emzirirken korunma

Ben risk olmadığını iddia etmiyorum spiral kaymadığı müddetçe %99 oranında koruma sağlar ama kayma ihtimali düşük de olsa elbet var. Geri çekilme yönteminin korunma yöntemi olduğunu söylemeniz ve emzirirken kimyasal kullanmanın bebeğe zarar verdiğini söylemeniz gerçeği yansıtmıyor çünkü öyle değil doğrusunu söyledim sadece

kimyasal kullanmanın bebeğe zarar vermediğini söylemek ne kadar gerçeği yansıtıyor?

canım onu da eşim istemiyor, yırtıldı mesela geçenlerde, hamile kalacağım diye çok kortum geçen ay :oops:
Çok enteresan :KK57: ben bir yıl o şekilde korundum ve evliliğimin ilk yılıydı en incesinden en kalınına hiç yırtılmadı çok şaşırdım :skandal:

emzirirken ilaç kullanmak doğru değil. ilaçtaki etken maddeler sütle bebeğe geçiyor. doğal yöntem mesela geri çekilme.
Iğne ve ilacın etkisi emzirme göz önüne alınarak azaltılmış hatta minimize edilmiştir. Geri çekilme korunma yöntemi degildir.doktor değilsiniz sağlık bilimiyle ilginiz var mı bilmiyorum ama bilim ınsanlarinin bile kesin konuşmaktan çekindiği konularda öyledir değildir diye tavsiyelerde bulunmamanızı oneririm

Daha dogurmadim Ama ben de simdiden ayni seyi dusunuyorum. Heralde prezervatifle korunuruz. Esim de ben de hic sevmiyoruz ama gercekten insan onun rahatligina alisti mi digerleri zor geliyor. Bir kere tertemiz ortalik batmiyor en guzeli. Bi de erken bosalma sorunu var esimin. Prezervatifle normale cikiyor iliski suresi. Ama emzirmiyor olsaydim kesinlikle hap kullanirdim. Hap kullandigim donem gercekten cok rahattim. Herkese yan etki yapar bana resmen olumlu etkiler yapmisti.

Iğne ve ilacın etkisi emzirme göz önüne alınarak azaltılmış hatta minimize edilmiştir. Geri çekilme korunma yöntemi degildir.doktor değilsiniz sağlık bilimiyle ilginiz var mı bilmiyorum ama bilim ınsanlarinin bile kesin konuşmaktan çekindiği konularda öyledir değildir diye tavsiyelerde bulunmamanızı oneririm
burası sosyal bir platform hanımefendi. doktor olduğumuzu iddaa etmiyoruz. sadece kendi fikrimizi beyan ediyoruz. ben emziriken ilaç kullanmak istemiyorum. siz kullanabilirsiniz. x kişisi başka bir yöntemle korunuyordur. herkes fikrini söyleyebilir. uzatmanıza gerek yok.

Daha dogurmadim Ama ben de simdiden ayni seyi dusunuyorum. Heralde prezervatifle korunuruz. Esim de ben de hic sevmiyoruz ama gercekten insan onun rahatligina alisti mi digerleri zor geliyor. Bir kere tertemiz ortalik batmiyor en guzeli. Bi de erken bosalma sorunu var esimin. Prezervatifle normale cikiyor iliski suresi. Ama emzirmiyor olsaydim kesinlikle hap kullanirdim. Hap kullandigim donem gercekten cok rahattim. Herkese yan etki yapar bana resmen olumlu etkiler yapmisti.
Bence de en iyisi hap. Hamile kalmadan ben de kullandım 6 yıl hiç bir yan etkisi olmadı aksine faydası oldu işte emzirme döneminde kullanamam. Aile hekimine gidiyorum şimdi bakalım o ne diyecek

Ben risk olmadığını iddia etmiyorum spiral kaymadığı müddetçe %99 oranında koruma sağlar ama kayma ihtimali düşük de olsa elbet var. Geri çekilme yönteminin korunma yöntemi olduğunu söylemeniz ve emzirirken kimyasal kullanmanın bebeğe zarar verdiğini söylemeniz gerçeği yansıtmıyor çünkü öyle değil doğrusunu söyledim sadece
Canım biz de teorikte RİA %99 korur diye öğrendik. Fakat şimdi çocuk hemşiresiyim. Çocuk servisinde çalışıyorum yani. Mesela geliyor çocuklar aralarında çok az yaş farkı var. Şikayet ediyor sürekli çocuklardan. Bizde soruyoruz neden aralarını açmadın diye. Valla korunurken hamile kaldım hemşire hanım diyorlar. Neyle korundun ?diyoruz.. Spiral taktırdım diyolar. Hani bunların sayısı da inan hiç az değil. Biz de öğrendiklerimizi sorgular olduk bu durumda. Benim arkadaşlarım ria ile korunanlar falan hep çıkarttırıp ilaca geçtiler emzireninde eşi korunuyor. Önümüzde çok örnek olduğu için korkuyorlar... Bende o yüzden ısrarla kesin değil diyorum sürekli. Bizzat tanıdığım 3arkadaşım da bu şekilde hamile kaldı. Çok pişmanlar. Hiçbirisi %100 değil gerçi. Belkide bana hep RİA 'dan hamile kalanlar denk geldi.. :KK43:

Benim doktorum kesinlikle erkeğin korunmasını öneririm demişti. İlaçların mutlaka bebeğe geçmesi söz konusu olur bence, spiral de olabilir ama çok duydum spiralle hamile kalanı

Aile hekimim bi ilaç önerdi bebeğe hiç zararı yokmuş sütü de azaltmayan, yakında sağlık ocaklarında bile emziren annelere ücretsiz verilecekmiş ben de onu almaya karar verdim sadece progesteron içeriyormuş . Hepinize cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

Bi de doktor normal doğum yaptı isen sprialin kayma riski daha fazla. Sezeryan isen kayma riski çok az dedi. Benim normal doğumdu o yüzden spriali göze alamadım. Ve adet süresini ve kanama miktarını artırıyor dedi. Benim adetlerim 10 gün sürüyor zaten onu da taktırınca kansızlık yapar dedi

Aile hekimim bi ilaç önerdi bebeğe hiç zararı yokmuş sütü de azaltmayan, yakında sağlık ocaklarında bile emziren annelere ücretsiz verilecekmiş ben de onu almaya karar verdim sadece progesteron içeriyormuş . Hepinize cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.
Daha yeni piyasaya çıkan bir ilacı emzirme döneminde asla kullanmam çünkü ülkemizde piyasaya çıkıp yan etkilerinden dolayı daha sonra toplatılan ilaçlarla dolu tabi bu sizin tercihiniz. Ben spiral ile korunuyorum ve çok memnunum kontrollerinize düzenli giderseniz en etkili yöntemde spiral zaten.

İlaç yeni değil zaten yıllardır piyasada olan bir ilaç. Ülkemize 5 yıl önce ithal edilmiş. Yurtdışında da uzun yıllardır kullanılıyor.Ben de yeni bir şeyi asla kullanmam bu konuda titizim hele ki söz konusu bebeğim ise.

Back
X