arkadasım pıtırcıgı zorla bence.. emsin tembellik etmesin. üstüne düş biraz. onunla beraber uyu kokuna alışsın. meme ucunu karbonatlı suyla temızle. onunda agzını karbonatlı suyla temızle hergun. pamukçuk olmasın. ben dogumdan sonra 2.5 gun yogun bakımda kaldım, 3. gun kızımı emzırdım. 1 ayı buldu tamamen memeyle doyması olayı. bende pes edip meme vermeseydim benımde sutum kesilirdi. hem sagdım hem emzirdim. sürekli gügsümü boşalttım sütüm artsın dıye. canımın acıdıgı oluyordu ama dayandım. Rabbime sükürler olsun kızım 2 yasında, 10.5 ay sadece süt içti. bu zamana kadar sadece 3-4 kere atesi cıktı, boğazı ve kulağı ıltıhaplandığı için o kadar. onlarda hemen gectı şükürler olsun. emzirmeye zorla. mama takvıyesıyle beraber sütünü emsin ama mamayı fazla vermemeye calış. ben 30-40 cc falan verıodum mamayı. ac kalmasın sarılık olur falan korkusundan. mamayı cok yıyıp doyarsa emmez haliyle. önce emir emebildigi kadar emsin boşalttır memeni iyice sonra ac kalırsa daha verırsın mama.
dün yine denedikaçken denedik,tokken denedik.uykudayken denedik,uyanıkken denedik.karanlk ortamda,sesli ortamda.......
yok yok yok!!!!!! almıyor işte((((((
bi sağdan bi soldan deniyorum yok.biraz boşaltıp deniyorum ucu iyice çıkıyor,ya da uç cıkarıcıyı kullanıp deniyorum ucundaki sütü yalıyor sonra ağzına yerleştirmeye çalışıyor ta boğazına kadar uzansn istiyor heralde biberon gibi.bi yapışıyor canımı bile yakıyor 2 çekip geri çıkarıyor.o helak oluyor ben helak oluyorum =((((( kan ter içinde kalıyoruz.emziricem diye geç iyileşti dikişlerim.15 gün oldu hatta hala sancılarım oluyor.
emmek yorarmış,zahmetlymiş bizim küçük hanımda tembel((
sütüm de bi ayarda gidiyor.daha sık sağar oldum.sağarken iyice boşaltıp bi 5dk boyunca boş boş sağıyorum.yine kkda okudum,bi bayan yazmış bu şekilde yapılırsa süt üretimi hızlanır,artar diye.denemek de fayda var.
lansinoh pompamdan da memnunum şimdilik.
malt araştırıcam şimdi bi de.
güzel yiyorum,komposto falan da tüketiyorum ama ilk günün verimliğiliği gitti tabi miniğim sağolsun(
dün de hemşirenin dediğini yapalım dedik.
annesütü ile mamyı karıştıırp ver dedi.
amaç nedir dedim,çifter iş yapmamış olursun dedi.
2 kere yaptık 2sinde de çok kustu bebeğim.
hazmedememiş,rahatsız oldu çok üzüldüm.
bir daha yapmadk,öyle birşeyde olmadı.
Bebeğim 10 günlük ve 10 gündür çekmediğim eziyet kalmadı.
Spinal sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim ve doğduğu ilk günden beri sürekli memeyi tutturmaya çalıştık.
Kaç tane hemşire geldi gitti hatırlamıyorum bile.Göğüs ucum çok iyi,doktorumun ebelerin hemşirelerin söylediği de bu.
Fakat bebeğim memeyi tutamıyor.Anne sütünü önce manuel pompayla sağıp kaşıkla veriyorduk ki biberona alışmasın diye.
göğüs ucu aldım eczaneden,öyle de emmedi.
dün pompam bozulunca,elektrikli birtane aldık.
o da bu;
Eki Görüntüle 581141
yalnız hiç memnun kalmadım.iade de almıyormuş eczane.100 küsür liraydı.
o kadar paramız da boşa gitti.ne yapıcam bilmiyorum.kafayı yemek üzereyim.
ben 2 yaşına kadar emziririm diyordum hep,aklımın ucundan geçmezdi bu hallerim.
yarı mama yarı anne sütü alıyordu kızım.
şimdi sütümü sağamadığımdan sadece mama alır oldu çoğu zaman.
ne yapmam gerek?
ben de bol bol sağar saklarım diyordum,sütüm olduğu halde milkplus süt arttırıcı içecekler bile aldım fakat hep üstüme başıma akıyor sütüm.boş yere gidiyor...............................
kzlar aldığım kraft pompayı geri verebildim çok şükür.onun yerine başka bir yerden lansinoh el pompası aldım ama sütüm azaldı artk.yemediğim şey yok.milk plus süt arttıran içeceklerden aldm 6 şişe,onlar da bir işe yaramadı.onada 45 tlmiz boşa gitti.sürekli paradan bahsediyorum çünkü maddi durumumuz zayıf.eşim asgari ücretle çalışıyor.mama da kullanıyorum.bebelac almıştk,aptamil aldım daha sonra.ama çok da iştahlı.ona da paramız yetmiyecek artk ne yapıcaz bilmiyorum.önümüzdeki ayın 10unda dr.una götürücez kontrole,orda anlatıcam hepsini ama yine aynı şeyleri söyliycek.
ne çıkarsa sağ ver,yanında mama da ver falan.pompayı alalı da 2 gün oldu ve performansı düştü onunda pek çekmiyor.göğüslerimi tam boşaltamadığım için süt de dolmuyor.halbuki iyi yiyorum,iyi de sıvı tüketiyorum.
humana bile içiyorum düzenli ama bu böyle gtmycek.zaten emse bile 2 saatte bi 50 cc çıkarabiliyordum şimdi 3-4 saatte bir bu rakamı yakalar oldum.
pompam da bu;
Eki Görüntüle 584759
kzlar sağolun bna çok moral verdiniz.inşallah bnm miniğim emmeye başlar.şimdi uyuyor ve uyanınca direk denycem.ve sürekli de deniycem.
ya o bira mayası beni korkutuyor.yazdklarını bir daha okuycam sofika
Sevgili Lovepinkk;
oğlum bugün 3. ayını doldurdu ve ben ilk günden beri sütümü sağıp veriyorum çünkü oğlum memeyi tutmadı. 1,5 ay geçtikten sonrada ben sağmaya alıştığım için tekrar denemedim. Şuanda hala sağıyorum ve fazlasını şokluyorum. Seni emmemesini sorun etme, önemli olan sütünü alması.
Benim oğlumu sadece sütümle besliyorum. Ben Lansinoh elektrikli çiftli pompa kullanıyorum. En fazla 15 dk'da aynı anda iki göğsümü de boşaltıyor. 2-3 saatte bir mutlaka sağıyorum. Sağdığım sütü de biberonla veriyorum canım.
Krafttan memnun kalmadıysan başka bir pompa daha al canım. Kızının iyi beslenmesi için paranın önemi olmasın. Zaten ay sonuna doğru sütün çoğalır ve sadece anne sütü veririsin.
Mama vermeye devam edersen inan çok daha masraflı olur, düşünmeden çiftli bir pompa daha al derim canım. Sorun olursa seve seve cevaplarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?