emzirirken korunma

iğne ilaç vs kullanmamalısınız bu dönemde. doğal yöntemlerle korunsanız çok daha iyi olur.

Hormonlu rialar ve östrojen içeren doğum kontrol yöntemleri emziren annelere önerilmiyor. Bakırlı rialar (10 yıla kadar koruyuculuğu var) ve dediğiniz gibi 3 aylık progestron içeren iğneler öneriliyor. Bunların bebeğe en ufak bir etkisi yok

Ha bir de sadece progestron içeren doğum kontrol hapları var mini haplar denilen onları da kullanabilirsiniz

Bir de bu 3 aylık iğneleri bıraktıktan sonra yanlış hatırlamıyorsam 10 ay boyunca gebelik önerilmiyor bu süre içinde ek bir koruma yöntemi kullanmanız gerekir

geri çekildiği sürece çocuk olmayacağına göre
gayet korunma yöntemidir. hem de kimyasalsız en doğal yöntem.
Yalnızca boşalma sırasında gelen menide değil ondan öncr gelen zevk suyunda da az miktarda da olsa sperm bulunur dolayısıyla kesinlikle bir korunma yöntemi değil. Ayrıca östrojen içermeyen sadece progestron içeren doğum kontrol yöntemleri süte herhangi bir etkide bulunmaz

tercih meselesi
ben emzirirken ilaç kullanmak istemiyorum.

Kullanın demiyorum zaten ama paylaştığınız şeyler gerçeği pek yansıtmıyor yanlış bir yönlendirme olmaması açısından açıkladım
pek gerçeği yansıtmıyor derken
gördüğünüz gibi spiral taktıran da hamile kalabiliyor
yani hepsinde bir risk var.

pek gerçeği yansıtmıyor derken
gördüğünüz gibi spiral taktıran da hamile kalabiliyor
yani hepsinde bir risk var.
Ben risk olmadığını iddia etmiyorum spiral kaymadığı müddetçe %99 oranında koruma sağlar ama kayma ihtimali düşük de olsa elbet var. Geri çekilme yönteminin korunma yöntemi olduğunu söylemeniz ve emzirirken kimyasal kullanmanın bebeğe zarar verdiğini söylemeniz gerçeği yansıtmıyor çünkü öyle değil doğrusunu söyledim sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…