Emzirirken sinir ilacı kullanmak

pufsever

Fakat iyi yorulduk
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
968
863
53
40
Merhaba arkadaşlar, psikolojik olarak dibi gördüğüm bir dönemdeyim. Acil şekilde bir psikiyatriste gitmem gerek. Sizlere birkaç sorum olacak. 1. si: Aşırı sinirli bir insan oldum, aranızda sinir ilacı kullanıp gerçekten artık sinirlenmeyen ve keşke daha önce kullansaydım diyen var mı? Artıları ve eksileri nelerdir? Daha sonra bırakırken zorluk yaşanıyor mu? 2.si: Emzirmeye uyumlu ilaçlar olduğunu okudum birkaç yerde. Bu tür ilaçları kullanırken sütü sağmak gerekiyor mu ya da süt sağmakla uğraşmadan kullanılabilen ilaçlar var mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Once bi doktora gitmelisiniz belki terapiyle bu durumu yenebilirsiniz. Hersey ilac demek degil ve evet ben kullandim en son arkadasimin dedesinin olumune guldugumu hatirliyorum ustelik kullandigim doz cok dusuktu. Ilaclar insanlari robotlastirip duygularini ifade etme seklini koreltiyor. Bence once bi doktora gidin ona durumunuzu anlatin ilacsiz cozum bulmaya calisin

Açıkçası şu an terapi için ayırabilecek bir bütçem yok. O yüzden devlet hastanesine gideceğim. Bir de oğluma da artık sık sık yükselmeye başladığım için hızlı bir çözüm daha iyi olur diye düşünüyorum

Bilmeden ilaç almayın. Çocuğunuzda sorun çıkarsa daha sonra daha büyük sıkıntıların olur. Kadın doğum uzmanı önermeden emzirirken ilaç alma..

Bilmeden ilaç almayın. Çocuğunuzda sorun çıkarsa daha sonra daha büyük sıkıntıların olur. Kadın doğum uzmanı önermeden emzirirken ilaç alma..
Psikiyatriye gideceğim. Kendi kendime ilaç almayacağım tabi ki. Yine de uyarınız için sağ olun

Eğer ruh haliniz iyi değilse elbette doktora gidin mutlaka. Her anne bebeğini emzirmek ister ama anne kendini iyi hissetmiyorsa gerektiğinde ilaç kullanmalı
Mutlu anne=mutlu çocuk unutmayın
En kısa zamanda kendinizi toparlarsınız umarım

zaten doktora gideceksiniz herşey kontrol altında olacak.
kendinizi tanımanız çare aramanız
kendinizi düşünmeniz çok güzel
hiç geç kalmadan gidin

Cozum tabiki ama saglikli bi cozum degil. Benimde 8 aylik kizim var ve cidden bunaldigim zaman cok fazla. Lohusa depresyonu yasamasamda su donemde dis sikintimiz var sanirim ve ciddi anlamda bende sabrimin tukendigini hissediyorum o yuzden bu aralar cinayet romanlari okuyup kafa dagitmaya calisip, hergun parka cikartip acik hava desarj olmaya calisiyorum. Cok zormus cocuk buyutebilmek onlar icinde buyumek cok zor. Psikoyatri bi cozum bulur insallah

cinayet romanlari mi? daha sakin biseyler okusaniz...

cinayet romanlari mi? daha sakin biseyler okusaniz...

Kotu dusunmeyin yani o kadar kotu bir ruh halinde degilim ama uzerine kafa patlatabilecegim edebi roman yada kitaplar suan inanin hic ilgimi cekmiyor gelisim kitaplarina da doymus durumdayim. Cunku 1 2 saat okuyabiliyorm onuda heyecanla zevkle okuyabilecegim seyler istiyorum ha bide orgu oruyorum oda guzel kafa dagitiyo ama tv fln seyrederken daha iyi oluyor. Ona da kizim suan tv seyretmesin diye acmiyorum tv yi. Orguyu de 1 2 sira orup birakiyorum bu yuzden

Emzirme bitimini bekle.Zaten topu topu iki sene sık dişini.
Oğlum 23 aylık zaten. Ama ben dişlerinin hepsi çıkıp artık o ağrıları yaşamayacağı döneme kadar emzirmek istiyorum. Bi de şu an bana en iyi gelen şey emzirme. O yüzden bıraktımak istemiyorum. Henüz ikimiz de hazır değiliz buna

İnşallah, teşekkür ederim.

zaten doktora gideceksiniz herşey kontrol altında olacak.
kendinizi tanımanız çare aramanız
kendinizi düşünmeniz çok güzel
hiç geç kalmadan gidin
Teşekkürler. Kafamdaki şu sorulara da cevap bulabilirsem daha rahat gideceğim inşallah.

Yaşadığınız tüm sıkıntılara ek yüksek tansiyon ve düşük riskinin yüksek olduğu bir hamilelik geçirdim. Üzerine oğlumun alerjisi nedeniyle aylarca diyet yaptım. Hepsi geçti derken iki ay önce babamı kaybettim. Son 5-6 aydır hastalığı nedeniyle bizimleydi. Şu an ufak çaplı panik atak krizleri geçiriyorum. Oğlumun da iki yaş sendromu başlayınca tahammül etmek imkansız olmaya başladı. Kadar dağıtmanın fayda etmediği bir noktadayım malesef. Size de kolaylıklar dilerim.

23 aylık mı? Ohoooo. Hemen psikiyatriye bence.

Öncelikle cinayet romanları okumak yerine sizi daha pozitif hissettirecek kitaplar,dergiler okumanızı öneririm.
Bir de Avrupa yakası adlı diziyi izlemenizi.
Bebeğiniz 23 aylık olmuş,doktor antidepresan uygun görürse emzirme nedeniyle ilaçtan kaçınmayın lütfen.
2 yaş sonrası emzirmeyi tavsiye etmiyor doktorlar.
Çocuklarla çalışan bir uzman olarak ben de doğru bulmuyorum.
Çünkü sonra emzirmeyi bıraktırmak ciddi bir sorun haline geliyor.
24 ay itibariyle bebeklik dönemi sona eriyor zaten.

Basiniz sagolsun bayagi zor seyler yasamissiniz. Oglunuzda buyumus artik insallah tedavi iyi gelir

Fayda zarar hesabını psikiyatristler yapar zaten

Lakin bebeğiniz artık büyük

Yani 3 aylık deseydiniz bir süre daha idare edin vs denirdi de 23 aylık zaten

Gidin görüşün doktorla belki ilaç bile gerekmeyecek

Oğlum 30 ay emdi ama hiç tüm dişleri çıksın şu olsun bu olsun gibi ölçüm olmadı

Şartlarınız gerekirse bırakmak için uygun

Sağlıklı günler dilerim

Konu sahibi arkadaşım cinayet romanı okuyan siz değilmişsiniz,kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…