Selam güzel anneler beni de alın aranıza
6 Mart doğumlu dünya tatlısı bir kız evladım var adı inci . Çok zor günler geçiriyorum. Kızım gündüz neredeyse hiç uyumuyor . Yatağına koyduğum an 5 dk icerisinde uyanıyor bende artık kolunda uyutuyorum yeterki uyusun diye . Uyanık olduğu her dakka ağlıyor kisacasi hiç durmuyor çise bile gidemeyecek durumdayım ve yalnızım. Bazi zamanlar pusetinde bırakıyorum en fazla 10 dakika çığlık çığlığa ağlıyor bende o ara ne yapa bildiren ( wc ihtiyacı kahvaltı vs) her neyse çok dertliyim önden içimi döktüm ..
Emziriyorum ama sütum yeterli değil sanırım alt sınırlarda kilo alıyor farklı bir doktora gıttik tahlil sonuçlarımizi bekliyoruz kızımın bir derdi mi var yoksa cadiligindan mi ağlıyor yakında öğrenecegiz. Stresten üzüntüden var olan sutumde iyice azaldı . Son 1 haftadır mama veriyorum artık kendimden geçtim birde açlıktan ağlamasına dayanamıyorum göğsümde çok ağlıyor meme ucunu çekip bırakıyor
Ne yapayım sağlık olsun diyorum. Çok ugrastim sütum artsın diye bitgi çayları tatlılar vs. Çok şey denedim valla
Bu arada uzun oldu sıktıysam kusura bakmayın . Hamilelikte 19 kilo aldım. 12 kilosu giti. Ancak 7 kilo yapıştı gitmiyor bir türlü. Özellikle göbek çok kotü çirkin duruyor. Ufaklık yüzünden evden dışarı çıkamıyorum. Temizlik ev işi hiçbirini yapamıyorum hareketsizlik çok kötü. Ayrıca sıkıntıdan kendimi yemeye verdim . Çikolata tatlı vs durduramiyorum lutfen bana bir akıl verin nerden başlayacağımı bilemiyotim
Gazin tavan yaptigi donemdesiniz.
Bebis on sutu alip birakiyorsa hem cabuk acikir hem asiri gazi olur hem de kilo alimi az olur surekli huzursuzluk yapar. Benim kizimla bir ay var aranizda, ayni donemde benzer sorunlar yasadik, sutum de azalinca ciglik cigliga agladi iki uc gun... gunde bir kez mama verdim ama baktim sut iyice gidiyor sagmaya basladim ozellikle gece yatmadan once... o kadar yogun ve yagli geliyor ki son sut. Mama yerine her gun sutumun azaldigi vakitlerde aksamdan sagdigim sutu verdim boylece hem mamadan kurtulduk hem sutum artti hem de kilo alimi artti.
Sut artirmak icin ayrica bol su, ayva ve armut hosafi (sekersiz) dereotu, ekmek yerine bulgur tuket.
Bebeginin aslinda bir uyku duzeni vardir, ben kizimin uyku vakitlerini not ettim hep ve ona uymaya calistim sonra esik yontemi ile biraz da kendime uydurdum. O saatler gecince bildigin ariza oluyor uykusu oldugu halde uyumuyor durmuyor agliyor ama gecirmezsem gayet mutlu.
Bebekler arabaya bayilir, kilo vermek icin bebek arabasina at her firsatta cik dolan. Ben arabamin anahtarinin dahi yerini unutuyorum bazen, her yere mumkun oldugunca bebek arabasiyla yuruyerek gidiyorum hem bana yariyor hem de kizima uyku oluyor.
Anne oldun ve cok yoruluyorsun evet ama kendinden vazgecme... senin enerjin bebegi de cok etkiler. Kendine iyilik yap kendin icin firsat buldukca bir seyler yap bakim vs ve asla o kilolari kabullenme.
Ins isine yarar bilgiler olur