Doğuma Hazırlık Emre ye uygun kiz ismi ??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Cemre adını vermeyin kor ateş demek .Üstelik peygamber Efendimiz Cemre ismini değiştirmiştir

Bun

Bunlarin hepsi kuranda gecen ozelliklede anlami guzel isimlermi
Hayir. Hic biri Kur an da gecmiyor. Onemli olan da anlam zaten.
Sare: Hz. Ibrahim in esinin ismi. Saf temiz anlaminda. Farkli anlamlari da var.
Defne: Guzel kokulu bir agac
Name: Mektup
Ece: Prenses
Erva: Peygamber Efendimiz in halasinin ismi. Cesur yigit anlamindaydi yanlis hatirlamiyorsam
Hesna: Guzel , hanim kadin.

Ben Emre ye uyumlu oldugu icin bu isimleri yazdim.

Ben karşıyım isim uyumuna. Ne gereği var ki kızını hisset ve ona nasıl bir isim koymak istiyorsan onu koy.
Emre'ye uygun olsun diye uğraşma ;)
zeyno111 zeyno111

Nedir ki esranin anlami

Kuran-ı-Kerim’in 17. suresi olan Isra suresi telaffuzu dolayısıyla Türkçe’ye ‘Esra’ olarak geçmiştir. Bu surede Hz. Peygamberimiz’in miraç gecesi anlatılıyor. Esra gecesi miraç gecesin’in ilk kademesidir, yani Hz. Muhammed’in Mekke’den Mescid-i Aksa'ya gitmesi. Bu sırlı yolculuk gece olduğundan Esra‘nın anlamı ‘gece yolculuğu, karanlıkta yol gösteren’.Miraç olayı Resulullah'ın Kur'an-ı Kerim'den sonra en büyük mucizesidir. Bu gecede 5 vakit namaz farz kılınmıştır.

Gülce, Hande, tanem, Enda

En cok ikisi uzerinde duruyoruz bizde :) ama dinen onerilmeyen isimler arasinda dalan degillerdir dimi bilginiz varmi
Merve nasıl dinen önerilmeyen isimler arasında olabilir? :) Hac'da Müslümanların ibadetlerini yaptıkları tepenin adıdır Merve,Kur'an'da geçer ve dinen de hayırlı bir isimdir. Merve ve Safa tepelerini biliyorsunuz tabi ki?
Kızınız hayırlı olsun benim de kızım olcak.

Defne saçma bir isim değil,bitki ismi. defne yaprağı falan filan insan bunu düşünüyor[/QUOTE size gore olmayabilir bana göre saçma. Bitkiden önce mitoloji geliyor benim aklıma. Turk musluman çocuğa niye yunan kökenli isim verilsin.ben bu açıdan bakıyorum.

Defne cogu kisinin aklina defne yapragini getirir. Yunan mitolojinden haberi olan kac kisi var ki?

Isim konulurken Kur'an'dan olmasi degil, anlaminin guzel olmasi tavsiye edilmistir Peygamber Efendimiz tarafindan. Kur'an'dan isim aramaniz yerine, anlami guzel dinen caiz olan isimlere bakin derim..
Bu arada Defne ismi Kur an da gecmiyor. Kur an da gecen ve anlami guzel olan bir kac isim disinda fazla bir isim yok. Nisa Isra ve Meryem aklima gelenler..

Emre Emel
Emre Sare
Emre Esine
Emre İmren
Emre Ceren
Emre Sevde
Emre Gülce
Emre Birce
Emre Esra
Emre Ebru

Back
X