Empatiden yoksun kv!!!

Hakilimi

Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2017
95
109
8
Merhaba arkadaslar. Daha once burda konu acmistim. Annem hayatta degil ve sizce kvnin anneler gununu kutlamali miyim diye.

Sonuc olarak ben esime dedim ki anneni cagir istersen bir de cicek aliriz. Cok mutlu oldu esim. Cagirdik annesini oturduk. Esim icin yaptim yani yoksa cok istedigim icin degil. Gorumcem de aradi annesi burdayken. Mecburen anneler gununu kutladim onun da.

Mevzumuz bu degil. Yani uzerime duseni yaptim. Ama icim kan agladi yemin ederim. Anneler gunu muhabbetidir bitmedi. Ne kadar dolmussam kv gıdince tutamadim kendimi hungur hungur agladim resmen.

Arkadaslar benim kv ile ilgili sorunlarim var. Simdi soyle ki kendi kizinin yapmadigi ne varsa benden bekliyor. Gorumcemin kv si bizimle ayni sehirde. Gorumcem sirf kv sinden uzak olmak icin baska sehirde yasiyor. Dolayisiyla annesinden de farkli bir sehirde. Benim kv bugun diyor ki hep size yakin oturmayi istedim bir turlu olmadi. Evlerimizin arasi 15 dk! Daha ne istiyor acaba.
Benim annem hayatta degil sirf esim mutlu olsum diye bugum kv yi cagirdim ama gorumcem aradi telefonda annesine diyor ki kayinvalidesini aramayacakmis. Benim yanimda konusuyorlar. Ayip ayip dedim icimden.

Soyle de birsey var gorumcem hep hakli. Ama benim iyi davranislarim da olmasi gerektigi gibi. Yani gorumcem cadi bir gelin oldugi halde destek goruyor ama beni farkeden bile yok. Neden boyle oluyor arkadaslar. Acaba benim yerimde o olsa ne yapardi. Bana bi akil fikir verin. Cok bunaldim yemin ederim. Bunun gibi onlarca ornek verebilirim size.

Sizi sıkan tarafı ne anlamadım?
Görümce kv nin kızı,tabi ki haklı olacak.
Görümceyle bire bir kavganız mı var?

O örneklerden bende de var belki onlarca...
Bir gün kendimi tutamayıp patlicam o olcak.

Anlamadım kv size ne yaptı? Daha önceden bir şeyler yaptı herhalde?

Kayinvalideyi davet edip çiçek almışsiniz. Kadın birsey yapmamış ki. Esiniz de ağaç kavugundan çıkmadi tabi ki annesini davet etmeli kutlamali. Koca gökten zembille bize verilmiyor onların da bir ana babası ailesi var

iyi hoşta her ailenin dinamiği farklı şimdi görümcen ne yaşadı da kaynanasının anneler gününü kutlamadı bilemeyiz, bence kendini onunla kıyaslamamalısın, sonuçta sen kaynananın gözüne girmek ya da görümcene nispet için kutlamamışsın, eşin mutlu olsun diye kutlamışsın, eee eşin de mutlu olmuş yani amacına ulaşmışsın herkes mutlu olmalı yani, neden görümcenin kaynanasıyla ilişkisini düşünüyorsun ki... konunun içeriği ile başlık arasında bağlantı kuramadım, kaynanan neden empatiden yoksun olur bu durumda? sonuçta sen kaynana ya da görümceden onay almak için değil eşin için organizasyon yapmışsın

Herkesin derdi farklı işte....
İnan bazı şeyler çok zor.

Biz eşimle çalışıyor uz ve vardiyalı gidiyoruz.olabildiğince kendimiz bakıyor uz.
Eğer yanında olamayacaksak haftada 1 2 babanesine bırakıyorduk.
1 cocugumuz var ilkokula gidiyor.
Dün gece işte olacağımız için babanesine bıraktık oğlumu.
Gece hastslanmış kusma ishal...
Babaannesi bir sürü kızmış birdaha gelme bile demiş ;(
Sana 3 gün yemek yok bile demiş.
Aklı eriyor artık herşey i.çok içerlemiş
Eşime de baya söylenmiş.
Eşimde mecbur kalmasam getirmem Vs demiş.
Sabah eşimşn telefon û ile uyandım doğru hastaneye gittik.
Şimdi düştük derdimize bakıcı bulmamız lazım acilen.çok üzgünüm.
Oysaki anneler günü bugün. Ve eşim beni Kuyumcuya götürüp altın alacakmış hem bana hem annesine.
Haketmiyor dedi almayacağım dedi konu kapandı.
Bunu sana neden anlattım bilmiyorum ama
Hayatta çok daha büyük sıkıntılar var

Kayınvalideniz nerde empati yapacaktı.Siz bile isteye çağirmışsiniz kadını. .
Bu arada Annenize rahmet diliyorum sizin gibi güzel kalpli bir evlat yetiştirmiş.
Ne güzel eşinizin annesinin gününü kutlamışsınz büyütmeyin kafanızda, annenize de o gün bol bol dua okursunuz hatta yakınsa eşinizle her anneler gününde kabrini ziyaret edersiniz.Zor bir durum ama Kayınvalidenin bir suçu yok ki
Görümcenizi de boşverin onun hayata bakış açısı böyle demek ki

Bence sen biraz dolmuşsun. Haklı sebeplerin olabilir ama bu anlattığın olayda ben bir problem göremedim.

Empati denince artik cinnet geciriyorum ama buna ragmen konuyu okudum :) tavsiyem siz sizden bekleneni degil kendi pasa gonlunuzun istedigini yapin.

Sizi sıkan tarafı ne anlamadım?
Görümce kv nin kızı,tabi ki haklı olacak.
Görümceyle bire bir kavganız mı var?

O örneklerden bende de var belki onlarca...
Bir gün kendimi tutamayıp patlicam o olcak.

Anlamadım kv size ne yaptı? Daha önceden bir şeyler yaptı herhalde?

Bence sen biraz dolmuşsun. Haklı sebeplerin olabilir ama bu anlattığın olayda ben bir problem göremedim.

Ben ortada bi sorun goremedim

Empati denince artik cinnet geciriyorum ama buna ragmen konuyu okudum :) tavsiyem siz sizden bekleneni degil kendi pasa gonlunuzun istedigini yapin.

Forumlar
>
...
>
Bir derdim var : (
>
Empatiden yoksun kv!!!

Etiketler: Etiket Ekle
Konu Takip İptal
12Sonraki >
Bugün 18:49 Konu Sahibi : saroo
Bugün 18:49 Konu Sahibi : saroo
saroo
saroo
Yeni Üye
Üye
Merhaba arkadaslar. Daha once burda konu acmistim. Annem hayatta degil ve sizce kvnin anneler gununu kutlamali miyim diye.

Sonuc olarak ben esime dedim ki anneni cagir istersen bir de cicek aliriz. Cok mutlu oldu esim. Cagirdik annesini oturduk. Esim icin yaptim yani yoksa cok istedigim icin degil. Gorumcem de aradi annesi burdayken. Mecburen anneler gununu kutladim onun da.

Mevzumuz bu degil. Yani uzerime duseni yaptim. Ama icim kan agladi yemin ederim. Anneler gunu muhabbetidir bitmedi. Ne kadar dolmussam kv gıdince tutamadim kendimi hungur hungur agladim resmen.

Arkadaslar benim kv ile ilgili sorunlarim var. Simdi soyle ki kendi kizinin yapmadigi ne varsa benden bekliyor. Gorumcemin kv si bizimle ayni sehirde. Gorumcem sirf kv sinden uzak olmak icin baska sehirde yasiyor. Dolayisiyla annesinden de farkli bir sehirde. Benim kv bugun diyor ki hep size yakin oturmayi istedim bir turlu olmadi. Evlerimizin arasi 15 dk! Daha ne istiyor acaba.
Benim annem hayatta degil sirf esim mutlu olsum diye bugum kv yi cagirdim ama gorumcem aradi telefonda annesine diyor ki kayinvalidesini aramayacakmis. Benim yanimda konusuyorlar. Ayip ayip dedim icimden.

Soyle de birsey var gorumcem hep hakli. Ama benim iyi davranislarim da olmasi gerektigi gibi. Yani gorumcem cadi bir gelin oldugi halde destek goruyor ama beni farkeden bile yok. Neden boyle oluyor arkadaslar. Acaba benim yerimde o olsa ne yapardi. Bana bi akil fikir verin. Cok bunaldim yemin ederim. Bunun gibi onlarca ornek verebilirim size.

Ek: arkadaslar ben derdimi anlatamadim herhalde. Cok doluyum gercekten. Kv diyor ki kizim buraya gelse kayinvalidesi rahat birakmaz her haftasonu cagirir. En iyisini yapiyor gelmemekle diyor. Kendisi bizi her haftasonu cagiriyor olur da gitmezsek kendisi geliyor. Isimiz olsa ertesi gun geliyor. Haftada iki uc gun bizde. Esimi mıç mıç seviyor. Annesi sevmeyecek mi diyeceksiniz siz simdi ama gostere gostere gozume sokarak yapmak nedir. Annesi kurban olsun diye sapur supur ope ope. Cocuk gibi davraniyor. Bana da diyor ki anne olmak boyle birsey.

Evlerimizin arasi 15 dk ona ragmen uzakmisiz. Gorumcem farkli sehirde oturuyor kayinvalidesinden uzak olmak icin. Kv destekliyor o zaman biraz da bizi rahat biraksa ya. 15 dk mesafeye uzak diyor. Daha yakin oturmak istiyormus bize.

Gorumcemin kayinvalidesi onlara gittiginde hic is yapmiyor salonda ogluyla oturuyormus. Gorumcem de bagirip cagirmis ben yemek hazirlayim siz keyif yapin diye. Aferin kizima iyi yapmis diyor ama kendisi bize gelince birakin yardim etmeyi esimi de tutup yardim etmesine mani oluyor.

Neden yani bana elestirio elestirip daha beterini bana yapiyor. Kendileri melek ama karsidaki seytan. Gorumcemin kayinvalodesinin sikintili olmasinim sebebi oglunu aramasi telefonda konusmasi kisacasi nefes almasi. Anlatiyorlar ama benim kayonvalidemden eksigi var fazlasi yok.

Beni insan yerine koymuyorlar. Hep oglum oglum. Hic siz diyen yok. Sanki esim yasiyor ben ona yamanmisim yada hizmetciyim. Oglunun evi oglunum arabasi oglunun hayati. Hatta dugunumuz oglunun dugunu. Herseyde esim tek ben yokum.

E siz de deyin ki kızın kendi kaynanasına nasıl davranıyorsa ben de size öyle davranacağım. Sonuçta sen de kızını destekliyorsun demekki iyi bir şey yapıyor. En sonunda çok uzağa gideeeğim haberin olsun davranışlarına dikkat et de. Ama sessiz böyle kimsenin olmadığı yerde kulağına. O anlar emin ol.

Allah rahmet eylesin annen için öncelikle.. benimde annem vefat etti benm KV uzakta sabahtan eşime dedim ara aradı neyse diyor siz şimdi beni iki kere kutlayacaksiniz tek ben anne olarak kaldım felan gözlerim doldu eşimle de bir haftadır limoniyiz iyi değiliz birşey diyemedim bana verdi sonra eşim iyi anneler günün kutlu olsun dedim mutfağa kahvaltı hazırlamaya geçtim gözümden yaşlar süzüle süzüle çağırdım en sonunda mutfağa gelir mısın dedim annenin konuşması hoşuma gitmedi dedim farkettim bağıracaktim ama bana kızarsın diye birşey diyemedim dedi dedim benm olmadığım bir zamanda lütfen konuş dedim sonra konusucam bende sinirlendim dedi ki bir bir haftadır kavgaliyim ve eşim haklı yüzde yüz birşey dmeeye yüzüm yok ona rağmen dayanamayıp söyledim geldi sarıldı hemen zaten ben konusucam diye... Ben mezarlığa bile gidemedim. Belki annemizin kaybettiğimiz için bize gözümüze sokmaya çalışıyorlar gbi geliyordur iyi tarafından bakmaya çalışalım tabi bugün söylediği eşimin bile hoşuna gitmedi orası ayrı

Beni anlatmissin ben seni anlıyorum

Öksuzum boynum bukuk biraz daha hareketlerinize dikkat eder misiniz ikinizde de.

Canım benim ben seni anladım . Sen içindeki boşluğu eşinin ailesinin doldurmasını isterdin, ama olmamış .. ama bişey diyeyim mi o boşluğu öz anne bile dolduramıyor bazen .. herkes aynı olmuyor İşte
Eşin seni anlıyorsa gerisini boşver bence . Görümcenin cahilliğine ver . Sen olgunluğunla ona örnek ol hatta

Empati konusunda sizi çok iyi anlıyorum. Annenizin vefat etmiş olması ile ilişkilendirmek için değil, aklıma gelen ilk empati örneği olduğu için örnek veriyorum; benim de annem uzun zaman önce genç yaşlarında vefat etti. Benim kv'nin de babası (yani eşimin dedesi) 8 yıl kadar önce 70li yaşlarında vefat etmiş. Güzel bir şey olur, mesela bebek bekliyoruz, hemen başlar sızlanmaya işte babam da bunu görseydi, ne sevinirdi, şöyle olurdu böyle olurdu. Hiç düşünmez bu kızın annesi ( üç kardeşiz annem hiç birimizin mürüvvetini göremedi) hiç birini görememiş, yani babam için de bu kadar da sızlanmayayım karşısında diye. Geçen de amcası için dert yanıyordu, 70 yaşında erkenden vefat etmiş diye. Ne diyim, empati çok çok derin bir mevzu, çok az insan bunun için kafasını yoruyor malesef. Sadece kv'ler mi, kaç kişi var ki gerçekten empatik diye tanımlayabileceğiniz...

Görumcenle kendini kıyaslamayı bırak bence sonuçta görümcen kvnin kızı ve kafalarına göre takıliyorlardir,takılsinlar da..Anneler günü muhabbetine gelince eşinin annesi çok empatik de davransaydı gene sinirlerin bozulacaktı.Benim de annem hayatta değil eş ve kv anlayışlı olsada olmasa da,bizim açımızdan zor bir gün.Esin ve kv böyle davranmasaydi da o kadar çok uyaran var ki bu güne ait gene aglayacaktın.Bosver hayatta olanlar tadını çıkarsın kucaklassinlar.Ben eşime hep annem hayattayken kıymetini bil diyorum ki bilsin de ölümlü dünya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…