pretty34 Selam, evet katılıyorum bu söylediğine. Ancak "burun yapısının suçu" var da, "popüler doktorun" hiç mi kusuru, sorumluluğu yok?
Burada bahsi geçen doktordan bağımsız söylüyorum:
Keşke kendilerini iyi/en iyi olarak konumlandırıp lanse eden bu popüler doktorlar aynı oranda basiretli olsalar ve aynı oranda iş çıkartsalar. Yani, iyi doktor olduklarını, hastaları önceden doğru bilgilendirerek, muhtemel problemleri öngörerek gösterseler. Aksine "Burun yapınız şöyle problemliymiş, deriniz şöyle uygunsuzmuş" gibi tespitleri ameliyat sonrası yapmasalar.
Yüzlerce, binlerce ameliyat yaptım deyip, hala daha muayene ettiği burunun belli başlı özelliklerini anlayamayan, buna bağlı olarak iyi planlama yapamayan, doğru tespit ve öngörüde bulunamayan, sonuçta yaptığı kötü ameliyat ile hastayı mağdur eden doktor iyi doktor değildir aslında.
Cerrah olup hızlı bir şekilde çok para kazanabildiklerini gören doktorlar, hem "ne iş olsa yaparım" yaklaşımı ile hiçbir hastayı kaçırmak istemiyorlar, hem de fiyatlarını yüksek tutup "ne kadar ekmek o kadar köfte" imajı ile talebi körüklüyorlar. Çünkü şeffaf olsalar, hastalar ameliyatın kendisinden ya da doktordan vazgeçebilirler.
Burada etik olmayan şey, bu işe bütçe ayıran bir sürü insanın haksız bir şekilde canını yanıyor olması.