Emzik bıraktirma

Huysuzpanda

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2022
202
93
48
30
25 aylik bebegim var. 1 yasindan beri 3 farkli doktor emzik birakmasi gerektigini damak yapisinin fazlaca bozuldugunu dile getirdi. En son gittigimz doktorda. Ust cenesi öne gelmeye baslamis bu cocuk telsiz duzelmez emzik vermeye devam edersen dedi. O gündür emzik vermiyorum. Istedikçe doktor emziklerimiz çöpe atti artik yoklar diye hep anlatiyorum. Tam 14 gun oldu. Ama alışamıyor, unutmuyor. Gunduz bi şekilde oyalaniyor. Ama geceleri tam bi kabus oldu esimle bizim icin. Ağlayarak uyanıyor ve 1 saate yakin bagıra bagira agliyor. Gecenin 2 si 3 ü 5 i farketmiyor. 2 3 defa gecede yasiyoruz. Uykusuzluga da alistim zar zor sallayarak bi şekilde uyituyorum. Ama onun icin çok endişeleniyorum. Yaptigmiz doğrumu. Bukadar ağlayarak nasil unutucak. Internette 1hafta icinde tamamen unutur yaziyor. Doktorda 3 5 gün ağlar birdaha aramaz dedi. 14 gundur perisan oldu agla krizlerinden. Kendi cocugumu taniyamiyorum artik geceleri. Bu şekilde dewam mı etmem gerekiyor. Yoksa vereyim emzigi oda rahat etsin cok cekiyor. Icim parçalaniyor

Bence vermeyin. Sonra bir daha nasıl açıklayacaksiniz? Oğlum.emzigi.kendi bıraktı ama ben de memeden keserken çok zorlandım. Ben hediye teklif ettim başarısı için. Ve canı meme.isteyince bana sarilmasini istedim. Onun sağlığı için bunu yaptığımızı anlattım. Aynı yoldan ilerleyebilirsiniz bence. Bir ay oldu oğlum meme demese de içten içe özlüyor anlıyorum. Kolay değil. Biraz zaman tanıyın.

Bi anda biraktirdiginiz için zorlandı muhtemelen. Keşke hergun bir kısmını kesseydiniz ufak ufak. Emzik yapısı bozulunca emmek istemezdi belki.

Böyle durumlarda ben hep bana yapılsa ne hissederdim diye düşünüyorum. Oğlum emmeyi çok severdi, sağlık ocağındaki doktorumuz her gittiğimde bana emzirme aşığısınız bayılıyorum size derdi. Memeden keseceğim zaman bu yüzden çok korktum bırakamazsa ağlarsa diye, düşündüm ve iki haftalık bir zamana yaymaya karar verdim, iki üç güne bir emme sayısını bir öğün azalttım. Kafamda bir tarih belirledim son gün diye, o gün kendisine teklif ettim emmek istemedi, bir daha da aramadı.
Şu an o bunu niçin yaptığınızı anlamıyor, elinden aniden almışsınız çok doğal tepki vermesi. Şu saatten sonra tekrar verirseniz de ağlayınca elde edebilirim durumunu yaşayabilir, geceleri sarıldığınız da sakinleşiyor mu, gündüzleri uykuya yatarken aynı şekilde ağlıyor mu? Sakinleşmiyorsa, dalamıyorsa süreç çok yıpratıcı bir hal aldıysa çocuğunuzu gözlemleyerek karar verin. Uyurken bir oyuncak veya bir uyku arkadaşı koymayı deneyin. Kolay olmayacak belki ama emin olun bu günlerde geçecek.

Bizim bile alışkanlıklardan kurtulmamız ne kadar zorsa onlar için daha da zor. Öncelikle konuşarak güzellikle anlatıp daha sonra kademeli olarak gün içindeki emme süresini vs yi azaltsaydınız muhtemelen daha az tepki alacaktınız. Bu bir bağımlılık gibi düşünün kolay olmuyor ama başladığınız için artık geri dönmeyin vereyimde kurtulayım demeyin sonra bir daha zorlanırsınız. Neden ona da doktorun anlattığı gibi anlatıp yavaş yavaş kademeli olarak kesmediniz? Bir de mesela gün içerisinde onu oyalayacak ağzını kullanacağı oyunlar oral olarak onu rahatlatacaktır. Balon şişirme, pipetle üfleme, pipetle sudan kabarcık çıkarma gibi gibi oyunlar .

Back
X