- 17 Mayıs 2017
- 394
- 178
- 53
- Konu Sahibi kirmizibasliklihatun
Klasik yeni anne sorunsalı.
Doktor mama verme diyorsa vermeyeceksin arkadaşım ne malum açlıktan ağladığı çocuğun?
Belki gazı var vs?
Iki çocuk büyüttüm ve hislerini cok iyi anlıyorum o nedenle beni dikkatle dinle olur mu?
*öncelikle mamayı kes. Iki saat arayla emzir. Durmadan hem de. Memeler ne kadar uyarılırsa beyin o kadar çok "süt yap!" diye sinyal gönderir memelere. (Ben oğlum uyurken bile ki çok derin uyurdu maşallah; saat kurar geceleri kalkar emzirirdim) unutma bol bol memeye tutmak bol sütün olmasını sağlar!
*mamayı bırakıp emzirmeye odaklandığın anda ilk yapacağın şey bebeğin günlük çiş sayısını kontrol etmek olacaktır. 4 yada 5 kere yapıp bez kirletiyorsa tamamdır, doymama ihtimali yok.
*Süt; doğumdan sonraki ilk aylarda bol bol üretilir çünkü memeler bebeğe ne kadar ihtiyaç olduğunu bilmezler bu nedenle memeler taş gibi olur hatta taşar. Ancak ilerleyen aylarda memeler bebeğin ne kadar süte ihtiyacı olduğunu bilir ve sadece o kadar süt üretir. Bu nedenle sütün yokmuş gibi, memelerin boşmuş gibi hissedebilirsin bu normaldir.
*Son aşama ise süt arttırmak. Bak sana sihirli formülü vereyim: BOL BOL EMZIRMEK + BOL SU ICMEK + DENGELI BESLENMEK + MORAL.
Ekstradan süt arttıran besinler istiyorsan;
*dereotu ve bol bol salata
*boza, salep, malt içecekler
*bulgur
*taze soğan
Iste bu kadar kolay.
Saglicakla.
Çok sağolun Allah razı olsun bilgiler için çok makbule geçti