dönünceye kadar asla vazgeçmiş olmazdım çünkü ben de tek çocuğum ve büyük bir aile istiyorum o yüzden. onun tezcanlılığını anlıyorum.
Canım çok tatlısın:KK200:
Bilmiyorum
Hiç beklediğim bir tepki değildi
İlk kez ayrı uyuduk
Uyumadım gerçi
Öyle söyledi evden çıktı
Sabah geldi üstünü değiştirdi konuşalım dedim konuşmak istemiyorum dedi çıktı
Sanırım arabada uyumuş koltuk yatıktı

Ne münasebet ikimizin çocuğunun derdini tek başıma çekecekmişim.
9 ay sizin hiç mi bir şeye ihtiyacınız olmayacak?

Ben esimin memleketinde gorevliyim ailem de burada degil. Esim de aileme yakin bir sehirde calisacak bu sene. Her sene boyle farkli sehirde. 3 aylik hamileyim esim de pazartesi gunu gidiyor ben de persembe okula baslayacagim. Simdi niye anlattim diyeceksin :) evet esim yanimda olamayacagi icin uzuluyorum ama yapacak birsey yok. Izne geldiginde iyi degerlendirip gebe kalmaya calis derim. Esin dondugunde karnin buyumus olur cok buyuk mutluluk olur onun icin de. Hem ilk aylar miden bulandiginda esinden bile tiksindigin oluyor o durumu da fazla yasamamis olursun ;)

Ben esimin memleketinde gorevliyim ailem de burada degil. Esim de aileme yakin bir sehirde calisacak bu sene. Her sene boyle farkli sehirde. 3 aylik hamileyim esim de pazartesi gunu gidiyor ben de persembe okula baslayacagim. Simdi niye anlattim diyeceksin :) evet esim yanimda olamayacagi icin uzuluyorum ama yapacak birsey yok. Izne geldiginde iyi degerlendirip gebe kalmaya calis derim. Esin dondugunde karnin buyumus olur cok buyuk mutluluk olur onun icin de. Hem ilk aylar miden bulandiginda esinden bile tiksindigin oluyor o durumu da fazla yasamamis olursun :KK66:
Olurmu iyiki anlatmışsın
Ertelemek istediğimi söyledim ama hata yaptım sanırım

Olurmu iyiki anlatmışsın
Ertelemek istediğimi söyledim ama hata yaptım sanırım

Hata degil tabi ama belki o yanlis anladi. Onu da cok iyi anlayabiliyorum seni de. Simdi o deli gibi baba olmayi bekliyor. Sen de hamileligini yalniz gecirmek istemiyorsun. Ama inan o kadar da zor olmaz diye dusunuyorum. Ben kendimi alistirdim bile yalnizliga hatta esim gidince ben de calismaya baslayinca zaman daha cabuk gececek gibi geliyor bana. Korkularindan bahset esine "sence de zor olmaz mi, acaba kolay gecirmenin bir yolu olur mu ki sen yokken" gibi cumlelerle fikrini sor. Ya seni rahatlatacak seyler soyler ya da sana hak verip o da ertelemeyi dusunur

Ertelemeni tavsiye ederim.
Çünkü Allah göstermesin ama kötü durumlar yine aileler sayesinde atlatılır.
Fakat bence her erkeğin eşinin hamilelik döneminde yanında olup onunla beraber bu süreci yaşaması gerektiğini düşünüyorum.
Şöyle düşünebilirsin. Adam gidip geliyor kucağında çocukla karşılıyorsun. Bu adam ne kadar büyük bir kayıp yaşar tahmin edebilir misin? ki söylediğine göre çocuklara çok düşkün. Bu süreçte hem size hemde çocuğuna olan düşkünlüğü kat ve kat artacaktır.
Bir tek çocuk annesi olarak eşinizin psikolojisini tahmin edebiliyorum. Oğlum 7 yaşında gerçi ama :) şimdiden hep bir geniş aile isteği, özenme. Küçüklükte olmayınca, şimdi kendisi kurmak istiyor muhtemelen. Hatta geçmişte içinde kalmış oyun oynama arzusunu çocuğuyla doldurmak bile isteyebilir. O yüzden büyük hayal kırıklığına uğramıştır.

Benim tavsiyem ertelemeyin. Gebelikte ailenizin yanında olabilecekseniz, destek biri olacaksa eşiniz olmayınca bir şey olmaz. Yemek, ütü derdi olmadan güzel bir gebelik geçirebilirsiniz. Ama hastaneye filan tek gittiğinizde sorun etmemeniz lazım. Ben gebeliğimde genelde tektim. Eşimin sıkıntıları olduğu için beden olarak yanımda olsa da, zihin olarak yanımda değildi hiç. Bir zararını görmedim. Acil durumda sizin yanınızda olabilecek birileri varsa, gerisi mühim değil. İstediğiniz an olmayabilir.

Ben şuan hamileyim bir aydır hiçbirsey yapamıyorum herşeyi eşim yapıyor her kontrole geliyor benimle ama şimdi işiyle ilgili bir proje var ve yüksek ihtimalle 2 ay sonra yurtdışına gidecek. 1yıllık bir süreç tahminen ama artma veya azalma ihtimalide var. Ve öyle sık sık da gelemeyecek malesef. Hamileliğimin geri kalanı doğumum hepsi beni düşündürüyor. Hepsinde yanımda olsun istiyorum. Oda çok üzgün ama evladımızın geleceği için gitmeside gerekiyor. İnan zor bir durum. İmkanın varsa dönüşünü bekleyin derim

Back
X