Emzirme ödeneğini aldınız mı?

secilaksoy

güsel prensesini bekliyoo
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
58
0
86
İstanbul
kızlar malum iznimiz doluyo ve maaşımızla beraber birde emzirme ödeneği alınıomuş ssk dan ben daha başvurmadım bu hafta evrakları toparlayıp başvurucam ama aranızda alan var mı birde sorması ayıptır ne kadar :))

canım bu emzirme ödeneğini benim bildiğim kadarıyla eşi çalışmayan sgklı erkek çalışanlar alıyor diye biliyorum ben.bizde kendimiz sigortalıyken alabiliyormuyuz ?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 16 ncı maddesinin üçüncü fıkrasında, “Analık sigortasından sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılardan; kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine, her çocuk için yaşaması şartıyla doğum tarihinde geçerli olan ve Kurum Yönetim Kurulunca belirlenip Bakan tarafından onaylanan tarife üzerinden emzirme ödeneği verilir.” Hükmüne yer verilmiştir. Kaynak:SGK

EMZıRME ÖDENEĞı

2008
50 TL

1.1.2009
70 TL

biz doğum yardımı aldıkta bu farklı bişey mi anlamadım ben?

canım doğum yardımının dışında birde süt parası yada emzirme ödeneği adı altında ssk dan doğum evrakın visite kağıdın birde nüfus cüzdanınla gidip başvurabiliyormuşsun ama 70 liraymış :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…