Emrivakili Misafir ve Lohusalıkta evde kalabalık istememek

Benim kv mde sürekli sizin cocuklarin kollari bacaklari ortada biz elini ayagini bağlar (aklınca kundaktan bahsediyor) beşige baglardık diyip duruyor. Bacaklarini birlestirip üzerine 4 kat havlu bastırıp bezle sarardık bacaklari güzel olsun diye başliyor her defasinda. birde çocugun belini sararlarmiş sıkıca beli ince olsun diye . :oha: Sanki uzaya mekik atmış gibi kafasini sallaya sallaya anlatiyor. yeminle beynim öldü. Bu arada görüncelerimin hepsi bacaklarinin çarpik olmasından şikayetći
😂😂😂kelin merhemi olsanın canlanmış hali resmen. Evet hurafeyle fln çocuk büyüten einstein kesiliyor ya deli ama deli oluyorum. İnternetren mesela veya kitaptan okudum böyle yapmak gerekiyor diyorum; boşver kitabı o ne ya fln çekmeleri de var... ay gerçekten keşke gurbette olsaydım cidden psikolojimi bozdular

Benim oğlumda bacaklarını toplar uyurdu.
Çengel bacak diyordu :) tabi güldük. Buraya kadar sorun yok.
İki de benim benim çocuklarım böyle uyumazdı bacaklarını çekmezdi.
Oğlum 8 aylık yürüdü.bak gör sen bu büyüsün neler çekeceksin demeler.
Bu arada bende 10 aylık yürümüşüm. Sanki dünyada bı tek benim oğlum 8 aylık yürüdü.
Senin kızın bacakları kalın demeler. Ki bebeğim daha 3 aylık :):):):)
Oğluma daha çatal kaşık eline vermedim.
21 aylık oğlum iki çocukla ilgilendiğim için oğlum yemek yerken ilgilenmem diye ben yedirdim.
Neyse çocuk kendi kendine öğrendi. Çatalı da kaşığı da tutmayı.
Diyordu ki aaa benim çocuklarım çatal kaşık su aylık olunca tutardı.
En sonunda da her konunun bitiminde, ben çocuklarımdan böyle bişey görmedim.
Ya arkadaş bu nedir böyle anlamadım gitti.
Sanki cevher dogurmuslar.

Bacak yapısının sarmayla ne alakası var. Çarpıksa çarpık nasıl düzelecek.
Bebeğin beli sıkı sıkı sarılır mı ya doktorlar bangır bangır bağırıyor.
Ay siz bişey deseniz de sizden kötüsü olmaz he.
Hey Allahım.

Yetişme tarzı bence.
Hep birileri ile kıyaslama, kendinde üstün ne varsa onu gösterme, kendince mükemmel olma karşındakini ezme, kendinden iyi olanı görmemezlikten gelme.
Ama aynı kişiler bozulmay da gelemiyorlar. Biz sabrımızdan edebimizden susuyoruz büyük yanlış mı yapıyoruz diyorum o kadar bunaldım ki cidden istemiyorum kimseyi...

Ama aynı kişiler bozulmay da gelemiyorlar. Biz sabrımızdan edebimizden susuyoruz büyük yanlış mı yapıyoruz diyorum o kadar bunaldım ki cidden istemiyorum kimseyi...
Sen insan değilmisin, o zaman seni niye bozuyorlar.
Şu hayatta şunu anladım onlara yaptığının aynısını yapacaksın ki bak gör o zaman nasıl mülayim oluyorlar, insan oluyorlar
Neden kendini bulantıyorsun ki, üstüne üstlük anan değil baban değil yani kahrını çekersin.
Yengeme karşı hayatını bu kadar zora sokmak aşırı gereksiz.
Rahatsız olduğunu da belirt.

Ben 11 12 yaşında olunca millete hizmet ederdim. Annemiz öyle yetiştirdi çünkü.
Gittigimiz yerde kahve yapardık, sofra toplardık vs vs.
Bu yaz komşum geldi kızıyla.
Kız gelmiş 17 yaşına bir kahve yapamadı.

Selamlar Arkadaşlar,
6 aylık evliyim 4.5 aylık hamileyim. Hem hamilelik hem pandemi dönemi olması sebebiyle de eşimin tarafı değil ama benim tarafımdan özelllikle gelip gitme durumunu cok abarttıklarını düşünüyorum. Her şey de bahane bulup gelmeye oturmaya kalkıyorlar, üstüne iş bekliyorlar yemek, çay, kahve vb. Normalde çalışan biriyim pandemi nedeniyle evdeyim. Karnım az çıktığı için hamile değilmişim gibi gelip gitmelerine emrivakilere katlanamıyorum hem pandemi döneminde tedirginim.

gelen yengemin boyunca kızı olmasına rağmen hiç bişey yapmıyor, kaç yaş kücük kıza hizmet etmek vs. Beni çok sinirlendiriyor. Hamileliği hafife alıp devamlı kendi 20 yıl önceki hamileliğinden bahseden yengeme de tahammül edemiyorum. Bu dönem tek kalmaya ihtiyacım var belki de. Lohusalıkta da annem olmadığı için kendisi gelip kalmak istiyor ama maaile olarak eşi kızı vs gelmek istiyorlar hem lohusalıkta kalabalık istemiyorum hem de bilmişliklerine katlanamıyorum bi kap yemek icin de psikolojimi bozmak istemiyorum. Lohusa halimle evde yatılı o kadar kişiyi ağırlamak bana göre değil, ne önerirsiniz hem. Bu dönem hem lohusalık için nasıl bir çözüm bulabilirim?
Ay bu neymis artık,kvdeniz yok mu?Yenge niye geliyor lohusalıkta.
Gecinecek kapı bulmuslar.
Kvdede yoksa,esiniz yardım etsin.
Pandemi bitmedi diyip gidip gelmeyi kesin.
Hamile hamile biri virüs tasısa size?Allah korusun.

Ay bu neymis artık,kvdeniz yok mu?Yenge niye geliyor lohusalıkta.
Gecinecek kapı bulmuslar.
Kvdede yoksa,esiniz yardım etsin.
Pandemi bitmedi diyip gidip gelmeyi kesin.
Hamile hamile biri virüs tasısa size?Allah korusun.
Kayınvalidem anca gün içinde gelir gider, evde baktıgı hastası var kalma olayı maalesef olamıyor. Ama yani lohusalıkta evde maaile kalmalarını da istemiyorum bizim tarafın. Muhtemelen cok bunalacagım, sıkılacagım ama tek bakacagım...

Sen insan değilmisin, o zaman seni niye bozuyorlar.
Şu hayatta şunu anladım onlara yaptığının aynısını yapacaksın ki bak gör o zaman nasıl mülayim oluyorlar, insan oluyorlar
Neden kendini bulantıyorsun ki, üstüne üstlük anan değil baban değil yani kahrını çekersin.
Yengeme karşı hayatını bu kadar zora sokmak aşırı gereksiz.
Rahatsız olduğunu da belirt.

Ben 11 12 yaşında olunca millete hizmet ederdim. Annemiz öyle yetiştirdi çünkü.
Gittigimiz yerde kahve yapardık, sofra toplardık vs vs.
Bu yaz komşum geldi kızıyla.
Kız gelmiş 17 yaşına bir kahve yapamadı.
Ben de ayrı ana bana cocugu oldugum için yasım 10 du herseyi yapar ve yapmaya çalışırdık, prenses model büyüyemedik diyorum da iyiki. Bugüne kadar evlilik süreci vb destekleri oldu ama resmen borcladırma gibi şimdi düzenimi bozacak derece haytımda olmalarına deli oluyorum, hamilelik kafasıyla da hiç kaldıramaz oldum...

Benim kv mde sürekli sizin cocuklarin kollari bacaklari ortada biz elini ayagini bağlar (aklınca kundaktan bahsediyor) beşige baglardık diyip duruyor. Bacaklarini birlestirip üzerine 4 kat havlu bastırıp bezle sarardık bacaklari güzel olsun diye başliyor her defasinda. birde çocugun belini sararlarmiş sıkıca beli ince olsun diye . :oha: Sanki uzaya mekik atmış gibi kafasini sallaya sallaya anlatiyor. yeminle beynim öldü. Bu arada görüncelerimin hepsi bacaklarinin çarpik olmasından şikayetći
Yaa benim annem de düz yatır kafası düz olsun der.
İyi de bizim aile düz kafalı benim Yavrular yusyuvarlak kafalıdır. 😂

Aynı şeyleri bende duyuyorum inanın. Yapacağı yardımın yanında vereceği stresi düşünüp koronayıda bahane edip tüm aileye gelmemelerini söyledik. Aylardır da kimseyi eve almıyorum, kv ye özellikle söylememize rağmen uçak+otobüs+dolmuş kullanıp bize geldi geçen hafta. Eve almadım tabiki, bizim bağışıklığımız dipte şuan. Otele yolladık taksiyle oradan da ertesi gün uçakla evine yolladık. Şu hastalık döneminde keyifleri olsun diye kimseyi eve alamam, açıkça söylüyorum. Sizde söyleyin bence, bana kızdı kv ve kp bir sizin mi çocuğunuz var diye. Kim ne derse desin, benim ve çocuğumun sağlığından önemli değil hiçbirşey. Sizde şu yengeyi almayın evinize, benim annem korona olmuştu ve belirtilerden 1 gün önce bize gelmek istedi. Kabul etseydik belki allah korusun yaşamıyor bile olabilirdik. Kimin hastalık taşıyacağı belli değil
Cok şaşırdım, kv uzun yoldan evime gelse ve ben onu eve almasam eşim benden boşanır muhtemelen 🙄

Bence 9. Ayın sonuna kadar söyleme emin ol harika bir hamilelik geçireceksin😂
Ben ilk kızımda çok çektim ya. Kv otursam bile oturma cocuk sıkışır ölür düyordu. Gebelikte full yatacakmışım😳 ya bunu ciddi mi söylüyordu hala çözebilmiş değilim. Böyle ye böyle iç bunu yeme bunu ye. Abdesttw ayagını kaldırma sıkışır ölür eğilme ölür doğrul a ölür. İki lafının biri ölür idi. Son zamanlarda tutturdu doğuramazsın. Bilmem kim doğurmak istedi sezaryen oldu felancanın gelini normal istedi olmadı vs. Normal doğurdum. Bu sefer de dedi ki coğhk duva etdim sen ondan doğurdun normal😂

Yaa benim annem de düz yatır kafası düz olsun der.
İyi de bizim aile düz kafalı benim Yavrular yusyuvarlak kafalıdır. 😂

Ben hastaneden eve geldim annem var k.v var yanimda. Oğlanin altı değisiyor k.v kirli bezi hop kapiyor ben atarim diye. Böyle 10 gün gecti. Birgün eşim diyorki bu evde bok kokuyor . Allah Allah derken meğer benim k.v oglanın bezlerini biriktiriyirmuş. 40 i çikana kadar biriktirip tarlaya gömecekmiş. o_O ben hicbir sey soylemedim. Eşim anne toplan eve götürüyorum seni dedi götürdü

Ben ilk kızımda çok çektim ya. Kv otursam bile oturma cocuk sıkışır ölür düyordu. Gebelikte full yatacakmışım😳 ya bunu ciddi mi söylüyordu hala çözebilmiş değilim. Böyle ye böyle iç bunu yeme bunu ye. Abdesttw ayagını kaldırma sıkışır ölür eğilme ölür doğrul a ölür. İki lafının biri ölür idi. Son zamanlarda tutturdu doğuramazsın. Bilmem kim doğurmak istedi sezaryen oldu felancanın gelini normal istedi olmadı vs. Normal doğurdum. Bu sefer de dedi ki coğhk duva etdim sen ondan doğurdun normal😂

O bir sey mi benimki çizgi film izleme ordaki eciş bücüş yaratiklara benzer diyordu.

Cok şaşırdım, kv uzun yoldan evime gelse ve ben onu eve almasam eşim benden boşanır muhtemelen 🙄
Gelme dememize rağmen geldi ve kararı ben değil eşimle aldık, hayır kalacak dese bilmiyorum ne olurdu. Birde benim durumum biraz farklı ağır bir zatürre geçirmiştim ondan dolayı ciğerlerim normalde sıkıntılıydı birde bebekler 7 yıl sonra oldu ondan aşırı titizleniyor eşim. Covid nedeniyle doktor aynı evde 2 kişiden fazla olmayın kesinlikle eve kimse gelmesin dedi. Bebekler doğacak hatta onlarada tek bakacağım , bende çok memnun değilim durumdan ama yapacak birşey de yok malesef

Gelme dememize rağmen geldi ve kararı ben değil eşimle aldık, hayır kalacak dese bilmiyorum ne olurdu. Birde benim durumum biraz farklı ağır bir zatürre geçirmiştim ondan dolayı ciğerlerim normalde sıkıntılıydı birde bebekler 7 yıl sonra oldu ondan aşırı titizleniyor eşim. Covid nedeniyle doktor aynı evde 2 kişiden fazla olmayın kesinlikle eve kimse gelmesin dedi. Bebekler doğacak hatta onlarada tek bakacağım , bende çok memnun değilim durumdan ama yapacak birşey de yok malesef
Gelme demenize rağmen gelmişse eşiniz en güzelini yapmış, keşke benim eşim de yapabilse. Öleceğimizi bilse yine alır eve 😅

Ben de ayrı ana bana cocugu oldugum için yasım 10 du herseyi yapar ve yapmaya çalışırdık, prenses model büyüyemedik diyorum da iyiki. Bugüne kadar evlilik süreci vb destekleri oldu ama resmen borcladırma gibi şimdi düzenimi bozacak derece haytımda olmalarına deli oluyorum, hamilelik kafasıyla da hiç kaldıramaz oldum...
Siz bu duruma bı dur demezsen, eşiniz biriktirip biriktirip size kesin kati konuşacak o zaman durumlar çok farklı olur.
Bu durumu hiç bir erkek bu şekilde çekmez.
Evinizin orta yerine kim olursa olsun çöreklendirmeyin.
Herkesin evi ve kuralları var.
Saygı duyulacak.

Siz bu duruma bı dur demezsen, eşiniz biriktirip biriktirip size kesin kati konuşacak o zaman durumlar çok farklı olur.
Bu durumu hiç bir erkek bu şekilde çekmez.
Evinizin orta yerine kim olursa olsun çöreklendirmeyin.
Herkesin evi ve kuralları var.
Saygı duyulacak.
Evet şimdilik ben söylendim diye demedi belki ama en sonunda ee yeter diyecek o zaman ben iyice arada hissedeceğim

Ne kadar kötü enerjiyi yüklüyorlar değil mi... ağızlarından hayırlı bir şey çıkmıyor insanların ya. Sonra hamilelik depresyonu lohusa depresyonu derler, tabii ki olur bizim Türk aile yapısında insanlar bebek haberini aldığında ve çocuk doğduğunda hayatı zorlaştırmak üzerine çalışıyorlar sanki ve aslında onlar insanı böyle depresyona vs itiyorlar. Ya bi bırakın bi karı-kocanın özellikle bi kadının en özel süreci hamilelik- lohusalık cekirdek ailenin kaynaşması gereken bir süreç ev kalabalığı ne ya napıyorsunuz 1 kap yemek 1000 laf demek mi her şeye karış demek mi, bozarsın bozdu olur... sevmeye gelmenin de hatta bence bir adabı olmalı anne her an beklemiyor neticede eve birilerini özel alana, bebekli ev diye langırt girilmemeli gelinmemeli vs. Bilmiyorum ama bu işler yüzde 70 ailede sıkıntı oluyor resmen

Eğer çekiniyorsanız, bir daha ki görüşmenizde drum doğum öncesi ve sonrası göeüşmeleri yasakladı gibi bir şeyler söyleyin. Zaten istedikleri kadar küssünler el kadar bebeğin bağısıklığı yok. Yaklaşmasınlar bir zahmet.

Selamlar Arkadaşlar,
6 aylık evliyim 4.5 aylık hamileyim. Hem hamilelik hem pandemi dönemi olması sebebiyle de eşimin tarafı değil ama benim tarafımdan özelllikle gelip gitme durumunu cok abarttıklarını düşünüyorum. Her şey de bahane bulup gelmeye oturmaya kalkıyorlar, üstüne iş bekliyorlar yemek, çay, kahve vb. Normalde çalışan biriyim pandemi nedeniyle evdeyim. Karnım az çıktığı için hamile değilmişim gibi gelip gitmelerine emrivakilere katlanamıyorum hem pandemi döneminde tedirginim.

gelen yengemin boyunca kızı olmasına rağmen hiç bişey yapmıyor, kaç yaş kücük kıza hizmet etmek vs. Beni çok sinirlendiriyor. Hamileliği hafife alıp devamlı kendi 20 yıl önceki hamileliğinden bahseden yengeme de tahammül edemiyorum. Bu dönem tek kalmaya ihtiyacım var belki de. Lohusalıkta da annem olmadığı için kendisi gelip kalmak istiyor ama maaile olarak eşi kızı vs gelmek istiyorlar hem lohusalıkta kalabalık istemiyorum hem de bilmişliklerine katlanamıyorum bi kap yemek icin de psikolojimi bozmak istemiyorum. Lohusa halimle evde yatılı o kadar kişiyi ağırlamak bana göre değil, ne önerirsiniz hem. Bu dönem hem lohusalık için nasıl bir çözüm bulabilirim?
Öncelıkle önerım ne olursa olsun acık sozlu olman .Sen bu sekıl oldugun sürece ezmeye devam ederler .Canım lohusalıkta kımseyı istemıyorum diye karar alsan da bazen zorunda kalabılıyosun benım herseyım normaldi ani gelısen durumla sezaryene alındım ve ilk haftam cok zordu . Düşğnki bebegumi bile tek basıma kucagıma alamadım . Saolsun annem geldi . Ama ben acık sözlü bi insanım karsımda kım olursa olsun lafımı soylerım ha bunuda direk soyledıgım ıcın kırılmazlar . Ben cok sorunlu bi hamılelık gecırdım ilk 5 ay kusma düşük riski vardı sonrasında cok aktıf bi hamıleydım yerımde durmazdım biri geldıgınde ona bıse yaptırmazdım cınku mutfagımda Birinin olmasını sevmıuorum . Son haftalarım bi halsizlik coktu üzerime gelen olunca yapamıyorjm dedim gelene yaptırdım . Evıme kımın gelecegine kendım karar verdım. Yengen ılla gelıcem dıyorsa kaynanam gelecek de kaynanan varken ailecek gelemezler zaten . Kaynanan da cok sık gelemezmıs zaten sende rahat edersin

Evet şimdilik ben söylendim diye demedi belki ama en sonunda ee yeter diyecek o zaman ben iyice arada hissedeceğim
Hayatta en büyük pişmanlığınız böyle bı zamanı bu şekilde harcadığınız olacaktır.
İlk gebelik yeni evlisiniz.
İlerde çok pişman olacaksınız.
Koyun mesafeyi, aradığında ablamı derseniz yenge mı dersiniz eşiniz için x akşamları başbaşa olmak istiyor.
Bı daha aradığında müsait değiliz.
Bı daha aradığında ben iş yapamıyorum yemek vs yapabilecek hizmet edebilecek iseniz buyrun dersiniz.
Eşşek değilse anlar merak etmeyin.

Baktınız olmuyor. Evliliğinizs saygı duyulması için güzel bi konuşma yaparsınınız.

Back
X