• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzik Bıraktırma

suubaaallll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
25
Puanlar
38
Herkese merhabalar. Bebeğim 2 buçuk yaşında. Son 1 senedir emziği sadece uykusunda veriyorum. Artık onu da kesmek istiyorum ama bizim kız o kadar seviyor ki bazen gün içinde bile emzik diye ağlıyor. O zamanlar kesinlikle vermiyorum, başka bir şe ile dikkatini çekip unutturuyorum. (Tabi bu durum ben okuldayken ananesi baktığında böyle midir bilmiyorum, yani birkaç kez eve geldiğimde kızımı emzikle gördüm. Annem vermiyorum dese de ara ara gündüzleri de veriyor diye düşünüyorum.) Bir kez emziğin ucunu kestim, tepkisine baktım ama etkili olmadı. Sizlerin deneyimlerine çok ihtiyacım var. Bu durumu o kadar takıyorum ki ne zaman bu konuyu düşünsem anksiyetem başlıyor ve mide bulantısı, ateş basması vs yaşıyorum 😞

Benim kızımda 2 buçuk yaşında bıraktı. Sadece geceleri emiyordu gündüz istemiyordu çok kolay olur diye düşündük ama yaşadığımız en zor dönemdi diyebilirim. Hayatında devrim oldu emzikten önce ve sonrası var resmen. Biz aman travma olmasın ,aman sevdiği bir şeyden güzel ayrılsın , sen abla oldun abla hediyesi alıcaz emziğe veda edicez dedik, masallar anlattık, ön hazırlık yaptık. Muhabbet kuşu aldık ona çok istiyordu. Kendisi verdi petshopa emziğini gayet profesyoneldi. Ama geceleri burnumuzdan getirdi. Bir hafta aralıksız ağladı direndi uykusundan uyandı ama asla vermedik hep aynı masalı anlattık öyle öyle bıraktı unuttu. 4 ay oldu neredeyse bırakalı. Ama eminim ki bir yerde bulsa tekrar emer 😀😀

Ben ucunu yavaş yavaş baya kestim, görmeden de birkaç kere sirkeye batırdım. Hep gözünün önüne koydum. Aldığı gibi attı tabi sirkeli olunca. sen büyüdün dişlerin de büyüdüğü için kesilmiş yırtılmış diye anlattım kendisi çöpe attı

Biz de bebeğim 23 aylıkken bıraktık. Gündüz isteyince emzik kullanıyordu, uyurken mutlaka kullanıyordu. Ben son 1 ay ara ara emziği kuşlar alıp annesine götürecekmiş dedim. Bir gün öğle uykusu öncesi karar verdim birlikte balkona bıraktık, uyumaya gittik. Tabi ki sordu dedim bıraktık kuşlar alcak annesine götürecek vs. Uyanınca balkona götürdüm bak kuşlar almış emziğini annesine götürmüş 😅 Ama yani bizim de bir süre özellikle gece uykusuna geçişler zorladı. Hep konuştu yani o boşluğu konuşarak kapatmaya çalıştı sanırım. Biraz zor uyuma dönemi vs oldu ama geçti çok şükür 🧿 biz bırakalı 2 ay oldu

Back
X