• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirirken çiğköfte yiyebilir miyim?

EN-FUR-TU

furkan'ın annesi
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2008
521
1
96
41
Diyarbakır
selamlar
arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
hani hamileyken çiğ et yasak.bi çok hastalığa sebebiyet veriyor.hamileykaen hiç yemedim.ama doğum yapalı 4 ay oldu ve merak ediyoum acaba emzirirkende zararlı mı?yani çiğköfte yiyebilir miyim yiyemez miyim?

selam valla ben hamileykende emzirirkende yedim çiğ köfte zararı varmı bilmiyorum.oğlumda turp gibi masallah.:sm_cool:ama tabi sürekli deil canım cekmişti öle yedim:roflol:

zararlı olduğunu duymuştum,ben yemedim canım sende yeme sonuçta çiğ et,herşey olabilir.risk etmeye değmez

Cok canin cekti ise bir parca at agzina ama öyle tika basa yeme bence, hem cig et hemde acili ve cok baharatli oldugu icin cocuga gaz ve pisik yapabilir.

Benim kizima gelen ebbe portakal suyunu ve fazla bahartli yemeklerden uzak durmami tavsiye etti bebegin poposu piser karin agirisi olabilir diye.

Sevgiylea.s.

nefsınızı koreltıcek kadar yemenızın sakıncası olacagını sanmıyorum..fisfisfis
ama yıne de abartmayın..
sonucta cıg et ve bakterı barındırıyor şakkıdı

Bence yeme canım sonuçta çiğ et unutma yediğimiz herşey emzirme yoluyla bebeklerimize geçiyor dişimizi sıkıcaz artık çiğ et ile geçen bir sürü hastalık var

eğer çok canın çekti ise etsiz olanından ye sende zaten artık dışarda satılanlarda et yasaklandı çok iyi yapan yerlerde mevcut ben çok severim hamile iken bir iki defa çok az olmak kaydı ile yemiştim şimdi emzitriyorum ve zaman zaman yine dayanamayıp yiyorum ama dediğim gibi etsiz olanından

hamileyken çok yedim hiç dayanamam çiğköfteye her hafta iki kere yerim.ama emzirirken yemedim tavsiyede etmem acı oluyor ve çocukta karın ağrısı kabızlık yapabiliyor.

çiğ et bakteri ürettiğii için normaldede yenilmemesi gerekli tabi ama dayanamıoruz maleseff,ama hamilelikte ve emzirirken asla yenilmemeli diye düsünüorum.

Çiğ et yemek vücudun çeşitli yerlerinde kiste neden olabiliyor. Ancak konu emzirmeye geldiğinde bu iş değişebilir. Süt yapımında sentezlenen proteinler zaten belli. Süt bezlerindeki hücrelerdeki ribozomlar tarafından protein sentezleniyor, kalsiyum, su ve yağla birleştiriliyor. Buradan zararlı bir madde geçeceğini sanmıyorum. Ancak süt içindeki proteini sentezleyen yapılarda bir bozulma olursa bu durum komple değişir. Çiğ köftenin böyle bir şeye neden olması da imkansız gibi bir şey.

hamilelikte yasak olan salam pastırma gibi şarküteri ürünlerinin emzirirken yiyebilirmiyiz diye doktora sordum güvenilir markaları yiyebilirsiniz demişti ama çiğköfte için bişey diyemem. Bence de yenecekse de etsiz olanı tercih edilmeli. Aslında ben çiğköfteyi çok severdim ve yerken aklıma çiğ et, bakteri gibi gerçekler gelmezdi Bundan sonra pek yiyeceğimi sanmıyorum :bbo:

hamilelikte yasak olan salam pastırma gibi şarküteri ürünlerinin emzirirken yiyebilirmiyiz diye doktora sordum güvenilir markaları yiyebilirsiniz demişti ama çiğköfte için bişey diyemem. Bence de yenecekse de etsiz olanı tercih edilmeli. Aslında ben çiğköfteyi çok severdim ve yerken aklıma çiğ et, bakteri gibi gerçekler gelmezdi Bundan sonra pek yiyeceğimi sanmıyorum :bbo:

Pişmiş etle yapılan çiğköfteyi tavsiye ederim,çiğköftede pişmiş et kullanan zaten sadece 1 tane firma var,onunda sağlık ve tarım ve köy işleri başkanlığı onay belgeleri var. ( çiğ etli köfte satmak yasak,hemen hemen her köşe başında bulunan çiğköftecilerin köftelerinde et yok zaten )

Pişmiş etle yapılan çiğköfteyi tavsiye ederim,çiğköftede pişmiş et kullanan zaten sadece 1 tane firma var,onunda sağlık ve tarım ve köy işleri başkanlığı onay belgeleri var. ( çiğ etli köfte satmak yasak,hemen hemen her köşe başında bulunan çiğköftecilerin köftelerinde et yok zaten )

hangi firma o hiç bilmiyorum ben? Demek dışarda bulgura salçayı basıp yediriyorlar 1 seneden fazla oldu çiğköfte yemeyeli. Doğumdan sonra sucuk yediğimde o kadar özlemişimki resmen ağlamıştım senağlama

hangi firma o hiç bilmiyorum ben? Demek dışarda bulgura salçayı basıp yediriyorlar 1 seneden fazla oldu çiğköfte yemeyeli. Doğumdan sonra sucuk yediğimde o kadar özlemişimki resmen ağlamıştım senağlama

Buradan firma ismi vermem ne kadar doğru olur bilemiyorum en iyisi ben özelden atayım :)

Back
X