• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Emzirme sorunsalı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kirmizibasliklihatun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2017
394
178
53
Gönül ister ki bizde her bebeğimiz istediğinde sorun çıkmadan lıkır lıkır emzirelim ama her zaman öyle olmuyor işte..
Benim sorunum şu :
Bebeğim çok şükür anne sütü alıyor. Bazen inatlaşıp memeyi istemiyor o ayrı ama genel itibari ile emziriyorum nadiren mama takviyesi yapıyorum. Doktor her seferinde mama verme anne sütü yetiyor desede öyle olmuyor çocuk açlıktan ağladığı zaman sütüm de azsa mecbur mama veriyorum..
Şu bir kaç gündür göğüslerimin sanki boş gibi normalde dolduğunu anlardım daha dolu ve sertti yani dolgundu. İki gündür ise daha sönük yine emiyor ama öyle lıkır lıkır olmuyor. Napıcam bilmiyorum emzirme benim için baya imtihan gibi. Sürekli endişeli olmak istemiyorum Rahat olup bebeğimi doyurmanın peşindeyim.
Umarım anlatabilmişimdir. Ne yapmalı sizce? Uzun süreli emzirmek için

canım süt arttırıcı yiyecekler var sadece su yeter sütünü arttırmakta demişlerdi ama hiç yetmedi benim de kendiliğinden bol bol sütüm olmadı malesef çook uğraştım gece gündüz yedim iyiki de yemişim sütüm öyle arttı bulgur pilavı kuru soğan tahin helvası hurma hatırladıklarım bunlar emzirme döneminde 7 kilo almıştım ama olsun hiç bir şey çocuğumdan önemli değil ilk üç ay arada ben de mama vermiştim ama ona mama verirken ben ağlıyodum neyseki sonu güzel bitti 26 ay emzirdim

Ya gerçekten süt bittiyse?

Mamayla da karnı doyuyor sonuçta

Neden illa emzirmek istiyorsunuz?

Elbette anne sütünün önemi tartışılmaz, fakat bunu sorun etmeyin lütfen.

Mamayla beslenip büyüyen bebeklerin ne eksikleri var

Orası öyle tabiki ama ne bileyim emzirme nin verdiği haz başka hem de bebeğim biraz daha anne sütü alsın istiyorum bir de şu çevre baskısı cabası

canım süt arttırıcı yiyecekler var sadece su yeter sütünü arttırmakta demişlerdi ama hiç yetmedi benim de kendiliğinden bol bol sütüm olmadı malesef çook uğraştım gece gündüz yedim iyiki de yemişim sütüm öyle arttı bulgur pilavı kuru soğan tahin helvası hurma hatırladıklarım bunlar emzirme döneminde 7 kilo almıştım ama olsun hiç bir şey çocuğumdan önemli değil ilk üç ay arada ben de mama vermiştim ama ona mama verirken ben ağlıyodum neyseki sonu güzel bitti 26 ay emzirdim

Artar mı diyorsun yani bir de daha iki gün önce dolup taşarken bugün sönmesi çok garip ve üzdü beni inşallah dolar daha çok. Emzirmeyi seviyorm bebeğimi

Taze uzum bende guzel sut yapti.ben de ilk iki ay gunde en az 4 biberon mama veriyordum.suan mamayi kendisi reddetti.bezine bakin agirsa ve günlük kakasini en az bir kere yapiyor ise endiselenmeyin.belki de sutunuz miktar olarak az fakat besleyici olabilir de.

Bezi dolu oluyor doktor da yettiğini söylüyor ama bazen acıkıyor ve mememi kabul etmiyor o yüzden mama veriyorum bu sorun düzelir mi acaba

Bezi dolu oluyor doktor da yettiğini söylüyor ama bazen acıkıyor ve mememi kabul etmiyor o yüzden mama veriyorum bu sorun düzelir mi acaba
Duzelir benimki de oyledi ilk basta memedeyken agliyodu emmek istemiyodu ben de yetmedigini dusunup mama veriyodum bir sure sonra mamayi kendi birakti.bi sure dedigim 2.5aylikken flaan birakti simdi 4.aydayiz.sizi tanidikca meme daha cazip gelcek ona.

Doktor mama verme diyorsa vermeyin atın mamayı çöpe. Günde 1 paket margarin büyüklüğünde çiş yapıyorsa süt yetiyordur.
Biberon emzik kullanmak da meme reddine ve meme başı karmaşasına yol açar.
Memeyi ondan kabul etmek istemiyordur bebiş.
Çünkü biberonla daha çok akar. Emzik de tok hissettirir ve emerken süt gelmediği için bazen memeyi emince süt gelmesine kızar bebişler.

Artar mı diyorsun yani bir de daha iki gün önce dolup taşarken bugün sönmesi çok garip ve üzdü beni inşallah dolar daha çok. Emzirmeyi seviyorm bebeğimi
evet ben de çok emzirmek istiyodum ama sen stres yapma aklın sürekli orada olmasın ama yemene içmene dikkat et artar allahın izniyle valla ben az mı geceleri bulgur pilavları kaşıkladım bir de kaç aylık bebeğin zaten bir süre sonra çok dolgun olmuyodu benim ki ama süt oluyodu. ayrıca kuru dut da çok önerilir

Boza
Maya(tablet yada kuru maya)
İsirgan+rezene cayi
Galactago damla
Bulgur+sogan(pilav,kisir vs.)
Kuru dut kompostosu(mumkunse pekmez ile tatlandir)bu bendeen cok ise yarayanlardan
Veeee bunlara ek su su su
Bunlari dene hepsi sut arttiriyor sendedd biri mutlaka ise yarayacak

bu arada ben mama verdiğim zaman çay kaşığıyla veriyodum biberona alışmasın diye hastane de de şırıngayla damlatmışlardı ilk bir ay kadar da onunla vermiştim

Doktorunuz sut yeter diyor, siz iste oyle olmuyor diyorsunuz. Nasil oluyor? Cocuk demekki ac degil, memeyi reddediyor. Siz ustune yetmedi diye mama veriyorsunuz.

Ben uzun sureli emzirmenin yolunu soyleyeyim. Bebekleri "ac bu cocuk ac, aa meme istiyor, kiz bu niye memeyi almiyor, goguslerim mi bosaldi sut mu yok, hemen mama vereyim" diye darlamayin.

Istedikce verin. Istemedigi zamanlarsa vermeyi deneyin, emmezse birakin.

Mama takviyesi yapmayin.

Doktorunuza biraz kulak verin.

Gönül ister ki bizde her bebeğimiz istediğinde sorun çıkmadan lıkır lıkır emzirelim ama her zaman öyle olmuyor işte..
Benim sorunum şu :
Bebeğim çok şükür anne sütü alıyor. Bazen inatlaşıp memeyi istemiyor o ayrı ama genel itibari ile emziriyorum nadiren mama takviyesi yapıyorum. Doktor her seferinde mama verme anne sütü yetiyor desede öyle olmuyor çocuk açlıktan ağladığı zaman sütüm de azsa mecbur mama veriyorum..
Şu bir kaç gündür göğüslerimin sanki boş gibi normalde dolduğunu anlardım daha dolu ve sertti yani dolgundu. İki gündür ise daha sönük yine emiyor ama öyle lıkır lıkır olmuyor. Napıcam bilmiyorum emzirme benim için baya imtihan gibi. Sürekli endişeli olmak istemiyorum Rahat olup bebeğimi doyurmanın peşindeyim.
Umarım anlatabilmişimdir. Ne yapmalı sizce? Uzun süreli emzirmek için
Canım yeşillik (dereotu filan ) ye kahvaltılık helva ye her emzirmeden Sonra kocaman bir bardak ya da iki bardak su iç mutlaka sütün çok artacaktır günde 3 litre filan iç ben her emzirmeden Sonra su içiyordum gece gündüz farketmiyor iç sürekli

Back
X